Fetele din America (95)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Ramona, ma gandesc ca ai putea sa-i explici partea tehnica, dupa care sa faci legatura sex-dragoste si sa-i spui ca e ceva ce poate fi foarte frumos, ceva ce fac oamenii mari care se iubesc, dar din pacate exista si oameni rai care fac dintr-un lucru frumos ceva urat si chiar periculos; poate poti sa faci sa fie mai pe intelesul lui cu o analogie cu altceva ce in principiu este un lucru frumos dar care poate fi transformat de catre cineva rauvoitor in ceva urat si periculos.. nu stiu, poate e un exemplu prost, dar de exemplu a-i face cuiva un cadou e ceva frumos si generos, dar daca vine un nenea necunoscut pe strada si iti da bomboane si vrea sa mergi cu el undeva, nenea asta se foloseste de un gest frumos pentru a te atrage intr-o situatie periculoasa.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Lai, e buna ideea. Multumesc. O sa incerc sa fac o paralela si cu drogurile, impuscam mai multi iepuri dintr-o lovitura!

Ma gindesc ca-i vom pierdem pe vecini de prieteni. Sint trista pentru ca ne intelegeam bine dar nu vad cum l-as mai putea lasa pe Alexandru sa mearga acolo vreodata. Gresesc oare?
Ma mai gindesc sa fortez nota putin cu Alexandru, sa aflu mai exact ce s-a intimplat. Sufar de "scenarita" (mai bine o aveam mai devreme!) si acum imi trec tot felul de ginduri prin cap... Daca e mai mult de atit? Daca e implicat vreun adult intr-un fel sau altul? My head is spinning...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Ramona !

Sa stii ca nu ar trebui sa i fie rusine de tine! din cauza asta poate ar fi mai bine o disutie cu tata. Asa ca de la barbat la barbat.

Daca asta face cand merge la acea fetita Ramona nu te supara dar mie nici mi ar mai trebui sa mearga... E cea insistenta? Stiu ca i nasol ...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Da, e cea insistenta. E nasol ca sintem vecini si n-o sa le convina. Dar imi pun tot mai multe intrebari, de unde stie fetita toate astea... Ei par oameni normali, dar nu stii niciodata ce se intimpla in casele unora.
Eu sint trista pentru Alexandru, vreau sa mai copilareasca.
Asa ca zic si eu invers de cum a spus Andrada: of, of, fetele astea!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Ramona si poate incerci sa povestesti asa cu fetita... poate mai afli cate ceva de la ea.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

Lai multam mult ptr sfaturi!! teaching-ul sau industria ma tenteaza cel mai mult. cel mai putin research-ul ...

v-a cazut bine pasarea? eu tin post dar ieri am facut rabat. primul curcanamerican si am avut chiar parte de o groaza de bucate de pe aici. dc am fi stat acasa eu as fi mincat niste orez cu ciuperci si barbate-miu o omleta (mi-am luat un calphalon - scrie simply calphalon nu stiu cu e e coated, dar mi s-a parut cam aiurea. am crezut ca pun un pic de ulei si se face super omleta, cind colo abia am adunat-o de prin oala).

Ramona, dar ce s-a intimplat exact? copiii vorbesc, sunt curiosi. toti eram, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ramona, deja ne facem soacre
Poate ai dreptate, de unde sa stie ea sa arate asa ceva? Fi-miu nu ar sti cum sa scrie asa ceva si are exact varsta fetitei respective. Poate ca le avea in history pe la computerul alor ei, sau i-or fi aparut niste pop-ups ei de a ajuns acolo. Si nu e bine ca nu e supravegheata cu internetul asta. Dar e sigur ca de la ea stie? poate i-o fi spus vreun coleg pe la scoala: uite asa faci, scrii asa pe google si vezi nu stiu ce si el a zis ca de la fetita aia stie, ca i-o fi fost rusine. Zic si eu...ar fi pacat sa se strice o prietenie frumoasa fara motiv intemeiat. Mai ales ca sunt vecini si v-ati vedea inevitabil, e neplacut sa existe tensiune. Dar pana la urma poti sa motivezi ca Alexandru e mai mult interesat sa se joace cu baieti la varsta lui ca bla bla... Dar daca aveti discutia despre cele intamplate, iti dai tu seama care e treaba dupa cum reactioneaza vecina.

Andrada, imi pare rau ca scapasi GPS-ul. Eu voiam sa ma duc pt. prima data in viata la Black Friday, dar atata m-am framantat ca sa cumpar, sa nu cumpar GPS, atata m-am gandit de m-a apucat 3 noaptea si nu dormeam. Asa ca m-am dat jos din pat si mi-am luat ala la 3 noaptea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ramona, sunt f multe carti pt copii care vb de abuz, perversiuni, sex...etc...la nivelul copiilor...ii invata sa recunoasca, sa se fereasca si sa stie ce sa faca in caz de...
Noi avem la gradi, le mai citim si la astia mici din cand in cand...(sincera sa fiu nu stiu de unde le-au cumparat colegele mele, dar discutam despre asta cu ei...bineinteles la nivelul unor copiii de kindergarden)
Si bineinteles mai sunt cartile de anatomie, dar care ii "invata" teoria grafica
Cred ca nu exista o varsta ca sa le poti vorbi de sex...Noi ii spunem lui David, in anumite limite (bineinteles) ce si cum...

Si mie mi se pare ciudat ca o fetita de 5 ani a putut sa se gandeasca sa caute asa ceva pe net...
Pe de alta parte copiii sunt curiosi, si ii intarata mai tare faptul ca stiu un adevar partial si nu pot sa il inteleaga pe deplin, decat daca ar sti exact ce si cum!!!!
Poate ca a auzit de undeva, a vazut o secventa intr-un film...etc...si a vrut doar sa afle mai multe!!!!!
Oricum e de discutat cu parintii ei in primul rand, apoi cu copiii fata in fata, ca de la egal la egal si aflat adevarul....si evident satisfacuta curiozitatea !!! La nivelul lor, bineinteles...

Ruxij, eu ma mai trezesc cu David peste dus la mine ca ma intreaba ceva (si io am un fix, cand sunt singura cu el acasa, nu inchid usa la dus - doar la baie- dar vreau sa aud ce se intampla) si i-am spus ca fetele mari/mamicile au sanii...si e tare caraghios cand vede un sutien pe undeva imi spune "mama, ti-am gasit tzatzele"!!!!

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, 3000km prin Romania

Mergi la inceput

Da, sar ca leoaica sa apar puiul! Nu m-am gindit ce fel de soacra voi fi. Ouch!
Alexandru a fost alaltaieri la playdate, nu au avut scoala. Ieri a facut search-ul ala minunat!
Chiar daca as fi stiut ca au acces la internet zau ca nu ma gindeam sa stie fatuta asa ceva. Una e sa dai din greseala peste (la cinci ani cred ca nu stii cum sa mai gasesti si a doua oara) si alta e sa cauti.
Acasa la noi Alexandru are (avea) acces la internet si pina acum s-a jucat pe internet sau a mers pe sites educationale. Chiar de la scoala primesc ca tema sa mearga pe unele sites si sa faca exercitii. Nu i-am restrictionat accesul in nici un fel si nu a cautat vreodata ceva dubios. Acum ce fac? Pun filtre?
Nu cred ca el a mintit ca de la ea a aflat. Era deja speriat si i-am explicat serios ca e important sa stiu de unde i-a venit ideea asta.
Ai dreptate, e bine sa nu sar la concluzii. Am vorbit cu sotul meu si o sa aiba o discutie mai dura cu Alexandru. Vreau sa stiu exact ce a vazut, unde a vazut si cu cine a vazut. Ca sa fim siguri ca ne spune adevarul va trebui sa folosim o tactica mai dura, dar cred ca nu am de ales.
Apoi ii dam explicatiile de rigoare despre sex si ce o mai fi, in functie de ce aflam...
Pina atunci amin si discutia cu mamica fetei. Am feeling-ul ca vom intrerupe playdates, prea se leaga totul. Fetita asta prea vroia sa se joace de-a familia, sa-l sarute pe Alexandru, pretindea ca au copii etc. N-am dat prea mare atentie, dar in contextul actual parca vad totul altfel.

Liris, Alexandru a cautat ieri "naked girls" si "sexy" pe internet. Cind l-am descoperit si am fortat putin nota sa aflu de unde s-a gindit la asta, mi-a spus ca prietena lui (sase ani neimpliniti) la care mai merge la joaca i-a aratat.
Ieri am fost socata si n-am stiut sa reactionez.

Mergi la inceput

Sinzi, multumesc pentru mesaj. Daca imi poti recomanda niste titluri ar fi grozav. Nu din cele de anatomie sau despre sex - aici nu am nelamuriri, vreau sa-i explic chestiile astea mai delicate.
Ar fi bine sa punem copiii fata in fata, dar intii vreau sa vad reactia mamei dupa ce vorbesc cu ea. Nu vreau sa par "pushy" sau ca-i judec eu pe ei. Nu mi se pare in ordine ca fetita sa stie atitea, aici ramine sa investigheze ei si daca e de acord sa "lucram" impreuna sa aflam mai multe eu sint dispusa, desigur. Dar nu pot sa stiu cum va reactiona...

Mergi la inceput