--> --> -->

dinte nou - inca nu a cazut cel vechi !!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spiridusa spune:

La noi lucrurile stau invers baiatului meu care are 6 ani i-au cazut 6 dinti , ei , 4 au crescut la loc dar 2 respectiv incisivii laterali nu mai vor sa creasca si au cam 4 luni de cand au cazut.Acum problema e ca nici loc suficient nu ma au sa creasca, stie cineva vreun caz asemanator? si ce se poate intampla?

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mobilfm spune:

Si eu am avut aceeasi situatie cu ingerasul meu.Nu vroia sa-i clatine si gata.Incepuse sa creasca dintele nou si am intrat in panica. Pana la urma am convins-o sa mergem la dentist , motivul fiind sa reparam cariile care le avea .Pana aici e bine.Odata ajunsi la dentist , eu aveam emotiile de pe lume , ca nu stiam cum o sa reactioneze, ea avand frica de orice doctor.Noroc ca doctorita stia cum sa se comporte cu copii , si tinand-o de vorba , nici nu a avut timp sa vada ca nu mai are dintisorul.I l-am pus intr-o mica cutiuta si a doua zi a venit Zana Maseluta .A fost foarte incantata , asa ca urmatorul dinte si l-a scos singurica .
A trecut deja 5 luni si nici acum nu i-a iesit celalat desi se vede si se simte , cred ca nu are destul loc.

oana,mama unei ingerase de 8 ani :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_paun spune:

Ema a pierdut 2 dintisori, pe cei de jos in ianuarie, au inceput sa se miste cam in acelasi timp...am incercat sa-i trag cu ata...dar nu am reusti, cand am vazut ca incolteste dintele nou peste cel de lapte am fost la dentist...i-a scos rapid si acum apropae ca i-au crescut la loc dinti noi si creti:)

www.help-ema.puls-il.ro
ajutati la terapia pt Ema
Mari, mami de Ema
http://kittyland.dyndns.org:8180/ema/
bijuteriile printesei Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Se pare ca foarte multi copii de varsta copiilor nostri au aceasta problema.
Fetitei mele i-au crescut incisivii inferiori fara ca cei de lapte sa-i cada.
Vad aici mamici care au fost la extractie cu piticii si n-au fost probleme.Eu am primit mai multe sfaturi cum ca nu e indicat sa fie extrasi daca ei nu se clatina,deoarece nu se poate extrage fara anestezie cu injectie.la fel de categoric a fost si medicul stomato' la care am fost .
La copii vostri nu s-a folosit anestezie pentru extras dintii de lapte?
Ce Dumnezeu sa fac? Urasc ideea despre aparatul dentar!
Va rog dati-mi sfaturi din experientele voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_paun spune:

cici,
gandeste-te ca Ema este autista, si mi-a fost teama de cum o sa reactioneze cand va fi asezata pe scaunul stomatologic...din fericire s-a comportat bine, am tinut-o de manute si dr i-a dat cu spray anestezic...i-a extras intai un dintisor si apoi celalalt,se miscau f tare si unul crestea in spatele dintelui de lapte... i-a sangerat un pik si cand am dat-o jos de pe scaun plangea si ii spunea PA doctorului...
mi-era teama sa nu creasca strambi, acum sunt atat de frumusei si aproape crescuti, desi i-am scos pe amandoi in acelasi timp unul e jumate crescut celalalt aproape in intregime.

www.help-ema.puls-il.ro
ajutati la terapia pt Ema
Mari, mami de Ema
http://kittyland.dyndns.org:8180/ema/
bijuteriile printesei Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

quote:
Originally posted by cici

Vad aici mamici care au fost la extractie cu piticii si n-au fost probleme.Eu am primit mai multe sfaturi cum ca nu e indicat sa fie extrasi daca ei nu se clatina,deoarece nu se poate extrage fara anestezie cu injectie.la fel de categoric a fost si medicul stomato' la care am fost .
La copii vostri nu s-a folosit anestezie pentru extras dintii de lapte?casuta cu pitici

Lui Mihai , cind i-a scos dintisorii, a folosit un spray pentru a-l anestezia local, fara injectie, durata anesteziei a tinut putin, fara alte probleme.

Petruta & bb Mihai

Mergi la inceput

Totusi 2 dintisori odata? nu-i prea traumatizant pentru ea?Culmea e ca doar unul se clatina foarte putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flowers spune:

Si Juliei (5 ani si 8 luni)i-a iesit un dintisor in spatele celui de lapte.Eu m-am speriat atat de tare ca a doua zi m-am prezentat cu ea la dentist.Aveam emotii mari , dar ea abia astepta sa-i scoata dintele, sa vina Zana Maseluta.O cunostea pe d-na doctora pentru ca m-a insotit de cateva ori la cabinet(era familiara cu tot ce se gasea acolo), asa ca s-a asezat pe scaun cu incredere.D-na doctora a fost f draguta , i-a explicat ce-o sa-i faca. I-a facut un pic de anestezie injectabila (aici credeam ca o sa urle- doar s-a stambat un pic), apoi a venit papagalul (clestele) si a ajutat-o pe d-na doctora sa-i scoata dintele( avea o radacina fffffffff mare).Nu a durut-o deloc si nu a plans. Abia atunci am putut respira si eu.I-a pus un bandaj steril sa-i opreasca sangerareasi GATA , asta a fost.
Am urmat apoi eu pe scaun si in final eram tare amuzate de comunicarea noastra prin semne .
Acum ii apare cel de-al doilea dinte tot in spate.De data aceasta nu ne mai este frica .

Mergi la inceput

Flowers, esti o norocoasa,se vede treaba ca fetita ta e o curoajoasa si nu o mieunata ca a mea.
Am convins-o ,am pus-o sa citeasca singura ce ai scris aici ,si cred ca povestea ta i-a dat curaj:mergem si noi luni la medic,ca pana atunci poate ne trece raceala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Am si eu, o curajoasa acasa.
La 5 anisori abia impliniti a schimbat 2 dintisori(care miscau de la 4 ani si 10 luni) pe care singura i-a scos. Iar acum, iarna asta, (inainte si dupa ce a implinit 6 ani) a mai schimbat 4 dintisori, pe care, tot singurica i-a scos.
Cei 2 incisivi laterali inferiori incepusera sa iasa inainte sa-i scoata pe cei de lapte. Dar tot miscandu-i pe cei de lapte, a reusit in cateva zile sa-i scoata, iar cei definitivi se aseaza drept, pana la urma.
Iata, aici am povestit despre aventura noastra cu schimbarea dintisorilor de lapte.
Succes in schimbarea dintisorilor de lapte, cat mai usor cu putinta !

Nina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=11" target="_blank">copilarind alaturi de Nina-Cristina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=29" target="_blank">Mica Visatoare, la "Clipe de viata 2007"

Mergi la inceput