dinte nou - inca nu a cazut cel vechi !!
Raspunsuri - Pagina 2
spiridusa spune:
La noi lucrurile stau invers baiatului meu care are 6 ani i-au cazut 6 dinti , ei , 4 au crescut la loc dar 2 respectiv incisivii laterali nu mai vor sa creasca si au cam 4 luni de cand au cazut.Acum problema e ca nici loc suficient nu ma au sa creasca, stie cineva vreun caz asemanator? si ce se poate intampla?
Mihaela
mobilfm spune:
Si eu am avut aceeasi situatie cu ingerasul meu.Nu vroia sa-i clatine si gata.Incepuse sa creasca dintele nou si am intrat in panica. Pana la urma am convins-o sa mergem la dentist , motivul fiind sa reparam cariile care le avea .Pana aici e bine.Odata ajunsi la dentist , eu aveam emotiile de pe lume , ca nu stiam cum o sa reactioneze, ea avand frica de orice doctor.Noroc ca doctorita stia cum sa se comporte cu copii , si tinand-o de vorba , nici nu a avut timp sa vada ca nu mai are dintisorul.I l-am pus intr-o mica cutiuta si a doua zi a venit Zana Maseluta .A fost foarte incantata , asa ca urmatorul dinte si l-a scos singurica .
A trecut deja 5 luni si nici acum nu i-a iesit celalat desi se vede si se simte , cred ca nu are destul loc.
oana,mama unei ingerase de 8 ani :)
mari_paun spune:
Ema a pierdut 2 dintisori, pe cei de jos in ianuarie, au inceput sa se miste cam in acelasi timp...am incercat sa-i trag cu ata...dar nu am reusti, cand am vazut ca incolteste dintele nou peste cel de lapte am fost la dentist...i-a scos rapid si acum apropae ca i-au crescut la loc dinti noi si creti:)
www.help-ema.puls-il.ro
ajutati la terapia pt Ema
Mari, mami de Ema
http://kittyland.dyndns.org:8180/ema/
bijuteriile printesei Ema
cici spune:
Se pare ca foarte multi copii de varsta copiilor nostri au aceasta problema.
Fetitei mele i-au crescut incisivii inferiori fara ca cei de lapte sa-i cada.
Vad aici mamici care au fost la extractie cu piticii si n-au fost probleme.Eu am primit mai multe sfaturi cum ca nu e indicat sa fie extrasi daca ei nu se clatina,deoarece nu se poate extrage fara anestezie cu injectie.la fel de categoric a fost si medicul stomato' la care am fost .
La copii vostri nu s-a folosit anestezie pentru extras dintii de lapte?
Ce Dumnezeu sa fac? Urasc ideea despre aparatul dentar!
Va rog dati-mi sfaturi din experientele voastre.
mari_paun spune:
cici,
gandeste-te ca Ema este autista, si mi-a fost teama de cum o sa reactioneze cand va fi asezata pe scaunul stomatologic...din fericire s-a comportat bine, am tinut-o de manute si dr i-a dat cu spray anestezic...i-a extras intai un dintisor si apoi celalalt,se miscau f tare si unul crestea in spatele dintelui de lapte... i-a sangerat un pik si cand am dat-o jos de pe scaun plangea si ii spunea PA doctorului...
![]()
mi-era teama sa nu creasca strambi, acum sunt atat de frumusei si aproape crescuti, desi i-am scos pe amandoi in acelasi timp unul e jumate crescut celalalt aproape in intregime.
www.help-ema.puls-il.ro
ajutati la terapia pt Ema
Mari, mami de Ema
http://kittyland.dyndns.org:8180/ema/
bijuteriile printesei Ema
petruta spune:
quote:Lui Mihai , cind i-a scos dintisorii, a folosit un spray pentru a-l anestezia local, fara injectie, durata anesteziei a tinut putin, fara alte probleme.
Originally posted by cici
Vad aici mamici care au fost la extractie cu piticii si n-au fost probleme.Eu am primit mai multe sfaturi cum ca nu e indicat sa fie extrasi daca ei nu se clatina,deoarece nu se poate extrage fara anestezie cu injectie.la fel de categoric a fost si medicul stomato' la care am fost .
La copii vostri nu s-a folosit anestezie pentru extras dintii de lapte?casuta cu pitici
Petruta & bb Mihai

cici spune:
Totusi 2 dintisori odata? nu-i prea traumatizant pentru ea?Culmea e ca doar unul se clatina foarte putin.
Flowers spune:
Si Juliei (5 ani si 8 luni)i-a iesit un dintisor in spatele celui de lapte.Eu m-am speriat atat de tare ca a doua zi m-am prezentat cu ea la dentist.Aveam emotii mari , dar ea abia astepta sa-i scoata dintele, sa vina Zana Maseluta.O cunostea pe d-na doctora pentru ca m-a insotit de cateva ori la cabinet(era familiara cu tot ce se gasea acolo), asa ca s-a asezat pe scaun cu incredere.D-na doctora a fost f draguta , i-a explicat ce-o sa-i faca. I-a facut un pic de anestezie injectabila (aici credeam ca o sa urle- doar s-a stambat un pic), apoi a venit papagalul (clestele) si a ajutat-o pe d-na doctora sa-i scoata dintele( avea o radacina fffffffff mare
).Nu a durut-o deloc si nu a plans. Abia atunci am putut respira si eu.I-a pus un bandaj steril sa-i opreasca sangerareasi GATA , asta a fost.
Am urmat apoi eu pe scaun si in final eram tare amuzate de comunicarea noastra prin semne
.
Acum ii apare cel de-al doilea dinte tot in spate.De data aceasta nu ne mai este frica
.
cici spune:
Flowers, esti o norocoasa,se vede treaba ca fetita ta e o curoajoasa si nu o mieunata ca a mea.
Am convins-o ,am pus-o sa citeasca singura ce ai scris aici ,si cred ca povestea ta i-a dat curaj:mergem si noi luni la medic,ca pana atunci poate ne trece raceala
Anina_n spune:
Am si eu, o curajoasa acasa. ![]()
La 5 anisori abia impliniti a schimbat 2 dintisori(care miscau de la 4 ani si 10 luni) pe care singura i-a scos. Iar acum, iarna asta, (inainte si dupa ce a implinit 6 ani) a mai schimbat 4 dintisori, pe care, tot singurica i-a scos.
Cei 2 incisivi laterali inferiori incepusera sa iasa inainte sa-i scoata pe cei de lapte. Dar tot miscandu-i pe cei de lapte, a reusit in cateva zile sa-i scoata, iar cei definitivi se aseaza drept, pana la urma.
Iata, aici am povestit despre aventura noastra cu schimbarea dintisorilor de lapte. ![]()
Succes in schimbarea dintisorilor de lapte, cat mai usor cu putinta ! ![]()
Nina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=11" target="_blank">copilarind alaturi de Nina-Cristina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=29" target="_blank">Mica Visatoare, la "Clipe de viata 2007"