Copiii nostrii in Mainile lui Dumnezeu

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Da-mi voie, Acsintetina, sa-ti spun ca in viata mea nu am vazut idei atat de fanatice, atat de goale si atat de oarbe!!!

quote:
Se pare insa ca sotul ii lipseste de acasa si este cam frustrata si nervoasa. O inteleg, poate starea ei nervoasa este pe cale hormonala,si-si descarca nervii pe acest forum si topic. S-ar putea sa mai fie varianta ca Denizel sa nu fie supusa sotului si Bisericii, in cazul asta este plina de mandrie si cred ca si sotul ei se ia de cap,si-mi vine sa plang de mila lui.
O femeie credincioasa stie sa fie smerita si evlavioasa, Denizel sare la cearta din orice si nimeni nu o intrece in viteza de tiparire a cuvintelor, imi imaginez ce "viteza" verbala are!Ar mai putea fi varianta ca Denizel sa fi fost abuzata fizic in copilaria ei si de aici inversunarea ei impotriva disciplinarii. Este de inteles, asemenea oameni nu prea mai ajung sa faca diferenta intre disciplina si abuz.Daca este asa,o indemn pe Denizel sa ierte din toata inima abuzurile si sa priveasca inainte, asa cum ne-a iertat Dumnezeu pe noi de pacatele noastre!

Imi imaginez ce viteza verbala ai tu, care insisti sa scrii si sa scrii si sa scrii...de nu mai POT citi, crede-ma...Este pentru prima oara cand citesc un subiect fara a reusi sa parcurg si ultimele pagini. Ai o logoree, frateeeee, ceva de speriat!

Ai ajuns intr-o extrema deosebit de periculoasa, intelegi gresit Biblia si incerci sa convingi pe toata lumea ca dumneata si numai dumneata detii adevarul suprem!!!

Se vede treaba ca nu ai citit nici macar o carte despre psihologia copilui, lucru care nu poate sa ma duca decat la o concluzie: si anume ca dumneata, acsinteina, esti o persoana ignoranta!
Ce e mai grav e ca nici nu cred ca este posibil sa te schimbe aceste discutii...nu ti se pare ciudat faptul ca toata lumea este socata cand iti cieteste mesajele, ba din contra, gasesti ca ai de-a face si TREBUIE sa te lupti cu cei care vor sa-ti strice lucrarea, pacatosii si oamenii fara Dumnezeu.

Cel care este agresiv aici esti chiar tu, discursurile acestea ale tale sunt pline de rautate, intoleranta si furie...Ba mai mult, insisti haotic in a scrie mesaje pe care in curand nu le va mai citi nimeni. Pentru ca le repeti si le repeti ca un disc vechi stricat...

RETINE un lucru! Nu esti detinatorul adevarului suprem, esti o biata victima...Nu iti mai bate copiii, le mutilezi sufletele, nu faci decat sa construiesti niste robotei care reactioneaza de frica!!! Le strivesti sub bocancii tai obtuzi frumusetea sufletelor, sansa de a-si dezvolta armonios si sanatos personalitatile...Cu bataia (oricum ai vrea sa ascunzi asta, betisorul ala este un abuz!!!) nu cresti oameni echilbrati!

Ai inteles gresit notiunea de disciplina! Exista doua feluri de pedepse, cele pozitive si cele negative. Cele pozitive sunt acele pedepse care il fac pe copil sa suporte consecintele faptelor sale ( de ex. nu vrea sa-si bage bicicleta in garaj cand ploua, foarte bine, aceasta va rugini, se va strica, drept urmare va ramane fara ea. Si fara alta...Dar, obbligatoriu, copilul trebuie sa fie avertivazat in legatura cu acest lucru). Nu crezi ca este o diferenta in pedeapsa pozitiva si cea negativa? Cea negativa fiind, evident, nuielusa. Carea da, da rezultate pe moment, copilu isi va baga bicicleat in garaj IMEDIAT, dar cu ce ramane de aici??? CU FRICA de bataie. Atat!

Dumneata ai ales scurtatura, calea cea mai simpla, betisorul. Ceea Ce nu vezi inca si nu vrei sa intelegi este ca, procedand asa, nu faci altceva decat sa-ti tai toate puntile de comunicare cu copii tai, viitori adolescenti!

Si inca ceva!!! Raspunde, rogu-te, la intrebarile pe care ti le pun ceilalti privitori ai monologului tau! Unele dintre ele sunt chiar interesante!

Hais a le luam pe rand, una cate una...

Esti de parere ca si o sotie nesupusa ar trebui sa fie indreptata cu nuiaua??? Spune, DA sau NU?

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:
Originally posted by Sabina

Jenant.

(doar atata numai de dragul armoniei...)

io cred ca e evident acuma cum au aparut inchizitia, fascismul samd

(doar atat, si numai de dragul adevarului)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by fdoina

Ai uitat legionarii si Tanacu!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Sunt moarta de foame deci, sunt inteleapta! :-))
Cugetarea momentului: de ce trebe sa vina o napasta, ca sa-ti dai seama cat de fericit erai inainte?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

quote:
Originally posted by Criss75

quote:
Originally posted by acsintetina

Pot fi mai multe religii pe acest pamant. Daca acelea sunt adevarate, atunci crestinismul este fals.
Nu poti crede ca Iisus este Adevarul si ca si Mahomed spune Adevarul! Ori unul, ori altul.
Allah nu are fii.
Dumnezeul Scripturii are pe Singurul Sau Fiu si la dat la moarte pentru pacatele noastre, fiindca ne-a iubit si nu vrea ca nici unul din noi sa nu piara, ci toti sa vina la Mantuire!

Putem sa ne ghidam viata dupa sistemul de valori al Scripturii sau dupa sistemul de valori al oamenilor fara Dumnezeu. In functie de sistemul de valori adoptat de noi vom umbla pe acest pamant si vom ajunge dupa moarte.
Crestinii cred Scriptura si cred in Dumnezeul Bibliei, ca sa-L cunosti, trebuie sa cunosti acest sistem de valori si sa-l accepti in viata ta! Ca sa fii credincios lui Dumnezeu trebuie sa-i accepti sistemul Sau de valori pentru viata ta. De fapt acceptand acest sistem de valori poti avea fericire si pace in inima si viata ta!

De exemplu poftele, betiile, chefurile, slujirile idolilor sunt pacat pentru Dumnezeu.
In acelasi timp pentru oamenii fara Dumnezeu sunt valori!
Un om fara Dumnezeu se lauda ce betie a tras aseara si ce bine s-a simtit el, se lauda cu poftele lui, se lauda cu idolii lui.
Dupa cum vedeti intre crestini si lumea necrestina exista o diferenta enorma. Sistemul de valori este diferit, viata lor este diferita, educatia copiilor este diferita, familia crestina este diferita, viata in societate este diferita ectc....
Intr-o asemenea lume vei aparea ca un nebun, spunandu-le unor oameni ca daca fumeaza pacatuiesc impotriva lui Dumnezeui, un depasit daca ai pretinde abstinenta in fata unor tineri, un intolerant daca ai spune ca Iisus Hristos este Unica Cale, Unicul Adevar si Cel care da Viata, un intolerant daca condamni homosexualii, un intolerant daca condamni crima copiilor mici sau avortul, un abuzator daca pretinzi copiilor ascultare de parinti si de Dumnezeu ectc....

Cred ca sunt doua lumi diferite, una este Imparatia lui Dumnezeu si alta imparatia lumiii acesteia!

E absurd ceea ce spui.

Criss si Alex

Binenteles ca este absurd, pentru cineva care nu accepta valorile lui Dumnezeu, este absurd sa traiessti ca un crestin!
Fiecare este liber sa traiasca cum vrea, judecata lui Dumnezeu va desparti la sfarsit "oile de capre"!
MAT 25: 31 ,,Cind va veni Fiul omului in slava Sa, cu toti sfintii ingeri, va sedea pe scaunul de domnie al slavei Sale.
MAT 25: 32 Toate neamurile vor fi adunate inaintea Lui. El ii va desparti pe unii de altii cum desparte pastorul oile de capre;
MAT 25: 33 si va pune oile la dreapta, iar caprele la stinga Lui.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Rufus

Patruns de spiritul religiei (ieri mi-am dus copiii la biserica si, cu totii am capatat sfanta impartasanie), intru la subiectul asta cu titlu angelic si...dau peste o disputa in toata regula, cu vorbe grele, mistouri, smecherisme...nimic din sufletul credintei.
Vorba Sabinei: jenant, oameni buni...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Pentru cineva care nu doreste ca principiile lui Dumnezeu sa guverneze in viata lui, este greu sa accepte Adevarul!
Dumnezeu ne iubeste si dragostea noastra pentru El trebuie sa se vada in ascultarea noastra fata de El!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by diana21

Esti de parere ca si o sotie nesupusa ar trebui sa fie indreptata cu nuiaua??? Spune, DA sau NU?

Dialoguri strumfesti

Trecand peste atacurile la persoana pe care le aruncati cu foarte multa "dragoste", va pot raspunde la intrebarea dumneavoastra.

O sotie nesupusa nu trebuie indreptata cu nuiaua, o sotie nesupusa este un om matur si nu un copil.
La un om matur, indreptarea se face prin exemplul personal, prin comunicare, prin discutii:
1PET 3: 1 Tot astfel, nevestelor, fiti supuse si voi barbatilor vostri; pentruca, daca unii nu asculta Cuvintul, sa fie cistigati fara cuvint, prin purtarea nevestelor lor,...

Binenteles ca purtarea buna a sotilor poate sa castige pe sotiile nesupuse sau necredincioase!
Supunerea unei femei crestine este caracterizata de smerenie, dragoste, intelegere, ascultare ectc. Capul femeii estre barbatul si Capul barbatului trebuie sa fie Iisus Domnul.Atunci si barbatul isi va iubi nevasta cum Domnul iubeste Biserica:
EFES 5: 22 Nevestelor, fiti supuse barbatilor vostri ca Domnului;
EFES 5: 23 caci barbatul este capul nevestei, dupa cum si Hristos este capul Bisericii, El, Mintuitorul trupului.
EFES 5: 24 Si dupa cum Biserica este supusa lui Hristos, tot asa si nevestele sa fie supuse barbatilor lor in toate lucrurile.
EFES 5: 25 Barbatilor, iubiti-va nevestele cum a iubit si Hristos Biserica si S'a dat pe Sine pentru ea,

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid

quote:
Originally posted by fdoina

Ai uitat legionarii si Tanacu!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Inchizitia, legionarii si cazul Tanacu, nu au avut nimic cu Dumnezeul Bibliei!
Comaparatiiile acestea, cu disciplinarea copilului, nu-si au rostul!
A trai o viata crestina inseamna sa renunti la tine insuti de buna voie si sa-L urmezi pe Iisus Hristos, sa-L pui pe El pe primul plan in viata ta si atunci sigur vei stii cum sa-ti cresti copiii tai, cum sa fii un sot (sotie) bun, un tata (mama) bun, un crestin(a) bun!
Inchizitia, legionarii si cazul Tanacu, au lasat Biblia deoparte si si-au dat invataturi dupa placul lor, de aceea au ajuns sa faca greseli (pacate) enorme in viata lor si au ajuns chiar pana la crima!
Crimele si genocidul nu au fost prezente doar in Biserica crestina, ci in mai toate religiile si societatile lumii. Cauza?
Cauza este pacatul si alegerea unei trairi pe acest pamant in afara voii lui Dumnezeu sau netinand cont de principiile si valorile lui Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Acsintetina,tu ai invatat pe de rost cea ce postezi pe aici?
Sau stai si rumegi bine...asa vreo 3 ore,cauti prin carti si apoi postezi?Ca mie mi se pare ca le cam cauti cu lumanarea.

Adica pe copii poti sa-i bati,ca ei nu inteleg de vorba buna cum intelege nevasta......aha.

Sper,sper ,sper sa nu mai fiu nevoita sa postez la acest subiect,ca am impresia ca-s la camera ascunsa

Sincer,tu crezi ce scrii?(intrebare retorica)

ladyJ

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ladyJ

Acsintetina,tu ai invatat pe de rost cea ce postezi pe aici?
Sau stai si rumegi bine...asa vreo 3 ore,cauti prin carti si apoi postezi?Ca mie mi se pare ca le cam cauti cu lumanarea.

Adica pe copii poti sa-i bati,ca ei nu inteleg de vorba buna cum intelege nevasta......aha.

Sper,sper ,sper sa nu mai fiu nevoita sa postez la acest subiect,ca am impresia ca-s la camera ascunsa

Sincer,tu crezi ce scrii?(intrebare retorica)

ladyJ

Copiii trebuie disciplinati. Disciplinarea este parte din educatia unui copil. O sotie o luam matura si consider ca este deja educata pentru a avea responsabilitatea unei sotii sau mame.Consider ca o sotie nu vine sa fie educata de sotul ei cum sa-si tina furculita in mana, cum sa manance, cum sa se imbrace, cum sa se comporte ectc.
Dupa cum vedeti, in viata noastra sunt anumite trepte ale maturizarii. Cand esti copil gandesti ca un copil, cand ai crescut esti om mare si nu mai ai nevoie de nuiele:
1COR 13: 11 Cind eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, gindeam ca un copil; cind m'am facut om mare, am lepadat ce era copilaresc.

In cazul disciplinarii copilului, nuiaua este o ultima solutie in cazuri extreme. Noi crestinii nu cadem in extrema in care consideram nuiaua un abuz! Nuiaua este ultima solutie, atunci cand ai epuizat totul! Disciplinarea implica dragoste, rabdare, bunatate, educatie, pedepse usoare ectc. In cazul in care ai epuizat toate aceste metode, ele nu au dat rezultate, Biblia recomanda nuiaua. Si sigur ca generatiile mai vechi stim de zicala "bataia-i rupta din rai". Probabil ca cine a facut zicala asta nu s-a gandit la bataie, ca la un abuz, ci ca la o corectie facuta cu dragoste pentru binele odraslei. Nu stiau stramosii nostri ca vor veni niste generatii de oameni care-i vor pune la zid pentru bataia asta "rupta din Rai"!
Cred insa ca bataia asta a dat rezultate bune, pe vremea parintilor nostrii nu existau droguri in scoala, sex inainte de casatorie, homosexualitate legalizata, copii cu sarme in nas, buze si cam peste tot, copii cu pantalonii la genunchi si cu o vorbire de nici "porcii n-o inghit" ectc!
S-au schimbat vremurile:
2TIM 3: 1 Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele.
2TIM 3: 2 Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultamitori, fara evlavie,
2TIM 3: 3 fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfrinati, neimblinziti, neiubitori de bine,
2TIM 3: 4 vinzatori, obraznici, ingimfati; iubitori mai mult de placeri decit iubitori de Dumnezeu;
2TIM 3: 5 avind doar o forma de evlavie dar tagaduindu-i puterea. Departeaza-te de oamenii acestia

Mergi la inceput