Copiii nostrii in Mainile lui Dumnezeu
Raspunsuri - Pagina 24
columbiana spune:
acsintentina, nu pot sa cred ce citesc...si nu pot sa cred ca e acelasi Isus Mintuitorul la care ne rugam si a carui invataturi incercam sa le urmam, si tu, si eu! postarile tale abunda de termeni gen frica, pedeapsa, disciplinare, nuia, autoritate, nimic despre dragoste, incredere, libertate, bucuria de a fi copil, miracolul de a fi parinte, joaca, self-esteem, prietenia cu copilul tau, etc...esti de compatimit, sincer!
sa pedepsesti un copil de opt ani ca nu ajunge acasa de la scoala!pai un copil la opt ani nu are ce cauta singur pe drum intre casa si scoala in primul rind expus la orice pericol, accident, violenta, tentatie, etc;
sa-l inveti frica de Dumnezeu, mi se pare inadmisibil sa-i inoculezi unui copil spaima de iad, de pedeapsa divina, de demoni,, sa-i tulburi somnul, linistea cu cosmaruri si spaime.......copilul trebuie sa stie ca Dumnezeu e dragoste, pace, protectie, atit!
http://www.floriinro.ro/
Loue ŕ bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
lilianasoare spune:
Domnu' Acsinte, eu nu-mi doresc sa intru intr-un dialog cu dumneata. Nu am nici timpul fizic necesar, nici dispozitia psihica pentru a intretine acest dialog penibil al surzilor. Interventiile mele la topicul dumitale au fost pur defulatorii.
Dar faptul ca perseverezi in a sustine ca bataia, ca ultima alternativa la disciplinarea copilului, este indicata din ratiuni biblice, ma scoate din minti. De ce nu vedem nimic din Noul Testament? De ce vedem doar sfaturi ce se regasesc in Vechiul Testament si aplicabile special contextului cultural al societatilor antice, in care totul se facea si desfacea prin forta fizica, bruta? De ce acum, cand avem la indemana atatea informatii, metode sanatoase de educare a copiilor mai facem apel, chiar si in ultima instanta, la abuzarea fizica a copilului? Mergi dumneata pe la un psiholog sa-ti explice ce si cum cu impactul emotional devastator pe care il are un astfel de act asupra copilului si apoi sa mai vorbim.
Eu, care, recunosc, fac parte dintre cucoanele razvratite, nesupuse sotului si bisericii,uneori cu probleme emotionale pe baza hormonala, ma declar socata. Daca, cu un anumit efort, mai pot intelege o palma-doua data la fundulet intr-o clipa de manie si frustrare, nu pot intelege in ruptul capului mentalitatea dumitale: lovirea voluntara, constienta, deliberata a copilului cu un obiect fizic, chiar ca ultima solutie. E peste puterea mea de intelegere.
Vezi dumneata, eu pe Isus (scrierea cu ii nu are nicio justificare lingvistica) nu l-as putea vedea lovind un copilas pentru a-l disciplina. Contravine in mod flagrant principiilor pe care le-a propovaduit.
Rugamintea mea este sa ne mai lasi cu versetele alea din VT, care se justifica si trebuie intelese in context cultural.
Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by acsintetina
ELEMENTE ALE DISCIPLINEI COPILULUI
http://www.rcrwebsite.com/element2.htm
Gradul nr.3 : Consecintele si pedeapsa fizica
Acest grad de ofensa se refera la actiunile rele repetate si la atitudinile de (razvratire) rebeliune, atat active cat si pasive, la faptele imorale savarsite impotriva altora, a fratilor si surorilor, a prietenilor, sau a persoanelor cu autoritate. Acest grad/nivel de ofensa implica consecinte si forme variate de durere.
F - 1 Durerea
Pedeapsa fizica are un singur scop: sa-l ajute pe copil sa se concentreze si sa-si recapete autocontrolul asupra unei anume slabiciuni morale. Fie ca este vorba de nesupunere, de replici date parintilor, sau de minciuna, durerea detine un rol in procesul de disciplinare. Ea atrage in mod foarte serios atentia asupra unei situatii ce trebuie schimbata. In procesul de corectare, durerea intervine in unul sau doua feluri: prin consecinte naturale sau prin consecinte organizate. In primul caz, durerea este repercusiunea naturala a comportamentului gresit, iar in al doilea, trebuie creata artificial.
F - 2 Consecintele naturale
Faptele si actiunile rebele si sfidatoare atrag uneori propriile lor consecinte care devin rezultatul natural al purtarii nesabuite. De exemplu, Becky a fost sfatuita de mama ei sa nu mai alerge pe dalele de ciment din curte din cauza pericolului ca ea sa se impiedice in distantele dintre ele si sa cada. Nesabuita Becky nu a ascultat-o, iar neascultarea ei a rezultat in genunchi juliti si insangerati. In cazul de fata, mama lui Becky nu a mai pedepsit-o pentru neascultare. Cu toate acestea, ea a profitat de durerea cauzata de genunchii raniti pentru a-i da drept invatatura mustrand-o pe Becky pentru neascultare si sfatuind-o sa fie ascultatoare mamei ei pentru a evita asemenea repercusiuni.
Cu toate acestea nu trebuie sa ingaduiti ca educarea prin cauze naturale si logice sa va stapaneasca sau sa va conduca, pe d-voastra sau pe ceilalti membrii ai familiei.
De exemplu, copilului d-voastra ii place sa mearga la cresa, dar niciodata nu este gata la timp, astfel trebuind sa va grabiti de fiecare data si sa va aduca in starea de stres. Daca programul la cresa incepe la ora 9,00 dimineata si va trebuie zece minute pentru a ajunge acolo, atunci nu-i spuneti copilului, "daca nu esti gata de plecare la noua fara zece, astazi nu mergi niciunde!". Termenul impus va va crea d-voastra mai multa tensiune fiindca va incredinteaza d-voastra grija de a va intreba tot timpul daca se va incadra in timp, sau nu. Mai degraba stabiliti termenul limita la 8,30. Doar in cazul in care nu este gata atunci, el pierde privilegiul de a merge undeva.
Devansand termenul limita, nu va veti stresa, intrebandu-va tot timpul daca veti ajunge la timp. La 8,25 puteti sa-l avertizati ca mai are cinci minute. Daca prin faptele sale alege sa se prezinte gata de plecare dupa 8,30, atunci privilegiul de a merge la gradinita ar trebui sa-i fie refuzat.
Nu cedati si nu treceti peste termenul pe care-l stabiliti, chiar daca apare pregatit la 8,31. Acest lucru nu va face decat sa-i demonstreze ca ce a-ti spus nu are valoare, si nu-l va invata pe copilul d-voastra disciplina de care are nevoie in impartirea timpului sau. Copilul trebuie sa invete ca in viata sunt unele lucruri foarte exacte. Exceptia facandu-se doar atunci cand copilul este caracterizat de punctualitate, si intarzie o data. A-l priva de cresa in acest caz, nu ar fi intelept, putand chiar sa faceti ceea ce nu recomanda Coloseni 3:21.
F - 3 Consecintele organizate
Durerea nu este intotdeauna consecinta naturala a unui comportament rau (nesabuit). Cand aceasta nu survine natural, ea trebuie creata artificial prin consecinte organizate. Consecintele organizate se concretizeaza prin intermediul pedepsei, a izolarii, a pierderii privilegiilor si a consecintelor logice.
F - 4 Pedeapsa
Termenul cultural folosit pentru consecintele artificiale este "bataia". Cu toate acestea termenul biblic este un altul, "pedeapsa". Pedeapsa inseamna a cauza durere cu scopul ameliorarii comportamentului. Ea nu se aplica cu scopul pedepsirii purtarii sau pentru a "fi chit" cu copilul (deci, a te razbuna). Dumnezeu insusi nu este razbunator, si nu acela este scopul pedepsirii. Referintele biblice ale pedepsei sunt, Deuteronomul 8:5, Evrei 12:6-7, 2Samuel 7:14, Apocalipsa 3:19 si Proverbe 19:18.
Pedepsirea este cuvantul cel mai bun pentru a descrie intentia lui Dumnezeu in folosirea de catre parinti a durerii fizice pentru a indrepta faptele rebele ale copilului. (Folosirea pedepsirii cu nuiaua ca si unealta a disciplinei este recomandata doar parintilor care-si exercita autoritatea parinteasca in mod cuvenit. Nu o recomandam parintilor care si-au abandonat aceasta autoritate, inlocuind-o cu prietenia, si care la un moment dat doresc totusi sa pedepseasca cu nuiaua pentru ca lucrurile au scapat de sub control.)
A inlatura pedeapsa (bataia) cu nuiaua ca si optiune legitima de disciplinare, ii forteaza pe parinti sa foloseasca alte metode pentru a controla purtarea necuviincioasa a copiilor lor. Manipularea folosind vinovatia si/sau dragostea conditionata, reprezinta adesea celelalte metode. Urmarile adanci ale acestor metode sunt permanente. In schimb, urma unei nuiele nu este. Copiii care sunt manipulati sa traiasca in frica si avand in suflet teama respingerii parintesti, sufera o durere mai mare decat cea cauzata de frica (sau, durerea) pedepsei. De aceea, durerea pedepsei reprezinta modalitatea cea mai miloasa de a corecta rebeliunea unui copil - odata ce este aplicata, ea este si terminata! Urmatoarele capitole si indeosebi un apendice, sunt dedicate principiilor pedepsei.
F - 5 Izolarea
Copiii sunt fiinte sociale. Izolarea inseamna a indeparta temporar privilegiul contactului social. De exemplu, cand un copil devine suparator intr-o joaca in grup a mai multora, o optiune este aceea de a-l izola pentru a se juca de unul singur. Durerea, in acest caz, este provocata prin separare. Totusi timpul de joaca nu este intrerupt, ci doar privilegiul de a se juca cu alti copii ii este refuzat.
Izolarea poate sa fie insotita sau sa slujeasca de urmare (consecinta) pedepsei, dar sa nu fie niciodata folosita ca si un inlocuitor obisnuit al ei. Cand un copil este izolat in aceste conditii in camera lui, aceasta sa nu se faca pentru joaca, ci pentru reflectie. Aceasta metoda ar trebui folosita pentru a atrage atentia asupra unei ofense mai grave (cum ar fi, mintitul, inselatul, furatul).
In final, izolarea nu constituie totul in materie de disciplina. Asemenea altor elemente ale disciplinei, ea poate fi foarte eficienta atunci cand este folosita cum se cuvine si ineficienta atunci cand nu este folosita bine. Izolarea, ca si consecinta organizata poate fi aplicata unui copil incepand chiar de la varsta de 9 luni si poate fi folosita pana la anii mai mari. Copilul trebuie sa invete ca este raspunzator pentru felul in care se poarta intr-un cadru social. Izolarea este un mijloc prin care acesta poate sa-si recapete stapanirea de sine.
F - 6 Pedepsirea/Consecintele logice
In general, scopul pedepsei este de a-l ajuta pe copil sa-si asume responsabilitatea pentru faptele sale, rebele sau nerebele. Felul consecintei depinde de considerentele de varsta. Nu este totuna cand un copil de 3 ani nu o asculta pe mama lui care i-a interzis sa intre in bucatarie si primeste o bataie cu nuiaua pentru neascultare si faptul ca un copil de 8 ani nu vine direct acasa de la scoala, dupa cum a fost invatat. Cum se presupune sa intervenim in aceste cazuri? Desi faptele pot fi echivalente ca si acte de nesupunere, consecintele pot include reactii corective diferite datorita varstelor lor.
Devreme ce scopul corectiei este de a-l ajuta pe copil sa se autostapaneasca (guverneze singur) dupa principii morale, trebuie aleasa o consecinta care sa slujeasca cel mai bine acestui scop. In exemplul de mai inainte, indepartarea unui privilegiu, sau o consemnare (la domiciliu), pot sa-l invete pe copilul de 8 ani gravitatea faptei sale mai mult decat bataia cu nuiaua. Desi aceeasi masura nu se aplica si unui copil mai mic, ea este adesea valabila pentru varstele cuprinse intre 6-12 ani.
Consecintele organizate pot fi adaugate pedepsirii sau pot veni singure, independent de aceasta. Circumstantele, varsta copilului, motivatia din spatele faptei, toate trebuiesc luate in considerare pentru a-l ajuta pe parinte sa decida ce masuri punitive sunt cele mai eficiente pentru copilul sau. Oricare ar fi consecinta utilizata, ea trebuie asociata logic cu ofensa lui.
Nu pot spune decat ca mi-e mila de copilasii tai...
Criss si Alex
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by Criss75
Nu pot spune decat ca mi-e mila de copilasii tai...
Criss si Alex
Da de ce tie mila ma rog? Ti-au cerut de mancare?
In materialele de fata sunt modalitati invatate de Biserica! Am prezentat materiale de la ortodocsi si neoprotestanti. Sigur daca caut bine si catolicii si protestantii au asemenea materiale. Asa ca de ce tie mila de copii mei? Ce are una cu alta? Nu am inteles?!
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by lilianasoare
Vezi dumneata, eu pe Isus (scrierea cu ii nu are nicio justificare lingvistica) nu l-as putea vedea lovind un copilas pentru a-l disciplina. Contravine in mod flagrant principiilor pe care le-a propovaduit.
Rugamintea mea este sa ne mai lasi cu versetele alea din VT, care se justifica si trebuie intelese in context cultural.
Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori
Pai nu-i responsabilitatea Domnului Iisus sa-ti creasca tie copiii! Responsabilitatea este a ta ca si parinte.
Pe de alta parte Domnul Iisus este Dumnezeu, nu pedepseste copiii, insa oamenii mari, sigur au parte de pedeapsa lui Dumnezeu.
Un parinte care-si pedepseste copilul, il disciplineaza, nu-i da in cap sa-l ucida! Ai inteles ca disciplinarea include dragoste, educatie si pedeapsa? In categoria pedeapsa Dumnezeu ne sugereaza si nuiaua, ca ultima solutie.
Daca nu doresti s-o folosesti foarte bine, nu trebuie insa sa pretinzi la toti oamenii sa-ti urmeze exemplul!
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by Ana Stroe
acsintentina, nu pot sa cred ce citesc...si nu pot sa cred ca e acelasi Isus Mintuitorul la care ne rugam si a carui invataturi incercam sa le urmam, si tu, si eu! postarile tale abunda de termeni gen frica, pedeapsa, disciplinare, nuia, autoritate, nimic despre dragoste, incredere, libertate, bucuria de a fi copil, miracolul de a fi parinte, joaca, self-esteem, prietenia cu copilul tau, etc...esti de compatimit, sincer!
sa pedepsesti un copil de opt ani ca nu ajunge acasa de la scoala!pai un copil la opt ani nu are ce cauta singur pe drum intre casa si scoala in primul rind expus la orice pericol, accident, violenta, tentatie, etc;
sa-l inveti frica de Dumnezeu, mi se pare inadmisibil sa-i inoculezi unui copil spaima de iad, de pedeapsa divina, de demoni,, sa-i tulburi somnul, linistea cu cosmaruri si spaime.......copilul trebuie sa stie ca Dumnezeu e dragoste, pace, protectie, atit!
http://www.floriinro.ro/
Loue ŕ bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
Postarile mele sunt indemnuri de pe site-uri crestine si nu sunt de pe planeta Marte.
Daca te uiti in materialele prezentate, dragoste, incredere, libertate, bucuria de a fi copil, miracolul de a fi parinte, joaca, self-esteem, prietenia cu copilul tau, se regasesc din plin!
Pe langa astea exista si pedeapsa, care este parte din disciplinarea copiilor nostri!
Asa ca nu mai fiti atat de inmarmurita, ca doar nu suntem de pe luna, mai ales ca suntem romani!
Ingrid S spune:
Acsintetina, atata vreme cat nu-mi raspunzi la intrebarea ce am repetat-o de nu stiucate ori pana acum, refuz sa am un dialog cu tine. O mai pun odata, vrei sa-mi raspunzi, bine, nu...voi lua si eu ce vreau din postarile tale. Deci: cum te pedepseste pe tine Dumnezeu? Iti da nuiele pe spinare cand gresesti?
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
denizel spune:
quote:
Originally posted by acsintetinaquote:
Originally posted by denizel
A, si inca ceva: mi-au zis mie cateva vrabiute protestante , care te stiu de pe forumul ala de pe care te stie si Irina, ca i-ai termenat si pe ei .
Vezi? Abuzezi lumea!
Mai sunt membru pe un forum si nu stiu sa fi facut praf pe nimeni acolo!
Restul ce ai scris este atac la persoana si nu-mi mai pierd vremea cu refularile dumneatale, ai dreptate, am si eu familie de care trebuie sa ma ocup si sa-i acord timpul necesar!
Good morning, sir!
Te gasesc asa cum te-am lasat: maini in activitate...you know...
Pe forumul pe care mai esti membru, esti la fel de nedorit si la fel de violent ca pe forumul de aici.
Mi-au zis mie vrabiutele alea protestante ca, atunci cand vad ce scrii, le e jena...
Ai exact acelasi tip de monolog, scoti mereu in fata dumnezeul ala dezechilibrat al tau si, in plus!!!!, ai ceva ce inca nu ai abordat aici: lovesti foarte tare in ortodocsi si in ortodoxie!
De fapt, nu educarea copiilor cu batzul este principala ta prioritate, ci rafuielile cu ortodocsii.
Eu astept cumintica sa explodezi si, asa protestanta cum sunt, iti spun de pe acum ca voi fi de partea lor, a ortodocsilor pe care ii vei tavali prin noroi.
Mai pe intelesul tau, cam asa voi fi: .
In rest, multumesc fetelor scumpe si bune care-si iubesc si nu-si bat copilasii , adica multumiri to my comp. .
, si...ce-ati zice sa nu mai scriem in blogul lui acsinte?
Poate s-o satura si el daca o vedea ca nu-i raspunde nimeni...(desi...nu prea cred...).
ladyJ spune:
Acum inteleg!
Deci,acsintetina se cheama ca e crestin,el asa sustine,dar nu e ortodox,nu e protestant...o fi catolic?Sau martor a lui Iehova?
Mai draga acsintetina(ca sa vorbim asa..de la egal la egal..oups..am voie?Ca sunt femeie...)deci cum zicem,mai draga...ma roade o curiozitate tipic feminina,ce fel de crestin esti tu?Crezi ca-mi poti satisface aceasta curiozitate?
Daca nu vrei sa-mi spui,inseamna ca ai de gand sa pui bazele propriei credinte,dand o noua interpretare pasajelor din biblie.Eu asa cred
Tie ti-e drag de Denizel bag de seama.Ce ti s-a casunat asa pe ea?
Tu ii ´´pedepsesti´´ pe cei pe care-i iubesti,pedeapsa ´´din dragoste´´ evident.Ai atacat-o si pe Denizel,prin vorbe care nu-si au rostul,presupuneri aiurite si indecente.Tot din ´´dragoste crestineasca´´ ai facut-o?
Este un mod foaaarte interesant de a-ti arata aprecierea fata de cineva
Scimba te rog titlul topicului.S-ar potrivi asta:
´´..din dragoste crestineasca´´ by Acsintetina!!!
ladyJ
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by acsintetinaquote:
Originally posted by Criss75
Nu pot spune decat ca mi-e mila de copilasii tai...
Criss si Alex
Da de ce tie mila ma rog? Ti-au cerut de mancare?
In materialele de fata sunt modalitati invatate de Biserica! Am prezentat materiale de la ortodocsi si neoprotestanti. Sigur daca caut bine si catolicii si protestantii au asemenea materiale. Asa ca de ce tie mila de copii mei? Ce are una cu alta? Nu am inteles?!
Imi pare rau, mie imi faci impresia ca nu traiesti in sec. 21, ca esti rupt de realitate.
In liceu aveam un coleg de clasa(nu spun din ce biserica facea parte, pentru ca nu vreau sa vorbesc de rau pe nimeni, din nicio confesiune religioasa), insa el era crescut intr-o familie crestina foarte stricta, nu avea voie sa participe la reuniuni cu clasa, pentru ca dupa spusele lui "asocierile rele strica obiceiurile folositoare", nu asculta muzica la fel ca toti tinerii de varsta lui, doar cantarile lor religioase, nu aveau televizorl, pentru ca "se prezinta doar lucruri diavolesti, imorale", si as mai putea aduce asemena exemple. Nu stiu ce s-a ales de el, pentru ca in general era foarte singuratic, si nu prea vorbea cu nimeni decat strict ce era necesar.
Am impresia ca si tu ai aceleasi idei, nu spun mai multe pentru ca nu vreau sa ma trezesc cu un avertisment. Ma intreb doar cat de corect e acest punct de vedere.
Criss si Alex