Copiii nostrii in Mainile lui Dumnezeu

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:
Originally posted by denizel

A zic ca despre Dumnezeu si Adevarul Sau nu se discuta pe forumuri si la o barfa mica, cu o suta de gura casca si chibiti in jur.
Corect sau nu?
Asta facem noi acuma: taram in noroaile, frustrarile, neimplinirile si tristetile noastre Adevarurile lui Dumnezeu.

draga mea, asta e cu totul altceva... asa e, noi suntem crestini de forum, deci putem vorbi cat vrem despre armonie, iubire samd, da habar n-avem despre ce vorbim

In plus, am mai stricat si armonia fdoinei, care sta cumintica in armonia ei, cu saptamanile, si apare tocmai cand torn eu gaz, ca sa dau foc armoniei .

stai linistita, n-ai stricat nimic, mie-mi face placere sa stau de vorba cu tine, in ciuda parerii asa de proaste pe care o ai despre mine, din pacate (sau din fericire?) nu mai apuc sa deschid calculatorul decat foarte rar

ps. da de unde ai scos-o pe asta cu armonia mea?ca io sunt total dizarmonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by Ingrid S

Fara suparare, chiar nu vad de ce trebuie sa aducem in discutie diverse religii. Si ce daca nu se boteaza decat la maturitate neoprotestantii? Ce importanta are asta in contexul educatiei copiilor? Si ei isi duc la biserica ccc copiii, nu? Eu vorbeam de "fortarea" lor. Da, de gradinitza si de scoala, iacata n-am vorbit inca. Dar de ce trebuie sa comparam religia cu scoala? E important sa-l duc la medic cand e bolnav, sau sa frecventeze scoala, dar religia trebuie s-o priveasca cu dragoste, cu dragoste intelegeti? Nu e obligatorie si n-am sa fac din ea o masura punitiva. Si pana va creste mare, voi avea grija s-o invat despre Dumnezeu, dar in asa fel incat sa-l poata accepta si iubi. Sa-l simta, nu sa i-l bag pe gat, altfel n-am rezolvat nimik.
Si, totusi, mai este Acsintetina pe forum sa-mi raspunda la intrebarea ce am pus-o de ma dor degetele: cum te-a pedepsit pe tine Dumnezeu? Ti-a rupt degetul cel mic de la picior cand ai gresit? Sau ai simtit o nuia venita din cer...cu dragoste?

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Ingrid, nu cred ca vreun crestin sanatos la cap isi forteaza copilul sa mearga la biserica.Deci e important sa duci copilul la dr. cand e bolnav, nu?e la fel de important sa-l duci la Biserica, ca sa aiba si sufletul sanatos, nu doar trupul.Tu duci copilul la medic cu ura, cand e bolnav?Cu dragoste il duci, nu cu ura, ca sa se faca sanatos.Si il duci chit ca vrea sau nu, nu-i asa,fiindca e spre binele lui.Dar ai zis ceva esential pentru tine religia nu e obligatorie .Pentru mine si copiii mei este,de aceea eu caut toate mijloacele sa o introduc in viata copiilor cum si cat pot eu de bine,de cand sunt mici-tocmai ca sa le placa, sa fie pentru ei un mod de viata,asa cum e si pentru mine, si nu ceva bagat pe gat cu forta.

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Unde dai si unde crapa...Am spus ca nu e obligatorie in contextul societatii, nu e ca si taxele ce trebuiesc platite. Daca fata mea nu vrea la biserica, asta e, incerc s-o duc mai tarziu. S-o fac sa inteleaga ea de ce e necesara religia, nu asa, mergem la biserica ca stiu eu ce e mai bine pt tine si tu mucles, si obisnuieste-te sa-ti placa!
Si nu mai fii asa de trista cum ii ziceai lui Denizel ca sunt ortodocsi ce isi boteaza copilul dar apoi il lasa acasa, deoarece sunt ortodoxa si-mi duc fata la biserica, dar putin cate putin....azi un sfert de ora, apoi jumatate...pt ei nu este o distractie la 2 ani sa stea sa asculte predica. Sau tu nu mai poti privi prin prisma unui copil? Abia atunci devine trist...

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

p.s. ziceam de bine despre partea neoprotestanta, adica :)

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

:D Irina, stii cum e: la greci trebuie sa fii atent si cand aduc daruri....
Pe bune acuma, am inteles ca ai incercat tu o mica lauda, da' ai avut grija sa compensezi si sa aruci si o micuta fumigena:

quote:
cu atat mai mult, deci neoprotestantii nici nu considera ca un copil poate sa creada in Hristos constient(de aia nici nu-l boteaza), si totusi il duc la biserica.

deci :

1. este complet neadevarat ce spui despre np care spun ca un copil nu poate sa creada constient in Hristos. Nu numai ca nu e adevarat, da' e taman pe dos si, in plus, e ceva foarte grav ce spui tu in legatura cu asta.
Nu spun nu, se poate ca tu sa fi vazut/auzit fel de fel de discutii despre/cu np dar, precum vezi si singura in cazul de fata :D, exista si np care nu prea stiu ce zic :D.

2. botezul nu are nici cea mai mica legatura cu ceea ce ai afirmat.

Deci, inca odata, te rog mult, mult, mult nu mai aduce in discutie subiecte despre care nu ai o completa cunostinta :-)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by fdoina

draga mea, asta e cu totul altceva... asa e, noi suntem crestini de forum, deci putem vorbi cat vrem despre armonie, iubire samd, da habar n-avem despre ce vorbim

Doina, nu-s de acord cu asta. Si stii ca nu-s de acord! :-)
Una e sa fii constient de faptul ca despre Adevar nu se vorbeste asaaa, cu cine apuci si pe unde apuci si, alta e ce ai afirmat tu mai sus.
Cel putin, eu asa cred :-).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

ca sa-i raspund lui denizel si sa lamuresc problema odata pt. totdeauna:nu fac investigatii de trista amintire(apartenenta bisericeasca,diplomele absolvite),dar cine combate si incearca sa puna la punct un forumist care incearca sa inteleaga in ce calitate se transforma cineva in detinatorul adevarului suprem,cred ca cel care combate trebuie sa aiba raspunderea celor spuse si demnitatea de a-si recunoaste credinta/studiile, in numele carora se exprima.
eu incerc sa inteleg aici ceva care poate nu mi s-ar parea atat de absurd daca cei care insista in a se arata mai credinciosi decat altii si-ar declina religia in numele careia vorbesc.
nu cred ca prozelitismul este scopul acestui forum.
dar schimbul de opinii si poate o confruntare civilizata intre diferite religii ar fi mult mai constructiva si nu in ultimul rand mai civilizata.
nu cred ca dl. acsintetina a anticipat consecintele gafei pe care a facut-o,scopul dansului presupun ca era altul si cred ca este tare incurcat acum pt. ca nu se astepta sa gaseasca persoane care sa nu fie dispuse sa fie deturnate de la credinta ce le conduce sufletul,spre cinstea lor.

eu mi-am incredintat copiii,prin botez si rugaciuni, unui Dumnezeu bun,iubitor,iertator si tolerant;sunt mandra de ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

quote:
Originally posted by b.nica
nu cred ca dl. acsintetina a anticipat consecintele gafei pe care a facut-o,scopul dansului presupun ca era altul si cred ca este tare incurcat acum pt. ca nu se astepta sa gaseasca persoane care sa nu fie dispuse sa fie deturnate de la credinta ce le conduce sufletul,spre cinstea lor.

eu mi-am incredintat copiii,prin botez si rugaciuni, unui Dumnezeu bun,iubitor,iertator si tolerant;sunt mandra de ei!

Si Dumnezeul care il cunosc eu este bun, iertator si plin de mila, indurare. Totusi Dumnezeul care il cunosc eu pedepseste pacatul!
Daca ai auzit de potopul de pe vremea lui Noe, Sodoma si Gomora, moartea lui Acan, moartea popoarelor pagane din Tara Canaanului, moartea celor care s-au inchinat vitelului de aur, moartea lui Anania si sotia lui Safira, iadul pregatit pentru toti cei care nu fac voia Lui ectc! In toate astea se arata dreptatea lui Dumnezeu care nu sufera pacatul, insa iubeste omul pacatos atat de mult incat a dat pe Singurul lui Fiu sa moara pentru pacatele noastre! Prin acceptarea acestei Jertfe poti fi salvat si umbland in sfintenia ceruta pe Dumnezeu, iti demonstrezi apartenenta la poporul lui Dumnezeu!
Dumnezeu cere poporului Sau si prin Scriptura sa ne disciplinam copiii. Asta nu inseamna ca nu avem un Dumnezeu iubitor, asta inseamna ca el ne iubeste si doreste ca copii nostrii sa nu ajunga sa-si piarda sufletul in iad. De aceea pe copil nu trebuie sa-l lasi de capul lui, ci copilul trebuie disciplinat si educat ca sa nu iese din el un rebut al societatii!
Daca este necesar sa-l disciplinezi pe copil si cu nuiaua, fa-o, asa ne invata Dumnezeu, daca intelege de vorba buna, bravo lui!
Pe acest pamant sunt niste oameni care ne spun sa traim cum vrem fiindca nu exista iad, Dumnezeu este prea bun ca sa ajungem acolo. Acestia sunt niste mincinosi! Dumnezeul Scripturii ne invata ca El este drept si este un foc mistuitor, fereasca Dumnezeu de pedeapsa Lui!
Mai sunt niste oameni care ne invata ca nu-i voie sa ne disciplinam copiii, cica suntem abuzatori, facand acest lucru. Ei il ignora pe Dumnezeu si nici nu-i intereseaza de voia Lui. Eu nu pot decat sa ignor asemenea oameni si sa-i las in pace. Acestia sunt ca si pacifistii care sunt impotriva razboiului. Acestia sunt gata sa ucida ca sa inceteze razboaiele, uitand ca armatele lumii sunt ingaduite de Dumnezeu si razboaiele la fel.Oamenii acestia uita ca Dumnezeu disciplineaza oameni si popoare prin razboaiele si calamitatile care le ingaduie pe acest pamant! Oamenii uita ca Dumnezeu a spus Evreilor, intra in Tara Canaanului si nimiceste tot ce-ti iese in cale, fara mila.Oamneii astia cred ca ei se pot pune in locul lui Dumnezeu si lumea ar trebui sa graviteze in jurul lor, intr-un fel vor sa-I ia locul lui Dumnezeu si sa-l puna pe om in locul Lui!

Deci, poate nu ne intelegem, deoarece Dumnezeii care-i slujim nu sunt aceeasi!
Dumnezeul pe care-l slujesc eu, este: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. El condamna pacatul si are mila de pacatosi.Este drept si milos in acelasi timp. El te indeamna sa te pocaiesti de pacate, are rabdare cu omul, insa in cazul in care omul il ignora si face ce-l taie capul, s-ar putea ca mania lui Dumnezeu sa vina peste el. Daca in final omul se incapataneaza in ignoranta lui, dupa moarte va ajunge in iad!
Denizel ar putea sa-i ceara parerea preotului,pastorului sau sotului ei, pentru a afla ce parere are Dumnezeu de disciplinare. Se pare insa ca sotul ii lipseste de acasa si este cam frustrata si nervoasa. O inteleg, poate starea ei nervoasa este pe cale hormonala,si-si descarca nervii pe acest forum si topic. S-ar putea sa mai fie varianta ca Denizel sa nu fie supusa sotului si Bisericii, in cazul asta este plina de mandrie si cred ca si sotul ei se ia de cap,si-mi vine sa plang de mila lui.
O femeie credincioasa stie sa fie smerita si evlavioasa, Denizel sare la cearta din orice si nimeni nu o intrece in viteza de tiparire a cuvintelor, imi imaginez ce "viteza" verbala are!
Ar mai putea fi varianta ca Denizel sa fi fost abuzata fizic in copilaria ei si de aici inversunarea ei impotriva disciplinarii. Este de inteles, asemenea oameni nu prea mai ajung sa faca diferenta intre disciplina si abuz.Daca este asa,o indemn pe Denizel sa ierte din toata inima abuzurile si sa priveasca inainte, asa cum ne-a iertat Dumnezeu pe noi de pacatele noastre!

V-au fost aduse aici parerile a doi preoti ai Bisericii ortodoxe care spun ca copii trebuie pedepsiti cu nuiaua (ca ultima solutie) , v-am dat parerea Scripturii in sensul acesta, va pot aduce parerea preotilor si pastorilor catolici, protestanti si neoprotestanti, toti marturisesc ca in educatia copilului crestin nu trebuie sa lipseasca nuiaua (ca solutie estrema)!
Daca toti acestia, in frunte cu Dumnezeu spun minciuni si Denizel & Company, spune adevarul, urmatii pe ei!
Eu doresc sa urmez sfaturile lui Dumnezeu si ale Bisericii. Repet, Dumnezeu si Biserica este impotriva abuzului copiilor, insa este pentru corectia (pedepse si chiar folosirea nuielei ca solutie extrema) si educatia copiilor nostrii! Nuiaua nu este considerata de Biserica si de Dumnezeu, drept abuz. Cel care foloseste nuiaua neintelept poate deveni un abuzator!Cine nu intelege lucrul acesta si nu-l accepta, treaba lui!
PROV 19: 18 Pedepseste-ti fiul, caci tot mai este nadejde, dar nu dori sa -l omori. -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by acsintetina

Daca este necesar sa-l disciplinezi pe copil si cu nuiaua, fa-o, asa ne invata Dumnezeu, daca intelege de vorba buna, bravo lui!

........

Mai sunt niste oameni care ne invata ca nu-i voie sa ne disciplinam copiii, cica suntem abuzatori, facand acest lucru. Ei il ignora pe Dumnezeu si nici nu-i intereseaza de voia Lui. Eu nu pot decat sa ignor asemenea oameni si sa-i las in pace. Acestia sunt ca si pacifistii care sunt impotriva razboiului. Acestia sunt gata sa ucida ca sa inceteze razboaiele, uitand ca armatele lumii sunt ingaduite de Dumnezeu si razboaiele la fel.Oamenii acestia uita ca Dumnezeu disciplineaza oameni si popoare prin razboaiele si calamitatile care le ingaduie pe acest pamant! Oamenii uita ca Dumnezeu a spus Evreilor, intra in Tara Canaanului si nimiceste tot ce-ti iese in cale, fara mila.
...........

Denizel ar putea sa-i ceara parerea preotului,pastorului sau sotului ei, pentru a afla ce parere are Dumnezeu de disciplinare. Se pare insa ca sotul ii lipseste de acasa si este cam frustrata si nervoasa. O inteleg, poate starea ei nervoasa este pe cale hormonala,si-si descarca nervii pe acest forum si topic. S-ar putea sa mai fie varianta ca Denizel sa nu fie supusa sotului si Bisericii, in cazul asta este plina de mandrie si cred ca si sotul ei se ia de cap,si-mi vine sa plang de mila lui.
O femeie credincioasa stie sa fie smerita si evlavioasa, Denizel sare la cearta din orice si nimeni nu o intrece in viteza de tiparire a cuvintelor, imi imaginez ce "viteza" verbala are!

..............

Ar mai putea fi varianta ca Denizel sa fi fost abuzata fizic in copilaria ei si de aici inversunarea ei impotriva disciplinarii. Este de inteles, asemenea oameni nu prea mai ajung sa faca diferenta intre disciplina si abuz.Daca este asa,o indemn pe Denizel sa ierte din toata inima abuzurile si sa priveasca inainte, asa cum ne-a iertat Dumnezeu pe noi de pacatele noastre!

V-au fost aduse aici parerile a doi preoti ai Bisericii ortodoxe care spun ca copii trebuie pedepsiti cu nuiaua (ca ultima solutie) , v-am dat parerea Scripturii in sensul acesta, va pot aduce parerea preotilor si pastorilor catolici, protestanti si neoprotestanti, toti marturisesc ca in educatia copilului crestin nu trebuie sa lipseasca nuiaua (ca solutie estrema)!
Daca toti acestia, in frunte cu Dumnezeu spun minciuni si Denizel & Company, spune adevarul, urmatii pe ei!

Nuiaua nu este considerata de Biserica si de Dumnezeu, drept abuz. Cel care foloseste nuiaua neintelept poate deveni un abuzator!Cine nu intelege lucrul acesta si nu-l accepta, treaba lui!PROV 19: 18 Pedepseste-ti fiul, caci tot mai este nadejde, dar nu dori sa -l omori. -

Acsintetina,

Fara indoiala este dreptul tau sa crezi in ce sau in cine vrei dar se pare ca ai uitat ca nu prea ar trebui sa fii atit de vehement pe un forum despre copii unde nu conteaza ce culoare religioasa ai!
Despre copii!!!

Ma ingrozeste ce sustii ( si nu ma refer la pasajele din Biblie) dar, mai mult, CUM sustii!

Si sper sa primesti macar un avertisment ( ca aici nu se foloseste nuiaua) pentru ce ai scris aici:

"Denizel ar putea sa-i ceara parerea preotului,pastorului sau sotului ei, pentru a afla ce parere are Dumnezeu de disciplinare. Se pare insa ca sotul ii lipseste de acasa si este cam frustrata si nervoasa. O inteleg, poate starea ei nervoasa este pe cale hormonala,si-si descarca nervii pe acest forum si topic. S-ar putea sa mai fie varianta ca Denizel sa nu fie supusa sotului si Bisericii, in cazul asta este plina de mandrie si cred ca si sotul ei se ia de cap,si-mi vine sa plang de mila lui."

Atit.

Off topic, pentru doamna b.nica:
- trece-ma pe listuta si-mi cer scuze ca n-am mentionat aceste lucruri la profil...

studii: medii
diplome: una de bacalaureat si una la concursul "Sa tesem frumos" (in clasa a III-a, finala pe scoala)
ocupatie: liber profesionist
religie: crestin ortodox nepracticant
culoare politica: niciuna
data nasterii: 19 mai (virsta nu se spune)
numar la pantofi: 37

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Iu-hu-huu, Denizelule, ia treci tu aici si marturiseste: de ce nu estin supusa sotzului si Bisericii? Ti s-ar cuveni o nuia, ba inca un par, ca esti adult, ce Dumnezeu...

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

Domnu' Acsinte, jenant atacul dumitale la persoana, in total dezacord cu principiile pe care te lauzi ca le urmezi. Sper sa nu treaca neobservat. Daca esti in pana de argumente,si nu numai, asculta, te rog, sfatul meu:
Nu mai posta, ne-ai face tuturor un maaare favor.

Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lilianasoare

Domnu' Acsinte, jenant atacul dumitale la persoana, in total dezacord cu principiile pe care te lauzi ca le urmezi. Sper sa nu treaca neobservat. Daca esti in pana de argumente,si nu numai, asculta, te rog, sfatul meu:
Nu mai posta, ne-ai face tuturor un maaare favor.

Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori

Liliana, nu stii proverbul: afara e gardul, inauntru leopardul?
Sau cum zicea un personaj din Calistrat Hogas despre preoti: "Fatarie, domnule, fatarie, mancare cu varza pe dinainte si curcani fripti pe dindos!"

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput