Copiii nostrii in Mainile lui Dumnezeu

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Intrebare pentru domnul cu nuiaua:

acsintetina,raspundem sincer daca poti:pe tine te-au ´´disciplinat´´ parintii tai cu nuiaua?

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by daniela_b

Cei care spun si gindesc ca tine (public) ma indeparteaza pe mine de partea divina, perfecta a credintei fiindca ma intristeaza adinc posibilitatea ca Dumnezeu sa porunceasca pedepse fizice corporale pentru a aduce un copil nevinovat pe o cale pe care putini adulti sint in stare sa o inteleaga.

Indemnind si pe altii sa priceapa Biblia asa cum o pricepi tu, iti asumi (cred) o mare responsabilitate, de aceea trebuie sa ai mare grija cu potriveala cuvintelor fiindca oameni ca mine (fara educatie religioasa desavirsita dar care il cauta totusi pe Dumnezeu)
s-ar putea trezi inspaimintati de duritatea unei astfel de porunci si evident indepartati de ceva in care nu se regasesc.

www.helpsonia.com

acsintetina, citeste de 2 ori, ba nu, de 10 ori ce a scris Daniela mai sus!
Iti place ce ecouri are discursul tau despre Dumnezeu?

Daca Dumnezeu ar pedepsi, asa cum tot sustii, demult ar fi trebuit sa fii in imposibilitatea de a mai scrie. De a scrie prostii in legatura cu El si caracterul Sau.
Dar Domnul e bun si te lasa in pace! Cine stie...odata si odata ti-oi veni si tu in fire si ti-oi gasi si tu Pacea...

Danuta, ubetc!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

quote:
Originally posted by ladyJ

acsintetina,raspundem sincer daca poti:pe tine te-au ´´disciplinat´´ parintii tai cu nuiaua?

ladyJ

pai a recunoscut ca a luat-o si sustine ca i-a prins bine!!!acum se razbuna pe copii lui pentru ca are si el ocazia!

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Irina, eu pot sa fiu de acord cu multe. Dar ca postul este pt copii, in ruptul capului nu inteleg. In primul rand, copilul este in crestere, deci nu vad necesitatea religioasa pt a-l priva de nutrienti. In al doilea rand, cand este mare (a se intelege adolescent si capabil cat de cat sa ia decizii) ii voi explica ce este cu postul si legatura cu credinta si il voi lasa sa aleaga. Tu chiar ai impresia ca un copil va intelege de ce nu are voie carne miercurea si vinerea, pt ca biserica o cere? Daca ar avea discernamant, ar avea carnet de sofer de la 10 ani si buletin idem. Iar fortatul cu biserica, mai mult il indeparteaza de religie decat il apropie, iar intentia mea nu e asta. Daca vad ca ea se sperie de biserica, ii e frig, nu-i place si nu are rabdare (si e firesc la copii asta), am s-o duc mai rar sau chiar deloc, pana va intelege ce inseamna.
Forta (fie ca il tii intr-un loc sau il bati cu nuiaua) nu-l ajuta pe copil.
Iar cu mancarea, a spus Daniela bine: este o joaca pt ei pana invata sa manance frumos. Doar au atat de putin timp sa se joace, sa fie copii...de ce sa-i rapesc bucuria de a se distra cu mancarea?

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by elyda

quote:
Originally posted by ladyJ

ladyJ

pai a recunoscut ca a luat-o si sustine ca i-a prins bine!!!acum se razbuna pe copii lui pentru ca are si el ocazia!

dana

Scuze Dana,dar nu am vazut ´´spovedania´´domnului agresat....

Pai daca a papat bataie duhovniceasca,e clar acum de ce-si bate copii.Nu are nicio legatura cu Biblia.Este o problema psihologica.

Ia uite ce poate iesi dintr-un om care a fost batut de parinti...

Denizel,eu cred sincer ca lui Acsintetina nici nu-i pasa prea tare de indignarea unora.Pentru ca el oricum are ochii si urechile astupate.Eu cred ca a fost batut frecvent de parintii ´´credinciosi´´ care sustineau ca fac asta spre binele lui.Si cum psihicul se formeaza in copilarie....uite si tu ce a iesit.

Eu recomand un psiholog.Fara nicio ironie.

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Ingrid S

Irina, eu pot sa fiu de acord cu multe. Dar ca postul este pt copii, in ruptul capului nu inteleg. In primul rand, copilul este in crestere, deci nu vad necesitatea religioasa pt a-l priva de nutrienti. In al doilea rand, cand este mare (a se intelege adolescent si capabil cat de cat sa ia decizii) ii voi explica ce este cu postul si legatura cu credinta si il voi lasa sa aleaga. Tu chiar ai impresia ca un copil va intelege de ce nu are voie carne miercurea si vinerea, pt ca biserica o cere? Daca ar avea discernamant, ar avea carnet de sofer de la 10 ani si buletin idem. Iar fortatul cu biserica, mai mult il indeparteaza de religie decat il apropie, iar intentia mea nu e asta. Daca vad ca ea se sperie de biserica, ii e frig, nu-i place si nu are rabdare (si e firesc la copii asta), am s-o duc mai rar sau chiar deloc, pana va intelege ce inseamna.
Forta (fie ca il tii intr-un loc sau il bati cu nuiaua) nu-l ajuta pe copil.
Iar cu mancarea, a spus Daniela bine: este o joaca pt ei pana invata sa manance frumos. Doar au atat de putin timp sa se joace, sa fie copii...de ce sa-i rapesc bucuria de a se distra cu mancarea?Ingrid S si Diana

Ingrid, nu-mi privez absolut deloc copilul de nutrienti, am grija sa-i pregatesc Ilincai un meniu vegetarian variat, care contine tot ce are nevoie.In plus, in postul Craciunului sunt multe dezlegari la peste.Apoi,eu prefer sa-l invat pe copil cu postul de cand e mic-asta e regula casei noastre - daca suntem sanatosi postim cu totii.Daca atunci cand va pleca la casa lui copilul nu va mai vrea sa tina post e alegerea sa. Nu vad ce legatura are carnetul de sofer cu postul, dar in fine...Deasemenea, nu vad de unde deduci tu ca eu im fortez si imi bat copiii ca sa mearga la Biserica.Ilincai ii place a mearga la Biserica, am dus-o de mica, si nu i-a fost niciodata nici frig, nici frica.Chiar si in timpul saptamanii ma roaga uneori- mami, hai la Biserica.Nici ea nu are rabdare sa stea o slujba intreaga,dar am stat la inceput mai putin, apoi un pic mai mult si tot asa.Eu am observat ca acolo unde parintii iubesc Biserica si slujbele ei si copiii sunt la fel.
Eu nu cred ca trebuie sa astept majoratul ca sa-mi invat copiii despre Dumnezeu si credinta in El.Asa cum am grija sa-i hranesc trupeste, trebuie sa am grija sa-i hranesc si sufleteste, fiindca vreau pentru copiii mei ce e mai bun- adica Viata din belsug, si asta doar Hristos poate sa ne-o dea.Referitor la jucatul cu mancarea am explicat, nu cred ca e cazul sa ma mai repet -edit- dar revin totusi .De ce nu-i dau voie sa se distreze cu mancarea?fiindca pentru distractie avem jucarii, mancarea e pentru mancat. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Irina, sa ma explic: vorbeam de carnetul de sofer ca sa intelegi treaba cu discernamantul. Pt ca eu degeaba ii pot explica fetei mele ca trebuie sa tina post, ea nu va intelege asa de mica...hai sa fim seriosi, ar fi ca si cand as invata-o teorema lui Pitagora...toate lucrurile la vremea lor.
Eu nu m-am referit la tine cu bataia sau cu obligatul frecventarii bisericii, era o fata ce a spus mai sus un exemplu cu un copil caruia ii era frig si frica, iar la nuia, il avem drept "capetenie" pt Acsintetina.
Tu poti sa-ti duci copiii la biserica, frumos daca le place, dar chiar toti copiii reactioneaza asa? Sunt unii care nu vor, indiferent de cat de bine le prezinti tu religia...ce le faci? Ii duci musai, ca asa vrei tu? Eu nu sunt de acord.
Cu mancatul..chiar n-a aruncat niciodata mancarea pe pereti? Sau incerca cu degetele sa guste? E in firea lor asta, eu am s-o las singura sa invete asa cum ii place: prin joaca.

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Da, Irina, dar daca tu folosesti exclusiv duhul blindetii, ai maxima rabdare si stapinesti tehnica mustrarii verbale fara a ajunge la nuielusa "fermecata" te rog eu mult de tot nu-i mai da atita "dreptate" lui acsintetina si nu-i mai spune bravo! ca sa nu te asociezi lui si sa-i inlesnesti cumva predica felului in care parintii ar trebui sa-si puna copii in miinile Domnului (caci despre asta e subiectul, nu?).

quote:
Originally posted by irina.c.

Acsintetina considera ca trebuie sa-si educe in alt fel copiii- si e la randul sau foarte multumit. Bravo lui.

Mi-ar placea mult, ca de dragul discutiei constructive sa pui o delimitare clara intre ce crezi si faci tu si ce crede si face el. Sincer, ar fi pacat sa nu intelegem asta suficient de limpede.

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by acsintetina

Pe langa toate acestea, ceea ce ii invatam pe copii nostrii trebuie sa traim in viata noastra, altfel nu vom arata decat ca niste ipocriti care pretind ceva copiilor, insa ei nu fac. O atitudine de felul acesta va crea doar repulsie in copii nostrii si se vor razvrati intr-o zi impotriva noastra si impotriva lui Dumnezeu!

Dumnezeu sa binecuvinteze toti parintii de pe acest site si copii lor!

de acord. Este foarte greu sa inveti pe copil ceva ce tu nu traiesti si nu aplici.

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Cum il inveti pe copil sa incaseze la propriu, nuielusa drept pedeapsa lui Doamne-Doamne cind Doamne-Doamne nu-ti articuleaza tie o nuielusa, la propriu .

Oameni buni, imi cer scuze pentru insistenta dar daca nu trecem cu bine peste "pasajul" asta si nu-l lamurim, eu nu cred ca putem aduce valoare si finalitate discutiei in ansamblu, din punctul meu de vedere si presupunind ca punctul meu de vedere ar conta.

Si, in mod clar nu sint off topic!
Vreau sa stiu de ce mi-as lasa copilul in miinile unui Dumnezeu crud, razbunator, pedepsitor, intransigent cu greseala ( caci asa mi-L descrie autorul ) si sa fiu impacata cu asta. Asta sa-mi explice mie Acsintetina.

Acsintetina a postat un subiect ( interesant) dar refuza sa-l poarte cu mindrie pina la capat fiindca nu vrea sa-l dezbata ci doar sa-i adauge pagini cu pilde.

Din ce-am mai inteles eu tragind cu ochiul pe la tehnicile de debate am desprins ca miezul unei discutii trebuie sa aiba fluenta si argumentele sa curga unul dupa altul, punct dupa punct, cind am lamurit o chestie trecem la urmatoarea si tot asa...(si nu inainte, caci altminteri obtinem o discutie sterila - urasc expresia dar n-am gasit alta ).

Eu pacatuiesc prin dispret si n-am nimic de ascuns: dispretuiesc gindirea si maniera oamenilor care isi pedepsesc copiii cu nuielusa supunindu-i unui abuz putin spus emotional.

Atentie, n-am spus "dispretuiesc oamenii care nuieleaza" (sic!) copiii deci nu se poate considera atac la persoana ( mentionez asta, just in case).

As dori sa nu mai pacatuiesc si sa-mi protejez sufletul de asemenea pacat iar Acsintetina urmeaza prin subiectul deschis sa ma ajute sa scap de acesta si sa ma faca sa inteleg cita siguranta exista in miinile lui Dumnezeu respectiv cita dragoste poate exista in pedeapsa corporala (chiar si filosofic vorbind daca nu religios, ma multumesc cu orice).

Deci, Acsintetina, ai cuvintul (legatura)...

P.S:indraznesc sa iti predau legatura fiindca :

1: e subiectul tau si banuiesc ca vrei sa spui ceva cu el, sa ajungi undeva, eventual la inima noastra... si
2: n-am citit niciun avertisment de tipul : "atentiune: vor urma 20 de pagini de pilde, va rog sa va abtineti de la orice alte comentarii "

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by Ingrid S

Tu poti sa-ti duci copiii la biserica, frumos daca le place, dar chiar toti copiii reactioneaza asa? Sunt unii care nu vor, indiferent de cat de bine le prezinti tu religia...ce le faci? Ii duci musai, ca asa vrei tu? Eu nu sunt de acord.

Ingrid S si Diana

Mi se pare esential de inteles cuvintul cheie din alcatuirea :"Lasati copiii sa vina la Mine". Esential! "Lasati!"

Fiindca nu poate fi contestata ( in ochii unui crestin) puterea Cuvintului lui Dumnezeu, ma indoiesc ca cineva imi poate explica de ce in Biblie scrie "lasati" si nu "aduceti" (in varianta Cartii mele de acasa scrie la Matei 19,14: "lasati" si nu "aduceti" iar mai sus la 19,11 scrie "Iar El le-a zis: Nu toti pricep cuvintul acesta, ci aceia carora le este dat", desigur fara referire concreta la "lasati" ci in general, dar mie... mai explicit de-atit nu mi se pare ca poate fi...

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by daniela_b

quote:
Originally posted by Ingrid STu poti sa-ti duci copiii la biserica, frumos daca le place, dar chiar toti copiii reactioneaza asa? Sunt unii care nu vor, indiferent de cat de bine le prezinti tu religia...ce le faci? Ii duci musai, ca asa vrei tu? Eu nu sunt de acord.Ingrid S si Diana

Mi se pare esential de inteles cuvintul cheie din alcatuirea :"Lasati copiii sa vina la Mine". Esential! "Lasati!"Fiindca nu poate fi contestata ( in ochii unui crestin) puterea Cuvintului lui Dumnezeu, ma indoiesc ca cineva imi poate explica de ce in Biblie scrie "lasati" si nu "aduceti" (in varianta Cartii mele de acasa scrie la Matei 19,14: "lasati" si nu "aduceti" iar mai sus la 19,11 scrie "Iar El le-a zis: Nu toti pricep cuvintul acesta, ci aceia carora le este dat", desigur fara referire concreta la "lasati" ci in general, dar mie... mai explicit de-atit nu mi se pare ca poate fi...www.helpsonia.com
ba scrie si aduceti, mai exact:15. #350;i aduceau la El si pruncii, ca sa Se atinga de El. Iar ucenicii, vazand, [b]ii certau .
16. Iar Iisus i-a chemat la Sine, zicand: Lasati copii sa vina la Mine si nu-i opriti..."
Deci parintii aduceau copiii la Hristos, iar ucenicii ii certau, le ziceau sa nu-i mai aduca.Si ce zice Hristos [b]catre ucenicii care opreau copiii sa-i aduca pe copii la El[/]?Lasati copiii sa vina la mine, nu-i opriti.Deci nu tine acasa copilul, du-l la Biserica, sa se imparetseasca cu Hristos , sa se intalneasca cu El.De aceea in credinta ortodoxa copiii se boteaza de mici, fiindca trebuie sa-i oprim de a se uni cu Hristos. Numai neoprotestantii considera ca omul trebuie sa fie adult ca sa se boteze, sa creada, sa mearga la biserica,etc..Cu toate astea, paradoxal, eu sunt mai ravnitori decat unii ortodocsi in a-si duce copiii de mititei la adunare, la scoala duminicala, la a-i invata despre Hristos,sau sa se roage, etc..Nu asteapta varsta discernamantului ca sa faca aceste lucruri cu copiii.
Daca noi, ca parinti, nu cultivam in sufletul copiilor nostri credinta si dragostea de Dumnezeu, credeti ca acestea vor rasari spontan de pe undeva in adolescenta?eu ma indoiesc.Este foarte trist ca noi parintii le hranim cu atata ravna copiilor nostri trupul si mintea, dar nu le hranim sufletul, nu le dam ceea ce e esential.Si aici ma refer la parintii care isi zic crestini,ca ceilalti normal ca nu vor considera ca un copil are nevoie de Hristos, de Biserica, etc..
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput