Copiii nostrii in Mainile lui Dumnezeu

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

quote:
Originally posted by b.nica

D-le acsintetina eu te-am rugat sa ne spui in ce biserica te rogi;cred ca daca o sa-ti spun biserica in parohia careia locuiesc poate vei raspunde la intrebarea mea.
Eu ma aflu in parohia bisericii "Doamna Oltea",biserica in Bucuresti, mult respectata de enoriasi si f. mult frecventata.

Multumesc ca ne-ati spus unde va inchinati lui Dumnezeu. Dumnezeu sa va binecuvinteze pe dumneavoastra si Biserica din care faceti parte.
Cand ati spus ca nu sunteti in clar cu "invatatura asta" ma gandeam ca sunteti musulman sau ateu, dar nicidecum crestin. De ce? Fiindca fiecare crestin stie cele mai elementare notiuni de crestinism : Trinitate, Mantuirea prin Iisus Hristos, Trairea in Sfintenie, Cuvantul lui Dumnezeu, Mijlocirea inaintea Tatalui prin Domnul Iisus, Pacatul, Pedeapsa pacatului, iertarea de pacate ectc.

Eu doresc sa ramaneti doar cu faptul ca ma inchin intr-o Biserica crestina din America. Cred in Trinitate, in Mantuirea prin Iisus Hristos, in sfintenia Bisericii, in Biserica Universala formata din toti cei care au crezut in Jertfa de la Golgota,au calcat pe urmele Domnului Iisus pe acest pamant si au trait in ascultare de El in decursul istoriei! Intentia mea nu este sa prezint aici o denominatie anume, ci un Dumnezeu viu care si-a dat viata pentru noi si doreste sa ne crestem copiii pentru Imparatia lui Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

Un alt indemn al Scripturii pentru a creste un copil pentru Imparatia lui Dumnezeu este:
Mustra-l pe copilul tau

Proverbe 3:12 Caci Domnul mustra pe cine iubeste, ca un parinte pe copilul pe care-l iubeste!

Sigur ca aceasta mustrare se face cu duhul blandetii si cu dragoste. Astfel vom putea cladi in copiii nostri un caracter sanatos!
Oricarui copil ii pot arata greselile din viata prin mustrare insa automat trebuie sa-i prezint si mijlocul de-a se indrepta si de-as cladi un caracter sanatos. De exemplu, daca copilul minte, il mustri, insa si ii prezinti modalitatea de-a se descotorosi de minciuna si totodata rezultatele negative ale minciunii!
Este ca si un doctor care este obligat sa opereze, dar in acelasi timp pune medicamentul si inchide rana. Pacatul lasat sa creasca in viata unui copil, devine obisnuinta si la urma un mod de viata.

Sunt unii parinti care se bucura auzind copilul lor ca injura, ba mai mult se lauda cu un asemenea copil.O asemenea atitudine, a parintelui, este inconstienta, copilul va creste si va avea o fisura in caracterul lui de care se va desparti foarte greu.Si ce rusinos este sa auzi un copil injurand si folosind vorbe porcoase. Cand te gandesti insa ca asemenea copii sunt reflexia parintilor lor?!
Pot sa mustru pe copilul meu atunci cand eu am scos barna din ochiul meu. Nu pot sa cert copilul pentru anumite lucruri, cand eu le fac!
Un parinte care injura, nu va avea nici o autoritate ca sa spuna copilului sa n-o faca, in ochii copilului va aparea un ipocrit!
MAT 7: 4 Sau, cum poti zice fratelui tau: ,,Lasa-ma sa scot paiul din ochiul tau``, si, cind colo, tu ai o birna intr'al tau?...
MAT 7: 5 Fatarnicule, scoate intii birna din ochiul tau, si atunci vei vedea deslusit sa scoti paiul din ochiul fratelui tau.
LUCA 6: 41 De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tau, si nu te uiti cu bagare de seama la birna din ochiul tau?
LUCA 6: 42 Sau cum poti sa zici fratelui tau: ,Frate, lasa-ma sa-ti scot paiul din ochi` si, cind colo, tu nu vezi birna din ochiul tau? Fatarnicule, scoate intii birna din ochiul tau, si atunci vei vedea deslusit sa scoti paiul din ochiul fratelui tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

[/quote]

Multumesc ca ne-ati spus unde va inchinati lui Dumnezeu. Dumnezeu sa va binecuvinteze pe dumneavoastra si Biserica din care faceti parte.
Cand ati spus ca nu sunteti in clar cu "invatatura asta" ma gandeam ca sunteti musulman sau ateu, dar nicidecum crestin. De ce? Fiindca fiecare crestin stie cele mai elementare notiuni de crestinism : Trinitate, Mantuirea prin Iisus Hristos, Trairea in Sfintenie, Cuvantul lui Dumnezeu, Mijlocirea inaintea Tatalui prin Domnul Iisus, Pacatul, Pedeapsa pacatului, iertarea de pacate ectc.

Eu doresc sa ramaneti doar cu faptul ca ma inchin intr-o Biserica crestina din America. Cred in Trinitate, in Mantuirea prin Iisus Hristos, in sfintenia Bisericii, in Biserica Universala formata din toti cei care au crezut in Jertfa de la Golgota,au calcat pe urmele Domnului Iisus pe acest pamant si au trait in ascultare de El in decursul istoriei! Intentia mea nu este sa prezint aici o denominatie anume, ci un Dumnezeu viu care si-a dat viata pentru noi si doreste sa ne crestem copiii pentru Imparatia lui Dumnezeu.

[/quote]

Eu n-as pune un "sau" intre musulmani si atei, pentru ca nu pot fi comparati. Musulmanii sunt niste oameni foarte credinciosi, iar ateii, cred ca toata lumea stie ce inseamna.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

@fdoina

quote:
Denizel, oricine ar fi zis asta, nu pare sa fie crestin

eh, o sa-i transmit asta cand ne-om intalni. Cu toate ca....nu stiu daca as avea indrazneala asta....

Hai sa explic mai bine: deci, persoana a zis ca e mai presus armonia decat adevar, facand referire la o alta discutie lipsita de armonie si datatoare de junghiuri (discutie paralela complet cu discutiile de la forumul credintelor).
Io, cum ma stiti , m-am sumetzit la auzul unei asemenea chestii despre armonie/adevar, iar ea, persoana :-), crestina inteleapta, stiti ce a zis?
A zic ca despre Dumnezeu si Adevarul Sau nu se discuta pe forumuri si la o barfa mica, cu o suta de gura casca si chibiti in jur.
Corect sau nu?
Asta facem noi acuma: taram in noroaile, frustrarile, neimplinirile si tristetile noastre Adevarurile lui Dumnezeu.

Cat despre armonia din aceasta discutie, cred s-a exemplificat ea insasi mai bine decat puteam eu sa o fac.
acsintetina a propus un sub. de discutie care, dupa parerea mea, a adus o grava atingere caracterului lui Dumnezeu.
Am incercat sa rezist si sa nu-L aduc iar pe Domnul in noroi, pana la urma L-am adus si...ce a rezultat din stricarea armoniei lui acsintetina + irina.c.?
A rezultat cearta, plus, plus, plus, foarte important!!!!!!: fiecare a ramas cu parerea lui.
In plus, am mai stricat si armonia fdoinei, care sta cumintica in armonia ei, cu saptamanile, si apare tocmai cand torn eu gaz, ca sa dau foc armoniei .
Judecati drept: a iesit Adevarul lui Dumnezeu la iveala in urma acestei discutii dizarmonice?

quote:
b. nica, trece-ma si pe mine pe lista, langa Irina C...e adevarat ca eu n-am stofa de-aia autentica de ortodox, de aceea nu prea sunt de acord cu nuiaua...

Si...cand te gandesti...tot despre "sectanti" se zice ca sunt asa si pe dincolo...
(mey Doina, nu toata lumea e potrivita pt. lucrare...:-) Da' cum mai rar exista pe forumuri specimene ca mine , care sa se reconverteasca (si) pe baza discutiilor intre necunoscuti, ortodoxia este probabil la adapost :-)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by acsintetina

Pot sa mustru pe copilul meu atunci cand eu am scos barna din ochiul meu. Nu pot sa cert copilul pentru anumite lucruri, cand eu le fac!
Un parinte care injura, nu va avea nici o autoritate ca sa spuna copilului sa n-o faca, in ochii copilului va aparea un ipocrit!
MAT 7: 4 Sau, cum poti zice fratelui tau: ,,Lasa-ma sa scot paiul din ochiul tau``, si, cind colo, tu ai o birna intr'al tau?...
MAT 7: 5 Fatarnicule, scoate intii birna din ochiul tau, si atunci vei vedea deslusit sa scoti paiul din ochiul fratelui tau.
LUCA 6: 41 De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tau, si nu te uiti cu bagare de seama la birna din ochiul tau?
LUCA 6: 42 Sau cum poti sa zici fratelui tau: ,Frate, lasa-ma sa-ti scot paiul din ochi` si, cind colo, tu nu vezi birna din ochiul tau? Fatarnicule, scoate intii birna din ochiul tau, si atunci vei vedea deslusit sa scoti paiul din ochiul fratelui tau.

Vorbe fara acoperire...
Tu, acsintetina, tu, ai scos barna din ochiul tau?
Daca prietena cea mai buna a fetitei tale vine la tine si se plange ca fetita ta a batut-o ce faci?
Dupa ce o tragi de urechi pe aia mica (in caz ca nu e nuiaua mai la indemana), o intrebi de ce a batut-o pe prietena ei, presupun.
Ce o sa zica aia mica: tati, am batut-o pentru ca o iubesc si pentru ca nu voia sa inteleaga ca ceea ce spuneam eu sa facem este mai bine.
Iar tu, acsintetina, tu...ce ai sa spui copilului tau?

Cand vad ce vorbe mari tranzitezi pe aici si cand compar cu ce crezi in legatura cu bataia si pedepsele lui Dumnezeu...

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by denizel

@fdoinaA rezultat cearta, plus, plus, plus, foarte important!!!!!!: fiecare a ramas cu parerea lui.

cine se cearta?ca eu vad ca e liniste pe-aici :) Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Mey Irina! Cand io ii zic lu' acsintetina ca i-as lungi cu placere urechile, cand acsintetina ii zice lu' Ingrid ca e impertinenta, cand acsintetina imi zice mie ca am caracter sarac si io ii zic lui ca are duhu' saracut , cand bnica someaza participantii la dicutie sa-si declare aparetenta bisericeasca (deocamdata nu vrea sa vaza diplomele ), se cheama ca ne certam. Sau nu?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ingrid S

quote:
Originally posted by fdoina

eu nu voiam sa zic nimic la subiectul asta, ca nu-mi place nici ideea, nici titlul, si nici tonul initiatorului de topicda acu, daca vazui ultima postare, nu rezist tentatiei... b. nica, trece-ma si pe mine pe lista, langa Irina C...e adevarat ca eu n-am stofa de-aia autentica de ortodox, de aceea nu prea sunt de acord cu nuiaua...ii mai ating si eu pe opii, da o fac la nervi si nu sunt mandra de asta...dar Parintii Bisericii Ortodoxe sunt niste parinti asceti, invatatura Bisericii este una aspra... nu stiu ce preoti ai tu prin preajma, dar uneori duhul adevaratei ortodoxii trebuie sa-l cauti mai departe decat ai crede

Ai dreptate cu invatatura Bisericii, este aspra, dar pt un adult, nu pt un copil. Daca un adult alege sa urmeze o cale religioasa stricta, o face in cunostinta de cauza, ceea ce nu se poate spune despre un copil. Si aici, cearta se duce pentru copii si educarea lor.
Eu nu am pretentia de la fata mea, ca la 2 ani sa tina toate posturile, sa nu minta, sa ma respecte...ea actioneaza conform varstei ei. Asta nu poate intelege Acsintetina.Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

desigur ca ea actioneaza conform varstei ei, dar in acelasi timp tu o modelezi, nu-i asa?daca ea, conform varstei, mananca cu manutele, tu, fiindca asa e civilizat incerci s-o deprinzi sa manance cu tacamurile.Asa e si cu credinta- incerci sa i-o insufli copilului inca de mititel,alegand cai si metode specifice varstei.Normal ca n-o sa stai doua ore in biserica cu ea, dar stai azi 15 min. , maine 20, o inveti ca trebuie sa fie cuminte, sa vorbeasca in soapta, etc.. Sau seara o ajuti sa se roage cu cateva cuvintele dupa puterea ei.Cu postul o poti invata de mica- de ex. sa nu manance miercurea si vinerea carne, apoi sa nu-i dai carne in postul craciunului, de ex., cand se mananca mult peste, si tot asa.
Cand incepe sa minta ii explici ca e ceva rau, care nu place nici lui Dumnezeu, nici lui mami si tati, ii explici ca minciuna ne face rau noua si altora, ii citesti o poestioara, ceva, pe tema asta(si sa nu minti nici tu, ca daca aia mica te aude ca minti, normal ca o sa faca ca si tine, orice i-ai zice).La fel cu respectul fata de parinti, fata de altii, la fel cu toate celelalte.Copilul se modeleaza de mic, daca astepti sa se faca mare si sa devina de la sine bun si credincios, astepti degeaba. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

Mey Irina! Cand io ii zic lu' acsintetina ca i-as lungi cu placere urechile, cand acsintetina ii zice lu' Ingrid ca e impertinenta, cand acsintetina imi zice mie ca am caracter sarac si io ii zic lui ca are duhu' saracut , cand bnica someaza participantii la dicutie sa-si declare aparetenta bisericeasca (deocamdata nu vrea sa vaza diplomele ), se cheama ca ne certam. Sau nu?

frati crestini, suntem in post,faceti pace p.s. Denizelule,deschide si tu msgr Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

desigur ca ea actioneaza conform varstei ei, dar in acelasi timp tu o modelezi, nu-i asa?daca ea, conform varstei, mananca cu manutele, tu, fiindca asa e civilizat incerci s-o deprinzi sa manance cu tacamurile.Asa e si cu credinta- incerci sa i-o insufli copilului inca de mititel,alegand cai si metode specifice varstei.
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Da, dar iata ca vine Acsintetina si ne spune ca daca micul copil e incapatinat si nu vrea sa foloseasca tacimurile fiindca asa e civilizat si nu vrea nici azi nici miine nici poimiine fiindca lui i se pare funny sa se joace cu mincarea, s-o pipaie, s-o guste de pe degete, s-o arunce pe pereti sau chiar in capul fratiorui mai mare si tu ai epuizat toate metodele, e cazul sa treci la varguta.

Asta cind e vorba de mincat civilizat.
Facind o paralela (imi permit sa o fac fiindca tu ai facut-o intii), daca un copil nu vrea sa mearga la biserica ( si aici iti dau un exemplu real, cunoscut de mine, acum are 7 ani si o cheama Ioana) fiindca: e intuneric, e frig, miroase a ars, sint multi oameni care ma calca pe picioare, nu inteleg ce cinta preotul, mi-e frica de morti (asta in conditiile in care parintii au purtat-o de mica -mica prin biserica, i-au vorbit despre Dumnezeu, despre casa Lui, despre sfinti, ritualuri, sarbatori si s-a intimplat sa mearga si la citeva inmormintari de unde si asocierea cu mortii) si refuza si azi si miine si te scoate din sarite cu incapatinarea si cu refuzul de-a accepta ceea ce tie ti se pare atit de firesc de acceptat, ce faci? Ai epuizat toate metodele. Treci la varguta?

www.helpsonia.com

Mergi la inceput