monitorizare video pt. bona (2)
buna
pt ca subiectul era prea vechi, m-am gandit sa redeschid un nou capitol al lui.
prima discutie pe aceasta tema a fost aici
monitorizare video pt. bona (1)
v-as ruga sa imi spuneti si mie daca ati apelat la aceasta forma de supraveghere a bonei. cum a fost acceptata de bona? (oricum, din punctul meu de vedere, ii convine bine, nu-i convine, treaba ei! parerea mea este ca din ce in ce mai multi parinti vor apela la camere video la vedere)
eu am de gand sa pun macar 2 camere la vedere, fara niciun ascunzis, adica ea sa le vada sa stie ca ma pot uita oricand. si chiar daca as avea incredere in ea 100% tot as vrea sa imi vad puiul in timpul zilei. chiar nu mi se mai pare un fason ci o necesitate...
Elena +
Horia Constantin (18feb2007) = 

ALAPTATUL HELPLINE
cresc
Raspunsuri
Kariris spune:
OK. buna ideea in casa. Dar ce faci cand iese cu copilul afara?
Sa-ti spun ce am vazut ieri in Cismigiu: ies cu bona mea si cu gemenele in marsupii si mergem in Cismigiu. Acolo o tanara de 27 de ani (mi-a spus ea varsta si faptul ca era bona si nu mamica) era cu o fetita pe nume Mara de 1 an si 3 luni a carei mamica spunea ca are 39 de ani si inca un copil de 6 ani. Dau datele astea poate o repereaza mamica. Ce credeti ca facea bona? O lasa pe fetita sa fie luata in brate si pupata de o batrana care arata mai jalnic decat o boschetara, murdara si care tusea infiorator. fetita era in brate la baba si babuta o pupa. dupa care i-a dat fetitei din mana ei paine sa dea fetita la porumbei. Insa fetita a bagat painea in gurita din mana babei care la randul ei o luase de la un batranel la fel de curat ca si ea. Puteti sa spuneti ca sunt exagerata dar eu am innebunit cand am vazut asa ceva. eu una mi-as concedia pe loc bona daca as vedea ca lasa copiii sa fie luati de toti strainii si pupati de ei doar ca sa-i treaca ei timpul mai repede.
Lachi mamica de
Karina si
Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna
Helenutza23 spune:
nici nu visez sa pot monitoriza 100%. poate doar daca ii implantez o minicamera cum fac aia la discovery cu diverse animalutze pe care le studiaza 
imposibil, nu?
...chiar nimeni nu a mai instalat camere web prin casa?? ma mir, pt ca mi se parea o chestie la indemana tuturor...oi fi eu paranoia incarnata? ![]()
a, de luni avem bona care a observat camerele, asa, din discutiile pe care le-am avut, fara sa i le prezint in mod special
nu a comentat, i-am zis ca tati il vede in timpul zilei si ca eu la fel il voi vedea.
Elena +

ALAPTATUL HELPLINE
cresc
Androix spune:
Scuze, dar pe mine ma intereseaza aspectul tehnic al problemei. Cum se face?
Andreea mama de Filip si Georgia
AncaSiRoxana spune:
Ups!
Eu cred ca am facut ceva ilegal... Tu spui ca o anunti pe bona? Eu nu am anuntat-o, am monitorizat-o doar putin, imediat dupa ce am inceput eu sa merg la serviciu, cu webcam-ul de la calculator, deci vedeam doar ce se intampla intr-o singura camera. Si daca am vazut ca totul e in regula, am renuntat. Dar ei nu i-am spus niciodata nimic
In parc imi mai povesteau fetele cu care iesisem pana atunci, ca ele nu s-au dus la serviciu cand m-am dus si eu. Asa am aflat de altfel si de lucrurile care nu mi-au convenit, care s-au adaugat la alte lucruri care nu mi-au convenit, si care m-au facut s-o concediez pe bona dupa 6 luni la noi.
Helenutza23 spune:
referitor la prob tehnica: pe porturile usb ale calc pun 2 camere web si din yahoo messanger->preferences->webcam->camera source. de aici poti schimba de pe o camera pe alta. pana aici f simplu. mai e o prob, ca numai eu, pot schimba camera si nu un alt utilizator, care ma vede pe mine online. asa ca trebuie sa intri de pe calc de la servici pe cel de acasa. eu pot face asta cu programul pcduo. aici treaba e mai incurcata ca e vb de acces, daca ti-l da de la firma...
Elena +

ALAPTATUL HELPLINE
cresc
Androix spune:
Am inteles, multumesc. De fapt ma interesa daca pot inregistra pentru ca eu cand plec nu am de unde sa intru pe calculator ca sa vad in timp real. M-as fi multumit si cu niste inregistrari.
Andreea mama de Filip si Georgia
roxanal spune:
Andreea, tbdoar sa ai o camera web, si spatiu pe gard muuultt, si poti inregistra, chiar din optiunile camerei web(chiar si alea simplute au o astefl de posibilitate), normal, cu programeul de rigoare instalat..calitatea nu este teribila, si este si un delay, insa cu camere mai bunecele, poti face minuni
dezavantajul este ca poate fi instalat doar intr-un unghi anume, legata la un PC..daca ai mai multe camere..iti iei mai mult PC-uri
...mai este si varianta cu camera digitala, s-o asezi undeva la vedere cateva zile la rand, iar intr-o zi s-o lasi sa inregistreze cat poate ![]()
succes
Gandacel spune:
Ma intereseaza si pe mine de unde pot cumpara asa ceva. Ma ajutati? As vrea sa ma documentez putin inainte sa aleg un model, nu stiu nici de ce ar trebui sa tin cont. Dar asta pot citi in alte parti, macar sa-mi spuneti cum se cheama, unde gasesc astfel de camere web.
Helenutza23 spune:
Gandacel camere web poti gasi de la 500 mii la 3 mil 500, poate si mai scumpe. tre sa te uiti sa aiba si microfon incorporat, ca sa poti si auzi, si sa aiba unghi de deschidere mare. majoritatea au un 50 de grade, dar cea scumpa de care ziceam ca am vazut-o avea 76 grade. noi avem unele mai ieftine, asa ca astea le aveam prin casa, dar o sa luam altele mai performante....
Elena +

ALAPTATUL HELPLINE
cresc