Mamici din Spania
Raspunsuri - Pagina 14
geanina-nica spune:
buna fetelor,ce mai ziceti?
sper ca sfirsitul de sapt.ok.
CLAU cum o mai duci?vezi ca nu pot sa-ti vad fot.i-mi zice de ceva program.

ANDREEA normal ca ne implicam,si mie mi-ar fi placut sa-mi dea cineva sfaturi cind eram gravida.EU SI PICIU suntem mai bine.multumesc!!
OLIM sa faci multe poze sa vedem si noi.Aveti biserica rom.?sper ca ALEX nu-ti da dureri de cap si e cuminte.va pup pe amindoi.AL meu cum a inceput sa umble si e sigur pe picioruse,umbla peste tot,trebuie sa fiu tot dupa el,parca ar bea cafea in loc de lapte
va pup pe toate muuuuuuuuuak
geany
nicole_es spune:
salutare fetele
intram si noi sa mai dam de stire ca suntem ok,joi facem 35 sapt,si asteptam cu nerabdare ziua de 24 ian cand avem eco.ma cam incearca ceva contractii false,dar asta e,tre sa se pregateasca si saracu uteru pt ce va veni.
ma bucur ca suntem tot mai multe si asa ne putem da sfaturi sau informatii cat mai utile.
stiu si eu ceva de cei 2500 euro,ca ii poate primi doar mama pt ingrijirea copilului si aceasta trebuie sa aiba cel putin 2 ani de rezidenta in spania.am inteles ca mai sunt niste conditii in functie de regiunea unde stai,dar daca mergeti la asigurarile sociale s-ar putea sa va mai informeze.
OLIM sa fie intr-un ceas cu noroc botezul lui Alex si sa stii ca e un dulce.sa faceti multe poze sa ne arati si noua cum va fi.vroiam sa te intreb daca tu mai stii ceva de Crisstiana,ca stiu ca noi am postat inca de la mai inceput.stiu ca a avut ceva probl.saracuta.
ok,acu va pup indesat si sa auzim de bine!!!!!!!!!
nicole
34+ si
Alessia Luciana
onyxg1998 spune:
quote:
Originally posted by andreea_vlad
Buna,Onyx
Si eu am contractii nedureroase si tot cam cu acceasi frecventa pe zi.De unde esti,cati ani ai,mai ai alti copii?
Eu mai am un baietel de 10 ani,nascut in tara,cu cezariana.
Pupici24
Buna, Andrea,
sunt din Ploiesti (Albacete in Spania) si am un baietel de 7 ani (in martie). Sincer, la prima sarcina nu stiu daca am avut contractii, sau poate nu stiam ce sunt alea, dar acum chiar m-am speriat. Dar acum sunt cu niste pastile PRE-PAR care le iau 1/2 la 4 ore si mi se pare ca nu mai am asa dese, spre exemplu, ieri am avut doar 5 toata ziua, si azi (sa nu vorbesc intr-un ceas rau!), nici una.
Tu ai fost la medic? Ce ti-a zis? Nu este normal inca sa ai asa dese, cel putin asa cred eu.
24+Pupik de la Onyx si Vlad
olim spune:
onyx, sa ai grija cu pastilele pre-par, ca si eu am luat, ca vroia alex in septembrie sa iasa, si in noiembrie cand trebuia sa iasa a trebuit sa imi provoace nasterea, sun hormoni si pot da si probleme.
pupam toate fetele din spania
mami si Alex
geanina-nica spune:

HOLAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!
PE UNDE MAI SUNTETI MAMICI?

AM o intrebare,ca sa lucrteze un roman aici mai e nevoie de acte? multumesc anticipat.
CLAU,SPER CA ESTI BINE!!!!!!!!
cum ZICEAI ca te doare burtica!!
is ingrijorata.

ONIXG ITI DORESC O SARCINA USOARA,eu din pacata nu am avut-o,mi-a fost rau pina in ultima clipa,am stat cu pastile tot timpul,am vomat pe masa de operetie
(cezariana programata).te pup dulce ai grija de tine.
ANDREEA SPER CA ESTI BINE,da-ne un semn de viata.
NICOLE_ES felicitari pt.35 sapt.si sa-ti ajute DZ.SA LE DUCI PINA IN CAPAT.tine-ne la curent.
GEANY
ALVARO
geany
kla78 spune:
salutari la gasca!
GIANINA sunt bine relativ,ieri nu m-a durut burta decat un pic aseara cand m-am pus la culcare dar acum vad ca iar ma incearca,maine sper sa ajung in Alcala si merg la urgente,in schimb sunt un pic ocupata sotul numa cat a iesit din spital de cateva zile si inca n-a inceput lucrul deci trebuie sa ma ocup de el de aiai nu prea am timp de net,pozele nu stiu ce s-a intamplat ca nici eu nu le mai pot vedea cand am timp imi fac album pe alt site si atunci le vei vedea,iar despre romani din ce am auzit eu la stiri cica pana in ianuarie 2009 nu pot sa lucreze numai daca cer drept de munca cum a fost pana acum,
ma bucur ca esti mai bine si tu si bebe!
OLIM am vazut pozele cu bebele e mareeeeeeee si frumos foc!!!sa-ti traiasca si sa va bucurati de el,apropo te descurci fara tati acasa?ca si sotul meu e tot sofer de camion si cred ca in momentul in care voi ramane singura cu bebe voi intra in panica.
pup toate fetele fara exceptii!
15+4
geanina-nica spune:
CLAU DACA POT A TE AJUT CU CEVA SPUNE-MI.
I-MI pare rau p.tr.sotul tau,trasmite-i multa sanatate din partea mea si a lui Nica!!!!!!!
i-ti promit ca o sa mergem pina la voi.
AI GRIJA DE TINE.TE PUP DULCE

GEANY
ALVARO
geany
andreea_vlad spune:
Salutari mamici si burtici!
Onyx,referitor la contractiile false,nu am fost la medic pt ca nu am considerat ca e cazul,ma simt foarte bine.Am citit despre contractiile astea ca la prima sarcina nu prea se simt,adevarul e ca nu-mi amintesc sa le fii simtit la prima sarcina,asa e poate si la tine,le simtim acum,la cea de-a 2-a sarcina.Daca nu sunt mai dese si insotite de dureri nu imi fac probleme...face fiecare cum crede si cum simte,in privinta asta eu sunt foarte linistita.De obicei iau masuri urgente daca ceva imi provoaca neliniste,adica daca simteu ca ceva nu e in regula,ma ghidez dupa instinct de multe ori,si a functionat intotdeauna.De ex.la prima sarcina am stiut ca e baiat inainte de eco si nici macar nu m-am gandit la un nume de fata,am simtit ca nu voi putea sa nasc si ca trebuie sa fiu f.atenta cum se vor purta cu mine sa nu patim ceva,asa a si fost,cu cateva ore inainte de a ma baga in cezariana am facut un scandal monstru sa imi aduca un aparat in care sa pot vedea daca copilul e bine pt ca simteam ca nu e in regula,asa am rezistat inca vreo 4 ore dupa alte 20 care trecusera deja.M-au bagat in cezariana cu 7 min inainte sa cedeze copilul care s-a nascut cu scor apgar 7 si a stat la prematuri cateva zile,cu toate ca avea 3800 si 54 de cm,pt.monitorizare.Nu am mai avut curaj sa fac copii in tara,nici nu am mai facut-o 10 ani si acum fac fetita pt ca mi-am schimbat viata si tara.Sa va dea Dumnezeu nasteri usoare si copii sanatosi,oricat de dor mi-ar fi de tara(parca nu am simtit ca am sarbatori aici fara zapada,fara colindatori,etc.)nu stiu daca m-as mai intoarce definitiv vreodata,ma ingrozeste sistemul care scartaie din toate incheieturile...
Geanina,sunt bine,multumesc mult!
Va pup pe toate!
24+
geanina-nica spune:
BUNA FETELOR!
Ce mai faceti,vad ca nu prea aveti timp.
Cum e vremea pe la voi,aici ploua
si e urit,n-am chef sa ies cu ALVARO la plimbarica.
ANDREEAma bucur ca esti bine,sarcina buna in continuare
In legatura cu Ro. si mie mi-e dor de tara,sunt aici de 8ani,sot spaniol,am un verisor inCASTELLON,dar vorbim rar,mi-am pus DIGI sa aud romaneste
.Dar nu sunt pregatita sa ma intorc in tara,cu toate ca in CLUJ s-au facut multe,sotului ii place,dar cum zici tu scirtie sistemul,mai ales cel medical.
Anul trecut am avut o roblema cu un ochi,ma aflam in tara,am fost a un perticular,m-au tratat superficial si repede intradevar eram multi pacienti,ce sa-i faci,daca nu esti cunostinta!
VA PUP PE TOATE,SI SARCINI USOARE LA GRAVIDUTE
geany
giulia81 spune:
va multumesc, fetelor, pt raspunsurile voastre.
eu am avut o sangerare sapt asta si am primit no-spa si duphaston, pt iminenta de avort. m-am speriat f tare, dar acum totul e ok, bebe e bine,vineri am fost la eco si topaia fericit dintr-o parte in alta: are 1.98cm, scumpul de el.
deci am inteles ca nasterea si monitorizarea sarcinii este gratuita in spania (asa e si in Ro la stat- teoretic- ca practic stim noi cum sta treaba), dar nu voi primi premiul acela pt nastere, asa-i?sotul meu este in Spania din aprilie si abia din decembrie lucreaza legal, sa zic asa.
daca nasc in Spania, copilul va primi automat cetatenie spaniola sau nu?si ce acte trebuie sa am la mine in spital?
sarcina si nastere usoara va doresc! aveti grija de voi!
pupici la bebici si burtici!
julia
9+ si alex-raoul
(5 anisori)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."