ne pierdem locul la gradinita?
Buna! Copilul meu a inceput gradinita pe 1 octombrie. A fost doar 1 saptamana si din cauza ca a racit si a facut complicatii medicul ne recomanda s-o tinem departe de colectivitate macar cat e iarna... Eu ma intreb acum daca nu putem pierde locul la gradinita din cauza absentelor... Banuiesc ca fisa medicala va fi dovada absentelor si nu ne vom pierde locul... Voi ce ziceti?
Raspunsuri
anemona spune:
Cred ca singura cale de a afla este sa vorbesti cu personalul gradinitei, director, educatoare, sa le explici situatia exacta si sa le spui ca intentionezi sa-ti aduci fetita mai tarziu. Daca vei aparea cu scutirea in primavara, nu stiu cat va fi de ajutor. Intre timp s-ar putea sa considere a fi abandon si sa inscrie alt copil.
Legat de sfatul medicului, mi se pare exagerat sa-ti spuna sa nu o duci toata iarna, doar pentru ca s-a imbolnavit in prima saptamana. Un copil cu imunitate normala o sa depaseasca toate problemele care apar in primul an si isi dezvolta propria imunitate. Parerea mea este sa incerci sa revii cu fetita la gradi cand se simte bine, oricum o va lua de la capat data viitoare, doar ca amani momentul. Eu am incercat sa nu ma sperii de racelile copilului de la gradi si sa fiu perseverenta, cred ca in ce ne priveste a fost o decizie buna.
Mult succes !!!
mariamunteanu spune:
Zic la fel ca Anemona, de ce sa o tii toata iarna acasa ? Las-o sa-si revina si incearca iar.
Cristina_C spune:
Daca platesti luna de luna, ca si cum s-ar duce, pastrezi locul - nu poate fi vorba de abandon, din moment ce platesti tocmai ca sa-l tii ocupat si sa aiba unde sa se intoarca. Dar si eu te sfatuiesc sa mai incerci cand se simte copilul mai bine, nu vreau sa te sperii dar si primavara se imbolnavesc copiii la gradinita. Asta inseamna colectivitatea. Multa sanatate!
anya spune:
Daca e gradinita de stat s-ar putea sa pierzi locul. Noi am semnat o hartie prin care daca absenteaza "nemotivat" mai mult de 2 saptamani pierde locul. Nu cred ca-ti da vre-un medic scutire de gradi pe toata iarna. Oricum si la anul va fi la fel, va raci in prima saptamana si o vei tine iar toata iarna acasa? Si cand va incepe scoala?
Daca e gradinita particulara, ramane la latitudinea directoarei daca pastreaza sau nu locul. Presupun ca trebuie sa platesti integral costul.
anabordea spune:
Vorbeste cu directorul/directoarea. Noi am avut in octombrie concediu de odihna 3 saptamani si am fost la directoare cu o hartie prin care ii explicam ca vom lipsi in perioada...dar ca ne vom intoarce sigur la data de...Dar si eu sunt de parere sa nu o tii atata timp departe si de copii si de educatoare ca ii va fi tare greu la intoarcere. In plus, asa capata imunitate la mai multe boli care se fac, de regula in comunitatile de copii. Mult succes!
Ana, mamica de
Diana Alexia (28.02.2004) si
Daria Oana (6.01.2006)
Album
monaraus spune:
Chiar si daca ducem fisa medicala cu astm bronsic? Este totusi o boala cronica... Oricum, va multumesc pentru raspunsuri, la gradinita voi afla ce si cum. Sanatate!
moko spune:
daca gradinita este de stat si tu anunti in perioada de 2 saptamani ca, din motive medicale, copilul trebuie izolat de colectivitate pentru un timp, sunt obligati sa-ti pastreze locul.daca poti duce si o adeverinta de la medicul de familie, cu atat mai bine!!!
sanatate puiului tau!!
" despre 3 lucruri nu te grabi sa vorbesti: despre Dumnezeu, pana nu-ti intaresti credinta in El, despre pacatul altuia pana nu-l cunosti pe al tau si despre ziua de maine pana nu se lumineaza de ziua!"
poze cu noi si bebe
www.totsites.com/tot/stefan-baby" target="_blank">pagina de Stefanut(26.06.07)
de ce iubim bucurestiul
ela03 spune:
Ca sa fie ok dpdv legal, eu am auzit ca parintii care vor sa pastreze locul copilului pe o perioada mai indelungata platesc gradinita 3 zile pe luna pana la intoarcere.