Tunisia in mai
Buna ziua!
Noi (mami, tati & Gaby 3 ani) am dori in mai (pe la jumatate) sa mergem in Tunisia la mare. Va rog frumos, daca atzi mai fost careva, putetzi sa-mi spunetzi si mie cum este? Ce fel de nisip are plaja (fin/pietros)? Se poate sta la plaja in mai? Marea e destul de calda sa faci baie? Ce statziuni mi-atzi recomanda (eventual si hoteluri) pt o fam? Sa ne luam "All Inclusive"? sau doar micul dejun si amiazul (eventual si cina) sa-l mancam in oras? Trebuie facute ceva vaccinuri speciale (ex vacc contra hep A) pt Tunisia?
Multzumesc frumos!
Lorelai
Iarna pe ulitza..., Albume foto pe Webshots
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Raspunsuri
valentinag spune:
Lorelai,una din colegele mele a fost in mai la Sousse!Era cald,ea a facut plaja,apa nu era chiar ceai,dar a putut intra!Nu stiu la ce hotel a stat,dar o pot intreba,oricum era pe plaja,plaja care este lata si din nisip!Ea si-a luat demipensiune,mic dejun si cina,ca la pranz mai bantuia prin oras,s-a dus in excursii prin Sahara,au mancat acolo lipii facute de localnice,etc..
"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata
lorelaim spune:
Valentina - multzumesc frumos!
Daca mai potzi afla ceva amanunte - ar fii extraordinar :-) Au cumva prin zona parcuri aquatice cu delfinariu? Gugutzei mele ii plac delfinii si anul trecut in vacantza nu am ajuns sa-i vedem (am fost in Alcudia si pana la Palma erau cel putzin 50 de min cu auticarul asa ca am renuntzat)
Multa sanatate si numai bine-tzi doresc!
Lorelai
danamiha spune:
Noi am fost in Tunisia in noiembrie, iulie si septembrie, deci cum e in mai nu pot sa-ti spun.
Ca si statiune as alege Sousse. Acest oras e considerat perla Tunisiei.Nisipul e foarte fin.Din experienta nostra doua sapt cu copil mic, ca si al tau a fost prea mult, cred ca 10 zile e ideal (din care 2 zile le pierzi cu drumul).Despre parcurile de care vorbesti eu nu am auzit de ele in Tunisia.
Am vazut pozele, ai o dulceata de fetita. E atat de frumoasa, iar in poza cu palarie e de milioane, atat de fina, gingasa ca o floare.
danamiha spune:
Uite aici impresii de la cineva care a fost in aprilie/mai in Tunisia
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77641&SearchTerms=tunisia
lorelaim spune:
DanaMiha - multzumesc frumos - atat opt compli pt boboaca (Gabisor) cat si pt info. Cred ca o sa ne facem deja rezervarea pt Tunisia pt vacantza din mai :-)
Multa sanatate si numai bine-tzi doresc!
Lorelai
simonab spune:
Buna,
Noi am fost anul trecut in Tunisia, in aprilie. Vremea noi nu am prins-o prea grozava, chiar a si plouat si era vant. Apa marii era rece (nici englezii nu s-au bagat in ea !). In schimb hotelul avea piscina interioara mare cu apa incalzita si a fost super pt inot. Era in curtea hotelului, care avea o gradina cat un parc, si un loc de joaca pt copii, plus locuri sa practici tenis, basket.
Noi am stat la hotelul Marhaba Royal Salem (de 4 stele) care este un super hotel elegant cu mincare ffff buna si variata. Seara era program artistic intai pt copii (era ori la noi la hotel ori la hotelul alaturat) si apoi urma program pt cei mari. Noi am avut all inclusiv cumparat din Belgia pt care am platit f mult avand in vedere ca in Tunisia preturile sunt ffff mici. Excursia de vizitat capitala a costat mult si cu banii aia am realizat ca puteam lua taxiul si sa ne plimbam singuri. Taxiul e super ieftin si poti negocia (pina si noi care nu stim sa negociem ne-am descurcat !). Noi am stat intre Sousse si Port el Kantaoui (parca asa se scrie !). Port El Kantaoui mie mi-a placut la nebunie, e o adevarata oaza cu multe flori si terase unde poti manca bine. D'aia ne-a parut rau ca noi am dat banii pe allinclusiv cand aveam o mare varietate la preturi f mici.
Am facut si excursie pe mare cu vaporul care a meritat !!!
Mie mi-a placut Tunisia dar cred ca sa mergi la mare acolo si sa prinzi cald si apa marii buna, e mai bine totusi in iunie sau septembrie . Vara e fff cald. Pe drumul spre capitala am vazut un lac mare iar ghidul ne-a zis ca lacul ala vara e secat ! Asa de cald e vara. Oricum era haios ca atunci in aprilie oamenii de acolo erau imbracati cu haine groase iar pt noi era caldutz, adica doar de un pulover.
Cam asta ce pot sfatui eu... desigur acuma depinde si de vreme care in ultimul timp vad ca se tot schimba si devine ciudata de nu mai poti sa prevezi nimica. Anul trecut in aprilie a fost vant si ploaie in Tunisia (si cred ca era vreo 19-20 grade) iar in Belgia era cald de 30 grade. (asta doar atunci in aprilie !!!)
lorelaim spune:
Simona - multzumesc frumos!
Noi ne gandim pt 1 sapt de pe la jumatatea (sau chiar sf) lui mai. Anult recut am fost in Alcudia la inceputul lui iunie si a fost cald-cald... am facut baie in mare am stat la plja, etc... Sa speram ca va fii fain :-)
Multa sanatate si numai binetzi doresc!
Lorelai