job decorator

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns energy79 spune:

Alinutza,eu nu sunt experta,asa ca nu te baza pe ce iti spun eu,nici nu te supara daca nu iti plac ideile mele,doar imi dau si eu cu parerea.sa o lasam pe Rory sa ne indrume.

eu zic sa lasi mobila alba simpla ca ajung canapelele gri iar eventual bucataria(nu ai zis daca e comuna cu livingul)sa o faci in doua culori iar cea de-a treia sa se regaseasca in cateva accesorii.daca e comuna cu livingul,e mai simplu,ai putea sa o faci alb cu gri,vezi si tu,daca in living predomina albul,fa-o cu mai mult gri si invers.
scaunul de relazare imi place ca e mov,dar nu il vad sa se asorteze pe un covor mov...poate se potriveste la masa??sau in vreun colt fara covor si fara tapet??
nu ai spus nimic de corpuri de iluminat,podea si nici daca tapet ai pe toti peretii.
eu in afara de negru si argintiu,mi se pare ca nu s-ar mai potrivi alta culoare dar eu am o problema cu culorile,multe nu imi plac,asa ca nu ma asculta pe mine..parca vad ca Rory o sa te indrume la o culoare calda...si bine face,ca ea e experta,stie ce spune...

http://i19.tinypic.com/87kqdcg.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

readuc subiectul in actualitate pt. ca ma lovesc si eu de o problema si nu stiu cum sa fac mai bine.am achizitionat o canapea, un fotoliu si un taburet portocalii (http://www.decostyle.ro/index.php?a=238&p=4). culoarea e apropiata de canapeaua din poza 2 (poate mai calda decat cea de acolo) din linkul din paranteza. cu ce asortez covorul si perdeaua (cu draperie) avand in vedere ca biblioteca este maro (nici inchis, nici deschis cu negru pe ici colo(marginea din fata, un sertar, manere)? dar zugraveala (asta va fi peste 1-2 ani)?poate ma ajutati si pe mine, va rog. multumesc====================
Doneaza pentru Dan (doinabita)0900900212 pentru 2 euro
0900900213 pentru 3 euro
0900900215 pentru 5 euro
0900900210 pentru 10 euro.Apeluri doar in reteaua ROMTELECOM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Cred ca merge un covor verde crud, cu o nuanta egala ca intensitate cu cea a canapelei. Nu verde fistic, verde crud. Zugraveala un ou de rata asa, daca stii culoarea...perdelele albe imaculate , din material opac, cu draperie portocalie , ca si canapeaua, din catifea sau tafta sau brocart, depinde ce iti da mana sa iei.Fara floricele, frunzulite sau altceva in relief. Cat mai simple, pentru ca mobila este foarte expresiva. Las-o pe ea sa vorbeasca!

"Trust no one!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carrye spune:

Rory, sunt in curs de finisare/amenajare apartament 2 camere in care sper sa fac Craciunul. Simt ca nu se mai termina.
Am vrut sa evit combinatia de crem cu maro, venghe si alte culori la moda in ultimii ani. Si atunci, am mers pe culorile naturale, gen piatra pentru baie si bucatarie si un parchet care este un crem-gri.
La baie ma gandesc sa indulcesc atmosfera cu spoturi, vaze cu bambus si prin prosoape rosii/portocalii.
La bucatarie am vrea mobila visinie in partea de jos si bej pentru dulapurile suspendate. Toata aparatura va fi argintie (nu alba, nu stiu cum sa ii zic).
Ajung la living care este lasat liber din hol unde am pus tot parchet, unde vreau o canapea mov. O sa mai fie o zona pentru luat masa si bineinteles mobila din fata canapelei. M-am saturat de cliseul asta dar nu am gasit alta varianta.
In dormitor, patul va fi unul din piele cu o lada in fata lui din acelasi material, negru-maro.
Si acum incep cu intrebarile:
- ti se pare ok ce am facut pana acum?
- in living am pe un perete un geam (in fata lui va fi canapeaua) si o usa care da in balcon. Cum pun perdeaua? Mi se pare prea mult sa umplu 2 pereti cu perdele si draperii. Am vazut la un magazin o combinatie de draperie cu perdea gri cu un roz pal. E ok?
- e prea mult daca fac si dressing-ul in dormitor negru-maro? Camera este mare, are 23 mp. Nu stiu pe ce culori sa merg ca sa indulcesc faptul ca mobila va fi inchisa la culoare. Ma gandeam la nuante de verde/olive. Ar fi mers un tapet in dreptul patului, este incadrat in niste stalpi de rezistenta.
- al meu iubit prea peretii albi, vopseaua aia usor metalica. Eu vreau culori...
Imi cer scuze ca m-am lungit atat. Multumesc foarte mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

multumesc mult de tot rory76. ma voi gandi la varianta propusa de tine. mai greu e ca nici eu si nici sotul nu ne prea impacam cu verdele. sa vad si ce perdele si covoare gasesc.====================
Doneaza pentru Dan (doinabita)0900900212 pentru 2 euro
0900900213 pentru 3 euro
0900900215 pentru 5 euro
0900900210 pentru 10 euro.Apeluri doar in reteaua ROMTELECOM

Mergi la inceput

Pentru Terry: portocaliul acela se mai potriveste doar cu albastru-bleu electric, depinde care culoare se potriveste si pe ce fel de mix vrei sa mergi: pe complementare sau pe culori inrudite. Amestecurile complementare sunt mai greu de gestionat, in sensul ca de cate ori iei ceva pentru casa- obiecte de decorat gen vaze, tablouri , trebuie sa fii atenta la culori. Mie imi plac mai mult amestecurile complementare, mi se par mai vii, spun ceva. Celelalte sunt mai cuminti, mai banale...gen portocaliu cu rosu si galben, de exemplu...
Pentru Carrye:Imi place cum te-ai gandit sa faci la baie...si la bucatarie, chiar arata bine de tot combinatia visiniu cu argintiu, am vazut-o in practica la un client, super frumoasa si unica!
Livingul suna bine, daca vrei sa eviti banalul - clasicul canapea-loc de luat masa, poti sa iei un panou din lemn traforat sau din fier forjat, si sa il asezi ca sa separi zonele intre ele si sa fie mai special.Tot aici, draperie gri cu roz pal e ok, fii atenta sa semene taria nuantei canapelei cu cea a perdelei, na, nu stiu cum sa ma fac inteleasa, dar asta e , trebe sa o potrivesti ca sa nu para sorcova.
Dormitorul eu cred ca merge sa faci si dressingul tot negru-maron, dar cred ca treb sa alegi o alta culoare pentru accente. Eu la dormitoarele pe care le-am facut am ales culori pasionale, grele, gen: rosu inchis, mov intens, maro, mai putin culori reci, tocmai pentru a aduce mai multa pasiune si dragoste in viata de cuplu...si rezultatele au vorbit de la sine...eu dormitorul il vad asa ca un sanctuar al cuplului, ca un loc magic, cu draperii grele, lumanari aprinse, lumina cat mai difuza,pernite multe, multe, ceva gen "o mie si una de nopti" . Tapetul merge in dreptul tabliei patului, alege un model special, cu flori mari, in relief, sau cu dungi argintii cu mov, eu stiu, depinde si de bugetul tau. Peretii la dormitor raman albi?
Zi-mi daca mai pot sa te ajut cu ceva. Eu intru des pe forum, dar nu am timp mereu sa stau sa scriu...

"Trust no one!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janib spune:

Buna rory76.
Am si eu o intrebare la tine. Suntem in curs de amenajare casa si pentru zona living cu bucatarie am achizitionat parchet wenge si gresie de aceeasi nuanta (pentru zona deschisa a bucatariei) faianta la bucatarie ar fi un crem cu o terminatie de maro ciocolata. Intrebarea mea este ce nuanta s-ar potrivi cel mai bine pentru bucatarie? Sotul meu ar vrea rosu. si canapeaua din living?

Multumesc,

Mergi la inceput

Buna Janib!
Decat rosu, mai degraba as alege galben sau turcoaz, verde crud...wenge este o culoare destul de grea, are o personalitate aparte, nu are nevoie de rosu...Daca livingul comunica direct cu bucataria este necesar sa folosesti aceeasi schema de culori- de exemplu verde crud mobila de bucatarie, tot verde si canapeaua din living, ca sa fie o unitate. Eu daca as fi as face mobila de bucatarie argintie si canapeaua din living un roz prafuit...mai intreaba-ma!

"Trust no one!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janib spune:

Buna Rory,
Multumesc pentru raspuns. Ne gandisem la o bucatarie alba... canapeaua din living va fi un crem alb iar perdeaua alba cu flori maro... lampile rustice, scara nuc inchis, covorul de blanita alba sau crem.
Sper sa iasa ok,, daca am spus ceva aiurea te rog sa imi spui.

Multumesc,

Janib

Mergi la inceput

Asa ceva cum spui tu a facut matusa-mea! A iesit asa, frumos, estetic, dar cam prea tern! Ea are si toata mobila wenge, si parchetul/gresia wenge. Singura pata de culoare este cremul...e, si acum, dupa ce a bagat bani cu lopata in apartament, nu ii mai place! O deprima! De asta spun sa alegi o pata de culoare, un portocaliu, un verde, macar in accesorii-pernute, corpuri de iluminat, lumanarele, perdele,din astea...Acum am vazut ca ai zis perdeaua alb cu maron, las-o asa, daca ai aluat-o, dar ia macar celelalte accesorii mai colorate, nu o sa regreti! Daca mai ai dileme, spune-mi...

"Trust no one!"

Mergi la inceput