Mamici de noiembrie-decembrie 2007 (119)
Raspunsuri - Pagina 10
Lala_D spune:
Si sa stii ca s-ar putea sa nu aiba deloc !
Poate a fost foarte bine aspirat la nastere si atunci nu mai are ramasite de mucozitati.
Iar muci noi nu va face decat la raceli.
O zi excelenta !
Lala.
_
Fratele mai mare!
Bubu mic!
AMR maxim 7 saptamani!
RGE spune:
...deci sa inteleg ca e posibil sa-l fi chinuit degeaba pe saracul copil....oricum o sa incerc si cum mi-ai zis tu ..mi-a fost mila de el ca-mi da mana la o parte, se zbate si ii puneam foarte putin..o sa incerc si cu 5 ml si de abia apoi trag sa vedem ce iese..multumim din suflet..o sa te tin la curent!
ROXANA
de "ursuletz"
GEORGE IONUTZ(31 octombrie 2007, cezariana)
CEA MAI FERICITA SOTIE SI MAMICA!
"Doamne ajuta-ne!!"
Victo spune:
lala sa stii ca eu am cump batista bb si am si folosit=-o pt ca bebe era tare infundat, la numai 2 sapt.
asa de mult ser sa pun? eu am pus ceva, dar nu 5 ml...intr-o singura nara???????
mami de ingeras Stefanut(30 oct. 2007)
ralucis spune:
Salutare fetelor! Nu am mai intrat sa vad xce faceti ca n-am mai avut net, dar am tras acum o fuga la sot la birou si am zis sa va scriu si eu ceva. suntem bine, am 38 de sapt si 3 zile, duminica dimineata m-a chemat dr la spital sa vada cum stam, chestia e ca sunt ataaaaat de greoaie ca nu mai suport, pe bune, azi nici sa ma deplasez ca lumea n-am putut, desi am mers mult cu masina cu sotul, cand ma dadeam jos zici ca eram lovita, nu alta. o simt pe bebelusa fff jos, parca e cu capul exact la iesire, sper sa nasc usor si repede si sa o vad o data in bratele mele.
si eu sunt ca lala, nu prea m-am omorat dupa cele 9 luni de sarcina, dar de-abia astept sa imi pupacesc fetita.
felicitari tuturor proaspetelor mamici, acum am vazut ca au mai venit pe lume cativa bebelusi de cand n-am intrat pe net.
roxana, eu la ilinca am folosit fie ser fiziologic dupa care o intorceam pe burtica si ii ieseau mucisorii singuri, fie batista bebelusului, dar asta cred ca dupa ce a implinit o luna, ca parca n-am avut probleme cu nasul infundat asa rau pana atunci.
pt cine intreba, desi vad ca s-a raspuns, si eu stiu ca apa plata nu se fierbe, doar se incalzeste, altfel, prin fierbere, se formeaza tot felul de sedimente de la distrugerea mineralelor din ea.
si eu cred ca fetele care au lapte e bine sa insiste cu alaptatul, chiar daca sunt si momente dificile, si mie in primele 2 saptamani ma dureau sfarcurile cand o puneam pe, ilinca la san de aproape plangeam, dar am insistat si am incercat sa o pzoitionez cat mai corect. dupa aia chiar a fost super simplu,a luat f bine in greutate, eu am slabit relativ repede, deci la noi au fost multe avantaje. am alaptat exclusiv pana la 5 luni jumate si pe urma inca patru luni.
Lala_D spune:
Si mie imi parea mult dar mi-a facut asistenta o demonstratie : turna serul pe o nara si curgea cu mucisori pe nara cealalta 
.
Il punea cu capsorul intr-o parte si turna pe nara de sus .
apoi repeta operatiunea intorcand capsorul.
Mie nu imi iesea 
Asa ca turnam cu seringuta cat mai mult si aspiram.
Nu-i batut in cuie 5 ml dar cat de mult poti .( fara sa se streseze copilul sau sa se inece ).
Bogdan a fost ok din punctul asta de vedere nu se ineca usor .
O zi excelenta !
Lala.
_
Fratele mai mare!
Bubu mic!
AMR maxim 7 saptamani!
AndreB spune:
Buna fetelor!
AM NASCUT UN BAIETEL PE 5 NOIEMBRIE, la maternitatea Polizu la 3. 750 Kg si 52 cm prin cezariana -rahianestezie cu dr. Oana Toader(sef sectie Obstretica la Polizu). Totul a fost o experienta minunata: doamna doctor- un profesionist si un om deosebit,dr. anestezist a reusit f. bine anestezia(nu am simtit nimic neplacut in timpul operatiei)rezervele cu plata de la Polizu sunt mai mult decat curate si dotate. Personalul extraordinar, in special multumiri asistentei sefe de pe etajul 2 D-na Mirela (f. atenta cu tot ceea ce a insemnat ingrijirea si administrarea tratamentului post- partum in maternitate). Neonatologul (mai mult decat celebru)d-na conf. Stoicescu, de asemeni, a avut grija de copil la modul exemplar. Acum m-am refacut aproape complet,(am avut tratament si dupa iesirea din spital, si cateva zile la inceput mai grele) si maine merg sa mi se scoata atele. Bebelul Matei s-a nascut la 39 de saptamani, este sanatos, frumos si mancacios.
Va urez nastere usoara la cele care inca nu au ajuns la acest moment si pentru proaspetele mamici, sanatate si bucurie alaturi de bebicii vostri.
MaraD spune:
Salutici la burtici, mamici si bebici ...
Felicitari tuturor mamicilor si bebeilor care au aparut de la ultima mea intrare ... bebelusii sa creasca mari si sanatosi si mamicile sa se refaca repede sa prinda puteri muuulte ca sa-i ingrijeasca si sa-i creasca!!!
Cu maaaare maaare maaare
bucurie va raportam ca ne-am nascut!!!
Luni, 11.12.2007, la ora 11:42 pm (ora la NY) s-a nascut BRIANNA, care s-a lasat asteptata 40 de saptamani si 4 zile
. Deh ... aere de donsoara ... A avut la nastere 3240 g si 50 de cm, iar prima nota din viata ei, scorul Apgar, a fost 9 (din 9 real posibil, caci aici nu se acorda 10 ... ala e doar teoretic).
Am nascut natural cu epidurala ... si fac plecaciuni in fata celui ce a inventat-o, ca fara ea cred ca eram inca traumatizata de dureri
.
Acum suntem acasa, dar inca nu avem un program, incercam sa papam san, dar deocamdata tot ce am e colostru si lapticul se lasa asteptat. Dar fata mea e cam paapcioasa si ar manca tot timpul, asa ca i-am dat putintica formula. Sper sa-mi apara laptele si sa se sature cu el.
Am stat in travaliu in spital aproape 12 ore, fara sa mentionam cele 20 de acasa de cand am inceput sa simt oaresce contractii. Dar a meritat TOT EFORTUL DIN LUME ... pentru ca acum doar o tresarire de-a ei sau un suspin, sau o miscare agitata de gurita in cautarea sanului e mai mult decat imi pot dori ...
Vom mai reveni pe parcurs ... poate reusesc sa citesc si de prin urma ...
Acum ma lupt cu vindecarea cusaturilor si a hemoroizilor si e tare tare nasol ... Cam cat v-a luat sa va vindecati?
V-am 

deja "cu 2 guri" ...
RGE spune:
MARAD, ANDREB FELICITARI!! REFACERE RAPIDA SI BEBEI SANATOSI SA VA DEA DUMNEZEU!!! SA VA TRAIASCA!!

ROXANA
de "ursuletz"
"Doamne ajuta-ne!!"
RGE spune:
NEATZA fetelor..noi am luat micul dejun...ca ieri si azi-noapte am papat mai mult ca de obicei, l-am cantarit pe fi'miu si are 4 kg..e posibil sa fi luat 200 grame in doar cateva zile???....in ritmul asta tre sa fac provizii tari la congelator![]()
..vroiam sa va urez o zi buna si NASTERI USOARE ..preventiv daca naste cineva astazi....eu ma bag la nani inca o repriza ca nu mi-am facut tot somnul
..pupici
ROXANA
de "ursuletz"
"Doamne ajuta-ne!!"
ellis spune:
FELICITARI, ANDREB SI MARAD, SA AVETI PUIUTI SANATOSI SI REFACERE RAPIDA MAMICILOR!
Buna dimineata!
Citeam si eu ce spuneau fetele despre burtici, chiar aseara ii spuneam sotului ca ce ma voi face eu fara burtica, pt ca m-am obisnuit sa o protejez, sa am grija cum dorm, cum ma misc, sa o mangai noaptea...dar oricum abia astept sa-mi tin printesa in brate, de data asta pe burtica; pentru mine lunile de sarcina au fost extrem de grele(dpdv al sanatatii noastre), dar nimic nu poate inlocui sentimentele pe care le-am avut si le mai am, iar astfel am trait cea mai spectaculoasa perioada din viata mea.
Va pupam.
Ellis
38+