Am o intrebare pentru cei patiti: in cazul in care nu am dat administratorului bilet cu citirea apometrelor timp de doua luni, el are dreptul legal sa imi treaca cate 5 mc de apa de persoana pe luna, dar nu stiu daca are si obligatia de a reface calculele dupa ce eu citesc apometrele. Sau macar sa imi dati numarul legii unde pot gasi informatii despre aceste lucruri.
Nu-ti poate restitui banii si nici nu se reface calculul.
In schimb va face regularizarea in urmatoarele luni. Nu vei mai plati apa (calda/rece) pana cand citirile tale pe care le raportezi lunar la asociatie vor depasi ultima estimare a administratorului. Este ca si cum ai fi platit in avans.
Estimarea pe care ti-a facut-o corespunde unui consum la pausal.
Exemplu: Daca ultima ta citire a fost 100mc si in urmatoarele 2 luni n-ai raportat consumul administratia te-a trecut cu cate 5mc ajungand astfel la un total estimat de 110mc. Urmatoarea luna citesti apometrul si fugi cu cifrele la administrator. Presupunand ca in realitate consumi cate 2 mc apometrul tau va indica la sfarsitul celor 3 luni 106mc. Administratorul iti va trece consum 0. Luna a patra ajungi la 108. Esti trecuta iara cu consum 0. Apoi la 110mc. Consum 0. Din momentul in care ai depasit totalul de 110mc incepi sa platesti normal.
Capcaun la metru cub.