Ce pot sa fac?
Nici nu stiu cu ce sa incep, in jurul meu este liniste totala, toata lumea doarme dar eu nu am somn, simt o neliniste care imi rascoleste sufletul si am intrat pe forum doar sa imi descarc sufletul, sa "aud" o varba de mangaiere.Nu stiu ce sa ma fac, sotul meu si-a piedut total interesul fata de mine, nu mi-a mai spus ca ma iubeste de mai bine de doua luni, dragoste nu am mai facut de vreo luna nici macar nu ma mai saruta.Dar parca nici nu il condam, ma privesc in oglinda si nu imi place ce vad, am 26 de ani si corpul meu arata ca la 50 de ani:in urma sarcini am ramas cu o burta foarte mare de care nu am reusit sa scap nicicum, vergeturi pe burta, picioare si fund,sana mi-am urat din totdeauna, ma-m nascut cu o mare asimetrie care s-a accentuat dupa sarcina si s-au lasat foarte tare, parul imi cade, pe fata mi-au aparut tot felul de pete, negi , alunite cu par, dantura este jalnica si ca sa pun punctul pe i ma-m nascut si cu picioare in x (eu nu stiu cum este sa porti fusta in public).Am uitat sa va spin ca suntem casatoriti de 5 ani legal si de 1 an jumate religios si pe parcursul acestor ani ne-am descurcat financiar foarte prost.Eu provin dintr-o familie foarte saraca si el la fel, socrul meu a decedat cu cateva luni inainte sa ne casatorim si sotul meu a suporta toate cheltuielile de inmormantare si pomeni pe care nu le-am terminat nici acum, veniturile noastre sunt minime pe economie si o mai avem si pe soacra mea in ingrijire si desigur fetita noastra.Pentru a ne cununa religios si a face nunta am facut imprumut de la banca sperand sa ii restituim din castigul de la nunta, dar ghinion din toate persoanele invitate au venit doar 30 si cheltuielile au fost mai mari decat castigul si nu am ramas cu nici un leu de la nunta iar cand fetita s-a inbolnavit am cheltuit o gramada de bani in spital ramanand in urma cu banca si am fost nevoiti sa ne amanetam verighetele pe care nu le-am putut recupera nici in ziua de azi, platim dobanda la ele in fiecare luna in speranta ca intr-o zi vom avea bani sa le luam acasa.Din cauza stresului am facut ulcer la stomac.V-am dat detali despre situatia financiara fiinca sa va dati seama ca cu bani nostri nu imi permit sa dau bani pe dus la sala, pe cosmetice sau alte lucruri care ar putea sa imi imnunatateasc cat de cat aspectul fizic.Sincera sa fiu as face totul sa il vad si eu odata pe sotul meu privindu-mi corpul cu admiratie, daca as avea posibilitate as recurge chiar si la chirurgia estetica.Nu vreau toata viata sa stau cu gandul ca ar putea foarte usor sa mi-l sufle o alta femeie mai ales cand il vad ca el tot timpul cat sta la calculator se uita la femei cu corpuri superbe.El la 30 de ani ai lui arata foarte bine.
Relatia dintre noi s-a racit foarte mult, nu mai vorbim decat despre fetita, iar lipsa banilor adanceste mai mult golul dintre noi.Sincera nu stiu ce soluti sa gasesc, cum sa mai existe veselie intre noi cand esti amenintat ca vei fi evacuat din cauza datoriilor la asociatie, ca vei ramane fara apa , gaze,lumina din cauza datoriilor acumulate, cand copilul se inbolnaveste si trebuie sa te duci la vecina sa te imprumuti de bani pentru tratament, ce te faci cand dragostea trece printr-un stomac gol?.Cine spune ca bani nu aduc fericirea e un mare snob si probabil nu a stiut niciodata ce este foamea, frigul.
Imi pare rau ca m-am lungit atat dar doar aici ma pot destainui si eu si imi pot usura un pic sufletul
Raspunsuri
corinadana spune:
Servetel m a intristat povestea ta...
Un sfat: ia ti fetita si plimba te muuuult. Nu ti tr bani ptr asta si poti sa mai slabesti un picut. Si face bine uneori si la psihic. Nu ai zis cat are fetita, de regula petele de dupa sarcina trec de la sine nu te mai necaji si ptr ele.
Sanatate multa!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Mindy spune:
Servetel, e tare trista povestea ta..
Tu ai un avantaj, esti tinara, la virsta ta corpul se poate reface repede. Sint sigura ca nu areti ca la 50 cum ai zis.
Multe raminem cu burti si corpul se transforma dupa nastere. Nu iti trebuie bani multi ca sa te intretii. Cum a zis si Corina, mersul pe jos ajuta.
Ia caruciorul si plimba fetita, incearca asa repede ca si cum ai vrea sa ajungi pe cineva din urma. sau cu ea in brate urca scarile. Si nu minca seara, taie dulciurile. Incearca sa nu iti neglijezi dantura. Daca acum nu faci nimic, mai tirziu va fi tot mai greu si mult mai scump in caz de interventii majore.
Sotul nu poate face ceva ca sa cistige ceva mai bine? Statul la calculator si binoclat la tipe 'perfecte', nu va ajuta pe nici unul din voi in momentul de fata. Cine stie, poate el trece prin criza virstei de mijloc acum si nu prea are chef de nimic.
Nu stiu ce sfat sa iti dau... eu in locul tau as incerca sa fac tot posibilul sa imi imbunatatesc aspectul exterior.. asa in limita posibilitatilor. Si as incerca sa rezolv problema calculatorului.
Trebuie sa vorbiti deschis.. sa va spuneti sincer fiecare tot ce va nemultumeste la celalalt si sa incercati calm si cu dragoste sa rezolvati problema.
Numai bine iti doresc!
carli1617 spune:
Draga Servetel,
m-a impresionat foarte mult durerea ta, a voastra. In primul rand faptul ca aveti si acum verighetele amanetate si nu le puteti recupera. Ce suma va trebuie pentru asta?
In privinta aspectului tau fizic, nu te dispretui, dar incepe sa faci ceva: pe langa multa miscare cu fetita in carucior, asa cum au spus doamnele de mai sus, propune-ti sa mananci mai putine dulciuri, fainoase si grasimi si vei slabi sigur. Ultima masa sa fie cel tarziu la 7 seara.
Am citit la un alt topic al tau ca te ingrijoreaza sanatatea. Du-te si fa-ti investigatii si trateaza-te. Important este in primul rand sa fiti sanatosi.
In alta ordine de idei, nu dispera pentru ca puteti face multe sa iesiti din situatia foarte grea pe care o aveti. Cred ca tu esti in concediu de crestere a copilului dar poate il convingi pe sotul tau sa isi schimbe serviciul, sa isi caute ceva mai bine platit. Sper ca vei gasi un ton frumos, dar serios, in care sa pui aceasta problema, sa nu para ca il trimiti la munca mai grea iar tu stai acasa si te odihnesti. Daca si tu muncesti, (si probabil copilul sta cu bunica despre care vorbeai ca e in grija voastra) incepe sa-ti cauti si tu ceva mai bine platit, indiferent ce munca ai face, important este sa iesiti din stramtorarea financiara in care va aflati acum.
Despre pomenile care v-au saracit as avea de spus urmatoarele: probabil ca ati facut ceva costisitor ca sa chemati multe rude, sa nu va vorbeasca de rau ca nu aveti grija de amintirea tatalui vostru. Eu as zice sa va opriti din cheltuieli pentru pomeni pentru rude si sa faceti ceva care o sa va coste foarte putin, dar in fata lui Dumnezeu va fi la fel de bine primit: sa faceti pachetele cu mancare pe care, dupa slujba de pomenire de la cimitir, sa le dati la SARACI, la cersetori. Asa va fi mult mai folositor pentru sufletul tatalui vostru si mult mai putin costisitor pentru bugetul vostru. Eu asa cred ca e mai bine. Rugaciunea pentru cel mort la Sfanta Liturghie si milostenia la saraci sunt de mii de ori mai de folos decat pomenile alea mari ca niste nunti care ne saracesc.
Nu in ultimul rand, nu uita sa te rogi pentru tine, pentru copilul vostru, pentru sotul tau si pentru ajutor de la Dumnezeu, in fiecare seara si dimineata. Dar si in timpul zilei, cand lucrezi cu mainile, poti sa te rogi la Dumnezeu pentru binecuvantarea casei voastre. Vei trai minuni.
Cu mult drag,
Carli
andriushca spune:
offf, servetel, ce trista poveste ... dar sunt si parti frumoase in ea, uite, aveti un copilas, deci Doamne-Doamne v-a binecuvantat casnicia!
ce folos sa ai ai de toate si casa sa fie pustie? uite, de mine vorbesc. incearca cum au spus si fetele, sa-ti faci un program de intretinere, nu costa nimic. abdomene, exercitii, plimbari mai lungi sau mai dese cu copilul, incearca sa porti un brau legat strans peste burtica, cat mai des suporti. poti sa incerci sa gasesti resurse pt a lua niste vitamine ca parul sa-si revina ( e normal sa mai cada in timpul sarcinii sau dupa), petele de pe fata la fel, o sa treaca, incearca si niste aburi, ceva masti facute in casa.
ai medic de familie? poate sa-ti dea trimitere la un dermatolog sa vezi ce-i cu negii aceia de care vorbesti. se pot si opera (scoate) si nu costa nimic. crede-ma, eu mi-am scos cateva alunite cu trimitere de la dr. de fam. si nu m-a costat nimic (doar ce am vrut eu sa dau).
cea mai mare problema e dantura, e adevarat. nici eu nu stau grozav la capitolul asta si e foarte costisitor sa ti-o pui la punct.
incearca sa vorbesti cu sotul tau, nu lasa asa lucrurile.
cred ca si exagerezi cand te descrii, esti foarte tanara la 26 de ani!!! te rog mult, nu-ti mai cauta si inventa defecte. fiecare e asa cum l-a lasat DD si nu aspectul e cel mai important lucru pana la urma.
de ce suma aveti nevoie pt. recuperarea verighetelor?
capul sus, va veni soare si pe strada ta, pupici!
andreea
ZOZOLINA
COUNTING THE DAYS
"Eram multumit ca puteam da un raspuns prompt si am raspuns. Am spus ca nu stiu!"
szivarvany spune:
Servetel !
Intr-adevar trista povestea ta.
Dar trebuie sa incepi sa faci ceva sa te simti TU bine.
Intra la femina intim, acolo sunt muuulte sfaturi pt infrumusetare, muuulte retete naturiste care nu implica deloc costuri mari !!!
Daca TU incepi sa te simti bine cu tine insati, eu zic ca se va schimba ceva si in relatia voastra, pt ca vei capata incredere !
Daria & GIULIA(2004 08 16)
iepumic spune:
servetel, , sunt convinsa ca situatia nu sta nici pe departe atat de rau cum o prezinti tu (ma refer la aspectul tau fizic) si chiar daca lucrurile nu stau asa de bine cum iti doresti tu, esti tanara (suntem de aceeasi varsta) si se pot remedia fara costuri foarte mari (sau chiar deloc). Eu iti propun sa incerci sa tii un regim simplu bazat pe cel disociat, adica: nu amesteca grupele de alimente (daca mananci carne,lactate...nu le asorta cu paste, cartofi,orez ci cu legume.....daca mananci paste,cartofi, orez...mananca-le cu legume.....fructele cu 1 ora inainte de masa, nciodata duap...bea apa plata cel putin 2 l pe zi, nu sucuri, nu bauturi acidulate, cat mai putin zahar, grasimi......) o sa vezi rezultatele in cateva saptamani si nu este nevoie de mancaruri speciale si costisitoare. Fa-ti un program de exercitii zilnice de macar 30 minute pe zi.....abdomene, genuflexiuni, extensii .....sau chiar dans!!!! O sa iti faca bine nu doar fizic ci si psihic! (crede-ma, vorbesc din experienta.....eu am o tendinta spre depresie si subevaluarea sinelui). Cat despre problemele financiare....si acelea pot fi ameliorate cu sprijinul sotului tau. Tu ce pregatire ai, in ce domeniu lucrezi?
Te pup si capul sus!!!!! O sa fie bine...iti trebuie multa rabdare, perseverenta si optimism! Eu, ca si fetele, sunt alaturi de tine cu ce pot. Curaj!
Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
CONCEDIU 2007
All's Well That Ends Well.
ellej spune:
Da, poate ca banii n-aduc fericirea, dar saracia SIGUR n-o aduce. Imi pare rau de problemele tale, trebuie sa-ti ridici moralul neaparat si sa gasesti o solutie. Cum ziceau si fetele: grija la mancare, ceva gimnastica cand ai timp, poate o vizita la niste prieteni, sa mai schimbi peisajul si sa pui ceva dragut pe tine...
Nu dispera, cred ca majoritatea trecem printr-o criza de adaptare cand apar copii mai ales, cheltuielile se inmultesc, noi nu mai aratam ca inainte, oboseala, stresul, sunt multe.
O solutie ar fi alt job, sau ceva part-time pt bani si in nici un caz sa nu crezi ca pasa asta proasta nu va trece, trebuie sa treaca.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
servetel spune:
Va multumesc foarte mult pentru vorbele voastre, nici nu stiti cat de mult aveam nevoie de un sfat prietenesc nu stiu cum de am avut curajul sa va scriu si sa va spun lucruri pe care nu le-am spus nimanui.Suma pe care trebuie sa o achitam la verighete este de 300de ron o suma nesemnificativa pentru alti dar pentru noi ar insemna sa nu ne mai platim datoriile ramanand si mai mult in urma, de exemplu aseara am dat aproape 500.000 pe medicamente pentru mine:omez pt. ulcer,supradyn si glubifer pt.anemie,ketonal pt.dureri de spate,tinizol si ovule pt.vaginita.Am incercat de foarte multe ori sa il conving pe sotul meu sa isi gaseasca un alt loc de munca dar neavand o calificare anume nu poate risca sa plece de la acest loc de munca.Asa cum v-am spus amandoi provenim din famili foarte sarace care nu au avut posibilitazea sa ne ofere mai mult decat liceul.Eu si pe ala l-am facut cu chiu cu vai din cauza tatalui meu care bea zilnic facand scandal si spargand tot prin casa pana la 3 dimineata cand noi la 7 trebuia sa ne pregatim de scoala.Cand ma gandesc ca vin sarbatorile de iarna ma apuca disperarea, de cand ne-am casatorit nu am avut si noi un brad Craciun,intotdeauna mergem pe la mama de sarbatori ca este mai ieftin.De imbracat nu ami zic nu ne-am mai cumparat absalut nimic de mai bine de 2 ani.Dar asa cum a spus si andriushca fetita mea este cel mai bun lucru care mi s-a intamplat, este o minunatie de fetita de 1 an si cinci luni si la ea ma gandesc cle mai mult si incerc pe tot posibilul sa nu ii lipseasca nimic, chiar daca rabdam noi ei nu i-au lipsit niciodata carnea,laptele, iaurt, branza, oua, fructe, peste si altele, mai ales ca s-a nascut cu o mare anemie cred ca de la mine fiindca la 7 luni de sarcina aveam hemoglobina 7, iar cu ajutorul alimentatiei am reusit sa aiba acum hm. 12.
Am sa incerc sa urmez sfaturile voastre desi sunt cam sceptica fiindca in vara asta trei luni nu am pus gura pe paine, dulciuri, nu mancam dupa 7 seara, faceam miscare in fiecare zi dar nu am dat nici un gram jos si apa pe care o beau se pune pe mine, si oricum nu cerd ca la mine se poate repara cu dieta si miscare fiindca din cauza ca am avut burta enorm de mare oielea s-a lasat si atarna si nu mai are nici un pic de elasticitate.La fel si sani din cauza asimetriei am purtat de la 13 ani sutien foarte strans si sau lasat si nu mai au nici o forma, foarte rar il las pe sotul meu sa ma dezbrace de tot cand facem dragoste.
Va multumesc foarte mult pentru incurajarile voastre.
andriushca spune:
servetel, de ce nu-ti activezi pm-ul, sa stam mai mult de vorba? poate te pot ajuta cu ceva ...
andreea
ZOZOLINA
COUNTING THE DAYS
"Eram multumit ca puteam da un raspuns prompt si am raspuns. Am spus ca nu stiu!"
bobocel_07 spune:
Servetel imi pare rau pentru tine dar nu trebuie sa ai o parere asa de proasta despre tine.Sunt sigura ca ai ceva incantator cu care l-ai atras pe sotul tau daca pana acum nu l-au deranjat sanii taii acum de ce l-ar deranja, ca s-au lasat dupa nastere ar trebui sa inteleaga asta pentru ca tu ai purtat in pantec o minunatie si sunt normale schimbarile prin care ai trecut.Eu nu am fost si nu sunt insarcinata insa cred ca schimbarile astea sunt noormale si ca totul se va rezolva.Incearca dimineata cand te scoli sa faci cateva exercitii acasa, sa stii ca si mie imi cade parul foarte mult, am o verisoara care are vergeturi si pe burta si pe picioare si ea nu a nascut i-au aparut ca a fost grasa si a slabit foarte mult asa ca nu te mai ingrijora.Sper ca totul sa se rezolve si sa scapi de aceste griji care te macina.
alexia_07