estrogenul, bata-l vina!
maryd, FELICITARI!
Si acu si eu hop cu o intrebare. Stiu ca s-a discutat aici enorm despre tratamente naturiste etc. Eu una cand vad ce probleme avem toate si cum nenorocirile astea de monstrii CRESC din nou! ca in poveste, ma cutremur si simt ca imi intra timpul in sac. Sunt programata pt miomectomie clasica inainte de Craciun si acum 2 zile pt ca imi intarziase ciclul cu 4 zile, am facut un test de sarcina. A fost deprimant cat de mult mi as fi dorit sa fie pozitiv, chit ca asta ar fi cauzat n probleme.
Oricum, eu sunt in continuare panicata ca dupa tot efortul cu miomectomia o sa creasca la loc tampeniile. Mai ales ca mi-a fost clar ca ultimul meu ciclu a fost anovulator si ca e vorba de un surplus de estrogen (respectiv insuficient progesteron) pe care nu reusesc sa- l inlatur.
Pe thread-ul 11 este mentionata (fara alte comentarii despre folosirea efectiva) substanta Diindolylmethane (un extract concentrat dintr-o substanta continuta in broccoli, conopida, varza etc.) Stiu cat de multi vraci umbla pe net si pt mine "naturist" nu e intotedeauna egal cu "sanatos".
Intrebarea este, a incercat cineva aceasta substanta? Un google o face sa para de-a dreptul miraculoasa. Din citirea threadurilor trecute pt mine e clar ca tratamentul naturist daca ajuta, ajuta cand sunt animalele mici si nu cand mai au un pic si te dau afara din uter. As face insa orice sa stiu ca animalele nu mai cresc dupa operatie! Mai ales ca dr. pare insistent sa mi prescrie anticonceptionale dupa aceea!
Tare as vrea sa incerc si mi-as dori sa ajung la cauza efectiva care duce la aparitia fibroamelor. Nu pot sa cred ca nu exista un motiv pentru care unele nu au nimic si altele cresc cate 7. iar daca acest motiv este, cum se pare, estrogenul in surplus/dezechilibru, pai vreau sa ma iau la harta cu el!!! (mda, ar trebui sa-mi masor si testosternoul :P)
Nici unul din medicii la care am fost, si credeti-ma, am fost la multi, afara si in tara, ginecologi si endocrinologi, nu a vrut sa-mi dea o cauza pt aparitia fibroamelor, respectiv sa gaseasca o solutie pentru surplusul de estrogen.
Repet, vreau sa incerc Diindolylmethane (a manca 1 kg de varza pe zi e un pic cam exagerat) si ma intreb voi ce parere aveti.
Toate bune si stres cat mai putin!