al doilea CIC
Buna
Am si eu o intrebare, daca s-a mai discutat subiectul, va rog da-ti-mi si mie linkul, ca sa nu mai deranjez. Eu nu am gasit nimic.
Intrebarea este: Am un copil de 4 luni, daca al doilea s-ar naste pana cand primul face 2 ani (fiind in primul CIC), se poate intra direct in al doilea CIC? Adica mai primesti bani de la stat? Eu stiam ca da, si ca de la al treilea copil trebuie sa ai 1 an de munca intre al 2 lea si al 3 la copi, insa as vrea sa aflu sigur, si daca se poate sa imi indicat si legea respectiva.
Va multumesc mult.
Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007)
Raspunsuri
Carmen_So spune:
Nu ma pricep sa pun linkuri, dar vezi ca s-a mai discutat tot aici, pe pagina de probleme legislative, la subiectul "s-a modificat oug 148/2005" si parca si la cel care se cheama drepturile gravidelor.
Poti sa intri din cic 1 in cic 2, trebuie doar sa depui dosarul.
cool spune:
In CIC 2 intri cand primul copil face 2 ani
La nasterea celui de-al 2-lea copil nu uita sa faci dosarul pt alocatie
--- Vezi art 8 din HOT. nr.1025/09.08.2006 - Norme la OU 148/2005 ---
Toate cele bune!
Ada_S spune:
Am o colega care a patit la fel si a avut probleme la Primarie,probleme care s-au rezolvat cu bunavointa angajatorului.Primul copil s-a nascut in 1 iulie 2005 si al doilea in 26 iunie 2007 la nici doi ani dupa primul. L-a Primarie a avut probleme cu cele 42 de zile care sunt specificate in adeverinta tip care trebuie completata de angajator.Cica intre cele 2 sarcini ar fi trebuit sa munceasca cele 42 de zile, mai bine zis ar fi trebuit sa fie in postnatal cel putin 42 de zile, dar a avut noroc cu colegele de la tehnic ca i-au rezolvat aceasta problema, astfel ca in prima luna dupa ce a nascut a primit un salar minim sau de baza de la noi astfel au rezolvat problema celor 42 de zile ca sa poata primi banii pe parcursul concediului.
Ada_S spune:
Sper ca aceasta informatie te ajuta cu ceva.
Si eu am un baietel de 1 an si 5 luni si ne dorim un al 2-lea BB. Noi am asteptat pana acum ca sa nu avem probl. Astfel ca daca o sa raman insarcinata in viitor o sa ma intorc la serv pt cateva zile dupa care o sa ma scriu afara in prenatal si postnatal daca e cazul.
Si mai este un avantaj mai lungesti timpul de stat acasa si primesti si salar in perioada asta.
Sper doar sa vina BB al 2-lea
monicabo spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Si noi ne gandim la al doilea bebe, un pic mai incolo, caci deja am un bebe de 4 luni si jumatate, si vroiam sa ma informez din timp, ca sa ne gandim ce si cum actionam
Multumiri inca o data.
PS: daca mai detineti ceva informatii in acest sens, va rog sa mai postati
Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007)
poze
Ada_S spune:
monicabo, e asa cum am zis si de la ultima postare am si vesti.La noi vine bb, asa ca o sa te tin la curent cu ce si cum.
Cand v-a implinii fiul meu 2 ani ma voi intoarce la munca pt cateva zile, dupa care ma voi scrie in prenatal, ce nu stiu inca sigur este faptul daca trebuie sa lucrez cateva zile sau pot sa ma scriu direct in prenatal. Dupa prenatal urmeaza postnatal si apoi concediul pt cresterea copilului.
Sa iti creasca bebicul mare si sanatos
ioana_77 spune:
Eu sunt in perioada in care imi pregatesc dosarul pt CIC 2 si mi s-a spus ca nu mai sunt necesare cele 42 de zile de concediu de lehuzie, fiindca esti deja in concediu (CIC 1)Trebuie facute cereri pt prelungirea concediului de crestere a copilului.
Maria (29.11.2005), Stefan (31.10.2007) si Ioana
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ea9815662d7c2a948441b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">1 an
Septembrie07
Stefan - primele zile
Ada_S spune:
ioana77, sper sa nu fie probleme dar exact asa i s-a spus si colegei mele initial, ea are un baietel de 4 luni acum, problema a fost cand a trebuit sa completeze ceva cerere tip, atunci si-au dat seama si cei de la primarie...........eu sper sa ai tu dreptate, bafta si sa iti creasca bebicii mari si sanatosi.
Ada
4+ mamica de baietel
(25.06.2006)
Ada_S spune:
si ioana, te rog sa ne ti la curent........ne intereseaza si pe noi ce ai rezolvat.
Ada
4+ mamica de baietel
(25.06.2006)
mamicafericita spune:
Buna! Si eu sunt inr-o situatie asemanatoare, adica sunt in postnatal, fetita mea are 1 an si 6 luni si inainte sa faca 2 ani cu vreo 3 sapt o sa nasc.(se pare baietelul)Si am o groaza de nelamuriri care cred ca cu timpul se vor solutiona usor-usor si temeri. Stiu ca intre a doua nastere si momentul cand fata mea va face 2 ani nu sunt 42 de zile(cele obligatorii de lauzie)deci probabil pentru restul pana la 42 va trebui sa iau concediu medical.
Teama mea cea mai mare e cum se va face dosarul pentru CIC2. Inainte sa nasc primul copil mi-am schimbat serviciul, am fost 2 luni cu asigurare de stat si fiindca din ian 2006 se schimba legea(trebuia sa am venituri impozabile)m-am angajat repede si deci am avut o situatie putin incurcata(a trebuit sa umblu peste tot pt acte pt dosar CIC1).
Intrebarea mea e ce acte imi vor trebui pt CIC2. Sper sa nu fie nevoie iar de adeverinte de la toti angajatorii de atunci(mie nu mi se pare logic) de vreme ce din ian 2006 sunt angajata si din iulie 2006 sunt in postnatal.