Mamici de iulie-august 2008 (5)
Raspunsuri - Pagina 6
Violeta_m_tm spune:
Va multumesc pentru primire
4+
http://s234.photobucket.com/albums/ee291/violeta_m_tm/
vio
Violeta_m_tm spune:
Ma treceti si pe mine pe listuta, ca eu nu ma pricep.
Bujo ![]()
, ce faci dragutzo, de ce nu esti trecuta pe listutza gravidutzelor?
4+
vio
Aalina spune:
violeta_m_tm bun venit
violeta69 nu am fost eu coerenta da scriu printre picaturi. Eu ecografia o fac la clinica medicului meu ginecolog si el imi spune cand sa fac si cand nu, tot el imi da si trimiteri pentru toate analizele pentru ca doctorita de familie in cazul meu nu are nici o treaba.
Apropo in Romania avem ceva drepturi legate de gratuitatea la analize, ceva? Stie cineva exact cum stau lucrurile?
Va pup
Dorian
prunca...pruncul
bujo spune:
Vio inca nu mi-am dat datele, ma gandeam sa astept pana luni sa ma asigur ca e totul bine.
Despre analizele pt gravidute stiu ca o gramada sunt gratuite. De ex HIV, VDRL, hemoleucograma, RH, grupa sanguina. Astea le-am facut eu la sarcina trecuta si erau gratuite.
bujo
4+
album de nunta
ankalaura spune:
URGENT!!!!
Fetele, ce stiti despre febra in timpul sarcinii?
De o saptamana si mai bine sunt racita, cu febra.
Am citit ca terbuie sa anunti daca ai peste 38. Am avut o singura data 38,2, acum vreo saptamana
De ieri am aproape 38
Dimineata am vorbit cu doctorita, mi-a zis ca pot lua paracetamol si vit C. Important e sa nu am timp indelungat febra. Azi am luat 2 pastile de paracetamol, la interval de cateva ore. Tot peste 37 am. Nu mai iau paracetamol, ca mi-a zis ca iau pana la 4 pe zi, si iau mai tarziu plus una diseara.
Intrebarea e - voi ce stiti? E mai grav sa fie peste 38? E mai grav sa fie peste 37 timp mai indelungat? Sunt grave ambele situatii? am motive sa ma nelinistesc?
Maine merg la dr, si o mai intreb, dar pana maine o sa fierb, asa ca poate stiti voi. Sau poate puteti intreba.
La prima sarcina luasem niste antibiotic in primele 3 luni si nu a fost nici o problema. Pe prospect scria ca nu s-au facut studii si ca nu e indicat, nu ca s-ar fi facut studii si e interzis.
De-asta va intreb cu febra.
Sper sa ma puteti ajuta cu ceva info. Merci
Anca 6+
Violeta_m_tm spune:
Anca eu nu cred ca este vreo problema daca ai peste 37 grade, cred ca de la 38 in sus este mai grav, dar cel mai bine ar sa intrebi medicul.
4+
vio
bujo spune:
Anka crek peste 37 are orice graviduta, este una din simptomele sarcinii. De la 38 e problema dar mergi la medic nu sta asa.
bujo
4+
album de nunta
AnnaBaby spune:
Ankalaurasunt de acord cu ceea ce au spus fetele mai sus despre 38. In ceea ce priveste medicamentele poate ar fi bine sa incerci Oscilococcinum. Este recomandat pt raceala in timpul sarcinii pentru ca e un medicament homeopat.
4+
MissJJ spune:
Buna fetele!
Am reusit si eu sa ma odihnesc putin cu fata. E mai bine parca, cu toate ca eu as mai fi dormit vreo doua ore asa.
Vio bine ai venit! Sarcina usoara si bebe sanatos si papacios!
Te-am trecut si pe listutza.
Anka aici ei zic ca daca febra nu dureaza mai mult de 3 zile nu e ceva f grav oricum nu e bine sa stai cu febra ia paracetamol si daca simti ca esti prea fierbinte sau ceva mai poti pune si comprese cu apa rece ca ajuta sa coboare temperatura. Paracetamolul ce concentratie are? Daca e de 250mg e destul de slabutz, aici este de la 500mg la 1g eu am luat de 500 acuma cand cu boala la interval de 6-8 ore.
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)