Mamici de iulie-august 2008 (5)
Raspunsuri - Pagina 12
Irda spune:
Salutare fetele!
Suntem pe-aici, dar n-am avut net in ultimele zile......am inaugurat si buda....acu 2 seri m-am rastit serios la ea!
In rest ....am facut marti cateva analize.....Lysteria, rubella ca nu stiam daca's imuna...am facut doar igg-ul de la ea, CMV-ul, o glicemie ....un sumar de urina si-o urocultura......fond total de castiguri 3 mil....de la nashu Pantelica sa traiasca!
Mi-au venit si Gravibinoanele de la Iasi de la o gravidutza de ianuarie-februarie, careia ii multumesc si pe aceasta cale....merci Andradda!
Azi au venit si am pus mana si "m-am injectat" singura.....ca
trebuia sa vina ori nasa pe la mine ori sa ma duc eu pe la ea sa mi-o faca...si e asa urat afaraaaa, ca mi-am luat inima in dinti si m-am "executat" cu martori of course.......tati..."mami e o curajoasa!" si Dari....
"si de ce e acul ala acolo?"
Secretia mea care in ultimele 3 saptamani a dat-o in toate culorile curcubeului din gama maro inchis-bej acu ' da semne de revenire la normal! Nu pot sa zic decat Doamne ajuta sa o tina tot asa!
Burtica creste ceva de speriat.......e mult mai mare decat la sarcina cu Dari la 8 saptamani cate facem azi, dar deh....e si a 2-a sarcina, muschii sunt mai lasati, poate d'aia!
Foamea a inceput sa se cam duca si greturile baga mare.......asa ca supravietuiesc cu 1 masa mai de doamne ajuta pe zi la 12 ziua sau noaptea....depinde cand ma lasa greturile si in rest ......fructe.....paine prajita, iaurt.....chestii lejere, dar pe care nu le poti numi mancare!
N-am treaba cu carnea, nu vreau , nu poftesc.......acu' vreo 4 zile i-am zis la al meu sa ia niste muschi de porc sa il fac inabusit cu mujdei de usturoi ....ca nu mai mancasem carne de vreo 3 saptamani.....si numai asa mi se parea "ingurgitabila" cat de cat!
Somn e in continuare.....oboseala cat incape....si greatzaaaa!
La sarcina cu Dari pofteam teribil la bere.....acu' sa nu vad in fatza okilor!
Bun venit noilor burtici! Sarcini usoare si bebei sanatosi!
Acuma....sa vad ce a mai retinut neuronu' gravid.......
ecografii morfo-fetale sunt teoretic vreo 3.......treim 1.....12-14 sapt.....trim 2.......20-22sapt si prin sapt 36-37 parca, ca intrebau fetele daca nu-i devreme la 12 sapt eco morfo.....pentru trim 1 nu e!![]()
Bujo....am vazut pozele de la nunta.....mah da frumosi mai sunteti!Ptiu sa nu va deochi...o sa aveti copii minunati!
Mona.......ma bucur ca bebe e totusi la locul lui.....poate e de la polip sangerarea, eu zic ca o sa fie bine! Asa cum ziceai e un luptator bebe al tau, daca a rezistat la atatea!
Danutza....starea de bine a trimestrului 2 e cum o da Domnu......la dari au trecut greturile....care nici n-au fost asa rele ca acum si su inceput arsurile.......1 l de lapte dulce al meu era pe seara......daa nu-l aveam nu puteam sa adorm de rau.....asa ca .....e cum ti-o fi norocul si adaptarea corpului la nou;l locatar!
Offf.....trebuia sa mai raspund ceva da' am uitaaaaat!
Hai ca revin cand mi-oi aduce aminte!
Va pup pe toate!

Irda
Bebe
cu
Daria 13 iulie 2005
Poze Daria 
Irda spune:
Alinushca.....pupa mama fata curajoasa si optimista!
Chiar ma gandeam sa te PM-uiesc nitzel, da vad ca dai singurica semne de viatza!
O sa vina bebe...curand, curand......si o sa te astept la studio sa-ti fac poze artistice cu burtica!
Ai grija de tine!

Aha.....despre prezenta sotului la nastere
Haideti sa va spun o povestioara...prescurtata a nasterii Dariei....sa vedeti si voi proba de tatic in devenire
3 dimineatza....13 iulie.....anul Domnului 2005![]()
1 Bucata mami cu 1 bucata Domnishoara de 35 de sapt si 2 zile la bord!
Eram in pat de spital (CFR 2) in "sos" de tocolitice ca sa mai tzinem gaza la burtica + cocktei de Gynipral pe vena....si dormeam si eu ca tot omul la ora aia...cand ......deodata....
..poc......si se duse apa mea....pe....Apa Sambetei, cred!
Durerile au inceput instant...am chemat o moasa...cica" ale naibii membrane doamna.....acum se rup cu pocnituri?"
Ma rog.....cand m-a vazut asa schimonosita s-a indurat sa-mi faca un control pe masa....dilatatie 4....."hait.....pana dimineatza nasteti!"......zice Toma Necredincioasa care mai devreme nici nu credea ca mi s-a rupt apa!![]()
Booon.....acu' vine randul taticului.....cer mobilul si-mi sun consortul..."Vino, ca vine fii-ta! Am dilatatie 4 si naaaasc!"
Raspuns de om somnoros....."AZZZI??!!!"
"NUUUUU......POIMAINE.....TREZESTE-TE CA TRE SA INVINETZESC PE CINEVA!!"
Peste 20-min juma de ora....ia-l pe sotz de unde nu-i!!!
Sun iar....."PUIUUUUU......UNDE ESTI......MISCA CA AM DILATATIE 6-7 SI-I PIERZI DEBUTUL FI-TII PE LUME!"
El...."adica ....chiar nasti.....acum......eu credeam ca mai apuc un pui de somn pana dimineatza!!!!
"
Bai frate......ce-au oamenii astia cu dimineatza.....ca eu nasc acum nu dimineatza.....urlam degeaba la asistente si la moasa sa -l sune pe dr ca eu nasc.......parca aveau placa pusa....pana dimineatza mai e doamna!!!
Cand au vazurt ca e "groasa" treaba si ca dilatatia mea n-avea treaba cu ce scria la ele in carti ca se intampla la travaliul primei nasteri s-au indurat si l-au sunat pe dr. Numai ca acum , nu raspundea dr......eu faceam 13-14 pe-acolo ca nu nasc cu dr de garda.....sa vina dr meu mort copt!!!
Cand nu tipam dupa dr tipam la tel dupa al meu si uite asa dragele mosului.....pe la ora 4 dimi....dupa 1 ora de travaliu accelerat vine si sotul meu cel bun de invinetzit...cu camera de luat vederi ca deh....era nevasta-sa vedeta....
Eu aveam niste contractii de nastere....ajunsesem deja la dilatatie 9 si lui ii ardea de filmare......ma rog acu' cand ma uit la dvd nu-mi vine sa cred cum functionau hormonii de nastere...n-aveam pui de anestezie ca era prea tarziu si bebitza era mica si eu aratam de ziceai ca's cu de toate la bord!![]()
A stat 10 min cu mine....s-a mirat ca nu scot un sunet (eu ma concentram pe respiratie...nu mai aveam timp sa si tzip) si cand am simtit nevoia sa imping l-au "zgornit" afara....dr. a venit exact la tzanc ca sa-si puna halatul si sa zica...."hai impinge ca i se vede capul!"
Si ....uite asa....dupa un travaliu de 1 h20 am nascut minunea mica de 2 kg si 43, 5 cm Daria!
Acum....nu stiu ce sa zic....scumpa a venit mai devreme d'aia a iesit natural, dar bebe2 daca-l duc la termen.....adica peste 2 kg
, n-o sa mai aiba loc sa iasa!
Si la Dar eram programata pentru cezariana.......asa ca ....daca e mai grabit....as vrea natural ca am avut o experienta a nasterii super misto...sa tot fac copii, daca e la termen o sa fie ceza desi nu o agreez, dar pe undeva tre sa iasa si bebe, nu?!!
Sorry ca m-am intins cat pomana tziganeasca!
Pup fetele!

Irda
Bebe
cu
Daria 13 iulie 2005
Poze Daria 
danangie spune:
Buna seara,
Eu sincer nu sunt de acord cu trecerea copiilor actuali pe pagina de inceput. Asta pentru ca lista se incarca. Atunci cand vom trebui sa trecem si carucioarele tipice pentru ceea ce avem acum in burta, unde le vom mai pune. Eu cred ca fiecare mamica la semnatura oricum au pus date si fotografii despre actualii copii. Aceasta odisee si deci lista de inceput e pentru gravidantza actuala. Asta e parerea mea....O seara buna.
mult asteptat
Mihaelaaa spune:

Buna ziua gravidute...vin si eu sa intreb daca mai primiti o graviduta in clubul vostru...
Datele mele:DN 5.03.1982 , UM 15.10.2007,DPN 18.07.2008.
Mie inca nu mi-e rau,si poate am noroc sa-mi fie ca-n sarcina cu David...fara greturi,dureri si altceva,....
La dr inca nu am fost.si cred ca o sa mai astept o sapt-doua,ca acum nu mi-ar spune mare lucru,doar ca sunt gravida si aia stiu deja.
Am si eu 2 teste.Primul pe care l-am aruncat daca in primul min nu era numai o linie,si mi-am zis ca poate luna viitoare o sa fie mai cu noroc.Dupa cateva ore am bagat mana dupa el in gunoi,ca ma rodea curiozitatea....si erau 2 liniute!!!!
....Am mai facut unul luni tot 2...
Mihaela,
4+
si
de
DAVID-29 martie 2007
DAVID...cat sunt de maricel...
Poze cu David
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2917ac23b344a0c9f2c340&skin_id=0&source=category&category_id=12&large" target="_blank">Sarcina si continuarea...David (filmulet)
mcoca spune:
bujo totul o sa fie bine. DD e alaturi de noi de data asta. DA, stiu, stresul e mare, dar nu mai e mult pana luni. Incearca sa faci ceva frumos in wk.
AlinaMaria nu stiu cate paturi sunt la spital, dar 4 mi se pare foarte mult. La clinica sunt maxim 2, si au cam 1/2 din camere de 1 si unul strans daca vrei sa stea cineva cu tine. Bebele poate sa stea cu tine in camera sau intr-o camera alaturata cu inca 2-3 bebei. Este clar ca pretul in clinica este de 2-3 ori mai mare ca in spital, dar daca ai o asigurare buna nu platesti nimic din buzunar. In clinica ti se cauta mai mult in coarne si esti mai linistit, si in plus poti sa nasti cu cine vrei. In spital nasti cu moasa de garda si numai daca sunt complicatii vine doctorul. Sejurul este de minim 4-5 zile pentru o nastere normala. Aici nu se prea pune problema sa ceri cezariana.
Ceea ce imi place aici este ca au grija si de insotitor, nu numai de bolnav :))). Sotul meu s-a operat la genunchi acum cateva luni si eu am stat cu el in fiecare noapte. Cred ca eram strainii cei ciudati :)))), deoarece operatia nu fusese mare lucru, iar eu nu faceam altceva decat suport moral. Ei sunt mult mai reci, si desi exista posibilitatea acompanierii nu o folosesc decat in cazuri grave.
Vicky
8+
danangie spune:
VICKY eram bucuroasa ca ieri nu am ametit deloc. Azi in schimb, abia ma tineam pe picioare. Acum seara sunt mai bine. In schimb, sufar enorm de mult din cauza balonarilor. Nu mai stiu ce sa fac. Simt ca explodez. Incerc sa nu mananc fructe dupa mesele principale.....incerc sa mananc salata......incerc sa mananc prune cat mai multe ca sa reusesc sa merg la baie..........dar nu mai stiu ce sa fac.....in fiecare zi pe la aceasta ora nu mai pot! Am inteles ca ceaiul de musetel ajusta digestia......altceva nu mai stiu..............si am mai aflat ca laptele provoaca greata la gravide......dar eu fara lapte nu pot.....dimineata trebuie sa beau lapte............tu ce faci pentru balonari??
mult asteptat
mcoca spune:
Ooo Dana balonarile sunt groaznice. Mie mi-a zis doctorul sa beau o apa (Hépar se numeste care e imbogatita cu magneziu) + Activia. De asemenea fructele si legumele crude se le mananc la mese separate, deoarece fermenteaza in burta. Asa ca acum nu mai mananc fructe dupa masa, ci la 2 ore. Bine ca eu nu sunt in stare sa mananc mai nimic toata ziua. CAteodata parca am pietroaie in burta si se deplaseaza dintr-o parte in alta.
Vicky
8+