Fetelor, poate ma puteti ajuta cu un sfat: matusa mea a lucrat la viata ei 4 ani (e de la tara si acolo femeile dupa nasterea unui copil, renunta la servici pt casa ). Acum 3 luni unchiul meu a murit la nici 50 de ani, iar matusa s-a trezit in situatia de a nu mai avea nici un venit (a primit ajutorul de inmormantare). Este absolut disperata, pt ca este si bolnava si are nev de bani de medicamente. Oare nu se poate face nimic in privinta asta? Ma gandesc nu se poate face pensie de urmas, sau ceva in genul acesta?
briza_marii
www.flickr.com/photos/10784363@N03/" target="_blank">poze
Are dreptul la pensie de urmas timp de 6 luni
(daca decesul s-a produs ca urmare a unui accident de munca, a unei boli profesionale sau tuberculozei, are dreptul la pensie de urmas toata viata)
[quote]Originally posted by cool
Asta e mai nou, numai timp de 6 luni se acorda pensia de urmas? Acum cativa ani stiu ca trebuia numai sa fii fost casatorita cu sotul care a decedat minim 10 ani. Si era pensia jumatate din cea a sotului pentru tot restul vietii. S-au schimbat legile?
quote:
Originally posted by Christel
[quote]Originally posted by cool
Asta e mai nou, numai timp de 6 luni se acorda pensia de urmas? Acum cativa ani stiu ca trebuia numai sa fii fost casatorita cu sotul care a decedat minim 10 ani. Si era pensia jumatate din cea a sotului pentru tot restul vietii. S-au schimbat legile?
Orice vaduva este indreptatita sa beneficieze de pensie de urmas in conditiile legii pensiilor.(varsta, durata casatoriei,grad invaliditate,copil in ingrijire, cauza deces DAR sa nu realizeze venituri profesionale)
--- Spre stiinta vezi Art 65 - 70 din Lg 19/2000 ---