Perne
Va rog sa ma ajutati cu o informatie.
Trebuie sa refac pernele de puf pe care le avem si au neaparata nevoie de dos nou.Au inceput sa iasa fulgii din ele si am inteles ca au un potential alergen ridicat.
Va rog sa imi spuneti unde pot sa gasesc un centru care se ocupa cu schimbatul dosului la perne si plapumi.Sau credeti ca pot sa fac eu singura acasa aceasta operatie?
Multumesc anticipat pentru informatii,
Raspunsuri
ni-na spune:
Poti face asta acasa dar risti sa nu mai scapi de puf pana la renovarea urmatoarea.O idee ar fi s-o faci noaptea pe scara blocului.....nici macar nu glumesc.Mai bine cauti la magazinele de materiale dos de perna,croiesti,cosi o idee mai mare decat cea veche si o bagi cu totul,iar la urma punctezi in colturi....cosi unind ambele materiale.
midasnu spune:
Mai bine le arunci si iti iei altele "antiacariene", eu asa am facut, am scapat de fulgi din casa, e mult mai comod asa!
Elena 17+
genusa spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
Nu prea as vrea sa e inlocuiesc pentru ca sunt cele mai comode si placute perne pe care am dormit vreodata(poate e si obisnuinta:).
E f interesanta ideea de a le spala la masina.Adica sa le pun direct in masina de spalat?Nu dureaza mult ca sa se usuce?Nu se fac "guguloaie" dupa aceea?a incercat cineva?
numai bine,
anasia spune:
genusa, vrei sa speli pernele cu totul in masina de spalat? nu ti-as sugera (eu am patit-o) pt ca nu se usuca bine si mucegaiesc, capata un miros urat; pana la urma le-am aruncat;
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
Motzata
o sansa pentru Sosonica
miki68 spune:
Eu le-am spalat pe ale mele, insa asta vara cand erau 40 de grade. S-au uscat de pe o zi pe alta. Acum insa, nu m-as apuca pentru ca este frig si se usuca greu (sau raman umede inauntru).
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
miset spune:
bine inteles ca se spala numai vara si nu in dosurile lor ci intr-un sac dintrun materila mai subtire sau o perdea mai deasa
Guguluff spune:
Exact, ar trebui sa fie spalatorii chimice care spala perne. Intreaba sau cauta pe net ca multe au site-uri si dau lista cu preturi.
Si daca mai vrei schimbat dosul pernelor, cumpara nanghin(materialul ala tare si rozaliu care se foloseste la perne) de la magazinele de metraje. Eu am facut o perna din umplutura sintetica de silicon( da, e bun si pt perne) si nanghin. Pui multa umplutura si o afanezi cand o bagi in perna, iese f.f.f. pufoasa si comoda, si fara acarieni pt. ca merge spalata.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
roxicucu spune:
Rapsody are dreptate, cauta o firma care sa faca treaba asta, imposibil sa nu existe in tot Bucurestiul.
Firma de la Galati se numeste Puf-usor si iti spala pernele pe loc, dureaza aproximativ 30 min. Scoate penele din cosul de perna, le trage cu o tulumba, le spala si le dezinfecteaza (la alegere iti poate pune si cateva picaturi de lavanda in fulgi) si apoi le trage intr-un cos de perna nou nout. Toata operatiunea costa 14 lei (cu tot cu dos de perna), lavanda parca are pret suplimentar - 2 lei.