piept de pui...doresc cateva retete
Buna fetelor!
Am o rugaminte la voi...Eu nu prea stiu ce sa fac din pieptul de pui. In afara de orez sau mazare cu piept de pui, sau snitele si salata de boef...nu stiu ce as mai putea face. Ma puteti ajuta si pe mine cu cateva retete? Va multumesc mult!
Claudia
Raspunsuri
elyda spune:
2 oua se amesteca cu un praf de sare ,un pahar mediu (200 ml) apa minerala (sau obisnuita), putin delicat sare ,2 lingurite mustar si faina cat sa se formeze un aluat mai gros decat cel de chec (si sa-l potrivesti de sare sau piper ,poti pune si alte condimente care-ti plac).un piept de pui il tai bucatele dar nu f mici si-l amesteci cu aluatul.toata compozitia trebuie sa aiba o consistenta mai groasa ca sa o poti lua cu lingura.incinzi ulei intr-o tigaie si iei cu o lingura compozitie si o prajesti la foc mediu .este bun cu piure sau orez.
dana
valentinag spune:
Il toci si-l faci chiftelute!Sunt foarte bune si usoare!Sau il bati bine de tot,ii pui inauntru cateva cipercute si un pic de kaizer,il infasori rulou,pui scobitori sa nu se desfaca si il pui in tava la cuptor cu mirodenii,un pic de ulei si apa!Sau il faci ciulama!Sau la cuptor cu cartofi sau ciuperci sau ambele,bine condimentat alaturi de o salata verde!
"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata
danyalo spune:
2-3 bucati de piept de pui, o cutie de ananas cubulete, 1 cutie de iaurt mai gras, usturoi zdrobit, ceapa taiata julien, putin vin alb, 2 rosii, sucul de la o lamaie, sare, piper;
Se taie puiul cubulete, se adauga iaurtul, sarea, piperul si usturoiul zdrobit. Se lasa la marinat cca 1 ora. Dupa o ora, se prajeste puiul putin.
Separat se caleste ceapa, se adauga usturoiul si se stinge cu vinul alb. Dupa ce s-au calit, se varsa peste puiul deja calit. Se adauga ananasul si sucul de lamaie. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc 5-10 min.
Friptura delicioasa din piept de pui
Timp de preparare: 15-20 minute
Ingrediente: piept de pui, mirodenii, sos de soia, ulei de masline, vin, usturoi.
Mod de preparare: Se bate pieptul de pui si se tine la macerat(bait) 1-3 ore intr-o marinata preparata astfel: 2 linguri vin, 1 lingurita sos de soia, usturoi pisat, 1 lingura ulei de masline, piper, cimbru, oregano, enibahar sau alte mirodenii care iti plac. Se prepara la gratar sau pe tigaia de teflon timp de citeva minute. Se topeste in gura, este o friptura delicioasa si foarte dietetica.
Se serveste cu garnituri pe baza de legume , ciuperci, salata.
Poti sa prepari in acelasi fel si pulpe de pui, muschi de vaca sau fileuri de peste
Salata de pui cu legume
Ingrediente:
200g morcov,
100g ceapa,
3-4 linguri ulei,
20g unt,
150g mazare,
100g telina,
150g porumb,
200g castraveti murati,
200g ciuperci (eu am folosit ciuperci in cutie)
un piept de pui dezosat,
120g iaurt,
100ml smantana,
sare, piper.
Preparare:
Se taie pieptul de pui fasii si se pune la prajit in unt (se poate fierbe ,asa am facut eu) iar cand e gata se scoate pe hartie absorbanta. Se taie morcovii,telina si se pun intr-o tigaie la calit cu doua linguri ulei 2-3 minute dupa care se adauga ceapa si 6 linguri de apa.
Se lasa sa se innabuse legumele la foc mic 8-10 min. Se adauga mazarea si porumbul si se mai lasa pe foc 3-4 min. Castravetii se taie cubulete. Ciupercile se taie felii (se scurg de zeama daca sunt din cutie) si se calesc in restul de ulei.
Se pun intr-un vas pieptul de pui, legumele, castravetii si ciupercile. Se amesteca iaurtul cu smantana , sare si piper. Se toarna sosul astfel otinut in vas si se omogenizeaza.
SALATA DE PUI
Timp de preparare:
25 min (complexitate redusa)
Ingrediente
2 salate potrivite,
un piept de pui sau 2-3 snitele de pui,
otet, ulei, sare, piper,
cascaval ras,
smintina,
patrunjel taiat mic
Mod de preparare:
Se prepara o salata obisnuita din frunzele de salata. Se pot adauga si alte legume si verdeturi la aceasta reteta, iar carnea de asemenea poate fi de pui, peste sau vita.
Pieptul de pui se taie felii sau cubulete, dupa preferinta si se prajeste in ulei.
Salata se aranjeaza pe o farfurie, iar in mijloc se pune puiul, se rade cascaval deasupra si se adauga smintina si patrunjelul.
Mai am ceva cu piept de pui dar nu am reteta in calculator...incerc sa-mi amintesc!!
Luam 2 piepti de pui...dezosati...ii transam....sa fie de vreun centimetru grosime... saram piperam apoi infasuram carnea in folie de plastic... dupa care o bateam cu batatorul de snitele! O lasam apoi la rece vreo ora parca... Apoi desfaceam carnea din folie... si faceam o umplutura cu ciuperci putin calite cu ceapa ,condimente ,verdeata ....rulam ...prindeam cu scobitori si lasam la cuptor.A iesit ceva suuuper bun...spre sa-mi fi adus aminte reteta exact!
Pofta buna...si alegere placuta!Dar mai ales SPOR LA TREABA!!!
dany
cylyche spune:
Celor care nu le place burta ...se poate face ciorba de burta falsa din piept de pui. Trei morcovi taiate marunt ,o ceapa mai mare ,pieptul de pui taiat fasii(ca si burta)se calesc intr-un pic de ulei.Se diluiaza cu apa si se ferbe pana piptul este moale.Nu uita foi de dafin,leustean,sare piper.Inainte sa termini se adauga smantana amestecata cu o lingura de faina ca sa ingroase zeama ,acrita dupa gust cu otet sau lamaie,si cateva catei de usturoi zdrobite,dupa gust. Pofta buna!!!
hcclara spune:
va multumesc, am sa le listez si apoi...la treaba! si am sa le incerc pe toate!
elyda, ce zici, as putea ca aluatul sa-l pun intr-o tava de chec unsa, tapetata cu hartie si apoi la cuptor??? in loc de prajirea in ulei...
Claudia
nikole spune:
Eu fac des reteta asta:
http://www.videojug.com/film/how-to-make-butter-chicken
iese super delicios
Nikole,mami lui albastrel
crissy77 spune:
Rulouri din piept de pui
Pieptul taiat si batut usor ca pt snitele. Se face un sos din mustar, condimente (piper, cimbru si ce va mai place), putin ulei, putin vin, usturoi pisat. Se unge pieptul pe o parte cu acest sos. Se aseaza intr-o parte a fileurilor morcov, telina, ardei, cartof, gogosar sau castraveti in otet (daca va place) taiate feliute, se ruleaza si se prinde la capat cu scobitor. Se aseaza rulourile intr-un vas yena uns cu ulei si se completeaza cu suc de rosii diluat cu apa cat sa acopere rulourile. Se acopera vasul cu folie din aluminiu. Se tine la cuptor la foc potrivit-mic 1-1.5 h. Pofta buna.
Cristina & Elise-Stefania
magduta-sv spune:
Salata de piept de pui cu cruditati
Un piept de pui fiert, taiat marunt, doua mere date pe razatoare, un morcov, 1/2 telina date pe razatoare, masline feliate, castraveciori murati/gogosari murati taiati( sau cruzi) cubulete ( dupa gust), maioneza cit sa le cuprinda, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.
Se aseaza compozitia intr-un vas tapetat cu salata verde.
Pofta buna!
http://news.webshots.com/album/561332501UFlQsF
dana_e spune:
Eu fiind o bucatareasa extrem de lenesa...
Frigarui de piept de pui
Pe bete speciale de frigarui se insira alternativ bucatele de piept de pui, de ceapa si de ardei gras. Se pun apoi pe gratar. Am incercat si la grill la microunde, dar parca n-au iesit chiar asa bune.
Cel mai fain ies cind lenea nu ma impiedica sa marinez pieptul de pui inainte, in lamiie si cimbru.
Luna75 spune:
daca iti place bucataria indiana poti incerca
TIKKA PUI
4 bucati de piept de pui dezosat si fara pielita, o jumatate de lingurita de sare, 4 linguri de zeama de lamiie, ulei vegetal pentru uns
Marinata
- 2/3 ceasca de iaurt natural degresat, 2 catei de usturoi zdrobiti, 1 bucata de 2,5 cm de radacina de ghimbir proaspat, rasa, o lingurita de chimion macinat, o lingurita de boia iute, o jumatate de lingurita de coriandru macinat, o jumatate de lingurita de sofran de India macinat
Sosul
2/3 ceasca de iaurt natural degresat, o lingurita de sos de menta
Mod de preparare
1. Se taie bucatile de carne de pui in cuburi de 2,5 centimetri fiecare. Se presara sare si zeama de lamiie. Se lasa deoparte timp de 10 minute.
2. Pentru a face marinata, se amesteca toate ingredientele intr-un castron pina cind se omogenizeaza.
3. Se baga bucatile de carne pe frigarui, iar cu o pensula se intinde marinata peste carne. Se acopera si se lasa la frigider timp de cel putin doua ore (preferabil ar fi peste noapte). Se prepara frigaruile pe gratar cu carbune, ungindu-le cu ulei si intorcindu-le de pe o parte pe cealalta frecvent, timp de 15 minute sau pina cind s-au facut bine.
4. Intre timp se face o combinatie iaurtul degresat si sosul de menta si se serveste cu frigaruile de pui.
sau
CHICKEN SATTAY
500 g file de piept de pui (fara piele si os), o capatana de usturoi, o ceapa mica, 2 linguri de zahar, 2 linguri de sos de peste (trebuie sa gasiti in comert - daca nu il puteti inlocui cu sos de ciuperci, de stridii sau, in ultima instanta, cu sos de soya), 3 linguri de ulei (de preferat de alune), 2 linguri de unt de arahide, 100 ml lapte de cocos, o lingura de sos chilli, o lingura de lemmon grass powder
Se taie pieptul de pui fasii subtiri de aprox. 1 cm grosime, cat de lungi se poate, si se pun pe betisoare (ca la gratar), dupa care se aseaza intr-un vas.
Se pune usturoiul, jumatate din ceapa, o lingura de zahar si sosul de peste in robot (daca nu, se taie, se piseaza, etc dupa care se amesteca). Se va obtine o pasta fina care se poate subtia cu apa rece. Se pune peste carne, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la marinat 3-4 ore amestecand din cand in cand.
Se incalzesc celelalte ingrediente (deja mixate) pentru cca 4 minute pana se obtine un sos ca o smantana groasa.
Carnea astfel marinata se pune pe gratar pana cand suprafata devine galbuie si se coace foarte bine. Se invarte si pe o parte si pe alta de mai multe ori adaugand cu pensula cate putin ulei daca este necesar.
Se aranjeaza puiul intr-un platou sub forma de raze de soare iar in mijloc se pune sosul intr-un castronel mic si se orneaza cu lamaie
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.