Mamici de mai-iunie 2008 (16)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cadina spune:

Hi, hi ce frumos este sa va citesc cum faceti cumparaturi si planuri...
Simonica, super bluzita si foarte comoda. Iar de David al tau... deja m-am indragostit
Laura am fost nitel necajita ca nu am avut unde sa-mi fac eco, iar a doua zi, Genetic Lab isi muta sediul din Ghencea pe undeva pe Natiunile Unite. Oricum, m-a asigurat dr de-acolo ca merge vechime de o saptamana la o ece pentru TT. Astept maine cu emotii rezultatul.

Eu inca am greturi, am luat aproape 5 kg (asta si pentru ca stau toata ziua la birou si nu fac miscare cam deloc). Mai nou, colac peste pupaza, iar am facut infectie urinara. Ma si gandeam, eu fac urocultura pentru ca stiu ca sunt predispusa la infectie urinara, dar de altfel, nu am nici un simptom si la cata apa beau, urina este chiar clara... Dar... Poate sunt o gramada de gravi care au infectii urinare si nu stiu. Oricum, asta este, n-am ce sa fac, o sa fac si antibiograma si o sa fac iar tratament. M-am necajit ieri destul de tare, si bebelica a fost activa toata ziua, asa ca mi-am propus sa nu mai mai agit atat ca si antibiotic si nervi... sigur nu-i fac bine...
Abia astept si eu luna decembrie sa merg la dr. Herghelegiu la eco de 20 de saptamani, sa-mi confirme sexul lui bebe si sa-mi spuna daca totul este ok. Pe urma, ma gandeam sa trag si eu o raita prin magazine, ca tot este perioada sarbatorilor si mai sunt ceva oferte, reduceri. Dupa sarbatori nu cred ca mai gasim multe reduceri...
Spune-ti-mi si mie de unde sa-mi iau o salopeta frumusica, vine acum petrecerea firmei de sf de an si vor fi invitate o gramada de personalitati. Pantalon cu burtica am, dar nu ma mai cuprinde (plus ca este un blug subtirel) plus ca nu ma simteam foarte confortabil in el.
Mie mi s-a ridicat binisor burtica, am un sant micut intre san si burtica ridicata. Ma tot intrebam daca bebe se afla tot jos sub buric, unde stiu eu ca ar fi uterul. Voi ce stiti? Se ridica si bebe o data cu burtica...?
(Sper ca nu pun intrebari stupide, dar e prima sarcina si sincer, habar n-am. )
Pupici la toate fetele, zile usoare si frumoase!
16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

despre mancare, incerc si eu sa mananc cat pot de sanatos. nu prea ma impac cu legumele crude, salatele. poate pt ca inainte de sarcina am tinut cura si am mancat mai mult salate si m-am cam saturat.
in schimb mananc ciorbe, mancare gatita, cam orice. incerc sa am si o zi de peste pe saptamana.

la inceputul sarcinii nu prea as fi mancat carne, mai mult fainoase, dar acum mi-am revenit.

incerc sa beau jumatate de litru de lapte pe zi si reusesc in fiecare zi in cursul saptamanii (la pauza de masa, la serviciu), dar in weekend mai sar peste.

zilnic mananc cel putin doua mere, uneori o banana, para. mai pe la inceput mancam si cate un kg de struguri pe zi. ar trebui sa mananc mai multe portocale si kiwi, pt a ma feri de raceli. sper sa fac asta cat mai curand.

ce ma bucur eu este ca nu imi fac cu ochiul dulciurile. eu eram nebuna dupa ciocolata, dulciuri in general, dar acum... chiar nu prea pot sa le suport. imi mai place cate o placinta cu mere, sau mai simt nevoia sa mananc cate o felie de paine cu unt si dulceata (deci ceva dulce), dar nu ca inainte. asta este bine, zic eu.

pana acum sunt in grafic cu greutatea (multuemsc alra pt link; chiar cautam ceva de genul asta). sper sa raman tot asa, ca tare greu este sa dai jos dupa aceea. desi sanatatea copilului conteaza cel mai mult, eu zic ca si starea noastra de spirit. o mama care se simte bine in pielea ei (indiferent la cate kg) are mai multa energie pt copil (asta este parerea mea, cazul meu).

pofte ciudate si la ore nepotrivite (ca in povesti, sa il pui pe sot sa umble noaptea, in pijamale prin oras dupa te miri ce) nu am avut. am mai poftit eu la cate una, alta ( nu spun ce :) ), am cautat, unele le-am gasit pe aici, altele nu, am improvizat, dar nici nu m-a durut burta, nici nu s-a intampalt altceva. si nici nu cred in asta.

ar cam fi cazul sa ma opresc, ca m-am cam intins.

Dana
15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Cleo, site-ul este www.laredoute.fr

Eu m-am inscris dar nu am comandat inca. Sper ca saptamana viitoare sa aflu sexul bebeului si imediat comand un combinezon care mi-a placut la nebunie. N-am cum sa pun link-ul ca nu stiud e ce nu merge, ocupa un spatiu enorm , dar urmatorii pasi sunt de facut: www.laredoute.fr, sus e o bara verde: homme, femme...etc, apesi pe enfant, bebe garcon 0-4, parka combinaison si e a 7-a imagine, se numeste combinaison enfant cocoon, mariti imaginea...eu sunt lesinata dupa ursuletul ala. Si combinezonul mi se pare f ieftin la 11 euro, in Rom cred ca e cel putin 1 mil asa ceva.
Oricum, orice aveti nevoie, traduceri in franceza, explicatii, sunt aici, ca's tare la franceza, scuzati modestia.

Alina 15+

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Adriana, relativ la kg si mancat - eu cu Laura am luat multe kg si am mancat foarte sanatos (si acu tot sanatos mananc insa controlez cantitatea) si lapte tot nu am avut. Laura a stat cu perfuzie primele 2 saptamani si a trebuit sa folosesc pompa electrica la 3 ore pt stimulare, nu am reusit sa scot nici o picatura de nimic primele 4 zile!! Si apoi tot putin a fost cantitativ, iar pe la 6 saptamani am inceput sa dau completare biberon caci stateam NUMAI cu ea la san toata ziua. Am alaptat insa pana la 6 luni, dar combinat - ciorbita de la mine si felu 2 de la sticla

Cumparaturi pt bb ... Mie cel mai important mi se pare caruciorul, noi am consultat cataloage, citit review-uri, probat prin magazine vreo 2 luni pana am decis. eu nu voiam cu landou si nu gaseam un model calitate decenta care sa se lase complet plat. pana la urma am luat un sistem 3 in 1: carut, landou, scaun de masina cu adaptoare si poti monta pe carut si landoul si scaunul de masina. e un carut foarte bun calitativ insa il folosim rar in ultima vreme, caci ocupa mult loc in portbagaj. intre timp am mai cumparat unu tip umbrela care e mic pliat si e fasnetz la shopping. in general daca e mult de plimbat il luam pe cel mare cu rotile mari care e usor de impins in padure si pe piatra cubica, altfel ala micu.

Fetele, va dau o sugestie de cadita - e total nestandard si or sa va sara babele in cap, insa lui bb ii place mult si e usor de manuit in ea de catre o singura persoana
http://www.bebe-jou.nl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&Itemid=0&category_id=4&product_id=394
mie mi-a fost recomandata de o fata de aici, mi s-a parut aiurea si voiam una "normala" insa m-au convins pozele unei prietene din romania care avea tot timpul 4 maini in apa la baie cu bb intr-o cadita normala
poate fi folosita pana la 1 an, bb sta mai bine bagat in apa la caldura, si de pe la 3-4 luni sta singur caci e sustinut de pereti si de apa. laura inca mai nimereste in ea daca trebuie sa o spal urgent.

Mergi la inceput

uitai asa ca revin

eu nu sunt de acord cu cocotatul caditei pe nici un fel de suport. ca sa citez profa de informatica din liceu care avea o carja pe care o dadeam cu totii pe jos cand o rezema de catedra: "las-o jos ca de acolo nu are unde sa mai cada" - podeaua mi se pare cel mai sigur loc. la fel si pt bouncer: in romania e cumva ideea ca nu e bine sa pui pe bb "pe jos" - mama, ce m-am certat cu ai mei pe tema asta! - si vad multe poze cu bouncere cocotate pe masa, prin pat, etc. mie mi se pare f periculos: poate cadea nasol de acolo mai ales ca bouncerul e o chestie nefixa prin definitie, laura nu a racit niciodata ca a fost bounceru pe jos ci numai cand a ajuns in virusi la cresa! bine, am grija sa nu bata vantu in casa, am pernite la usi si atat.

si nu stiu cine se plangea de puls marit: si mie imi bate inima repede de la cel mai mic efort, de zici ca sunt in luna a 9-a!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Alra, cu bouncerul inteleg sa-l tii pe jos, si eu tot acolo il tineam. Dar cadita chiar nu o puneai pe nimic? Direct pe jos?
Suportul pe care tineam cadita mi se parea foarte stabil, nici nu mi-am pus problema sa pun cadita pe altceva, sau pe cada mare cumva, ca aveam mila de spatele meu.
Am avut niste dureri de spate crunte primele luni.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinabulina spune:

alra, nu ne spui si noua ce fel de carucior ai ales pentru bebe in cele din urma? poate ne pui o poza, ceva...
eu sunt innebunita dupa carucioare, ma uit in magazine, pe site-uri, in cataloage de ani de zile, de cand nici nu planuiam sa ma marit, daramite sa mai fac si copii ... dar nu are cine sa ma sfatuiasca in privinta asta, astept cu interes un semn

13+

maimutzica cu urzica
http://bd.lilypie.com/DCTtp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onyxg1998 spune:

‘Neata, fetelor cu burtici,

Vreau sa va spun celor care vor sa comande la laredoute.fr ca hainele sunt de calitate si va dau un pont: cautati ofertele sau produsele cu pret “mini” caci sunt mai economice, si tot aceeasi calitate o au. Eu am cumparat de cateva ori de la ei, desi aici in Spania, si am fost foarte multumita. Si cel mai bine sa asteptati cu cumparaturile dupa anul nou cand incep reducerile, dupa Boboteaza.

Asa, eu cu cadita, inainte o puneam jos pe covor, sa nu se raceasca apa repede si sa nu raceasca bebe si cand s-a facut mai cald afara, ii puneam cadita in cada mare din baie si nu cadea sigur. Sau, bine, asta pentru cand sunt mai maricei bb-ii, exista niste dispozitive speciale ca niste scaunele cu niste ventuze care se prind bine de cada, si nici nu aluneca si nici nu cad, dar cum am mai spus, asta pentru cand sunt mai maricei, cand pot sta singurei in fundulet.

+16

Pupik de la Onyx si Vlad

Mergi la inceput

quote:
alra, nu ne spui si noua ce fel de carucior ai ales pentru bebe in cele din urma? poate ne pui o poza, ceva...
eu sunt innebunita dupa carucioare, ma uit in magazine, pe site-uri, in cataloage de ani de zile, de cand nici nu planuiam sa ma marit, daramite sa mai fac si copii ... dar nu are cine sa ma sfatuiasca in privinta asta, astept cu interes un semn

ba zic si am si poze! - quiny speedi sx cu landou si scaun maxi-cosi. alegerea a fost determinata de faptul ca era ianuarie si era 20% redus insa tot am dat un kil de bani pe el si l-am folosit putin!
uite poze si cu cadita cu pricina si cu carutul:
http://bebeadialina.spaces.live.com/photos/cns!F7E22319C7DAA4B3!208/?startingImageIndex=0&commentsExpand=0&addCommentExpand=0&addCommentFocus=0&pauseSlideshow=0
http://bebeadialina.spaces.live.com/photos/cns!F7E22319C7DAA4B3!209/
haha, ce uratica era rata mea , sa stiti ca s-a facut frumoasa intre timp, sau cel putin asa apreciem noi ...

gabitza, cu spatele ai dreptate - stai stramba. eu insa sunt stresata de gravitatie (precum altii de curent) si din cauza asta am ales sa stau un pic mai stramba - insa numai cat o spalam caci eu lasam in rest singura sa se balaceasca cand era mai mare, si acum la fel. acum am cadita de la ikea si o pun in cada ca stropeste rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onyxg1998 spune:

Fetelor,

voi v-ati gandit deja la ce nume o sa le puneti bb-ilor vostri? Cele care stiu deja ce au, baietel sau fetita, cred ca le este mai usor. Dati-mi si mie idei, ca nu am deloc. Cu Vlad, stiam de la inceput, inainte sa raman gravida ca pe baietelul meu o sa-l cheme Vlad, dar acum la al doilea, nu stiu.

+16

Pupik de la Onyx si Vlad

Mergi la inceput