Mamici de mai-iunie 2008 (16)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Cleo, eu ziceam de oboseala inimii. Mi-am ales si eu un ID...sa ma spal cu el pe cap e greu de scris si de retinut. Dar puteti sa-mi spuneti Alina sau orice derivat din Alina, o sa inteleg ca depsre mine e vb. M-am speriat in dimineata asta ca in viatza mea n-am obosit asa.
In legatura cu nasul infundat si eu am pb mai ales noaptea pt ca aerul din camera e uscat si am adoptat o solutie super eficienta: am pus apa intr-un vas in care am adaugat cateva picaturi de ulei de eucalipt. SI deja e altceva! Si eu mi-am luat apa de-aia de mare pe care am dat o tona de bani si nu-i buan de nimic. Dar cica ar fi pt bebe, asa ca o pastrez.
Offff, asta cu lucrusoarele pt bebic, pt mine e un subiect sensibil, adica mor de nerabdate. Astept sa vad ce e bebe si sper din suflet sa ajung prin Austria sa-i cumpar de-acolo mare parte, in ianuarie, la reduceri. Nu-s snoaba, doar ca sunt mai ieftine si de calitate net superioara.

Mihbut, felicitari pt sarcina si bebei. Chiar ma intrebam de ce nu avem si noi la odiseea asta gemeni, si uite c-au aparut!

Alina 15+

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Ohoooo ce de mamici noi! Si ce colege de forum vorbaretze! gabitzam mersi de pontul cu Kidex...eu stiam de Baby Expo (pentru care imi setasem deja reminder pe tel.)! Neaparat sa te induri de cele mai novice dintre noi...mami de bb1...si sa ne dai acea lista de la Andrei!

Bine ati venit: Socrate, Almy, Daniela_sb si nu in ultimul rand Mihbut cu cele 2 minuni!

Ralu_t eu eram cea care pomenea de "Cel mai simpatic ghid de sarcina" si ca sa-ti raspund la intrebarea cu clinica unde fac analizele...eu fac eco morfologica de trim. I la Medical City si a doua zi DT la Medlife.

SilviaPop da si eu am probleme ce seamana cu o enterocolita, dar m-am decis sa le ignor! M-ar interesa sa-mi spui de ce anume e contraindicat ceaiul de menta (spuneai ca ai citit pe net).

Cu vitaminele...eu iau Centrum-Materna si mi s-a spus ca le voi lua zilnic, pana la nastere.

Cu kg in plus...eu zic ca nu e ok sa mananci mult, mult..ca pentru doi...organismul isi va lua doar ce-l intereseaza si restul va stoca. Si dupa aia sa te tii...asa incat eu imi monitorizez cu maaaare atentie dieta+greutatea. Incerc sa mananc cat mai variat (slava Domnului nu am avut decat o saptamana de gretzuri) si cat mai putin gras. Atat! Aaaa....super util site-ul cu monitorizarea greutatii!

Cu hainutzele de bb...eu abia astept Austria: din motivele enumerate mai sus de Alina!

Cam atat!

Va pup!
Ina

http://bd.lilypie.com/VIk2p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Alina-Alysh, in Austria hainutele de bebei nu sunt neaparat mai ieftine - exista reduceri, insa stii cum e, gasesti de multe ori ceva ce tu nu ai nevoie in mom, ala, o masura nepotrivita sau culoare care nu-ti place etc. Exista insa hainute la preturi asem. cu cele din Ro si calitatea e intr-adevar mai buna. Gasesti daca cauti regulat, d-aia spuneam eu ca e bine sa incepi din timp; eu mergeam sapt. prin magazine si mereu luam ceva.

pt. bebel mai trebuie si masuta de schimbat - noi am luat una speciala pt. copii, care avea jos si sertare sau dulapiare plus o mica salteluta acoperita cu un fel de musama (nu stiu cum sa-i spun) intelegeti voi, adica nu se uda cand facea bebe pisu pe ea; depinde de fiecare insa - unele mamici se descurca si fara masuta din asta, schimba bebe pe pat sau pe o masa normala - noi am vrut insa ceva special pt. bebe, deee primul copil.

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by gabitzam

Eu personal am folosit primele luni cosmetice Sanosan. Pot sa-ti zic ce n-am folosit: ulei de bebe si pudra de bebe.
La Andrei i-a fost diagnosticata o dermatita atopica pe la 4 luni si vrand-nevrand am trecut pe cosmetice mai speciale (Atoderm, Mustela, etc)

O sa trebuiasca multe maruntisuri pentru bebe, le mai iei atunci inainte de nastere sau le ia sotul dupa aceea. Sa caut pe unde mai am lista cu lucruri de bebe necesare, pe care mi-am facut-o la Andrei.

Eu astept sa vad ce sex are bb inainte de a lua orice.

Mihbut, sigur ca te primim, bine ai venit

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

multumesc mult de sfaturi.
Probabil o sa iau lucrurile mari cu tati, mai ales dupa eco morfo de trim 2, sa alegem culorile :D SI mai vedem. Vorba ta...poa prindem reduceri. Si poa il pacalesc pe tati, cand mai ajunge prin Viena sau prietenele cand merg in alte tari.

Mihbut, welcome,welcome!! inca o burtica...niciodata nu va fi de refuzat!!

16+ S-AR PUTEA soarele din viatsa noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Adriana, daca ai fost in Austria, poate imi dai si mie mai multe detalii pe PM ca sa nu fim off topic. Am inteles de la fete care stau acolo ca la NKD, KRK , C&A sunt lucrusoare la preturi super bune. Normal ca nu le dau pe nimic, dara fatza de ce-i la noi la mother care sau pre-maman, unde am vazut preturi exorbitante, nu cred ca se compara. Eu mai vreau sa comand si de la redoute, online si acolo sunt preturi super fata de Romanica noastra.

Alina 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by Alysh

Adriana, daca ai fost in Austria, poate imi dai si mie mai multe detalii pe PM ca sa nu fim off topic. Am inteles de la fete care stau acolo ca la NKD, KRK , C&A sunt lucrusoare la preturi super bune. Normal ca nu le dau pe nimic, dara fatza de ce-i la noi la mother care sau pre-maman, unde am vazut preturi exorbitante, nu cred ca se compara. Eu mai vreau sa comand si de la redoute, online si acolo sunt preturi super fata de Romanica noastra.

Alina 15+

alysh? comenzi online? da si noua link...pliz pliz.
Cat..despre simptomele tale cu inima, nu e vinovat ID-ul tau, ci eu. Io uit..citesc asha, 1-2 pajini, si iti dai seama ca nu mai tin minte care si cum a zis. Colegii rad de mine ca mai am 1 neuron, si ala lucreaza..part time.

16+ S-AR PUTEA soarele din viatsa noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Adriana, ca bine zici cu locul de infasat. Noi, din lipsa de spatiu am luat o chestie care se fixa deasupra patutului ( se vede in poza asta).

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Gabi, cum ii zice chestiei aleia albastre care o puseseti voi pe masuta?
exista masute d-astea de schimbat care se fixeaza in perete si apoi cand ai terminat treaba, se strang, adica se lipesc cumva de perete - eu insa vroiam ceva solid, unde sa pot pune si Pampersii si servetelele umede si paturici si scutece de stofa.(undeva ascunse)
mai exista masute din astea care au si cadita atasata si se fixeaza pe cada din baie.
Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Nu stiu exact cum ii zice, cred ca salteluta infasat, e ca un fel de placaj pe care este fixata o salteluta cu marginile ridicate. Se fixeaza sus pe marginile patutzului de lemn.

Eu pentru bb am facut pe comanda doua dulapuri, in care i-am pus toate lucrusoarele. Iar patutul are sertar dedesubt si am bagat si acolo.

Cadita am luat una care are un cadru metalic pliabil ca suport.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Buna fetele!

Le urez sarcina usoara si bebelusi sanatosi noilor venite, Socrate, Almy, Daniela_sb si Mihbut. felicitari Mihbut pt cele doua minuni. La tine o sa fie totul dublu, si oboseala, si grijile, dar mai ales bucuriile, si asta o sa fie cel mai frumos. eu sunt proaspata nascia de doua fetite gemene si sunt o minune. ne-ar fi placut si noua sa avem gemeni, dar nu aveam de unde, ca in familie nu am avut cazuri.

Sa iti trasica, Simonacip flacaul si felicitari pt noul look. iti vine tare bine.

Fecian, m-ai intreabt ieri ceva in legatura cu ce trebuie sa anexam la anuntul oficial al sarcinii. eu inca nu am anuntat serviciul personal si nu imi mai aduc aminte exact cum am facut la alexandru. dar parca am facut o copie la fisa de gravida de la moasa (sau de la spital, depinde unde te duci tu) si mi se pare ca era si un formular tip. cum aflu mai multe, iti spun.

Despre haniute pt gravide.... trebuie sa dau si eu o raita prin magazine, mai intai pt o pereche de pantaloni. acum am o singura pereche de blugi care ma mai cuprind. singura problema este burta. puloverel, bluze, ma mai descurc cu cele mai largi pe care le am, mai mi-a adus sotul ceva special de gravide din ultima calatorie (mandru tare ca o sa fie din nou tatic).
la prima sarcina eram si eu innebunita dupa salopetele de blugi pt gravide. evident ca mi-am si luat, dar cand am pus-o pe mine nu mi-a mai placut si nici nu mi s-a mai parut practica. in schimb am avut niste pantaloni de in pe care i-am purtat si dupa nastere ceva timp. trebuie sa vad pe unde i-am pus, ca tare dragi mi-au fost.

despre lucrursoare pt copii....in privinta hainelor, sfatul meu este sa nu luati foarte multe. o ss primiti o groaza la primele vizite si copilul creste orcium repede. ce va trebuie sunt niste scutecele pe care sa le folositi la baie. eu nu am folosit mai deloc prosoapele acelea de baie cu colt, mi se parea ca nu absorb apa. in schimb mi-a facut mama niste scutece din vechiul si clasicul finet, am mai cumparat si de aici niste scutecele mai micute din bumbac si pe acestea le-am folosit la baita. prosoapele cu colt le-am folosit mai mult la invelit, sau pus in cosulet, sau pe pat.

aici am primit o lista cu ce trebuie sa avem cumparat (ca haine) pt copil. o sa o caut si o sa va spun.

alte lucruri, mai mari, eu zic ca este bine sa ma duceti voi sa vedeti ce si cum, cat mai puteti. noi am luat patutul (dar l-a montat tati cat am fost in spital). dar cadita si alte cateva lucruri stia tati exact de unde si pe care sa le ia. numai caruciorul l-am lasat sa il ia singur (dupa ce am nascut, nu puteam sa ma duc cu copilul prin magazine, mai ales ca nu aveam masina pe vremea aceea) si a luat unul... foarte greu de manuit, culoare urata, ma rog, nu mi-a placut deloc. acum vreau sa luam altul, dar nu mai fac greseala sa il las pe el sa aleaga.

nici eu nu am folosit ulei de corp si nici pudra. uleiul l-am folosit pt mine, dupa dus. mie moasele mi-au recomandat un ulei de baie (nu mai tin minte cum se numeste), ceva natural, din care sa pun putin in apa. ii ramanea piele foarte fina cand iesea din apa si puteam sa ii fac masaj asa.

Dana
15+

Mergi la inceput