Mamici de mai-iunie 2008 (16)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_sb spune:

Buna dimineatza!

Sper sa ma primitzi si pe mine in grupul vostru pentru ca mi-am dorit mult sa fiu si mamica de 2008. Sunt shi mamica de noiembrie 2004 de baietzel mare si cuminte pe nume Danutz. Ma bucur sa va regasesc simonacip (itzi sta foarte bine cu noul look si David a crescut asha de mult de cand nu l-am mai vazut...) si andreap.

Ieri am primit si eu carnetul de gravidutza gabitzam. Acolo vor scrie atat medicul de familie (cand mergi la control pentru tensiune, greutate etc.) cat si medicul ginecolog (masuratorile bebelushului de la ecografie si ce constata la control). Tot ieri am facut si prima ecografie si sunt 9 sapt. si 4 zile de sarcina (DPN 16 iunie), DBP=13mm, LCP=23mm.

Pentru listutza: DN 13.10.1977, UM 10.09.2007, DPN 16.06.2008

O zi frumoasa tuturor!

9+ si mamica lui www.onednd.go.ro/_/Danut/" target="_blank">Danutz din 8 nov 2004
Home is where your head is.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Buna dimineata si de la noi!

Bine ati vvenit, Socrate si Almy, sarcini usoare in continuare.

Simonacip, sa-ti traiasca baietelul scump si sa fie sanatos! Foarte dragutza bluzita, dar mai ales foarte draguta mamica!

Laura, si eu vroiam sa intreb daca faceti pauza la Elevit. Mie mi-a recomandar dr 14 pastile pe luna si eu atat iau. Dar ma intreb daca e suficient.
Din pacate eu nu mananc excesiv de sanatos pt ca sunt multe lucruri care nu-mi mai plac. Dar tati ne pregateste in fiecare dimineata un suc naturale de portocale cu gref si seara ne face suc de morcovi cu mere. Pe-astea le beau cu placere.

Fetelor eu de dimineata m-am speriat pt ca am coborat scarile de la metrou in graba si mi-a bubuit inima ingrozitor tot drumul. Apoi a trebuit sa le urc si pe drumul pana la servici abia puteam sa mai merg din cauza pulsului crescut.

Alina 15+

http://bd.lilypie.com/hduvp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenamoldovan spune:

buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Buna dimineatsa burticilor,

In primul rand, bun venit Socrate si Almy si daniela_sb, va primim cu draga inima! Sanatate,voua si la puiuti si o sarcina si nastere usoara!

Ma uit ce zic fetele: io nu am mai luat ELEVIT. De vreo luna...pastilele fiind mari, le..vomam. Si mananc fructe si lactate, zilnic(si salate..) ... am zis ca dupa ce trec greturile le re incep. Au trecut greturile... dar tot imi vine sa vomit cand le vad (ca imi aduc aminte ...)

Mai vorbea o fata (scuzati-mi neuronul, e doar unul singur si lucreaza part time), despre inima care nu mai rezista. NIci la mine... si am tensiune mica, dar pulsul mare. Cica e normal asha, modificarile cardio-vasculare, canditatea mai mare de sange ce va fi pompata si in zone noi...fac inima sa oboseasca.

SI o alta fata zicea de nasul infundat. Si io sunt..cu nasul infundat.
Inainte de sarcina,a cu multi ani, dr de familie m-a acuzat de rinita alergica. Nu am acordat atentie, foloseam (iarna mai mult) olinth 1-2 ori pe sapt, cand ma bagam in pat. ACum...s-au accelerat simptomele. Si olinth...nema in sarcina, iar apa de mare Marimer Serimer etc e aa de ploaie. ZIua nu am nimik,vara nu am nimik, poate ca sunt obisnuita sa respir cu jumatate de nas, dar cand ma intind la orizontala...tati zice ca incep sa fornai si sa sforai . Romantica sunt,a? Si asta e normal...totul o ia razna in sarcina. Si nu se poa nici investiga, nici trata pana nasc- am fo la orl. Banui si aerul f uscat din camera.. o sa imi aduc un ghiveci cu flori, si un vas cu apa, sa mai umezesc atmosfera.

Fetelor, am o intrebare: ati inceput sa va luati lucruri pt bebic? Eu..ash incepe sa umblu prin magazine- macar sa analizez si sa fac o estimare financiara a unui minim necesar. Nu sunt pretentioasa, dar cand e vb de puiul meu...care ni l-am dorit atat de mult amandoi...ash vrea sa calculez si sa evaluez totul. Pe de alta parte...intodeauna ne vom dori..si alceva.

16+ S-AR PUTEA soarele din viatsa noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Daniela_sb, esti pe lista, bine ai venit. Inca o mamica la bb2 Baietelul tau vad ca de-abia a implinit 3 ani, la multi ani, sa-ti traiasca , sa fie sanatos!
Asta vara am fost in concediu in imprejurimile Sibiului si mi-a placut f.f.mult.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Cleo, o sa fie Kidex in 30 noiembrie, BabyExpo editie speciala in 6 decembrie, BabyExpo in primavara, o sa poti lua lucrusoare daca vrei. Magazinele sunt pline, bani sa ai

Eu la prima sarcina in primul rand m-am interesat de patutz, saltea, carucior, cadita de baie, si pe urma de lucrusoare de imbracat. Cresc incredibil de repede, nici nu e cazul sa iei prea multe pentru inceput. Am si primit cadou din lucrurule trebuincioase. Colegii mei mi-au luat sterilizator, colegii sotului i-au luat cantar digital pentru bebe.

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihbut spune:

Buna fetelor!

Mai primiti o viitoare mamica panicoasa in grup? Datele mele sunt:
DN 21.05.1976, UM 07.08.2007, DPN 12.05.2008.
Si surprise surprise pentru mami si tati: la noi bebelusul mult asteptat vine impreuna cu o surioara sau un fratior ceea ce ne face si mai fericiti.

O zi buna tuturor!
Mihaela 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Cleo, eu am cumparat haine de bebe inainte de nastere, insa asta dupa 22 sapt. incolo de sarcina, cand am aflat ca va fi fetita - ca sa ma orientez cat de cat in magazine; eu cred ca e mai practic sa iei dinainte (poti urmari si reducerile), ca dupa nastere, nu mi se pare cel mai indicat sa iesi prin aglomeratia din magazine cu bebe de-o sapt. sa ii cauti hainute; oricum iesi vrand-nevrand la cump. pt. mabcare, Pampers, creme sau alte d-astea ... macar mai scutesti niste drumuri -si cand te apuca febra cump. de hainute scumpe si dulci pt bebe mic, te tine

fetele, care vorbeau de kg in plus - eu as incerca sa mananc cat mai mult si sanatos (atat cat se poate), nu m-ass uita la fiecare kg; din propirie experienta, la prima sarcina am mancat tare prost si cred ca asta a fost cauza laptelui matern prost (adica neconsistent si putin), a imbolnavirilor repetate (tuse, raceala - la mine); acum incerc sa mananc cat pot, nu-mi pasa de kg, imi si permit pt. ca sunt de fel slabuta. sper sa fie bebe sanatos si sa pot alapta de data asta cat mai multe luni (laptele de mama e f. important pt. bebei)

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by gabitzam

Cleo, o sa fie Kidex in 30 noiembrie, BabyExpo editie speciala in 6 decembrie, BabyExpo in primavara, o sa poti lua lucrusoare daca vrei. Magazinele sunt pline, bani sa ai

Eu la prima sarcina in primul rand m-am interesat de patutz, saltea, carucior, cadita de baie, si pe urma de lucrusoare de imbracat. Cresc incredibil de repede, nici nu e cazul sa iei prea multe pentru inceput. Am si primit cadou din lucrurule trebuincioase. Colegii mei mi-au luat sterilizator, colegii sotului i-au luat cantar digital pentru bebe.

Deci lista:
-pat + saltea
-caditsa
-carut
-minimum de haine
Cosmetice? recomandati ceva?sau o sa le iau atunci din farmacie.
Cantar...ezit. Am o amica, ma asteapta saptamanal la ea in vizita si la cantarul ei(si mi-l imprumuta pt start...). Nu mi-a recomandat sa imi cumpar: cica ei i-a creat...o psihoza: cantarea prea des...nu a luat azi decat 10gr!!! a slabit 2 gr!!! etc

16+ S-AR PUTEA soarele din viatsa noastra

Mergi la inceput

Eu personal am folosit primele luni cosmetice Sanosan. Pot sa-ti zic ce n-am folosit: ulei de bebe si pudra de bebe.
La Andrei i-a fost diagnosticata o dermatita atopica pe la 4 luni si vrand-nevrand am trecut pe cosmetice mai speciale (Atoderm, Mustela, etc)

O sa trebuiasca multe maruntisuri pentru bebe, le mai iei atunci inainte de nastere sau le ia sotul dupa aceea. Sa caut pe unde mai am lista cu lucruri de bebe necesare, pe care mi-am facut-o la Andrei.

Eu astept sa vad ce sex are bb inainte de a lua orice.

Mihbut, sigur ca te primim, bine ai venit

Mergi la inceput