Mamici de mai-iunie 2008 (16)
Raspunsuri - Pagina 15
almy spune:
Salutare mamici si viitoare mamici!
Si eu urmeaza sa nasc in jur de 21 Iunie 2008, ceea ce inseamna ca sunt in sapt a9a, nu ma intrebati ce greturi si stari de rau am...La prima sarcina prin sapt 12 s-au domolit, sper sa fim si de data asta in grafic, desi as vrea chiar mai devreme, ca deja nu mai am puteri. Mananc ceva uscaturi gen paine prajita si covrigei uscati si ceva fructe, cu cat mai acre cu atat mai bine, mere padurete chiar, sunt atat de bune!!! Si la mine in frigider a intrat un sconcs si nu mai vrea sa iasa, si in general nu suport mirosul de mancare de nici un fel, iar aici bucatariile nu au geam si va imaginati ce e pe holuri la ora pranzului cand se apuca de gatit toate natiile din bloc...Mai bine nu-mi luam concediu medical, dar nici la servici nu mai rezistam si inca n-am anuntat ca sunt gravida, ce sa le mai tot spun cand eu ma schimbam la culoare cand isi incalzeau toti pranzul...De luni insa ma intorc la birou, Doamne-ajuta!
Vreau si eu sa intru in grupul vostru, azi am citit ce mai povestiti si ma ajuta sa vad ca cele cu sarcina avansata au scapat deja de greturi si chiar le e foame!!!(ce-o fi aia, ca la mine se confunda cu greata...)Dr mi-a dat un medicament special pt greturi la sarcina, parca parca functioneaza, dar doar in sensul ca nu mai vomit, greata tot acolo e...
(Cum fac sa apara la semnatura in ce saptamana sunt?)
Cam atat, sa auzim de bine!
Alma & Eleni Maria (26.09.2005)
cenia spune:
Asa este! cel mai important e sa ai copiii sanatosi! de asta acum ne sacrificam, mincam, ne ingrasam ca sa facem copii sanatosi, facem economii de bani, tot asa, ca sa ii crestem sanatosi si toate rugaciunile noastre sunt ca ei sa fie sanatosi si voiosi.
Si eu m-am delectat intr-un magazin de gravide cu haine frumoase, dar sport. mi-a facut placere sa le vad(de cumparat doar o pereche de pantaloni subtiri ca aici acum e cald( umblam in tricouri si slapi). in Romania am avut haine groase(am nascut in aprilie) si nu era decit un singur magazin in tot Iasul. Acum au aparut mai multe ceea ce e bine. daca suntem gravide, nu inseamna ca suntem urite! din contra! cele mai frumoase si stralucitoare. of de mi-ar trece greata as fi si eu stralucitoaree.
Cenia 13 +
Doloress spune:
Bun sosit noilor mamici si sarcina usoara!
fecian , sa stii ca nu esti singura cu emotii, si eu la fel am reactionat cand i-am spus sefei, desi e o tipa foarte de treaba, ma pufnea asa parca plansul, nu stiu nici eu de ce ! 
In rest, va invidez pe cele care puteti dormi asa de mult! Eu am insomnii, dar trebuia sa compensez si eu cumva lipsa greturilor.
Cu greutatea nu prea stau bine, m-am ingrasat 4 kilograme deja! Eu aveam putina burtica si inainte, deci acuma desi am numai 9 saptamani arat ca la 4 luni, nu exagerez. Nu mai imi vine nimic! Dar pentru ca am avut sangerari, nu am mai facut miscare si cred ca de asta m-am ingrasat. Am citit in cartea mea de gravida ca 30 de minute de plimbare pe zi sunt absolut necesare. Acuma insa nici nu stiu pe unde sa ma plimb ca la noi (ca si la voi cred) a venit frigul si mi-e o groaza sa ies afara. In fine, bebe sa fie sanatos, in rest cu kilogramele am sa ma lupt eu mai incolo.
Problema mea e ca de cateva zile am inceput sa am greturi insa numai de la lapte, nu il pot suporta deloc. Nici laptele nici iaurtul si tare sunt importante! In fine, am sa ma tratez si eu cu alte alimente bogate in calciu.
Va pup, aveti grija de voi!
9 +
Doloress spune:
In legatura cu plimbarea, sa nu imi recomandati plimbarea prin mall-uri ca sa stiti ca am incercat si acest remediu si desi da rezultate uimitoare din punct de vedere psihologic si fizic, nu prea e indicat din punct de vedere al bugetului.... 
Plus ca nici sotul nu e asa convins de binefacerile acestui remediu...
Almy, nici eu nu stiu cum sa imi pun semnatura.... fetelor poate ne ajutati. Eu as vrea sa imi pun un ticker dar nu prea stiu cum....
simonacip spune:
quote:
Originally posted by alra
Simona, uite un site cu un grafic de greutate.
http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm
Eu ma uit pe el des, sunt un pic obsedata caci la Laura am luat 15.5kg la 37 de saptamani si la 6 saptamani dupa nastere ramasesem cu 9kg in plus, care nu voiau neam sa mai plece. Si mor daca tin diete, innebunesc daca ma restrictionez! Asa ca prefer sa iau mai putine kile ca sa nu mai am atata de dat jos.
Acum mananc orice insa am grija sa nu mananc seara dupa masa si sa nu exagerez cu dulciurile...
Sper sa imi iasa pasenta de data asta, succes si tie!
merci de grafic alra, Eu la fel am luat 15 kg cu David. nu spun ca mi-a fost foarte greu sa le dau jos.... Totusi mi-a fost neplacut ca nu reuseam sa ma imbrac cu nimic, burtica era maricica dupa ce nascusem....Si imediat dupa nastere aveam si eu 8 kg in plus. Peste 2 luni la botezul lui David mai aveam 2-3 kg in plus...2 n-am mai putut deloc sa le dau jos. Totusi vorba ta, prefer sa iau mai putine acum decit sa ma pun la diete dupa aceea...cu atit mai mult cu cit la ritmul in care vom trai prima luna si a doua, numai de urmat un regim nu as sta..
Eu deja am renuntat la dulciuri, piine maninc doar la prinz atit cit trebuie o felie-doua.
Sper sa ne iasa pasienta la amindoua
David (10 nov 2004) si
Simona
16+ puiul micDaviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
simonacip spune:
Fetele care vreti sa va imbogatiti semnatura, puneti gravi intre paranteze si alaturi scrieti 9+ de ex daca sunteti in saptamina a 10-a dar nu e inca implinita...si tot asa. Daca vreti ticker, nu mai stiu d eunde am luat si eu site-ul, mi s epare ca de la mamici aspirante - ele au pentru ovulatie, dar daca intri pe site-ul respectiv gasesti si pentru sarcina
Sper ca m-ati inteles, nu stiu dc am fost destul de clara.
Si bun venit fetelor noi: Socrate, AlmyVa doresc bb-lusi sanatosi.
Si eu mi-am luat o fusta neagra de raiat , cu buritca. Nu imi plac salopetele, la prima sarcina imi placeau, desi n-am purtat ca a fost vara AM nascut pe 10 noiembrie si nu prea a meritat doar pt 10 zile din noiembrie si sa zicem luna octombrie sa-mi cumpar salopeta, cu atit mai mult cu cit aveam pantaloni de stofa de luna mare...
Acum inca mai intru in unele hainute de ale mele, mi-am tot luat bluzite dintr-astea cum se poarta acum...Fetelor, ne avantajeaza tare mult moda asta...O sa va pun pozici de la ziua lui David sa vedeti genul de bluze pe care mi l-am luat, si sa-mi vedeti si noul look, ma saturasem de blondul meu spalacit.
fetele, mai spuneti-mi despre rezultatele voastre la dublu test(in cifre daca se poate)
Pupici tuturor
David (10 nov 2004) si
Simona
16+ puiul mic
Daviduchele meu
simonacip spune:
citeva pozici, putine, de la petrecerea lui David. A fost destul de modesta, majoritatea copilasilor au fost decimati de raceli, scarlatina, gripe, febra, etc...
http://community.webshots.com/album/561446432Jiaysb
David (10 nov 2004) si
Simona
16+ puiul mic
Daviduchele meu
gabitzam spune:
Socrate, ca sa apari si tu pe listuta trebuie doar sa ne dai niste date despre tine. Data nasterii, daca doresti, data ultimei menstruatii, data probabila a nasterii.
Primele tale 10 mesaje nu vor apare imediat pe forum, sunt moderate, asta e regula cu toti noii veniti. Trebuies aprobate manual de un moderator. Bine ai venit in grup 
Almy, ca sa-ti scrii semnatura te duci in profilul personal (meniul din stanga -> 'Profil personal') si in campul de semnatura editezi ce vrei sa-ti apara la semnatura. Te-am trecut pe listutza de burtici
Bine ai venit in grup 
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
gabitzam spune:
Am fost aseara la medicul de familie, mi-a dat adeverinta ca sa o atasez la instintarea la servici ca sunt burticoasa. I-am cerut sa-mi dea trimitere pentru ecografie si pentru analize, ca le am gratuite la CMU, ca-s arondata. Le facusem in vara pe majoritatea, in protocolul de pregatire sarcina, acum doctorita ginecolog mi-a zis sa repet doar CMV, ca nu aveam imunitate.
Mi-a completat fisa gravidei si mi-a dat un carnetel de gravida, nu stiu la ce-mi trebuie.
Mi-a luat si tensiunea, eu stiam ca o am foarte mica, era buna acum 11 cu 7. Am inteles ca e periculos daca tensiunea creste in sarcina.
Am facut ieri cu autobuzul din Baneasa pina in centru o ora si jumatate, cred si eu ca-mi crescuse tensiunea de la f. mica la buna ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Adriana_78 spune:
Buna dimineata fetelor!
In sfarsit si noi pe aici. Am fost plecate la Viena si ni s-a stricat si calc. - abia acum am reusit sa va citesc.
La control, am aflat ca data nasterii va fi pe 9 mai 2008 - asa sa fie! bebe e bine, dublu test a iesit bine, insa la 14 sapt. nu a putut sa-mi spuna ce sex are copilul; in Ro sunt probabil super aparate, daca voua v-au spus deja asa repede ce o sa fie.
Eu am hainele de graviduta de la primul copil - nu mi-am cumparat speciale si pur si simplu cu un nr. doua mai mari; poate mai tarziu mi le stramtez si le voi purta si la dimensiuni normale, ca-s tare dragute si aproape noi.
In rest ne pregatim de marea mutare in Buc. Sper sa gasim cat mai repede un apart. frumos.
o zi frumoasa si aveti grija de voi, burtici
Adriana