Mamici de mai-iunie 2008 (16)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by chinabulina

vad ca a inceput lumea cumparaturile de ... eu am fost putin prin oras sa ma orientez, dar mi s-a parut cam devreme sa-mi cumpar deja ceva... inca ma mai incap hainele, am pus 2 kg pe mine (ok, eu eram grasa de la inceput )... si m-am temut ca voi fi ridicola cu haine de gravida si cu un inceput de burtica (care poate fi confundat de necunoscatori cu ceva sunculita )... dar peste vreo 2 saptamani poate imi vine mintea la cap si imi cumpar ceva ... pana atunci trebuie sa-mi iau inima in dinti sa-mi fac programare pe maine la eco ... tare sunt ciudata, nu ma recunosc

13+

maimutzica cu urzica
http://bd.lilypie.com/DCTtp3.png

nu esti ciudata, chinabulina, esti ca noi: cu bucurii si indoieli, cu intrebari si... hormoni si ezitari . De aceeea ne e atat de bine aici: pt ca... vedem oame la fel de normale/anormale.
Si fericite...

16+ S-AR PUTEA soarele din viatsa noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Suntem nou veniti dar vom vedea soarele in mai si noi, cum facem sa ne inscriem pe lista?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

quote:
alra, nu stiu cum rezisti cu burtici si cu un pui mic. Iti facem statuie..da? eu dupa munca...(unde nu excelez, pe explic colegilor ca mai am un neuron si ala lucreaza part time) sunt varza. Pic si dooorm.

stii ce cred eu? ca daca esti intr-o situatie mai complicata te adaptezi. acum ai luxul sa legumesti insa daca mai ai inca unul TREBUIE sa ai grija de el si cand nu ai de ales iti gasesti resursele. eu cred ca noi suntem mult mai puternice decat ne imaginam si nu vedem asta decat cand suntem puse in situatii critice.

cand eram insarcinata cu laura in primul trimestru nu am facut mai nimic la servici ca nu eram in stare, insa in al doilea a trebuit sa termin un proiect important - nu singura insa, am primit ajutoare. am lucrat si seara de acasa, am terminat in timp si a iesit bine si am fost foarte mandra de mine

in rest ma bucur ca v-a placut site-ul meu, eu ma uit cu constiinciozitate pe el. v-am mai zis: sunt cam stresata cu greutatea ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

salutare burtici
ma mai primiti printre voi?
am fost o puturoasa si n-am mai scris de mai bine de o luna dar de citit am citit aproape tot
chinabulina si ylari, am si eu o panica legata de eco si TT, la mine urmeaza de azi intr-o saptamana, si in fine, un nod is face aparitia in gatul meu de cate ori ma gandesc la subiect.
oricum vroiam sa intreb toate fetele, ce laboratoare recomandati pt TT? am auzit atatea pareri si am citit atatea pe net de genul ca dau in mod frecvent rezultate fals pozitive ca sa te oblige sa faci amnio la ei, ca ar castiga mai multi bani, si altele de genul...daca aveti o sugestie e binevenita
cu hainutele problema cea mai mare ar fi ca burta la mine inca nu se vede, se umfla ocazional cu gaze, dar avand in vedere ca am deja 3.5kg in plus, nu ma mai pot incheia la nasturi. insa mi-e nu stiu cum sa port deja hainde de gravi, fara burta..
si inca ceva, aveti idee cam cand trece perioada de somnic? eu dorm cate 10 -11 ore pe noapte, am senzatia ca in afara de birou si baia de la mine din casa, altceva nu mai apuc sa vad. cleo, te inteleg asa de bine..bine macar ca am scapat de greturi, ca oricum pun pe seama lor kg in plus(si a lasatului de fumat)ca eu mancam sa-mi treaca iar de vomitat n-am vomitat niciodata, totul s-a acumulat...
nu stiu cine povestea de "cel mai simpatic ghid de sarcina", l-am citit si eu si-l recomand cu caldura, descrie asa de bine starile prin care trecem, cu stresuri si labilitati emotionale..excelent.
inca ceva, avand in vedere ca la eco ultima data(vineri adica) bebe era cu 4 zile mai mare, are vreo relevanta asupra saptamanii de sarcina? fiindca dr. mi-a zis sa fac TT la minim 13 saptamani si 6 zile iar eu am programarea la herghelegiu la 13 saptamani si 3 zile. intre TT si eco eu stiu ca tre sa fie maxim o zi....asa ca nush ce sa fac, eco n-o pot amana, abia mi-am facut programarea cand eram in 6 saptamani, acum e imposibil.sa las distanta mai mare intre eco si TT?
v-am pupat si va doresc o seara f buna.

a venit toamna...cu un bebe!!!
12+
http://bd.lilypie.com/DGDIp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna, fetelor, va pup pe toate, ce faceti? Si eu mi-am cumparat (tot din Titan) pantaloni cu burtica si un costumas de blugi cu sarafan pe deasupra + o bluzita de gravi :)
ralu_t mie mi-a dat doctorita trimitere la Institutul de ocrotire a sanatatii mamei si copilului (undeva pe langa Facultatea de Constructii - in Tei). In ceea ce priveste echo dinainte, am sa merg maine sa o fac, iar pana luni cand merg la recoltare... asta e, trece mai mult de o zi... Sa nu imi fie de deochi, de 2 zile nu m-a durut capul...
In rest la fel de stresata... nu-mi convine mai nimic, viata mi se pare si grea si complicata... vreau o gramada dar n-am chef de nimic... gata!!!!!! trebuie sa imi revin, stiu, stiu...
Va iubesc pe toate!!!
Pupici

YLARI

http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onyxg1998 spune:

Buna seara, burtici,

Tin sa va anunt ca ieri mi-am cumparat 2 perechi de pantaloni pentru gravidute. Sunt un pic cam mari la burtica sus, dar o sa se adapteze intr-o luna cel mult. Am gasit numai talia 38 (eu inainte aveam 36), dar nu stau rau. Azi m-am imbracat cu ei si am fost foarte mandra, mai ales ca mi se vede si mai bine burtica.
Foarte interesant graficul cu greutatile, multumim mult, asa ne mai controlam din cand. Eu deja m-am ingrasat 3,5 kg, desi daca ar fi sa ma ingras cate 1 kg/ luna, merg destul de bine. Papi ma alinta “fochinoti” si puiul meu drag mereu il cearta, ca mami are un bebe in burtica, de aia are burtica mare.

Desi nu mananc mult:

Dimineata inainte sa plec la munca:

1 cana de cola-cao
Pe la 10,30 un sándwich mic, mic
Pe la 12 un fruct (banana, mandarina, portocala, depinde ce vrea bebe)

La pranz cand ajung acasa pe la 14,00:

1 portie normala (la fel ca atunci cand nu eram insarcinata) de ciorba sau supa
1 portie normala de felul doi
1 fruct

Daca mi-e pofta, pe la 18,00: un fruct

Seara, dupa ce ies de la serviciu, pe la 20,00

O cana de lapte
Sau peste
Sau un sándwich
Sau uneori chiar nimic

Vi se pare mult??

+16

Pupik de la Onyx si Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Draga cadina: daca e asa de rau acolo in Ro de ce nu plecati voi de acolo? Eu doar vroiam sa spun ca desi Romania e un stat foarte sarac face eforturi pt cetatenii lor. aici se fac eforturi pt drogati, pt. hommless, e normal,nu am nimic impotriva lor, dar daca muncesti trebuie sa si platesti. ei nu muncesc si nu platesc. e drept? aici poti munci orice, dar nu ca in Romania, de ce nu venim in tara? ca tocmai am plecat! si in tara tot fara bunici, ca asa fost situatia. bunicii cui sa-mi-i creasca? poate imi imprumuti si mie o pereche de bunici gratis si tu ramii ce cealalta pereche!
Dar pina nu vii aici si te confrunti... eu sunt suparata si de faptul ca fetita (10 ani) unor prieteni romani are cancer la picior, platesc asigurari si dupa chimioterapie,care acum e in curs, li s-a spus ca asigurarea nu plateste operatia care ar costa 500 000 USD!!!! si totul, fiindca e o afacere si nu sistem de sanatate ci de obtinere de profit de pe urma sanatatii. deja ramii fara cuvinte in fata durerii si lacrimilor familiei respective.
hai ca nu vreau sa va intristez, as vrea sa mai scrieti cit v-ati ingrasat, eu doar 2 dar nu mai pot trage pantalonii pe mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilviaPop spune:

burtici, sa va zic ce am descoperit.
ieri stateam si ma mangaiam pe burtica..si cum ma mangaiama eu asa si imi palpam burta am observat ca in zona ombilicului am o shunculitza. dar asta nu e nimic. mai jos, de la osul pubian unde pielea e mai subtire, se simte altfel. am simtit clar care e uterul.
eu incercam sa detectez unde e vezica. si am fost uimita sa constat ca uterul e micutz, era cam cat un grepfruit. cea ce inseamna ca 50% din burta mea e grasime. dar, asta e, cred ca e necesar si un strat de ABS ca protectie in cz de lovituri
oricum, senzatia e foarte interesanta. m-am simtit mai apropae de bb.
si acolo am simtit eu niste "palpaieli" cand ma stressam sau cand imi era frig. e clar ca uterul se contracta. deci aveti grija cu stressul fetelor.
PS: se mai confrunta cineva cu enterocolita? ca eu eram o constipata inainte dar acum ..nu stiu de ce nu-mi mai pieste mancarea si am citit pe net ca ceaiul de menta e contraindicat :(

http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Buna seara burtici,

In sfarsit am zis si eu sefului. Ca de obicei am avut o parere mult prea proasta despre reactia lui...Si din cauza stresului si alte cele m-a apucat lacrimatul(jenanta situatia).Ideea e ca m-a luat in brate , mi-a zis ca o sa fie bine, ca o sa ne descurcam, ca de aia suntem o echipa..Sincer cu cat vb mai mult cu atat imi venea sa plang mai mult. Offf, proasta de mine!!!!

Ideea e ca acum sunt in sfarsit mai relaxata, insa mai am tremurul cela. Se vede ca nu ma pot stapani .

Cenia iti inteleg complet frustrarea legata de asigurarile de sanatate. Si sincer asta vad ca e si aici in Olanda. Ce e cel mai trist e ca viata omului, si mai ales a unui COPIL nu inseamna nimic in fata banului. Cenia si ma rog la Doamne Doamne sa aiba mila de fetitza si de parintii ei.

Onyxg98 nu mi se pare ca mananci mult. Mi se pare chiar putin. Eu sincer seara mananc mult mai tine.Eu nu mananc deloc dimineata (desi taaare as vrea).In prima aza slabisem cam 5 kile. Acum cred ca am bagat inapoi 1 kg. Oricum erau deja in excess.

Vad ca vb deja de haine de gravidutza.In sfarsit si mie mi se vede un picut burtica, dar nu cine stie ce...E destul de mititica. Asa ca stau deocamdata cumintica la cumparat. Desi ...taaare as vrea.

Am vazut ca mai sunt fete ca mine cleo78 care dormiteaza muult.E bine ca nu sunt singura. Eu sincer trebuie sa dorm 11 ore cred. Seara ma bag la 10 in pat si ma trezesc cu greu la ora 8,30. Abia de reusesc sa ma tin sa nu adorm acum.

Vreau sa intreb si eu ceva: are vreo fata nasul infundat? Ca eu il am infundat de tot, desi nu sunt deloc racita. Am citit ca ar fi absolut normal...

Hai ca fug la culcarica, ca deja abia de reusesc sa imi mentin capul, la ce somnic imi e..
Noapte buna fetelorVad ca abia de reusesc corect.
Noapte buna

Felicia 11+ viitoare mami de peanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cadina spune:

Draga Cenia, fratele meu e chiar in Arizona de 11 ani. Are doi copilasi superbi, o casa foarte mare si frumoasa, masini, are si bunica sa-l ajute, chiar. Eu nu am putut pleca pentru ca aici au ramans parintii nostri care au sanatatea cam subreda si am preferat sa fiu langa ei. Ca nivel de trai, pot spune ca in mare, ei se descurca mai bine decat noi, au gasit variante chiar foarte bune la cresterea copiilor. Intr-adevar, cumnata mea a recurs la o solutie de compromis: venea acasa o jumatate de ora, dupa inca o jumatate de ora de mers - in pauza de masa si isi alapta copii. Iar dimineata in loc sa mearga la job la ora 8 si sa se intoarca pe la 17, se ducea la ora 6 si se intorcea acasa la ora 15. Asa putea sa-si lase copii cu bunica pana la pranz. Intr-adevar poate nu a fost tot timpul langa copii, dar nici eu nu cred ca o stau prea mult acasa, pentru ca atata timp cat doar scutecele ar costa in jur de 2 mil pe luna, cel putin in primele luni - nu vom putea sa ne descurcam (mai ales daca nu o sa-l alaptez pe bebe si va trebui sa-i cumparam si lapte praf, etc.). Oricum aici se pune in balanta confortul sau traiul normal pe care fiecare vrea sa il ofere copilului sau familiei cu dorinta de a fi alaturi de copilul tau cand creste. Intr-adevar este o alegere cumplita. Pana la urma, timpul le va decide pe toate, fiecare va lua decizia potrivita pentru familia lui. Noi si bebeii nostri sa fim sanatosi!

Mergi la inceput