Mamici de mai-iunie 2008 (16)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

quote:
Originally posted by gabitzam

Unde la carrefour? La ce raion?

La raionul cu dulciuri varsate - la kg - unde gasesti biscuiti, alune... la kg. Nu pot explica unde este amplasat...

La Billa eu nu prea merg...

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

La noi nu se gaseste ciocolata de casa nicaieri si mie imi place muuult de toooot
si nici nu stiu sa fac si nici lapte praf nu se gaseste si cu aptamil extra II al fi-mii nu cred ca merge

Fetele am zis la servici de sarcina! Nu are sens sa ma chinui sa ascund ca data trecuta cand am zis au inceput sa ma protejeze. Acuma ma planificau pt niste cursuri de lunga durata si m-am cam speriat, daca e sa ma planifice macar sa fie in trimestrul II cand e cel mai usor si nu prea departe.

In rest numai de bine, maine fac 8 saptamani!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yoyoyo spune:

Buna burtici,

Scuze ca dau buzna la voi, eu sunt mamica de mai_iunie2007 si am vazut ca aveti pofte, va dau si eu o reteta buna, buna, de ciocolata de casa(mai mult eurocream). Eu mi-am facut in timpul sarcinii si am papat de asta mereu.

Aveti nevoie de 200 ml apa, 350 gr zahar, 250 gr margarina sau unt si 500 gr lapte praf (eu cumparam lapte imbogatit cu calciu se gaseste la Metro) 2- 3 pliculete de zahar vanilat
Fierbeti apa, zaharul si untul pana da un clocot apoi lasati sa se raceasca , cind e rece turnati laptele praf si amestecati cu mixerul sa nu se faca gogoloase si gata.
Acum in jumatate din cantitatea obtinuta pun si 2 -3 linguri de cacao si golesc in boluri din ambele compozitii in acelasi timp si iasa frumos si aspectuos ca si eurocream-ul de cumparat. Eu prefer mai mult simplu, sotul papa partea cu ciocolata.
Sper ca o sa incercati si va urez Pofta buna, Sarcini usoare si bebei sanatosi!

Daca va place de noi puteti sa ne votati www.procinema.ro/concurs/pune-te-pe-ras/pune-te-pe-ras/top-20/1764.html" target="_blank">AICI

Yoyoyo cu TAVI (18.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna fetele!!!
Inca mai traiesc (cu aceleasi vesnice dureri de cap)
Am fost ieri la doctorita de familie, i-am zis ca nu mai vin, ziceati ca am ajuns la balamuc, fetelor. In primul rand era foarte multa lume, care statea in picioare, la usa cabinetului, formand o coada patetica. Ne umilim singuri... parerea mea. Apoi, primul pacient a stat cam 30 de minute... M-am gandit ca pe la 12 noaptea intru si eu la ea. Ei, am fost mai norocoasa, ca a iesit doctorita pana la toaleta, m-a vazut si m-a luat de o aripa si m-a bagat in cabinet. Mie imi este rusine sa le zic la batranii aia saracii de ei (care unii dintre ei zici ca dorm acolo) ca sunt gravi si eu intru in fata... e aiurea. Ar trebui sa faca o zi in care sa primeasca numai gravide. Parerea mea... In fine, mi-a luat tensiunea si m-a intrebat cate kg am. Si asta a fost, ca ii era foame. Dar nici eu nu m-am lasaaaat... M-am apucat sa ii zic ca ma doare capul, mijlocul, am intrebat-o de incompatibilitatea de grup sanguin peste care m-am hotarat sa trec... in fine. Joi merg la tanti doctora ginecolog ca sa mai facem o echo ptr ca luni merg la TT si sa mai am o echo apropiata de data recoltarii, ce ziceti?

In rest, ma plictisesc. Inafara de servici si casa... si doctor... nimic! As vrea si eu sa merg la munte, sa mai schimb aerul, dar al meu zice ca n-avem bani (tocmai ne-am luat mashinutza)... sa mai merg la o librarie (dar al meu zice ca e o prostie sa dai banii pe carti)... as vrea sa nu mai fie atata stressul la munca, as vrea sa nu ma mai gandesc la atatea tampenii deodata... etc.......... Sunt cam depresata, stiu! Daca mai da si o ploaie, e clar, nu mai am chef chiar de nimic.

Va pup pe toate.

15+

YLARI

http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Daca aveti rabdare...va dau si eu diseara o reteta de cioco de casa.
O faceam singurica, de mica. Eu pe la 10 ani am facut primul chec (singurica, cand ai mei erau la servici) si de atunci sunt inebunita sa fac dulciuri.

http://bd.lilypie.com/VIk2p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Salutare fetelor :)

Si eu pap ca si uneori... pe sub masa, mai deschid un nasturel :D Poftesc la tot felul de chestii, orice e de mancare e buuuun :D vreau si io cioco de casa, mercic pentru retete ;) O sa imi pun sotzul la treaba :D
Fetele belgiene - mercic mult pentru sfaturi, linkuri, impartasitul experientelor voastre, imi sunt foarte utile informatiile de la voi
Ylari- bine ai revenit, dar nu imi place deloc ca te doare capul! Nu e bine

Nu mai stiu cine zicea de pipi mult noaptea Ma inscriu pe lista ! Aseara am fost de vreo 6-7 ori - socotiti si voi, la 8 ore de somn :D Incerc sa nu beau lichide multe inainte de somnic, dar sunt un pic racita si mai beau ceai seara :( Insa chiar daca nu beau nimik nimik... tot ma duc de cel putin 3 ori. Ziua vad ca e bine, nu prea ma duc la baie ... hmmm in schimb noaptea e teroare :((

Fetelor, aveti cumva idee daca luam deja Elevit, mai avem voie sa luam calciu? Cum sunt un pic racita mi-a dat doctorita (nu ginecolog) si niste pastile de calciu efervescent cu vitamina C hmmm citisem ca uneori supradozarea de Ca in sarcina duce la contractii si ca de exemplu in ultimul trimestru chiar nu se da calciu suplimentar... Totusi, stiu ca nevoile noastre de Ca sunt mai mari in sarcina - aveti cumva idee ?

Mercic :)

Simona

http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png

http://picasaweb.google.com/s.vilau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinabulina spune:

salut
stiu ca nu am mai scris de mult, dar v-am citit cat am putut de des ... saptamana asta merg la eco pt morfofetala, iar saptamana viitoare ma duc sa fac TT...
eu am o problema: sunt disperata de frica ca bebe ar putea sa nu fie bine si mi-e o frica de mor sa ma duc la eco ... nu pot sa ma linistesc, zau, tremur ca varga de cate ori trebuie sa ma duc ... in fata tuturor o fac pe grozava, nu le zic nimic, dar, de fapt sunt terorizata de frica ... si totul a fost bine pana acum, in afara de greturi nu am avut nicio durere/sangerare, etc... iar la celelalte eco mi-a zis medicul ca totul e ok, n-am de ce sa-mi fac griji ... ce sa fac sa-mi revin? ca-mi vine sa ma iau la pumni, zau, stiu ca nu-s normala

13+

maimutzica cu urzica
http://bd.lilypie.com/DCTtp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Sal,

eu nu am nici un chef...Am de scris un proiect si nu am nici cel mai mic chef - defapt mai am de scris vreo 3 paragrafe ca in rest e gata, dar sunt complect lipsita de energie...
Maine ma duc la eco si am un stres in mine de zile mari (nu stiu ce m-a apucat). Sunt putin racita si avand in vedere ca am un coleg de birou care a sters-o acasa din cauza de raceala si inca o colega care e acasa de vineri, am impresia ca e ceva virus in zona.

quote:
Originally posted by alra

La noi nu se gaseste ciocolata de casa nicaieri si mie imi place muuult de toooot
si nici nu stiu sa fac si nici lapte praf nu se gaseste si cu aptamil extra II al fi-mii nu cred ca merge

Of alra parca stam in doua tari diferite si e asa mica tara asta Eu stiu unele, tu stii altele Se gaseste lapte praf, cum sa nu, in orice supermarket, daca nu il cauti la copii si il cauti in zona cacao, cafea...cel mai bun e ala de la Nestle daca gasesti ala putin granulat e si mai bun. Este si ciocolata de casa la destul de multe patiserii, doar ca ii zice altfel, trebuie sa ma duc sa vad sigur o sa fie si in targurile de craciun. Nu ii zice cioco de casa fiindca la ei ciocolata normala e ciocolata de casa :) Daca crezi ca mai sunt chestii pe care le gaseai in Romania si nu le gasesti in belgia sa imi spui, ca sunt experta la cautat ingrediente si eu am gasit fara exceptie tot ce am avut si in Romania si mult mai mult peste

raldi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

chinabulina, parca ai fi sora mea geamana, la fel de stresata si depresata sunt si eu, din cauza TT, cu toate ca exact ca si tine, nu am avut probleme de niciun fel pana acum, multumesc lui Dumnezeu.
Lasa ca trecem noi si peste asta!

YLARI

http://bd.lilypie.com/Iyarp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Of alra parca stam in doua tari diferite si e asa mica tara asta  Eu stiu unele, tu stii altele  Se gaseste lapte praf, cum sa nu, in orice supermarket, daca nu il cauti la copii si il cauti in zona cacao, cafea...cel mai bun e ala de la Nestle daca gasesti ala putin granulat e si mai bun. Este si ciocolata de casa la destul de multe patiserii, doar ca ii zice altfel, trebuie sa ma duc sa vad sigur o sa fie si in targurile de craciun. Nu ii zice cioco de casa fiindca la ei ciocolata normala e ciocolata de casa :) Daca crezi ca mai sunt chestii pe care le gaseai in Romania si nu le gasesti in belgia sa imi spui, ca sunt experta la cautat ingrediente si eu am gasit fara exceptie tot ce am avut si in Romania si mult mai mult peste

hahaha, vorbesti serios? eu mor dupa ciocolata de casa, facea mamica insa nu ii iesea bine, iesea lipicioasa. ce mai buna era cea de cumparat de la medias - acolo statea bunica mea si mai mergeam in vacante. si spiralele alea secuiesti sau sasesti, mama ce bune sunt alea in ardeal!!
sa imi zici cum ii zice aleia gata facute, daca gasesti, raman datoare cu urmatoru "tip"
adevarul e ca si eu am constatat ca lamentariile mele initiale referitor la ingrediente erau nefondate caci am gasit si malai si marar si multe altele si vorba ta, si peste cele din RO. cu bors magic inca fac contrabanda, sa stiti, asta nu il gasesc aici. duminica am facut o super ciorba de perisoare cu bors magic si perisoarele le-am gasit gata facute la macelarie, am luat cu teama insa sunt ff bune, nu prea scumpe si mi-au salvat o gramada de timp! si am mai facut pui la cuptor cu ciuperci si tarta cu mere cu umplutura de ou si smantana, na sa va fac si eu pofta cum mi-ati facut cu ciocolata de casa

Mergi la inceput