Primele zile de gradinita - fara plansete !
Am deschis acest subiect nu ca sa ma laud dar ca sa existe o voce care sa spuna ca se poate si altfel: am inceput gradinita de doua saptamani si, desi eram pregatita ca vor urma zile de plansete si probabil nesomn am avut o mare surpriza: baietelul meu de 2 ani si 10 luni nu a plans deloc, deloc dupa mama sau tata ! Ba mai mult iari a plans cand l-am luat de la gradinita si a trebuit sa ii promit marea cu sarea ca sa il duc acasa !
Deci se poate! Eu eram pregatita pentru ce e mai rau si de subiectele de pe forum si de soacra mea care e la al treilea nepot, si de mama mea care a lucrat pe vremuri la o gradinita. Ba chiar si directoarea ne-a spus ca sa nu ne asteptam la altceva. Dar nu e intotdeauna cu plansete si al meu a demonstrat asta.
Asa ca mamici, nu faceti cum am facut eu, ganditi si pozitiv!
P.S. Evident ca de o prima raceala nu am scapat, insa...
si da si de asta eram avertizata...
Lali si Dragos (27 decembrie 2004)
"Daca ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza
Raspunsuri
TOMALAVINIA spune:
Felicitari!Ai una bucata copil istetz si curajos!
sa-ti traiasca!
Eu o pregatesc psihic pe Maria cu gradinitza, sunt tare curioasa cum va reactiona!Desi e fff sociabila.Dar asta numai la anul!
Cristina_C spune:
Felicitari! Ce bine ca s-a acomodat din prima!
Am asistat si eu la debutul la gradinita al unui copilas de 3 ani, coleg cu al meu si am ramas uimita. L-a adus tatal, i-a facut cunostinta cu educatoarea care i-a aratat care-i locul lui la garderoba si a ramas ca sa-l ia in primire. Tatal l-a dezechipat, si-a luat ramas bun, a plecat, eduatoarea l-a poftit inauntru, iar copilul a intrat in grupa si s-a dus la jucarii - totul cat se poate de firesc, nimic dramatic. Deci se poate si asa. Dar, din cate-am vazut si-am auzit, tind sa cred ca astea-s exceptii... in general copiii plang la inceput- unii mai mult, altii mai putin.
CatXO spune:
Felicitari!
Si fetita mea Alexia a inceput gradinita de 2 luni si nu am avut nicio problema. In prima zi a fost mai trista, credea ca nu ma mai duc dupa ea, dar cand m-a vazut s-a linistit. De a doua zi nu am mai avut absolut nicio problema, chiar se bucura cand merge. Deocamdata merge la program pana la 2 (cu masa inclusa), iar din ianuarie ma gandeam s-o las la program prelungit.
Precizez ca acum are 2 ani si 8 luni si in astea 2 luni acum a racit prima data, sper sa o pot duce luni la gradi pentru ca incep deja pregatirea de serbare. 

mariamunteanu spune:
Nu vreau sa va descutajez, doar sa va pun in garda: unii copii (ca si ai mei) au inceput sa planga dupa 3 saptamani de la inceperea gradinitei (la 2 ani). Educatoarea ne prevenise ca e normal asa, atunci ei realizeaza ca trebuie sa mearga zilnic la gradinita, ca nu e doar o optiune.
S.ar putea ca ai vostri copii sa nu treaca prin asta. In orice caz, plansul in faza de acomodare e ceva firesc si trece.
Maria
Lali spune:
Va multumesc pentru aprecieri!
Sper sa ramana tot asa, Maria sa nu am surprize. Nu prea cred pentru ca, peste week-end m-a intrebat de cate ori s-a trezit si dimineata si la amiaza daca mergem la gradinita...
Da, stiam ca plansul nu e neobisnuit, eram pregatita pentru asta, dar e mult mai usor pentru toata lumea daca nu se intampla asa !
TomaLavinia, sa stii ca eu cred ca si pregatirea dinainte e importanta, iar in cazul nostru si gradinita a depus eforturi in acest sens: ne-a cerut sa il aducem doua zile "de proba" adica in prima zi a stat cam o ora si ceva, timp in care eu am discutat cu directoarea si eram acolo, iar apoi mi s-a spus sa nu il aduc chiar de dimineata sa nu simta ca trebuie sa faca un efort sa se trezeasca si sa asocieze acest lucru in mod negativ cu gradinita. Iar in week-end l-am tinut "in priza" in sensul ca am fost in vizita la niste prieteni unde erau mai multi copii si s-au jucat impreuna si la un botez. Adica nu l-am tinut numai cu mama si tata, ci l-am scos in continuare "in lume".
Acum eu sper sa decurga totul OK si in continuare, cum la fel va doresc si voua, zile de gradinita multe si fericite !
Lali si Dragos (27 decembrie 2004)
"Daca ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza
TOMALAVINIA spune:
Lali, ai dreptate cu pregatirea la gradinitza, cu proba cheie.Multumesc ptr pont!![]()
lbelciug spune:
Lali, ma bucur ca Dragos a debutat fara plansete la gradi! E mare lucru!
Te asteptam sa ne scrii despre voi si la grupul de mamici cu braduleti. ![]()
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/" target="_blank">Poze din Octombrie
***Diverse utile pt bebici***
Lali spune:
Liviana
, va mai citesc din cand in cand, dar nu prea apuc sa tin pasul cu voi. Promit ca vin chiar acum...