col scurtat 3.0

col scurtat 3.0 | Autor: Chupica

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,
Am 32 de sapt si colul mi s-a scurtat semnificativ de la 3.9 la 3.0 cm. Astfel ca dr mi-a recomandat repaus total la pat. simt c-o iau razna...stau deja de 2 sapt....e cumplit...
stie cineva la ce dimensiuni e colul in pericol de deschidere?
Va pup!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ginger00 spune:

3 cm si te-ai speriat???Colul se poate deschide din cauza contractiilor dar tu nu ai scris ca ai asa ceva.Nu e o tragedie sa stai la pat pentru ca o faci pentru bebe al tau.Iar daca ai contractii astea se pot ameliora cu ajutorul medicamentelor si a repaosului .
Eu stau doar la pat de la inceputul sarcinii,asta e...o sa ma plimb destul dupa ce nasc,fac orice pentru bebeii mei(colul meu e de 1,7 si e inca inchis)

+30 sufletelele mele

Atat mai avem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

Ginger ti-a raspuns f.bine. mie mi-a dat doc.gineco concediu medical 1 luna cu repaus total la pat in conditiile in care aveam atunci colul de 36 mm.
Daca ai contractii sau te doare burtica nu ezita sa iei Nospa(max.6/zi)

Mari 28+ bebe

odiseea

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chupica spune:

Of... am contractii.....si la cateva zile chiar am niste dureri destul de mari. Il simt pe bebe zvarcolindu-se ingrozitor de tare. Si ma mai ia si o durere de mijloc.........chiar nu mi-e bine in momentele alea. Ma lasa, e adevarat dupa ceva vreme. Tot ce vreau e sa rezist pana la 36 de sapt macar. Acum fac 33.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

quote:
Originally posted by Chupica

Of... am contractii.....si la cateva zile chiar am niste dureri destul de mari. Il simt pe bebe zvarcolindu-se ingrozitor de tare. Si ma mai ia si o durere de mijloc.........chiar nu mi-e bine in momentele alea. Ma lasa, e adevarat dupa ceva vreme. Tot ce vreau e sa rezist pana la 36 de sapt macar. Acum fac 33.

Chupica

neaparat sa iei Nospa daca ai contractii, se relaxseaza muschii uterului. pe mine ma cearta doc daca nu iau nospa, mi-a spus de nenumarate ori ca nu face nici un rau.
ai grija de tine si nu mai sta cu dureri.

Mari 28+ bebe

odiseea

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Acum 4 zile mi s-a gasit si mie la eco un col scurtat si intredeschis (atunci era 2,9 cm). Am repetat eco ieri, lungimea era 3,6 DAR colul era deschis pe mai mult de jumatate. La recomandarea ferma a drei. stau acum la pat. Mi s-a explicat ca nu lungimea mica e neaparat problema (colul are o dinamica a lui, dimensiunea variaza oricum), important e sa nu existe contractii pt ca atunci se deschide si...
Tot e bine ca esti in sapt 30! Eu abia am intrat in sapt 20 si daca nu se remediaza pana la urmatorul control asta ma asteapta teoretic pana in aprilie. Deja dupa o zi te inteleg f bine ca te sui pe pereti...stii ce fac? Iau si ma uit la pozele de la ecografii ale micutei mele-si atunci stiu ca merita orice!

naty 19+ cu (Iulia Elena)
http://bd.lilypie.com/FYlVp3.png

Mergi la inceput