Romania vazuta prin ochi de copil

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Simali, insisti sa continui pe ideea ca "binele" ca si fenomen concret pleaca de la element catre global si eu insist sa-ti subliniez ca asta e o utopie la fel de valabila ca si existenta raiului pe pamant. Romania tr5ebuie abordata ca si societate, dinspre ansamblu catre individualitate. Cum ar fi : sa fie schimbate nulitatile din politica, sa fie adaptata constitutia pe legile si fortele juridice europene si asa, mai pe intyelesul lui Guestus, sa fie admisa organizarea unor organe supreme (bau-bau-ri responsabile cu stadiul de dezvoltare sociala) care sa aiba autoritate si mai ales sa nu fie coruptibile.)....si nu sa se cuminteasca nea Ion din Cirigarla de vale si sa stranga rahatii dupa cainele personal, nu cu asta nu se va ajunge niciodata la vreun rezultat.
quote:

Dar pana se schimba politicienii noi trebuie sa ne crestem copiii si trebuie sa stim ce sa le spunem despre tara lor.
1. Sa nu alimentam de fel in familie alunecari gen:
- daca vecinul are o casa mai mare noi ne roadem unghiile la gard;
- daca colegul are o jucarie mai frumoasa vreau sa fiu in locul lui;
- daca parintii mei nu castiga destul ... poate pot sa-i schimb;
- daca tara mea nu este destul de bogata si frumoasa ma mut;
Daca o fi ca vreodata copiii nostri sa se mute in alta tara s-o faca eventul pentru ca au gasit oportunitati care merita efortul si nu pentru un strat de panselute sau o buda cu butoane.
2. Sa nu ne vorbim de rau tara asa cum nu ne vorbim de rau prietenii si familia;
3. Sa nu abordam un patriotism desantat, dar nici sa nu crestem zvarcolindu-ne ca niste viermi fara coloana vertebrala;
4. Sa le dam copiilor nostrii sansa sa vada cu ochii lor Lumea, in toata splendoarea ei si sa nu le luam bucuria de a se intoarce acasa.

5. Sa incetam sa mai crestem emigranti. Ma intalnesc uneori cu mamele unor colegi emigranti. Si-mi povestesc ce bine este copilul lor peste mari si tari. Apoi imi spun cat sunt ele de fericite... Iar eu ma gandesc ca daca as ajunge in situatia de a-mi vedea copilul de 2 ori pe an (in cel mai bun caz) in nici un caz nu as avea ranjeul acela pe fata. M-as da cu capul de pereti in fiecare zi. Cum poti sa te declari fericita ca ti-a emigrat copilul? Ce mama nebuna trebuie sa fii sa-ti doresti asa ceva pentru familia ta? In ce foame de bani ca sa nu-ti pese ca ti s-a destramat familia?. Nici o mama normala la cap nu ar trebuia sa-si creasca copilul pentru emigrare.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by Guestus

quote:
Originally posted by denizel
Ira e o tipa inteligenta, foarte simpatica, io o plac de altfel :-), da' cand e vorba sa vorbeasca despre Romania....

Si-asa mai Ira, locuim in blocuri pline de igrasie, gandaci si sobolani....
Mai sa fie!!!...
Adica noi astea care scriem aicea pe forum, iti imaginezi tu, suntem neste alea care put a mucegai, au negru sub unghii si, cand e ora mesei, scutura farfuriile de gandacii din dulapuri, inainte de a le aseza pe mushama .
Siiiii, cand sa faca si ele o baie cu lumanari in baia cu pereti mucegaiti, iaca le sare un sobolanel in spuma facuta cu detergent de vase si...adio realaxare .

Io te inteleg ca ai fobii cand e vorba de Romania, de cainii sai (special adunati in locurile prin care urmeaza sa treci tu :-)), da' pe bune acuma, scrii neste grozavenii de mai mare rasu' :-).
Nu vreau sa te supar, da' ai putea sa fii putin mai ponderata.

Eu recunosc si fara sa spuneti voi toate neajunsurile si neplacerile de care te izbesti in Ro dar, de aici si pana la a scrie cu sarurile anti-lesin in mana si cu nasturelul gulerasului scrobit descheiat, e cale lunga...

uite ce era sa pierd si yo...

da' de data asta ce-am mai facut, frate?

Ira, dar eu nu am vrut sa indecentizez discutia. Foarte serios!
Tu prezinti normalitatea din Romania prin prisma unei fobii pe care ai dezvoltat-o pt. Romania. Deci, nu poti fi obiectiva.
Exista aici oameni sarmani si vai de capul lor, care traiesc in blocuri igrasioase, pline de mucegai, gandaci si sobolani.
Sunt o reala si dureroasa problema acesti oameni si situatia lor, dar nu asta este normalitatea!
Din punctul tau de vedere, normalitatea este cea pe care ai prezentat-o: blocuri igrasioase, gandaci si sobolani, haite care ataca.
Ira, eu locuiesc in Bucuresti si cei unu', doi, trei caini amarati pe care s-ar putea sa-i vad intr-o zi, nu sunt nicidecum haite care ataca!
Si daca fiu-mio de 8 ani, adica un copil mic si neajutorat, nu e traumatizat de 'haitele de caini', poate ca n-or fi nici cainii astia chiar asa cum se povesteste.
Desigur, si cainii sunt o problema. Dar, sa spui ca nu poti iesi pe strada din cauza lor, chiar ca e exagerare.

In legatura cu blocul mamei tale, locuit de doctori si ingineri (deci oameni despre care nu poti zice ca mor de foame), prezenta sobolanilor in subsol, a apei si mizeriei, nu arata altceva decat proasta administrare a blocului.
Probabil ca administratorul blocului nu este capabil sa faca lucruri foarte simple: sa aduca o echipa de deratizare, sa aduca un instalator si o persoana care sa stranga mizeria de acolo.
De ce nu-si angajeaza un administrator capabil?

Iar peretele-problema din casa parintilor tai arata ca dansii locuiesc intr-un bloc prost construit.
Da, sunt si blocuri prost construite, prost izolate dar, de obicei, sunt locuite de 'persoane defavorizate' :-(.
(ca sa nu zici ca nu recunosc: da, toate blocurile au peretii strambi :-))
Parintii tai pot izola acel perete si scapa de umezeala, de clor si de zugravelile anuale.

quote:
Eu zic sa deturnam discutiile ignorante catre cele initiate de autorul subiectului si mai ales catre unele constructive. Chiar daca intriga topicului e din start antagonica, ea nu se va mentine la nivel decent decat calmand spiritele si incercand o obiectivizare pe cat posibil a fiecarei postari.

Bun! Si, ca sa nu declam discursuri 'ignorante' si ca sa primesc floricele de la tine, ce ar trebui sa zic?
Vaaai, da, fericirea copilului meu care a avut ghinionul sa se nasca in Bucuresti/Romania este definitiv compromisa.
O sa fie un ratat, nu o sa-si construiasca niciodata o identitate, nici macar norocul sa se joace cu niste copii linistiti si blanzi si care nu se cearta .
O sa devina un violent, un trist si un frustrat, la fel cu toti romanii din jurul lui.
O sa-si ia o nevasta poate mai ratata decat el, vor avea micul lor copil ratat si micile lor satisfactii de cetateni dintr-o tara de ratati (asta, daca nu-i calca vreo masina pe vreo trecere de pietoni unde, precum se stie, din 100 de incercari de traversare, doar in 2 din ele ti se da prioritate...).

Ideile finale (nu neaparat in legatura cu cele scrise mai sus :-)): Desigur ca tara asta are nevoie de masuri severe si ultra-severe. Nu cred sa existe cineva care sa nu spuna asta.
Dar...nu mai exageraaati si nu mai priviti cu atata superioritate si 'mila' spre incoace.
Inca nu am vazut pana acum, da' nu se poate: trebuie sa apara si persoanele care se vor minuna cum de putem sa ne crestem copiii pe-aici .
Ideea 2: ca sa nu existe vreun dubiu, nu sunt patriota si nu am fost niciodata .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:

Alice, acuma io te rog sa mai retractezi o data, ca ma supar pe tine, sa stii!
quote:

Ba retractez. Imi pare rau si de copiii aia din Primaverii, Baneasa si Pipera. Pentru ca oriunde ar vrea sa se duca cu parintii lor tot vor trebui sa iasa pe DN1. Si acolo sunt haliti.

alice

Mergi la inceput

Vreau totusi sa fac o precizare. Tocmai a trebuit sa merg la Bucuresti zilele trecute. Am stat cam 2 ore la intrare si alte doua pe diferite stradute. Am avut o carte la mine. Am citit.

Dar cand am scris chestia cu copiii din Bucuresti sa stiti ca m-am referit la trafic. M-am gandit brusc la ei si mi s-a parut ca sunt prinsi intr-o capcana. Ca nu mai au scapare.

alice

Mergi la inceput

Ahaaa, Alice, asa deci! :-)))
ia sa te oftic io: ia uite de ce www.mnar.arts.ro/ro/educatie.php?id=2" target="_blank">au parte cupiii din Bucuresti .

Edit: acum am vazut ca te refereai la trafic . Da! e ceva de neimaginat in ce hal e traficul de prin septembrie, asa....

In rest, de acord cu tine! :-)
Degeaba se schimba totul din temelii, daca la nivel individual, de educatie/autoeducatie individuala nu se face nici o schimbare.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Simali, perspectiva unei mame care e fericita ca copilul ei a emigrat este una a unei persoane non-egoiste, care e fericita de fericirea copilului sau. Io n-as fi fericita cu o mama care sa nu fie nebuna (in viziunea ta) si care sa ma tina sub fustele ei pana la 50 de ani ai mei...ca sa se simta ea bine ca aare copilul langa ea.

Sa incetam sa mai crestem emigranti ? Oh que non, sa incetam sa mai proiectam defectele noastre in mintea celorlalti, mai bine zis. De ce nu emigranti, cand globalizarea este cel mai nou, valabil si aplicabil mod de viata din ultimii 20 ani ? De ce nu, cand comunicarea pe viu intre tari inseamna deschidere, cultura, experimente pe traditii diferite, afaceri, etc ?

Anyway, in 2008 o sa vin in Ro, iar Marea Schimbare ce s-a intamplat deja acolo nu va mai fi un concept abstract pt mine....io-s mai practica asa, pe mine cuvintele si filosofiile prea multe ma lasa rece. Abia astept.

Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:

Inca nu am vazut pana acum, da' nu se poate: trebuie sa apara si persoanele care se vor minuna cum de putem sa ne crestem copiii pe-aici .

He, he....au aparut deja
Vrei un link?

Alina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizelDegeaba se schimba totul din temelii, daca la nivel individual, de educatie/autoeducatie individuala nu se face nici o schimbare.

Conform teoriei tale toate tarile care au nivelul de trai mai ridicat decat cel al Ro au IQ-ul mai ridicat pe individualitati, sunt mai educati si mai autoeducati pe indivualitati carevasazica.

D.p.meu de vedere - hoti, infractori, prosti, nesimtiti exista in toate tarile, numai ca in unele tari legea e mai prezenta si mai valabila decat in altele si sistemul de gestionare al tarii e mai sanatos. Atata tot, asta e diferenta.

Romania e o tara penibila pt. mine atata timp cat va avea la conducere personalul de la ora actuala. Si asta n-are legatura cu individualitatile. Ar putea locui si numai Einsteini acolo, ca tot nu s-ar putea face nimic daca nu se schimba sistemul.

Sofia

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by copiloi

quote:

He, he....au aparut deja
Vrei un link?

Alina

Desigur, ca se interconditioneaza de miorlaiturile auto-compatimitoare, autoflagelante si exagerarile extremiste de la fiecare subiect de acest gen. Daca cineva afirma ca in Romania infrastructurile rutiere sunt rudimentare, inevoluate, e obligatoriu sa apara altcineva din Ro care sa inceapa sa extremizeze ca el are baie model 2007 acasa de sta matza-n coada si ca matusa de la Cochirleanca si-a cumparat plasma in rate pe 5 ani. Silicoane cu ipoteca pe FSN n-are nimeni in Ro ?

Sofia

Mergi la inceput

Aaa, nu, Ira, nu m-ai inteles bine! :-)
Nu ma refeream nicidecum la genul de educatie pentru care ai nevoie de IQ mare.
Ma refeream la educatie din asta banala: nu arunc hartii pe jos, nu arunc pachetul de tigari gol pe geamul masinii, nu ma adresez cu 'tataie' unui barbat in varsta, zambesc si iar zambesc (pana cand a zambi mi se pare ceva fara de care nu as putea trai), nu accept sa fiu prost tratat de functionarul de la posta, nici de receptionera de la banca, stau la coada la autobuz si la telecabina, ma rog, chestioare din astea.
Le spun chestioare, pentru ca sunt chestii minore dar care, da, iti pot da o oarece multumire si echilibru.
Chestiile majore sunt foarte greu de educat/autoeducat si sunt de parere ca, oamenii rai, invidiosi, dornici sa faca rau si fel de fel de frustrati sunt impartiti egal pe suprafata pamantului :-))

Alina, nu, nu vreau link!! :-))

Mergi la inceput