Romania vazuta prin ochi de copil

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

a luat si spaga secretara?

hai sa revenim la realitate - or exista si ceva asemanari pe langa multele deosebiri intre romania si anglia dar asta nu este una dintre ele... nici un functionar nu ar indrazni sa divulge detaliile financiare ale unei persoane (poloneze sau altminteri) 'ticaloasei fiice a lui john'... si mai mult - nici o ticaloasa englezoaica nu s-ar pune in penibila situatie de a intreba asa ceva pentru ca din start stie ca ar fi refuzata...
quote:

No shit!

alice

Mergi la inceput

quote:

Cere-le oferte, spune-le deschis ca te asteptai sa primesti si tu.
quote:

Nu vreau.

Dar de la anul nu mai merg la ei. Oricum a crescut copilul si acum putem sa batem muntii Europei impreuna cu el fara sa ne mai facem griji gen "cat de grele sunt partiile" sau "au gradinita".

alice

Mergi la inceput

quote:

Cere-le oferte, spune-le deschis ca te asteptai sa primesti si tu.
quote:

Nu vreau.

Dar de la anul nu mai merg la ei. Oricum a crescut copilul si acum putem sa batem muntii Europei impreuna cu el fara sa ne mai facem griji gen "cat de grele sunt partiile" sau "au gradinita".

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

quote:
Merg de pilda de cativa ani la schi in Austria, la acelasi hotel. Sunt foarte draguti si amabili cand suntem acolo. Dar NICIODATA nu ne-au trimis din vara reminders sau oferte sau ceva, ca unor clienti fideli. Am aflat insa, de la niste amici moscoviti cu care ne intalnim acolo de fiecare data, ca lor le trimit. Ba mai mult, primesc chiar si oferte speciale.

Noi am fost anul trecut, pentru prima data, la Zell am See. Anul acesta am sunat si ne-au trimis pe mail toate ofertele inclusiv pe alea speciale cu reduceri. Ei nu aveau cum sa trimita ceva pentru ca nu aveau adresele noastre de mail. Dar pun pariu ca daca imi las adresa, voi primi periodic ofertele lor.
Ce pot eu sa spun sigur e ca noi am primit echipamentele de schi pe incredere. Am platit la final. Nu am lasat acolo nici buletin, nici pasaport, singurul lor "document" a fost o fisa in care am scris noi. Si pentru ei a fost suficient. Nu m-ar fi gasit niciodata dupa numele si numarul de la clapari.
In plus, la faza cu rusii...da-mi voie sa am dubii ca au spus adevarul.

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

quote:
Originally posted by simali

quote:

a luat si spaga secretara?

hai sa revenim la realitate - or exista si ceva asemanari pe langa multele deosebiri intre romania si anglia dar asta nu este una dintre ele... nici un functionar nu ar indrazni sa divulge detaliile financiare ale unei persoane (poloneze sau altminteri) 'ticaloasei fiice a lui john'... si mai mult - nici o ticaloasa englezoaica nu s-ar pune in penibila situatie de a intreba asa ceva pentru ca din start stie ca ar fi refuzata...
quote:

No shit!

alice

shit no

scurt si la obiect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

quote:

Un copil care simte nevoia sa se mute la capatul lumii pentru a se face conatabil sau secretara, sau inginer de drumuri si poduri, nu este sub nici o forma un copil echilibrat. Este un copil debusolat, care simte nevoia sa puna cat mai multi km intre el si sursa dezechilibrelor sale majore.

alice

Nu imi dau seama cum ai ajuns tu la concluzia asta. Pe langa faptul ca este deplasata, este si jignitoare pt majoritatea celor care au ales sa emigreze. Imi pare rau ca asta este impresia ta, dar te inseli cumplit.
Nici nu stiu exact cum sa pun in cuvinte ceea ce vreau sa spun, pt a nu jigni pe nimeni, nu asta este intentia mea.
Din punctul meu de vedere, cei care emigreaza sunt oameni foarte puternici, care nu traiesc de azi pe maine, au un plan bine stabilit si stiu ce vreau de la viata. Daca au si suportul familiei, atunci au cele mai mari sanse de reusita, pt ca nu se simt trasi inapoi de presiunile meschine ale parintilor. Nu am inteles niciodata de ce sunt unii parinti care se agata cu dintii de copii lor si ii obliga sa stea langa ei. Asta nu este dragoste, sau poate este, dar se transforma in altceva, intr-o povara care apasa umerii copiilor si nu ii lasa sa se desfasoare la adevaratul lor potential. Nu inteleg de ce trebuie sa fim limitati de niste granite, cand lumea este intr-un continuu proces de globalizare, cand acum ai ocazia sa cunosti alte natiuni, alte culturi si poti avea acces la absolut orice. Patriotismul nu inseamna prezenta ta fizica pe teritoriul tarii, la fel cum religia nu inseamna vizita obligatorie la biserica duminica.
Sunt unii parinti care chiar sunt fericiti pt realizarile copiilor plecati, chiar daca tie ti se pare fericirea lor "desantata". Pt ca acei parinti nu sunt egoisti.
Cu o zi inainte de plecare am avut tot felul de ganduri, si mama a vazut ca eram un pic in cumpana si a incercat sa ma sustina in felul ei, cu niste cuvinte simple "Lasa, mami, ca pleci la mai bine!!!" Cuvintele acelea au insemnat mai mult decat orice pt mine, mi-au dat o putere fantastica si mi-au intarit inca o data convingerea ca am facut alegerea potrivita. Ce-ar fi insemnat ca atunci, mama sa inceapa sa-mi reproseze, pe noi cui ne lasi? ne-ai parasit, nu-ti mai pasa de noi...poate as fi renuntat, dar as fi purtat greutatea aia in suflet toata viata si cu siguranata as fi ajuns la un moment dat sa le reprosez nefericirea mea, pt ca da, eu eram nefericita in romania. Nu am plecat pt bani...am plecat pt ca asta a fost visul meu si stii cat de fericita si implinita ma simt pt ca mi-am urmat visele?
In ceea ce priveste relatia mea cu parintii, am o relatie excelenta, care s-a intarit pe parcurs, vorbim si ne vedem pe messanger aproape zilnic, ceea ce nu se intampla inainte (eu m-am mutat din casa parinteasca cand aveam 20 de ani si ne vedeam cam o data la doua luni). Ei pot veni aici si pot sta 6 luni pe an, eu voi merge saptamana viitoare acasa.

M-am cam intins, dar esenta mesajului meu este ca nu intotdeauna visele parintilor sunt si visele copiilor si ca dragostea parintesca poate imbraca multe forme.
Cand o sa am copii, o sa ii las sa-si urmeze visele, pt ca asta este cel mai important in viata unui om, sau asa cum spunea Joseph Campbell " the secret of life is to Follow Your Bliss".

Amin

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

quote:
Merg de pilda de cativa ani la schi in Austria, la acelasi hotel. Sunt foarte draguti si amabili cand suntem acolo. Dar NICIODATA nu ne-au trimis din vara reminders sau oferte sau ceva, ca unor clienti fideli. Am aflat insa, de la niste amici moscoviti cu care ne intalnim acolo de fiecare data, ca lor le trimit. Ba mai mult, primesc chiar si oferte speciale.
alice

te-ai gandit ca nici austriecilor alora nu le-o fi placut de voi ca persoane si de aceea nu v-au mai trimis oferta ca sa va 'invite' pe la ei? Asta pare a avea legatura mai degraba cu atitudinea voastra personala, cu comportamentul vostru la fata locului si nu cu nationalitatea.
quote:
Originally posted by diana21
Noi am fost anul trecut, pentru prima data, la Zell am See. Anul acesta am sunat si ne-au trimis pe mail toate ofertele inclusiv pe alea speciale cu reduceri. Ei nu aveau cum sa trimita ceva pentru ca nu aveau adresele noastre de mail. Dar pun pariu ca daca imi las adresa, voi primi periodic ofertele lor.
Ce pot eu sa spun sigur e ca noi am primit echipamentele de schi pe incredere. Am platit la final. Nu am lasat acolo nici buletin, nici pasaport, singurul lor "document" a fost o fisa in care am scris noi. Si pentru ei a fost suficient. Nu m-ar fi gasit niciodata dupa numele si numarul de la clapari.
In plus, la faza cu rusii...da-mi voie sa am dubii ca au spus adevarul.

diana, probabil ca voi v-ati dus in Austria cu o atitudine agreabila, de turist in vacanta, fara complexe de inferioritate privind locul de bastina si fara ganduri ascunse de "vaaai, ce or sa zica strainii astia ca io vin din ro", "sa am grija sa nu ma auda vorbind" etc. De aceea atitudinea celor de acolo a fost una fireasca, amabila si degajata.
Eu insa o cred pe simali ca strainii care vin ea in contact au un comportament dezagreabil, mesajele ei sunt intolerante si dispretuitoare vizavi de tot ceea ce e "strain", uneori la limita xenofobiei, considera ca toti cei 'de cultura diferita" sunt sovini, falsi, sabotori (asta m-a distrat, imi aminteste de filmele cu comunisti in care tarisoara noastra era 'sabotata' de agenturile straine), asta in cazul in care nu sunt de-a dreptul tampiti. E normal ca o astfel de atitudine sa genereze ostilitate din partea interlocutorului, 'strain' sau nu, e normal ca el sa adopte o atitudine defensiva in fata unei asemenea agresivitati.
In acelasi timp o atitudine deschisa si necomplexata duce la raspuns pe masura. Iar asta tine de natura umana, n-are nici o legatura cu locul de nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

:) doar nu vreti sa ziceti ca plangeti dupa spam?
daca lasti adresa de mail, si ei o baga in sistem (sorry, da' alt cuvand mai potrivit nu am gasit) primeai si tu maretele oferte speciale.
eu una, sincer as zice merci :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

simali, bad news (ca vad ca le ai cu engleza )copilul tau va face la un moment dat exact ceea ce va dori el, in Romania sau aiurea. Tu vei avea doua optiuni: sa te bucuri pentru el sau sa regreti ca nu a trait viata pe care i-ai pregatit-o tu. Am intalnit si aici parinti (romani) din a doua categorie: lectii de pian, calarie, navigatie, 5 limbi straine, iar fiica a ajuns sa se marite cu un fiu de motociclist... Dezamagire mare... ce conteaza ca fata e fericita? Dar limbile ei straine, dar pianul ei...???

quote:
Tu vezi o lume mare si frumoasa care ne asteapta pe toti cu bratele deschise sa ne indeplinim visurile? Eu vad o lume mare, dar plina de oameni saraci si disperati care TOTI trebuie sa puna ceva pe masa familiei. Si cand un emigrant chinez vine si, pe un bol de orez, face ceea ce tu ieri faceai pe 3000 de EUR te duci si-i dai foc sau te internezi la nebuni.

alice

Wow! Pai daca cineva are de ales intre a trai intr-o tara straina si a gandi asa "Tu vezi o lume mare si frumoasa care ne asteapta pe toti cu bratele deschise sa ne indeplinim visurile?" sau a trai in Romania si a gandi ca tine... cu chinezi pe care va trebui sa ii omori pentru ca sa ai mancare pe masa... pai asta mi se pare cea mai buna pledoarie pentru emigrare!

Iar in privinta sabotajului... sa fim seriosi. Cunosc doi romani care aici lucreaza in companii ce au afaceri cu Romania... niciodata partile romane nu respecta termenele, preturile, materialele care s-au discutat initial... se saboteaza romanii singuri, nu e nevoie de interventii din exterior.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

quote:

Nu imi dau seama cum ai ajuns tu la concluzia asta. Pe langa faptul ca este deplasata, este si jignitoare pt majoritatea celor care au ales sa emigreze.
quote:

Nu ma intereseaza in nici un fel cei care au ales sa emigreze. Ma intereseaza modul in care noi, parintii din Romania putem sa ne crestem copiii in respect si demnitate. Si sunt convinsa ca si in tara in care ai emigrat tu exista oamni ca mine, care raman si pun umarul la greu, pentru ca daca nu era asa tu nu ai mai fi avut unde emigra.

quote:

te-ai gandit ca nici austriecilor alora nu le-o fi placut de voi ca persoane si de aceea nu v-au mai trimis oferta ca sa va 'invite' pe la ei? Asta pare a avea legatura mai degraba cu atitudinea voastra personala, cu comportamentul vostru la fata locului si nu cu nationalitatea.
quote:

Ba da. Mai ales ca am facut chestiile alea romanesti:
- am aruncat mucurile de tiagri pe covorul scump;
- am tipat la receptionera si i-am administrat diferite injurii;
- am furat prosoapele de la baie si feonul;
- am baut apa din bolul cu lamaie pentru spalat pe maini;
- ne-am batut copilul in public;
- am fugit fara sa platim;
- ne-am imbatat si am urlat pe holuri;
- si multe altele....

alice

Mergi la inceput