Croitorie - sfaturi si idei(Capitolul 5)

Croitorie - sfaturi si idei(Capitolul 5) | Autor: Guguluff

Link direct la acest mesaj

A coase sau a nu coase: iata-intrebarea.
Fragment din actul V al piesei "Hamlet-ochet", Adaptare dupa W.Shakespeare.
Actul IV
Sa avem mult spor.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Fetele, ati fost harnice rau, ati scris muuult de ieri pana azi.
Aura am gasit un video cu facutul de butoniere pe masina Singer, numai ca asta are program de butoniera. Oricum e bine sa vezi nu doar explicatii, e mai simplu: http://video.yahoo.com/video/play?vid=567170&fr=
S-ar putea sa iasa cu zig-zag-ul dar cred ca e mai greu si trebuie sa incerci cateva inainte. Desenezi un T cu doua capete si faci zig-zag ingust in stanga si dreapta liniei verticale. La capetele orizontale bati cateva cusaturi pe loc(tot zig-zag).
Iulia, e mortal puloverul negru. Maica-mea tricoteaza dar nu ar avea atata rabdare sa lucreze cu ochiuri mici si ditamai pulover-ul. Esti buna rau, si cu fermoar, tzaisz.
Diana, e dotata rau masina ta. Acum iti dau putine picioruse ca sa te faca sa cumperi altele, separat. Masinile noi, mai ales alea computerizate, ce sa zic... cos singure dar sunt si sensibile rau. Merita da ai una noua si una veche. Aia veche pt blugi, huse groase, nenorociri si aia noua pt fineturi, cusaturi decorative, etc.
Alina, asteptam paturica, cand poti sa o termini. Si vezi ca au mai observat si fetele ca stralucesti. Lasa ca ce-a fost mai usor a trecut, ma rog, se zice ca al 2-lea trimestru e cel mai usor ca scapi de greturi si nici nu e burtica mare-mare.
Elena, bine ca bb e vioi(ai baut Cola, cumva?) si sportiv. Si cu greutatea... lasa ca mai vorbim pe mess despre ce am patit eu cu eco 2D. Vrem costumas de gravi, sper sa te lase mai moale bosshii mai ales ca zici ca s-au interesat de tine.
Va pupic.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Buna fetele,

Alina multumim pentru noul capitol!
Eu nu beau cola, si nimic acidulat, mai ales in perioada asta! Tot sper sa reusesc si eu sa mai cos ceva sa "ma laud" si eu cu burtica mea. Eu sunt in criza de timp

Aura vezi ca in paginile capitolului trecut am facut eu un filmulet cu butoniere.

Va pupic fetele,



Elena 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

Fetele va multumesc din suflet pentru explicatii si filmulete. Am priceput procesu', am executat 3 butoniere si pot spune ca am inceput sa ma pricep, trebuie multa atentie sa nu imi mai iasa stramba cusatura dar in timp eu zic ca o sa reusesc. Defectul meu este ca nu tot timpul am rabdare.
Am incercat sa fac iar maieu pt copii dar iar n-am reusit la partea cu cusutul, e prea moale materialul. Am incercat si cusatura cu ac dublu si cu foaie de xerox dedesubt a mers super. Cand s-a terminat foaia acul din dreapta iar a facut figuri, am pus iar foaie dar n-a vrut sa mai mearga, sarea pasi continuu. Si sa nu mai spun ca hartia de xerox prea groasa cand am vrut sa o indepartez mi-a ciufulit bumbacul. Sunt un dezastru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Aura, sa incerci cu hartie mai subtire, de copt sau servetel. Foile A4 cred ca sunt prea groase; desi zici ca a cusut bine... Incearca sa o reglezi pe o bucata de Bbc si dupa aia coase materialul elastic.
Si nu mai zi ca esti dezastru. Eu am scos un tipar de caciula pt aia mica dupa o caciula de-a ei din tricot, dar nu m-am gandit ca aia e elastica si materialul meu e raiat. I-am facut o gentuta din caciulita prea mica si cand s-a sculat i-am masurat capul. De, mintea romanului cea de pe urma...

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomari spune:

-telor,
Hop si eu in legatura cu butoniera; ca sa nu se deplaseze materialul eu m-am invatat sa-l prind cu acul pe distanta pe care trebuie sa fac butoniera. Astfel o am trasata ca lungime si am evidentiata si distanta intre cusaturi.
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1526.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1527-1.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

of fetelor multumesc pt explicatii.
tomari am sa incerc metoda ta data viitoare ca mi se pare ca boldul infipt fix cat vreau sa fac butoniera ma va ghida mai bine.
Ce sa va zic, de 3 ore incerc sa cos placa din fata la camasa care mi-am facut-o luna trecuta, partea cu butonierele(pe cea veche am desfacut-o ca erau varza butonierele). Abia am reusit si ma doare capul de tampesc, dar bine ca am reusit. La butoniere nu ma bag akum ca-s prea obosita si nervoasa. Astept sa ma calmez pana sapt. viit.

Am descoperit ca la umeri camasa e prea mica. Si am luat nr. 44 din burda ca sa fiu sigura ca ma cuprinde. Ideea e ca eu ma incadrez intre nr. 40 si 44 la nr. de tipar din burda. trebuie sa adaptez si se pare ca nu-mi reuseste. Si faza ca se fac placutele alea in fata ma termina ca eu nu prea pot sa le cos bine si descos si cos iar si iar descos si tot asa de innebunesc. Am zis ca imi croiesc singura fara tipar doar din masuratorile mele o camasa(fara sa ii mai fac placutele alea si alte chestii care ma incurca) dar nu stiu sa fac linia aia curba la rascroiala manecilor(la maneci si la partile din fata si din spate). Am florar dar nu stiu sa-l folosesc.
Deja mi-a jena sa ma tot plang si sa cer ajutor.
Va doresc un wk placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

Alina si io am patit chestii din astea, am facut 2 caciuli care-s cam mari de copii si una care e mica si nici material din ala gros nu mai am. Si unde pui ca tot nu le-am masurat capatanile si fac tot dupa caciuli existente deja. Cel putin tu te-ai invatat minte , io nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shmily spune:

Buna fetelor... ma scuzati ca dau mai rar pe-aici, dar sunt asa incantata de masinuta ca as coase intr-una! pana acum am tot facut incercari pe resturi de materiale... dar azi am terminat de croit rochita de craciunica a piticei si vreau sa o si cos... nu toata, ca mai trebuie sa merg sa mai imi iau niste material (aveam ceva dar acum am vazut ca nu-i de-ajuns si azi e prea frig sa scot pitica din casa).Oricum , toata ziua nu stiu cum sa fac sa termin treburile mai repede ca sa am timp si de tica-tica... si seara abia imi vine sa merg la nani... as sta numai in fata ei! oricum, tot mai intru pe-aici... ca mai am nevoie de sfaturi... sa mai vad ce-ati facut si voi... si cand oi putea, sa ma mai laud si io cu ce-am facut!!!
din ianuarie nu stiu sigur cat de des voi mai putea intra ca ma mut... voi sta pana in primavara cu chirie si in primavara ne apucam sa ne facem casuta... dar am vandut apartamentul si mai stam aici pana dupa sarbatori... unde voi merge cu chirie am inteles ca au internet, dar sa vad daca-mi dau voie sa imi pun si io...sau daca se poate cumva sa ma conectez de la cablul lor... nu stiu inca... dar oricum, chiar daca nu voi avea, tot o sa mai trec o data la 1-2 zile pe la o sala de net sa va mai spun ce mai fac...
aura, io n-am stiut ca nu-i activat Pm-ul.. acum l-am activat dar cred ca tre sa trimiti iar pt ca nu am primit nimic... sau...mai e nevoie sa te sun? ca am inteles ca deja faci butoniere si ca n-ai functie pt asa cva... oricum, nu stam chiar departe... io stau pe la Doraly mall, si din ianuarie cand ma mut voi sta tot prin preajma... un pic mai spre Km 5.
Am plecat fetelor sa mai ticaiesc un pic... pana nu ajunge tati acasa si tre sa intru-n priza cu mancare, copil, baitza si toate altele...
Va pup si spor la croitorit!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomari spune:

Ieri am rasfoit cateva rev. Burda ptr. copii:
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1525.jpghttp://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1524.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1523.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1522.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1521.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1520.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1519.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1518.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1517.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1515.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1513.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1512.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1511.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1510.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1509.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1506.jpg
http://i235.photobucket.com/albums/ee146/tomari_album/DSCI1505.jpg

Nu sunt foarte clare detaliile, dar multe ca model si constructie nu sunt dificile. Daca aveti nevoie de tipare vedem cum le putem multiplica astfel incat sa le puteti printa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shmily spune:

tomari, daca ai putea pune cumva tiparele in asa fel incat sa poata fi printate, ti-as fi foarte recunoscatoare... ma pasioneaza f mult hainutele pt copii si ma gandesc ca, chiar de voi gasi ceva de lucru in domeniul croitoriei (cum sunt la inceput, caut lenjerii si chestii de-astea simple)dar tot vreau acasa, pt mine, sa fac cat mai multe modele pt copii ca sa ma "perfectionez" in asa ceva... am io o pata pe creier!!!


Mergi la inceput