Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (56)
Raspunsuri - Pagina 5
nemary spune:
quote:
Originally posted by Adryana_4u
am uitat sa schimb semnatura...a mai trecut o saptamana,intram de azi in saptamana 28, adica luna a ...CE LUNA????
Adriana S.
-28 sapt- BIANCA
acte
bebe evolueaza
www.flickr.com/photos/adryana_4u/1468720937/in/photostream/" target="_blank">Bianca-22sapt.
felicitari azi ai intrat in luna a 7-a.
Mari 28+ bebe
odiseea
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
miri_mik spune:
gugu, daca e sa fie diabet gestational, ceea iti tin pumnii sa nu fie, desi...fiind direct "afectata" pot sa-ti spun ca 2700 la 32 de saptamani e multishor - deci sa revin, daca e sa fie, fara panica. vei face un regim ultimele 8 saptamani si iti vei controla glicemia dupa masa. scopul e sa impiedici baitsele "in zahar" ale lui bebe si eventualele criza de hipoglicemie la bebe dupa nastere. nu e greu! e vorba de 8 saptamani, daca e sa fie, da, ma repet, sper sa nu fie cazul. cu un simplu regim ai sa il impiedici pe bebe sa treaca peste limitele general acceptate la nastere. despre kgle tale, da-le incolo. alea nu-s relevante!totul e sa nu faca bebe bai glicemice.
pusici multi d ela mine, si curaj!
miutsa, multumim de aprecieri:) io-s a dreaq, da am un bebe de care-s idnragostita:))) savaz cumo fi al doilea. ceaziana, daca trebe facuta - nimic nu-i sigur pana in ziua x - nu te impiedica sa faci si 4 alti copii. chestia cu: "daca e prima cezariana, e si a doua" sau "o cezariana inseamna ca mai mult d eun copil nu mai faci" e mit. taietura e orizontala, masura de prevenire a desirarilor in caz de o alta sarcina, si nu te impiedica nimeni sa nasti normal dupa. pt lichid, apa.la greu.
ancabine ati ajuns acasa! sunteti frumoase foc! cu somnul si papica, rabdarica, toate se aranjeaza in timp. pusici si sa cresteti mari si dodoloatse din lapticul lui mami:)
miri_mik 30+
www.webshots.com/user/mirimik" target="_blank">bebe sacha si bruno
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png
nemary spune:
Ancutz, bine ai revenit acasa, frumoase si sanatoase. ai o fetita super dragutza si zambareatza. Sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii.
Guguleana, stai linistita si nu-ti mai face ganduri negre, baiatul tau este bine si se dezvolta normal.
Mari 28+ bebe
odiseea
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
Laura Ioana spune:
Gugule sunt convinsa ca ai un bebe mai marisor si atat. Nu cred ca sunt probleme. E posibil sa nasti un pic mai devreme daca se dovedeste ca bebe e chiar mare, ca sa nu depaseasca 4 kg (cica au tot felul de probleme cei nascuti mai grasuni). Si mie mi-a spus Iosup ca am circulatia pe artera ombilicala cam proasta si ca bebe nu se alimenteaza f bine, dar pana la varsta asta a sarcinii s-a dezvoltat normal.
In alta ordine de idei, ma bucur sa te mai "vad". Am tot intrebat de tine si tu nik! Ai lasat un nr de tel in mail-ul comun ca sa putem tzine legatura?
32+ AMR 8 saptamani
Poze Laura
Puiul nostru drag
Sarcina 2007
AngeliquedeS spune:
Gugu, fa analiza pt diabet sa te linistesti si ai sa vezi ca e totul ok. Cat despre kg, vorba ta, mamicile care iau 25 - 30 de kg ce mai zic?
Alina023, nu mai fi suparata. Va recomand din tot sufletul o carte, Cele cinci limbaje ale iubirii de Gary Chapman. Fiecare om isi manifesta iubirea in alt mod. Aceste cinci limbaje ar fi:
1. cuvintele de incurajare
2. oferirea de daruri
3. serviciile
4. timpul acordat
5. mangaierile si atingerile fizice.
Fiecare om isi manifesta iubirea predominant in unul din aceste moduri (pot fi si mai multe dar intotdeauna predomina unul deasupra celorlalte) si se simte iubit atunci cand partenerul actioneaza in consecinta.
La mine limbajul principal al iubirii sunt darurile, eu ma simt iubita atunci cand partenerul imi daruieste ceva, orice, dar sa fie un gest de la el. Bineinteles ca in 10 ani al meu s-a invatat si face din proprie initiativa dar cum eu sunt lacomila, mai cer daruri si cand imi tuna mie , nu numai atunci cand imi face el.
Pt ca acesta e limbajul meu de iubire, la inceput tindeam sa ma comport cu el la fel, adica imi manifestam iubirea fata de el facandu-i daruri. Dar pe el lucrul asta il lasa rece pt ca limbajul lui de iubire e altfel, si anume cuvintele de incurajare. Si atunci am renuntat sa ii fac daruri pe care oricum nu le aprecia (la el lucrurile pe care le primeste trebuie sa aiba strict valoare practica pt a le putea aprecia) si am inceput sa ii vorbesc in limbajul lui de iubire. Si atunci... ce schimbare! Sper ca ati inteles ceva din ce v-am spus eu aici si nu v-am parut nebuna
Poate ca in cazul sotului tau limbajul iubirii sunt serviciile si ajutandu-te in gospodarie are impresia ca ar trebui sa fii multumita pt ca el asa isi manifesta iubirea si la randul lui nu poate intelege de ce nu apreciezi gestul lui.
Va redau mai jos o scurta descriere a cartii:
In urma unei indelungate experiente in calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a ajuns la concluzia ca principala problema a cuplurilor contemporane o reprezinta modul in care partenerii isi comunica afectiunea. El sustine ca dincolo de limbajul specific in care fiecare dintre noi isi exprima sau primeste iubirea, exista cinci limbaje principale: cuvintele de incurajare, timpul acordat, primirea de daruri, serviciile si mingiierile fizice.
De regula, limbajul dumneavoastra principal de iubire nu este acelasi cu al sotului sau al sotiei. Poate ati dori ca ea sa va incurajeze in intreprinderile dumneavoastra, insa nu face decit sa va gateasca cele mai gustoase mincaruri din lume. Poate ca ati dori ca el sa va scoata la o plimbare in parc, pentru ca nu ati mai iesit demult in natura si pe vremuri era una dintre cele mai mari placeri ale dumnevoastra. Insa el nu pricepe si munceste din zori pina-n seara pentru a aduce mai multi bani in casa. Daca amindoi veti invata sa vorbiti si sa intelegeti limbajul principal de iubire al partenerului, nimic nu va mai sta in calea fericirii caminului dumneavoastra, in care, parinti si copii, va veti simti iubiti si in siguranta. Cartea cuprinde si un ghid pentru partener si discutii de grup. Iubirea este cel mai important cuvint dintr-o limba si cel mai derutant. Scopul acestei carti nu este sa elimine confuziile din jurul acestui cuvint, iubire, ci sa se concentreze asupra acelui tip de iubire esential pentru sanatatea noastra afectiva.
Miri ce ai spus tu despre sotul tau care nu a fost invatat de maica-sa sa dea flori pt ca ea nu le aprecia, am bagat si eu la cap sa nu fac la fel cu bebele meu. Eu nu apreciez florile decat daca e vorba de un buchet wow, din ala facut la florarie si care sare de 500.000 Altfel ma lasa rece si mi se par bani aruncati aiurea. or sa am grija sa nu il invat asa ca poate va da peste o fata care va suferi din cauza asta...
Miutza, bine ai revenit!
Ancadragoman, am vazut pozele, cea mica seamana perfect cu mami a ei!!!!!
Va puuuuuup. Eu ma simt mai bine, am dormit asa de bine azi noapte, la 12 m-am trezit!
Pupici,
Angelique 33+ bb Viktor
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...,
evolutie burtica , lucrusoare bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori
AMR: maxim 7 saptamani!
aurel_cris spune:
Gravidutele mele dragi si eu va citesc mereu iau notite,va admir burticile,hainutele,coafurile e.t.c.Eu sincer nu prea am scris caci stau mai mult in pat si fiecare zi este la fel.Cumparaturi nu am facut inca,m-am tuns si eu dar imi este dor de niste tratamente la cosmetica......aici nu vine nimeni acasa sa te faca frumusica
Acum sa va zic cate ceva si despre mine,am avut o saptamana nasoala contractii si nesomn la greu.Ieri am fost la echo si ca atare au aparut conseecintele OI deschis 13,5 cu 9,6 ma intrebat echografista de contractii si am zis oo yes.Bebe se misca foarte mult si deasemeenea bate in col,mai fetelor zi si noapte e in miscare o avea ceva?Concluzia sa stau la pat ca bebe creste si acu sta exact pe cusatura de la cerclaj,mi-a dat si o poza iar miscarile ei cu contractiile zapacesc un pic colul.Mi-au facut prima injectie cu steroizi iar azi ma prezint la a doua,noroc ca dupa cusatura colul a ramas acelasi cam 21 mm inchis.Ma simt tare intoasa pe dos,nesomnul imi da dureri de cap,la toaleta ma duc din 5 in 5 minute,am o stare........Ce sa va mai zic ca la spital iar am avut fel de fel de surprize,prima data nu imi gasesc dosarul,dupa ma lasa mereu la urma ca imi fac echo vaginal si astea bag seama se feresc.Culmineaza cu cretina care sa apuca sa imi faca scan baga sonda in mine si constata ca nu stie unde sunt cusaturile,zice ma duc sa aduc colega,pleaca lasandu-ma cu sonda in mine ma fetelor.Dupa ce ca e si asa destul de delicat echo inauntru la problema mea mai ma lasa si cracanata cu sonda in mine,scuze de exprimare dar imi venea sa o omor.Ies de acolo sa ma duc la dr. si moasa zice e on call,nu stim daca se mai intoarce.Stau ce stau da telefon dupa ea,vinee intr-un tarziu dar ramasesem ultima si toate se grabeau sa plece.Ii pun eu ceva intrebari,ii zic de steroizi,ma plang de nesomn,contractii,dusul des la toaleta.....Ii zice moasei sa imi controleze urina de infectie si sa imi faca steroizi asta ziceai ca ma omoara ca era tarziu.Cica de ce vreau analiza a urina ca sa se duc femeile gravide des la toaleta,pai zic stiu dar eu am mai avut infectii.....eu nu stiu cum sa mai imi controlez nervi cu astia zau.Dupa care zice ridicate in picioare sa iti fac injectia in fundulet,ma uit eu la ea cica pantaloni jos.Ma apuc eu sa ii dau jos,am pantaloni din aia peste burtica,ati vazut ca trebuie sa ii dai asa dintr-o parte in alta ca sunt lungi.Nu mai avea rabdare gata sa ma injecteze prin ei,baga acu intr-o secunda si il si scoate,de nu ma durut zic daca ii trag una .Asa a decurs la mine o alta aventura de mers la spital......a si la bebe nu sa uitat deloc ca nu scria pe biletelul de la drAbia la 28 sapt imi spune si mie cit cantareste bebele cica,rahat de sistem zau si cica sunt o tara civilizata.Imi dau seama ca si aici lucrurile merg ca la noi in spitalele de provincie sunt uneori oameni de rahat,in Londra am fost tratata mult mai bine.Oricum si acolo mai dai o spaguta si esti tratata mult mai bine.Sa ma duc la particuar mereu e cam scumpulet echo si control 300 de lire.Doamne fereste de nevoie dau oricat caci bebele merita toti bani din lume cum zice si tati.Sper ca nu v-am plictisit dar simt ca explodez.
Va doresc la toate sarcini cat mai usoare si fara probleme,felicitari pentru AMR-uri,eu mai am asa o cale lunga,ma rog la DD sa ajung si eu acolo.
LA MULTI ANI pentru toate sarbatoritele luni noembrie si cu scuze pentru intarziere,deasemenea la MIHAELE si GABRIELE burticoase
la toate fara exceptie
23+
gugushtiuc spune:
quote:
Originally posted by Laura Ioana
Gugule sunt convinsa ca ai un bebe mai marisor si atat. Nu cred ca sunt probleme. E posibil sa nasti un pic mai devreme daca se dovedeste ca bebe e chiar mare, ca sa nu depaseasca 4 kg (cica au tot felul de probleme cei nascuti mai grasuni). Si mie mi-a spus Iosup ca am circulatia pe artera ombilicala cam proasta si ca bebe nu se alimenteaza f bine, dar pana la varsta asta a sarcinii s-a dezvoltat normal.
In alta ordine de idei, ma bucur sa te mai "vad". Am tot intrebat de tine si tu nik! Ai lasat un nr de tel in mail-ul comun ca sa putem tzine legatura?
32+ AMR 8 saptamani
Poze Laura
Puiul nostru drag
Sarcina 2007
Sa-mi fie trushine, dar am uitat parola. Banuiesc ca daca e sa nasc mai repede trebuie sa fac cezariana?
Artera ombilicala unica e asociata cu si cu malformatii. In ceea ce priveste alimentarea eu zic ca nu cred ca sunt probleme odata ce a luat atat de mult in greutate bebica.
GUGU 32+ Alex?
AMR 8 SAPTAMANI!!!
www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze mami, tati si GUGU mic
AngeliquedeS spune:
Fetelor, ia cititi aici sa vedeti ce porcarie: http://www.click.ro/actualitate/doar-un-an-pentru-cresterea-copilului
Pupici,
Angelique 33+ bb Viktor
Mare, Munte, Flori
aurel_cris spune:
Ai dreptate ANGI o porcarie,oricum iti da alegere sa te intorci la munca mai devreme daca doresti,nu??Este alegerea ta,sincer aici concediul de materninate am inteles ca este 6 luni.
quote:
Originally posted by AngeliquedeS
Fetelor, ia cititi aici sa vedeti ce porcarie: http://www.click.ro/actualitate/doar-un-an-pentru-cresterea-copilului
Pupici,
Angelique 33+ bb Viktor
Mare, Munte, Flori
danybv spune:
Chiar ca este o procarie .In tara asta nimic nu se face cum trebuie .M-a enervat la culme ce a declarat Romanita Iovan: pai ea poate sa mearga la lucru ca are cine sa-i stea cu copilul si are bani destui dar noi cei de rand nu avem posibilitatea asta .
danybv31Maria