BROMURA DE ETIDIU

BROMURA DE ETIDIU | Autor: cati

Link direct la acest mesaj

Eu sufar.Nu am dormit asnoapte de frica,de grija,
de groaza.
Folosesc bromura de ethidium pentru niste experiente.
Un profesor de fizica s-a ingrozit cand a auzit cu ce lucrez si mi-a zis ca am un copil de crescut si sa nu imi bat joc de viata mea.

Eu i-am zis ca in literatura romana circula articole
ca aceasta subst nu e grava, ca e putin toxica , ca
nemtii se sperie degeaba.
Si el mi-a explicat....nu pot scrie .
Of , nu stiu...ma ingrijorez degeaba??intrebarile mele sunt:
"Din momentul in care s-a produs o modificare la
nivelul ADN (adica o mutatie)in corpul unei persoane,
Cat timp este pana se manifesta cancerul?"Cum as putea sa stiu daca dezvolt sau nu un cancer?
Ma roade aceasta intrebare, nu imi da voie sa dorm ,
sa traiesc.
Si ce se stie despre aceasta subst.Daca are cineva la indemana
sa trimita prin mail o copie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

Si eu lucrez cu aceasta substanta. E foarte toxica. Si eu ma ingrozesc de fiecare data cand fac PCR. Asta e. Ar trebui sa folosim masti, insa nu o fac. Eu simt usturime pe gat si nas dupa folosire. Poate ca si pt ca ma gandesc la cat e de toxica. Noi acum achzitionam un Real-time PCR pt a elimina folosirea bromurii.

Tu lucrezi zilnic cu bromura sau doar ocazional?

Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cati spune:

Buna Andrada
Multumesc pentru raspuns
Eu lucrez ocazional cu aceasta substanta,cam 4 ore pe sapt,in decurs de 3 sapt.Si mai am de lucru, dar rfuz.
Nu cred ca te ustura gatul doar ca te gandeai ca e toxica.Intr-adevar si pe mine ma ustura tare gatul si ochii.Si eu am si probleme de sanatate(respiratorii)si simteam cum se agraveaza.Si capul ma durea rau.Tu de cat timp lucrezi cu aceasta subst?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

De vreo 3 ani insa nu zilnic. Am perioade cand fac analizele 2-3 saptamani, cam de 3-4 ori pe an. Dar o sa lucrez din ce in ce mai mult. Oricum vreau sa trec pe Real time chiar din acest motiv.

Andrada

Mergi la inceput