Sezatoarea canadiana (71)
Raspunsuri - Pagina 13
oanagabriela spune:
Am si eu o intrebare (stiu ca s-a mai discutat, dar pe vremea aceea nu eram interesata): sintem invitati la un botez la restaurant (prima data in Canada) si nu stiu cam citi bani sa dau "cadou". In principiu vom fii 4 persoane (noi doi, copilul si bunica).
cge spune:
Lorelai, multumim de intrebare: Victor si Anca sunt bine.
I-am intepat vineri dimineata ca o mama sadica ce sunt, ptr analize.
Pediatra de aici a considerat ca e mai bine sa le faca un set complet de analize(sange, paraziti etc) ca sa stie de unde pleaca cu ei.
Mai avem de facut un test PPD ptr care trebuie sa ajungem la CSLC.
In ianuarie, i-am programat la vaccinuri, in decembrie pe Victor la oftalmolog, si pe Anca la cardiolog.
In rest, aseara am fost la scoala la Victor ca e un coleg care il bate. Sper sa se rezolve situatia, si Victor sa scape numai cu bataia de pana acum.
Multa sanatate la toti puiutii ca asta e cea mai importanta.
Cam atat despre noi,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
nelia spune:
Cge, de ce pe Ana la cardiolog? Intreb, pentru ca eu am fost cu Agata cam la toate analizele de rutina, inclusiv la dentist odata la 6 luni, la oftalmolog, orelist, cu Tudora la fel mai putin dentist si oftalmolog, ca e micuta inca.. dar la cardiolog nu m-am gindit. Te duci pentru un consult de rutina?
Ira, perioadele astea cu aere preadolescentine apar si dispar, cel putin in cazul Agatei cam asa se petrec lucrurile. Acum si noi sintem intr-o faza mai mult adolescentina decit pre-... are o atitudine care cere palme, vorba lui ta-su! Comenteaza orice ii spun, da ochii peste cap cind nu-i convine, se duce tifnoasa in camera ei si cica sa nu o deranjam. O las in pace cind nu exagereaza, dar nu-i dau voie sa trinteasca usa, sa o inchida de tot, sa se strimbe sau sa dea ochii peste cap... Cind o ia de tot pe aratura, ii mai aplic cite o pedeapsa din alea care o ustura (cum ar fi taiatul filmului sau desenului din ziua respectiva sau banii pentru cafeterie unde maninca vinerea...). Si cind ma gindesc ca asta e doar inceputul!
Noi mai avem noroc ca o cearta Tudora! Ii spune foarte serioasa ca nu-i frumos, ca ii supara pe mami si pe tati... Si Agata ii raspunde ei, ce stii tu, esti prea mica!?!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">37+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 16 zile!
columbiana spune:
Oana, noi am dat 150$ anul trecut la un botez; habar n-am daca a fost prea putin sau nu.
Noa, acum ca citesc despre fetele voastre ma mai linistesc , al meu nazdravan a venit ieri cu un punct rosu de la scoala; pina acum a mai avut el cite un galben saptaminal, dar acum a trecut la rosu; sa vedem ce urmeaza.....
noi am facut o scrisoare in alb cu antetul lui Mos Craciun si e pusa pe perete; pe o parte are stelute, cind remarcam buna purtare, pe alta are puncte negre cind ne scoate par alb; cind nu mai razbesc iau carioca, ma indrept spre scrisoare, si berbecutul meu devine miel . altfel mi-a adus ieri prima dictare fara greseli
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
Ira spune:
Fetelor, ma doare capu' de-nnebunesc, am fost la dentist, am gasit in fine unul capabil sa se ocupe de mine, da' m-a lovit cu tarifele. Numai o lucrare (lucrari pe canal si pivoate si pod de portelan) ma costa 6500 dolari. Mai repet inca odata ca s-a m-aud mai bine 6500$ o singura lucrare, furt la drumul mare, zau asa, cat o masina bunicica sau mobila din toata casa, in pana mea. Scuzatz nervii, ca simt ca explodez.
Voi ce ziceti, astea-s preturile ? Io rendez-vous mi-am luat, ca m-a luat tare dentistu si mi-a zis ca infectiile mici de la radacina imi vor afecta sanatatea, inima, dintii vor cadea f repede si alte povesti de groaza....da' lu sotzu' nu i-am spus, tre' sa-l iau cu binisoru' ca sa nu ma arunce pe geam. Voi ce credeti, e pretz normal sau am dat io de ce-i mai rau pe lumea asta in materie de dentisti ?
Morala povestii : Aveti grija de dintii copiilor vostri, daca de ai vostri personali nu mai aveti cum, va fi o mare investitie in viitor.
Of doamne. Mqqm, unde esti sa ma consolezi, ca fac cu nervii, va rog, fetelor, aveti ceva sfaturi ? Merci.
Oanagabriela, eu stiam asa : intrebi cat e meniul de persoana la restaurant si platesti cam dublu, de ex. daca meniul e 40$, va fi 80$ de persoana, copilul precis nu va avea meniu intreg. Distractie placuta oricum!
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
Ica 1975 spune:
Lorelaim, acu' puiuta este bine, merci; sper ca si Gabisor la fel. Vad ca sotul tau este rasfatat ...
Cge, nu eram noi cu renovatul, desi nici nu stii cat mi-as dori sa fi fost, era Ina; da sper sa fim si noi ...
Sanatate la puiuti.
Ira, draga mea, nu stiu ce-ti face tie, insa mie pe o coroana mi-a cerut 3.000$, pe care evident nu-i am, si cand mi-a aratat ca o coroana imbraca doar un dinte m-a luat cu ameteli si este garantata doar 5 ani, asa ca nu stiu ce voi face. Am si eu o mica infectie la radacina unui dinte, din spusele ei astea apar ptr ca tratamentul pe canal n-a fost bine facut (in Romania) si cu timpul ''pierzi os'' (expresia ei) si dintele cade . Am fost ieri si nici pana acum nu mi-am revenit . Sa nu-ti mai spun ca mi-a refacut o plomba facut aici acum cateva luni ... la o dentista romanca, cica nu era umpluta complet cavitatea . Plus, un inceput de gingivita . Toate bune, insa nu mi-a spus daca pot face ceva sa opresc procesul asta sau nu ... poate inventeaza cine vre-o pastila de crescut dintii ( a 3-a dentitie )
O zi buna tuturor si o de care doriti sau ceai
Noi
Ce faci te si face.
Ira spune:
Of dumnezeule mare, nu stiu ce sa mai zic ca nu am luat inca nici o decizie. Cred ca o sa ma duc totusi sa-mi refac cel putin lucrarile de canal si pivotii (mi-a zis ca se poate sa fac asta fara sa-mi puna si podul acela)) si asta va fi cadoul meu de Craciun. De estetica ma voi ocupa mai tarziu, daca ma vor tine buzunarele, asta e, nu le putem avea pe toate.
Cred ca e f important sa ne refacem lucrarile de canal, pt. ca infectiile acolo sunt absolut nocive, mie mi-a prescris tipa si antibiotice si (am ramas socata) mi-a zis ca niste mici punctulete de grasime de pe obraz care sunt abia vizibile isi au originea in infectiile dentare, pot afecta chiar si sinusurile, inima, etc.
Fetelor, si stiti ce mi-a mai zis doctorita ? A fost fff directa. Ca dintii mei sunt super, numai ca am avut parte de niste lucrari barbare din secolul 19, cu dinti pusi absolut nejustificat si lucrari mari si prost facute, nervi de dinti scosi degeaba, etc. Nu va mai spun ce disperata sunt si cata ura am pe dentistii din Romania, cred ca am fost la cel putin 20 de dentisti acolo si toti o apa si-un pamant. Se face fidelizarea clientului acolo, cred, ca la foamea care e printre ei te duci cu o mica cariuta si-ti fac o ditai gaura in dinte, iti scot si nervul, ca sa aiba pe ce-si lua banii.
Sunt f suparata si mai trebuie sa ma duc si la serviciu, offffff, ca saptamana asta muncesc ca o disperata, predau 6 zile de luni pana vineri (am recuperari) si am si 4 concerte, noroc ca cu grupul meu uit de toate relele si imi mai trec din griji.
Sa nu uitam, deci, azi e 13 si scriu la pagina 13, tabarnak!
Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.
Ira spune:
Fetelor, nu mai pot de ras, i-am comunicat vestea sotului si el mi-a zis ca de 6500$ ma duce in Romania la tiganii aia maestri in metale si-mi face o comanda la toata gura cu dinti de aur, sa moara quebecoisii de oftica.
Important e ca ma sustine el, ca io personal nu sunt capabila sa ma sustin pe mine insami si simt c-o iau la vale de nervi.
Ica, roag-o pe quebecoisa sa-ti faca lucrarea de canal si sa-ti puna eventual o coroana temporara, care nu costa nimic, iar cand vei avea bani o sa i-o faci si pe aia, important e sa fie dintele sanatos!
maru spune:
Draga Ana, ai dreptate, noi am zis din starta ca nu ne uitam la case mai vechi de 10 ani, prefer sa aiba suprafata mai mica, da sa fie mai noua, ca noi avem 2 maini stangi cand e vorba de reparatii.
Ira, draga, mie dr mi-a cerut pentru implanturi 3 mii de bucata
si cu banii in rate. Si tre sa imi faca 4
i-am zis ca stau prost cu banii si a zis ca imi face o modalitate de plata in rate
da eu tot stau pe margine ca e mult a naibii
Doamne'ajuta!
POZE
Ira spune:
quote:
Originally posted by maru dr mi-a cerut pentru implanturi 3 mii de bucata
si cu banii in rate.
Estie! Vorbesti serios ?
Acuma tocmai ce ma taie un feeling ...ca stiu ce o sa vrea Sofia sa devina cand o fi mare!
Sotie de dentist, ofcourz.