Nu-mi mai dau copilul la scoala!
Raspunsuri - Pagina 5
corinadana spune:
N am cratimaaaaaaaaa!!!!la computer...(mi e tasta pe mocheta) Da' mi s isteata si las spatiu ptr o eventuala cratima! Nu ma ajuti?!
Nu e teza numa' eram curioasa daca exista o alta varianta la porti incuiate!
Acum iti urez o zi buna, plec sa mi iau mica puscariasa de la scoala
/ puscarie.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
amoga spune:
quote:
Originally posted by ocebine
Nu stiu dar am impresia ca te gindesti cumva ca trimitem copiii la scoala in regim de "pistol la timpla"...copiilor mei le place foarte mult la scoala (privata btw). Merg cu placere, nu am avut niciodata incidente de bully, palme si pumni, insulte si jigniri. Nu se simt opresati, nu sint disciplinati fizic...
Tind sa cred ca cei de care se pomenea in mesajul de debut al acestui fir cum ca sunt victimele violentei colegilor lor, nu sunt chiar atit de entuziasmati in a merge la scoala. Asa ca imaginea asta de veselie generala pe care-i incearca pe copii cind aud cuvintul "scoala" nu e, as zice, cea mai potrivita.
In alta ordine de idei, sunt convins ca copiii nu sunt violenti datorita genelor pe care le mostenesc in momentul procrearii. Ceva (ce tine de mediu; "nurture, not nature") ii face sa fie irascibili si violenti. Ce? Ramine la presupunerea fiecaruia.
In orice caz, in ce ma priveste tind sa cred ca exista o legatura directa intre cantitatea de coercitii pe care le suporta cineva si nivelul de iritabilitate la care ajunge. Prin urmare, as prefera ca lucrurile sa curga inspre o relaxare a mediului, si nu inspre instaurarea a mai multor reguli si regulamente.
quote:
Acuma poate tie ti se pare o inchisoare...dar din punctul de vedere al unei mame, te asigur ca prefer incuierea portii si neadmiterea strainilor decit sa-mi dispara/plece copilul.
Din punctul de vedere al unui tata e acelasi lucru: ai face orice ca sa-ti protejezi copilul.
Si totusi, nu pot sa nu ma-ntreb pina unde merita impins instinctul acesta de protectie? Pentru ca e posibil sa devina o piedica la un moment dat (i.e. nu-mi las copilul sa se-atinga de computer de frica sa nu ajunga a discuta cu bin Laden).
Pina la urma, daca fistece persoana de pe planeta ar purta (bratara, implant, whatever) ceva prin care i s-ar putea urmari fiecare miscare, e destul de sigur ca ar scadea numarul rapirilor, violurilor, etc. Intrebarea e: esti dispus sa renunti la confidentialitatea libertatii de miscare de dragul super-protectiei personale? Sunt sigur ca unii ar fi.
Deci: unde ne oprim din frenezia asta cu masuri de protectie si control?
Nu am nici eu un raspuns definitiv. (Si, oricum, raspunsul depinde de toleranta fiecaruia la ceea ce percepe ca fiind un risc.) Dar asa, grosso modo, privesc cu multa retinere tot ceea ce presupune restrictii, regulamente, autoritate arbitrara.
A.M.
amoga spune:
quote:
Originally posted by corinadana
N am cratimaaaaaaaaa!!!!la computer...(mi e tasta pe mocheta) Da' mi s isteata si las spatiu ptr o eventuala cratima! Nu ma ajuti?!
Cum nu, isteata mosului? Ii spune "copiez de-altundeva". Merge, de regula, folosind Ctrl+C, urmat de Ctrl+V. Uite, de aci poti copia:
- - - - - - - - - - - - - - -
(Am pus mai multe, in caz ca ti se termina... :-).)
Acu' fugi iute la to'arasa educatoare si spune-i ce solutie ai gasit. Daca mai are energie dup-o zi de suflat in flueiras si racnit in porta-voce, poate-ti da si-o steluta rosie pe guleras...
A.M.
corinadana spune:
Hai ca mi ai luminat ziua!!! Esti un dulce!
Las o incolo de cratima, te prinzi tu unde trebuie sa fie si unde nu!
Eu am doar cravata...Poate mi aduce Mosul si un guleras!
P.S. Multumesc de cratime
, dar pot sa le pastrez doar?
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Ramona J spune:
Mie nu mi se pare ca se exagereaza cu protectia si cu masurile de control. Poate ca era bine sa fi fost asa si pe vremea noastra.
Trebuie sa existe un echilibru, sa protejezi fara a intra in intimitatea cuiva. Daca nu oricine intra in scoala, daca semnezi cind ai intrat si cind ai iesit, daca nu dau copilul chiar oricui cind iese de la scoala - eu zic ca-mi fac un serviciu, nu impiedica libertatea personala a copilului. Si zau ca apreciez faptul ca nu-i lasa sa-si care pumni cu nemiluita in timpul pauzelor!
Sigur ca ma preocupa libertatea individului, dar nu vad sa fie pusa in pericol datorita masurilor despre care vorbim aici.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
filofteia spune:
Multumesc fetelor din SUA care au avut curajul sa spuna ca si pe acolo se mai intampla.
Pe de alta parte, la noi la scoala exista un bodyguard, platit din fondul scolii, care are rolul sa pastreze ordinea. Le-a fost prezentat copiilor nostrii (care sunt clasa I) ca un fel de politist, dar care nu-i baga la inchisoare ci ii duce la director. Asta este exprimare plastica a lui fiimiu.
Cert este ca, daca nu esti adult, nu ai voie sa intri in scoala daca nu ai insigna scolii. Daca esti adult ai voie sa intri in scoala numai in pauza. Daca esti elev al scolii nu poti pleca din curtea scolii in timpul pauzelor ci numai dupa ce se termina orele.
Si la noi la scoala sunt separati copii, adica cei mici (clasele I-IV) dimineata, cei mari (clasele V-VIII) dupa masa.
Acum copiii agresivi nu trebuie sa fie neaparat mai mari ci pot fi din aceeasi clasa.
Si noi avem o astfel de problema, Adi se plangea de un baietel, asa ca am vorbit cu invatatoarea, care a vorbit cu parintii acestuia, deocamdata pare sa se fi rezolvat situatia, urmatorul pas este sa vorbim cu parintii chiar noi. Apoi vom mai vedea.
Mai ciudat este ca problema nu apare in pauze, cand fiecare se intalneste cu prietenii lui, ci in perioada de cand se suna pana vine invatatoarea.
simali spune:
quote:
Nici in scolile de stat din UK nu sint supravegheati. Si da, se intimpla exact ce spunea Simali si s-a intimplat la scoala la care e fiu-meu (el e clasa a 3a si are 7 ani). Din fericire nu i s-a intimplat lui, ci unui prieten din clasa, un baietel mai firav.
quote:
Eu cred ca este la fel de traumatizant si sa asisti la umilirea unui coleg. Si copiii neabuzati sunt nevoiti sa traiasca in acest mediu abuziv, sa suporte zilnic scenele descrise, etc. Astea nu-s conditii civilizate de studiu.
alice
simali spune:
quote:
Sint o multime de mame care stau acasa, ce-ar fi sa patruleze ele culoarele scolilor si spatiul de joaca (mama alocata fireste nu la clasa copilului)
quote:
Nu te lasa. In toate scolile in care am intrat parintii aparuti in pauze nu erau vazuti cu ochi buni. Ori erau afise care interziceau clar parintilor sa-si astepte copiii pe holurile scolii, ori te intamplina cineva la intrarea in scoala si-ti spunea ca nu se poate vizita scoala, ca exista zilele scolii pe data de si sa mergi atunci.
Cred ca se tem sa nu vezi diferite scene si sa le povestesti si altora... Teama de parintii aparuti brusc este un indiciu ca ceva e precis putred in Danemarca.
alice
simali spune:
quote:
In scolile de stat din Romania nu sint supravegheati pentru ca minunatul stat nu are bani sa angajeze oameni care sa faca asta, iar profesorii chiar nu au cum. Am lucrat intr-un liceu in care erau 2000 de elevi care in pauza umblau pe culoare, ieseau in curte, mergeau la toaleta, ieseau sa-si cumpere de mincare... Cine sa-i supravegheze? Eu aveam 10 minute in care trebuia sa cobor 3 etaje, sa las catalogul, sa iau catalogul pentru clasa urmatoare, sa merg in celalalt corp de liceu...A pretinde ca in conditiile astea puteam sa mai am si grija sa vad cine se bate, cine fumeaza, cine iese din scoala, ar fi fost o ipocrizie. Sistemul este prost organizat, oamenii sint prea putini si rezultatele sint dramatice. Si eu ma gindesc cu groaza la momentul in care copilul meu va ajunge la scoala, sper ca pina tunci sa-mi permit una particulara. Nu se face multa scoala nici in astea, dar macar sint supravegheati in permanenta.
quote:
- Am vizitat si o scoala in care, pe hol, la o masuta, statea un cadru didactic (profesorul de serviciu); se cunostea de la o posta. Pe hol copiii erau mai linistiti si nu am vazut scene de violenta. Din pacate nu aveau after school si nici nu m-au lasat sa urc la etaj sa vad daca si acolo, la clasele mici, este cineva ca jos.
- Cand eram eu in clasele I-IV invatatoarea statea cu noi in pauza iar iesitul in pauza se facea numai impreuna cu ea.
- daca scoala nu-si permite profesor de serviciu ar putea, asa cum spune Andrada, sa apeleze la voluntariatul parintilor;
alice
anella spune:
quote:
Nu stiu dar am impresia ca te gindesti cumva ca trimitem copiii la scoala in regim de "pistol la timpla"...copiilor mei le place foarte mult la scoala (privata btw). Merg cu placere, nu am avut niciodata incidente de bully, palme si pumni, insulte si jigniri. Nu se simt opresati, nu sint disciplinati fizic...
Dar...de la Pre-k pina la clasa IV usa principala este incuiata si nu poti intra (este vorba de adulti: straini, etc) decit dupa ce vizitezi biroul directoarei si ai permisiune. Nu poti ridica copilul de la scoala decit daca esti inregistrat sau parintii au telefonat in prealabil. Ies in curte la joaca (cind vremea permite), sint supravegheati de invatatoare si curtea scolii este incuiata.
Acuma poate tie ti se pare o inchisoare...dar din punctul de vedere al unei mame, te asigur ca prefer incuierea portii si neadmiterea strainilor decit sa-mi dispara/plece copilul. Unul din 10000 poate tie ti se pare insignifiant, dar daca este al meu, si a putut fi prevenita situatia, crede-ma ca teoria cu supravietuirea ta nu ma incalzeste citusi de putin.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
Ai perfecta dreptate!trebuie sa traiesti pe alta lume ca sa nu intelegi ca este nevoie de usi incuitae,paznici, samd pentru siguranta copilului.
Un exemplu:la gradinita unde merge copilul meu(grupa mica),in prima zi de gradinita,datorita aglomeratiei create si lipsei de supraveghere,un copilas(3 ani si 4 luni)si-a luat rucsacelul si a plecat singur acasa,fara sa-si dea nimeni seama(educatoarele,ingrijiotarele etc)
Copilul din fericire a ajuns acasa unde desigur parintii erau la servici,noroc de niste vecini care l-au vauzt si au anuntat parintii.
Copilul a avut noroc mare,a trecut o strada principala,ultracirculata de masini,tramvaie,troleibuze,autobuze sin-a patit nimic dar cunosc un incident asemanator in care copilul de gradinita care a plecat a fost lovit de o masina si se confrunta si acum cu probleme din cauza acelui accident.
Deci nu cred ca e cazul sa se mai intrebe cineva daca e nevoie sau nu de securitate in scoli,gradinite ,securitate care trebuie asigurata cu toate mijloacele posibile.
profesorii nu au timp in pauze sa supravegheze copiii,desi la mine in scoala de ex exita profesori de servici,cate doi in fiecare zi,facem cu randul,dar nici asa nu poti asigura o supraveghere eficienta:tu esti jos,copiii sus isi sparg capetele,sau afara sau la toaleta sau pleaca din scoala sa-si cumpere mancare si e aproape imposibil sa siguri o paza buna.
scoala nu are bani sa asigure protectie specializata copiilor si va spun din experienta ca parintii sunt dispusi sa plateasca dar de cele mai multe ori cu vorba doar.Unii aduc bani,unii nu si nu poti sa faci un contract cu o firma de paza din cauza lipsei de promptitudine a unor parinti in a aduce banii la timpul potrivit.