Nu-mi mai dau copilul la scoala!
Raspunsuri - Pagina 4
ocebine spune:
quote:
Originally posted by amoga
--surpriza mileniului-- am supravietuit.)
Ah, de-as avea 5 centi pentru fiecare postare care include fraza asta de aur...
Ideea e ca sint zone si zone...din miezu' New Yorkului se vede altfel problema (dpv al sigurantei copiilor) decit sa zicem o suburbie in Greenwich, CT.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
columbiana spune:
Amoga, tu pe ce lume traiesti, ca aici am avut copilul in doua gradinite si peste tot trebuia sa sunam cind luam copilul pentru ca era incuiata usa; acum e la a doua scoala si e aceeasi procedura, cind merg sa-l iau de la servicul de garda sun la usa, in pauze exista cineva ce iese cu ei afara....singura perioada cind nu sunt supravegheati e dimineata inainte de cursuri cu citeva minute, in curtea scolii.
pentru voluntariat am primit in fiecare an o hirtie in care ne-am trecut disponibilitatea toti parintii, e drept ca nu pentru supravegheat in curte ci pentru biblioteca scolii....
mai sunt acei gardieni (platiti) ce-i trec strada pe copii in intersectiile apropiate de scoala........
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
amoga spune:
quote:
Originally posted by corinadana
Nu zabrele scumpo, screen window daca ai auzit de ele. Mai ajuta si la insecte din cand in cand (la baga inauntru ptr micii puscariasi)...
Draguto, mai bea putina apa; sa nu patesti ceva. Si cind iti trece agitatia noteaza acolo, la neologisme: "plasa pentru muste/tintari = screen window".
quote:
Si by the way: invatatul e un produs al celor ce invata, al profesorilor si de ce nu al parintilor! ce parere ai?
Nu foarte buna, dear. Parintii, profesorii, vecinii, verii, unchii si matusile pot, in cel mai fericit caz, sa ajute; dar nu pot invata in locul altcuiva. In ce ma priveste, prefer sa dau intregul credit celui care-nvata.
A.M.
corinadana spune:
Dar pot ajuta, ce zici de asta?!Hai sa ti zic o smecherie: L.A.U.S.D.(districtul din care face parte scoala Ralucai) este fff jos cotat in SUA ptr CA: acasa parintii NU vorbesc engleza si NU si pot ajuta copiii acasa cu temele! E! acum cum mai e cu produsul....
Cand treci tu blogspot la tine la neologisme atunci ma execut si eu cu screen window! dragutule!
Nu ne ai spus cum tii tu un kindergarten (5ani) intr o curte de scoala (culmea cu gard!) fara porti incuiate!!!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
amoga spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Amoga ai haz dar n-ai dreptate!
Stiu si eu? Poate... Oricum, gasesc ca-i de speriat isteria asta generala in care singura solutie este recursul la mai multa politie, mai mult control statal... Nu era asa.
Eu chiar am fost scolit in scoli in care nu existau portari, nici "patrule cetatenesti", nici sisteme video de supraveghere, nici cine stie ce alte ciudatenii de genul acesta. E drept, am avut parte din cind in cind de pumni si picioare incasati si dati in curtea scolii. (Da' cele mai crunte batai le-am incasat de la profesori, daca veni vorba...)
Eu tind sa cred ca solutia nu e in impunerea unui regim de puscarie, ci in renuntarea la orice coercitie (i.e. copii merg la scoala daca vor, merg la un curs oarecare daca-i intereseaza, and so on). Poate daca nu mai sunt obligati sa faca tot felu' de chestii, sa respecte o mie de reguli aberante, se vor mai relaxa si copiii astia putin si nu mai acumuleaza atita frustrare in ei incit sa sara la bataie in orice clipita.
Iata acilea un articol, http://tinyurl.com/2dbsrb (e nevoie de inregistrare; gratuita), despre un alt fel de scoala. Atmosfera de acolo nu pare sa aiba nimic de-a face cu cultura violentei (care domneste in scolile publice). Poate e un model ce merita copiat...
A.M.
ocebine spune:
Nu stiu dar am impresia ca te gindesti cumva ca trimitem copiii la scoala in regim de "pistol la timpla"...copiilor mei le place foarte mult la scoala (privata btw). Merg cu placere, nu am avut niciodata incidente de bully, palme si pumni, insulte si jigniri. Nu se simt opresati, nu sint disciplinati fizic...
Dar...de la Pre-k pina la clasa IV usa principala este incuiata si nu poti intra (este vorba de adulti: straini, etc) decit dupa ce vizitezi biroul directoarei si ai permisiune. Nu poti ridica copilul de la scoala decit daca esti inregistrat sau parintii au telefonat in prealabil. Ies in curte la joaca (cind vremea permite), sint supravegheati de invatatoare si curtea scolii este incuiata.
Acuma poate tie ti se pare o inchisoare...dar din punctul de vedere al unei mame, te asigur ca prefer incuierea portii si neadmiterea strainilor decit sa-mi dispara/plece copilul. Unul din 10000 poate tie ti se pare insignifiant, dar daca este al meu, si a putut fi prevenita situatia, crede-ma ca teoria cu supravietuirea ta nu ma incalzeste citusi de putin.
Anamaria
ruxij spune:
"Inchisoare" si trebuie sa fie, copiii nu au de ce sa iasa din scoala cand si cum vor si nici nu e cazul sa intre in scoala oricine (cum era pe vremea noastra cand intrau "golanii" si ii bateau pe cei mici, le luau banii samd).
Chiar dc. amoga a supravietuit in jungla scolii din copilaria sa, se vede ca a ramas cu ceva sechele ![]()
amoga spune:
quote:
Dar pot ajuta, ce zici de asta?!Hai sa ti zic o smecherie: L.A.U.S.D.(districtul din care face parte scoala Ralucai) este fff jos cotat in SUA ptr CA: acasa parintii NU vorbesc engleza si NU si pot ajuta copiii acasa cu temele! E! acum cum mai e cu produsul....
N-ai baut apa, imi pare... Al'fel ai fi vazut ca aia am spus si eu: pot ajuta. (Si, iaca, ma completez: pot si incurca.)
Cit despre smecheria pe care ne-o impartasesti cu atita darnicie, pare sa fie doar un argument in favoarea a ceea ce zicea citatul din semnatura-mi. Si anume, ca invatatul depinde in primul rind de cel care invata (si prea putin de parintii care, in exemplu' lu' mataluta, nu pot sa-si ajute copiii).
(Psss, dupa lectia de neologisme, fugi nitel la cea in care se spune de cratima si uzul ei in limba romana. Ti-ar prinde bine. Serios.)
quote:
Cand treci tu blogspot la tine la neologisme atunci ma execut si eu cu screen window! dragutule!
Mda, sigur n-ai baut apa... Ohh, well...
quote:
Nu ne ai spus cum tii tu un kindergarten (5ani) intr o curte de scoala (culmea cu gard!) fara porti incuiate!!!
Ce-i asta, doamna profesoara: teza 'au numa' lucrare de control?
A.M.
ocebine spune:
quote:
Originally posted by amogaquote:
N-ai baut apa, imi pare... Al'fel ai fi vazut ca aia am spus si eu: pot ajuta. (Si, iaca, ma completez: pot si incurca.)
Cit despre smecheria pe care ne-o impartasesti cu atita darnicie, pare sa fie doar un argument in favoarea a ceea ce zicea citatul din semnatura-mi. Si anume, ca invatatul depinde in primul rind de cel care invata (si prea putin de parintii care, in exemplu' lu' mataluta, nu pot sa-si ajute copiii).
(Psss, dupa lectia de neologisme, fugi nitel la cea in care se spune de cratima si uzul ei in limba romana. Ti-ar prinde bine. Serios.)
quote:
Mda, sigur n-ai baut apa... Ohh, well...quote:
Ce-i asta, doamna profesoara: teza 'au numa' lucrare de control?
A.M.
"Invatatul nu e un produs al activitatii profesorilor. Invatatul e un produs al activitatii celor care-nvata." -- John Holt

Vorbit mult, spus nimic!!!
Anamaria

)...