Nu-mi mai dau copilul la scoala!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
Originally posted by corinadana

Aici toate portile scolii sunt incuiate pe timpul zilei de scoala. Nu iese, nu intra nimeni decat pe o usa si ti trebuie visitor pass ca sa poti intra in scoala. NU intri de capul tau...

Se dau si uniforme la intrarea in scoala? Stiti de care, din alea vargate, ca de marinar, numa' cu dungile pe verticala...

Nu de alta, da' descrierile astea de institutii cu usi incuiate, cu gardieni dotati cu fluiere si megafoane, cadreaza mai bine cu o puscarie decit cu un loc in care mergi ca sa inveti ceva.

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by amoga

quote:
Originally posted by corinadana

Aici toate portile scolii sunt incuiate pe timpul zilei de scoala. Nu iese, nu intra nimeni decat pe o usa si ti trebuie visitor pass ca sa poti intra in scoala. NU intri de capul tau...

Se dau si uniforme la intrarea in scoala? Stiti de care, din alea vargate, ca de marinar, numa' cu dungile pe verticala...

Nu de alta, da' descrierile astea de institutii cu usi incuiate, cu gardieni dotati cu fluiere si megafoane, cadreaza mai bine cu o puscarie decit cu un loc in care mergi ca sa inveti ceva.

A.M.

"Invatatul nu e un produs al activitatii profesorilor. Invatatul e un produs al activitatii celor care-nvata." -- John Holt

Corect!

Liber la usi la gradinite si scoli primare...sa plece fiecare cum vrea si sa intre cine vrea in scoala...mama-naibii de treaba...Cum adica sa ii tina sub cheie cind au venerabila virsta de 6-7 ani? Sa vina sa-i ia de la scoala si matusile si niscai prieteni, poate un vecin asa mai iubaret de copii.

Libertate pentru micii scolari! Usi deschise, va rog, non stop (poate si geamuri)!

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Andrada

Sint o multime de mame care stau acasa, ce-ar fi sa patruleze ele culoarele scolilor si spatiul de joaca (mama alocata fireste nu la clasa copilului)
A

Uau! Interesanta solutie...

Mai intii: sa patruleze? Asa, ca politia? Eventual sa fie-n uniforme, cu fluiere, bastoane si ceva arme de (auto-)aparare. Splendoarea statului politienesc -- frumos exemplu pentru copii.

Mai apoi: nu la clasa copilului ei? De parca nu copilul ei ar trebui s-o intereseze, ci al nu-stiu-cui?

Si toate astea bazindu-se pe voluntariat. (Isi mai aminteste cineva de "zile patriotice"? Parca asa le spunea...)

---

De ce nu se pot da in judecata scolile pentru lipsa de grija de care dau dovada? Chiar nu au nici un fel de responsabilitate in ceea ce priveste integritatea corporala a copiilor care le calca pragul?

Daca scolile refuza orice responsabilitate (in definitiv nu le poti obliga, daca nu vor), atunci responsabilitatea revine celor care nu pot renunta la ea: parintilor. Care vor fi pusi in situatia de a gasi alte modalitati de asigurare a educatiei copiilor lor (poate in institutii non-violente; poate acasa; poate la bunici; oriunde unde siguranta micutilor poate fi garantata).

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Cred ca cei care supravegheaza copiii in pauze sunt voluntari. Aici se lucreaza mult pe baza voluntariatului parintilor. Cred ca cu timpul ar putea sa fie asa un sistem si in Ro.

La noi intra cine vrea in scoala, dar e o zona sigura, un oras mic, nu sunt de acord ca oriunde sa intre oricine intr-o scoala. La gradinita nu putea intra oricine, era cu cod la intrare. Din punctul asta de vedere eu sunt destul de multumita de scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Aici sunt angajati! nu voluntari.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ocebine
Liber la usi la gradinite si scoli primare...sa plece fiecare cum vrea si sa intre cine vrea in scoala...mama-naibii de treaba...Cum adica sa ii tina sub cheie cind au venerabila virsta de 6-7 ani? Sa vina sa-i ia de la scoala si matusile si niscai prieteni, poate un vecin asa mai iubaret de copii.

E, intr-adevar, ceva de domeniul fantasticului. E incredibil ca asa ceva se putea-ntimpla cu oaresice generatii in urma. (Bunaoara, eu unu' asa am fost scolit si --surpriza mileniului-- am supravietuit.)

Acu', ce-i drept, lumea s-a schimbat. De-o vreme-ncoace pe strazi colcaie traficantii de droguri, pedofilii si "pestii" in cautare de clientela. Prin aer se plimba teroristii cu avioanele, si orisice frustrat intors de prin Irak / Afganistan / sau de pe unde s-a mai exportat democratia in ultima vreme, are in dotare minim doua pusti cu luneta cu care se plimba in masina.

De asa ceva e limpede ca doar Politia, Armata si cipurile implantate-n creier ne mai pot salva. Sa ne pregatim tinerele vlastare pentru Lupta-Cea-Mare!

Si nu uitati: dusmanul vegheaza!

quote:
Originally posted by ocebine
Libertate pentru micii scolari! Usi deschise, va rog, non stop (poate si geamuri)!

Asta cu geamurile, numa' daca se poate de zabrele...

A.M.

Mergi la inceput

Amoga!!! acum am vazut postarea ta! cum de te ai prins ca i puscarie???

Cu megafoane draga sa auda tot poporul ca nu tr sa si traga suturi in fund, sa alerge, sa se impinga...

Si usile sunt incuiate cu fo 5 lacate! ai mai pomenit asa ceva???

Anamaria !!!!

Nu zabrele scumpo, screen window daca ai auzit de ele. Mai ajuta si la insecte din cand in cand (la baga inauntru ptr micii puscariasi )...

Si by the way: invatatul e un produs al celor ce invata, al profesorilor si de ce nu al parintilor! ce parere ai?

corina mama Ralucai

Mergi la inceput

Si le zisesi tu acolo pe toate dar de masinile alea care circula pe soselele de langa scoala uitasi!

Hai, propune tu cum tii un kindergarten in curte safe cu portile deschise????

corina mama Ralucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Corinadana, incurci borcanele - amoga e mascul (feroce?).

Amoga ai haz dar n-ai dreptate!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

E! lasa ca trece cu vederea!

corina mama Ralucai

Mergi la inceput