Nu-mi mai dau copilul la scoala!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Scoala e la doi pasi de noi si ii aduce in parc pe copii. Ii vad mereu acolo si sint supravegheati. Sigur ca se mai alearga sau se imping, dar nu se intimpla nici o grozavie, nu-si cara pumni etc.
Uitasem sa adaug ca noi avem 600 de copii in scoala si nici nu ies in pauza toti deodata.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Nici ai nostri toti odata ci in trei ture!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

In scolile de stat din Romania nu sint supravegheati pentru ca minunatul stat nu are bani sa angajeze oameni care sa faca asta, iar profesorii chiar nu au cum. Am lucrat intr-un liceu in care erau 2000 de elevi care in pauza umblau pe culoare, ieseau in curte, mergeau la toaleta, ieseau sa-si cumpere de mincare... Cine sa-i supravegheze? Eu aveam 10 minute in care trebuia sa cobor 3 etaje, sa las catalogul, sa iau catalogul pentru clasa urmatoare, sa merg in celalalt corp de liceu...A pretinde ca in conditiile astea puteam sa mai am si grija sa vad cine se bate, cine fumeaza, cine iese din scoala, ar fi fost o ipocrizie. Sistemul este prost organizat, oamenii sint prea putini si rezultatele sint dramatice. Si eu ma gindesc cu groaza la momentul in care copilul meu va ajunge la scoala, sper ca pina tunci sa-mi permit una particulara. Nu se face multa scoala nici in astea, dar macar sint supravegheati in permanenta.

Mergi la inceput

In conditiile astea homeschooling cred ca are viitor in Romania. Deci liceenii pot merge linistiti in pauze sa-si cumpere droguri? E un exemplu doar, asta mi-a trecut prin minte acum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Aici toate portile scolii sunt incuiate pe timpul zilei de scoala. Nu iese, nu intra nimeni decat pe o usa si ti trebuie visitor pass ca sa poti intra in scoala. NU intri de capul tau...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Eu stiu cum e aici, dar din cele citite mai sus reiese ca in Romania e putin altfel... Procesul de educatie se desfasoara strict in timpul orelor de curs, pauzele sint la liber!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Exista scoala privata in Bucuresti in afara de ce americana care este exorbitanta ?

Si noi eram neastamparati la scoala, dar asta nu degenera in asemenea hal. Si nici nu se vorbeau prostii.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Evident ca exista, aproape toate ambasadele au si o scoala cu predare in limba respectiva si are acces orice persoana care isi permite sa plateasca taxa. In plus au aparut liceele particulare, am o colega care plateste pentru nepotul ei vreo 18 milioane pe an si mediul nu e cu mult mai studios, dar cu siguranta mult mai linistit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

In scolile de stat din Romania nu sint supravegheati pentru ca minunatul stat nu are bani sa angajeze oameni care sa faca asta, iar profesorii chiar nu au cum.

Nici in scolile de stat din UK nu sint supravegheati. Si da, se intimpla exact ce spunea Simali si s-a intimplat la scoala la care e fiu-meu (el e clasa a 3a si are 7 ani). Din fericire nu i s-a intimplat lui, ci unui prieten din clasa, un baietel mai firav. Maica-sa mi-a povestit plina de amaraciune si fara speranta, ca baietelul o ia pe cocoasa in fiecare pauza de la niste bully. S-a hotarit sa incerce sa lucreze pe post de diner lady la scoala ca sa poata tine situatia sub control cumva, caci profesorii dau din umeri. Degeaba te duci sa te plingi la profesori, nu se intimpla nimic. Acest fenomen are si nume aici (fetele din USA stiu) se cheama bulling. Se discuta pe posturile nationale despre asta si toti dau din umeri, numeni nu stie ce e de facut. Exista o solutie. Scoala privata. Eu personal mi-am propus sa fac toate eforturile si sa-l trimit la o scoala privata incepind de la anul sau cel tirziu in 2 ani. Altul este si anturajul la o scoala privata. Am vizitat vreo 2 si nici nu se compara cu ce ofera statul. Cit despre homelearning, se practica si aici, in special de copii care au fost maltratati la scoala si carora le e frica sa se mai duca, dar nu e foarte popular si nici foarte bine vazut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Sint o multime de mame care stau acasa, ce-ar fi sa patruleze ele culoarele scolilor si spatiul de joaca (mama alocata fireste nu la clasa copilului)
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput