Nu-mi mai dau copilul la scoala!

Nu-mi mai dau copilul la scoala! | Autor: simali

Link direct la acest mesaj

Astazi este probabil pentru mine cea mai neagra zi a anului. Ziua in care m-am dus plina de speranta sa vad cateva scoli bune (sa nu spun de elita) si m-am intors demoralizata, revoltata si cu nervii la pamant.

Scoala1: toatle clasele I-a invata la celasi etaj. Hol intunecos iar acolo, pe hol, fara sa-i vada nimeni, un "solid" trantise la pamant un mic ochelarica si-i indesa pumni ca la box. Ma duc si-i despart oripilata, amenint grasul, salvez mititelul, cand, mai la vale o fetita era trasa de codite cu strajnicie in timp ce alt ticalos ii cara suturi in fund.

Scoala2: un baietel cam de-a III-a statea pe un scaunel la usa, pitit dupa un stalp. Si-mi zice: "eu stau in fiecare zi aici". "De ce?", intreb eu. "Ma bat niste colegi".

Scoala3: scene ca la scoala I.
Scoala4 (simpla si de cartier): scene ca la scolile 1 si 2 plus cuvinte si injuraturi ce n-am auzit in viata mea;

Ma intreb si eu: parintii micutilor astia stiu ce patesc ei la scoala? Se prefac ca nu se intampla nimic? Cum poti sa ceri rezultate bune la invatatura de la un copil umilit cu suturi in fund, timorat, amenintat, intimidat?
Cum de nu am vazut PICIOR DE CADRU DIDACTIC in pauza? Chiar nu-i pasa nimanui de tragediile acestor micuti? Chiar nu poate nimeni in tara asta sa-l scoata pe ochelarica din mainile lui Sotea?

Si eu, ce sa fac? Sa-mi las serviciul si sa pazesc copilul in fiecare pauza? Mai bine-l educ acasa. Sa vina statul sa ma amendeze. Dar nici nu pot sa-l dau pe mana lor atata timp cat nu-mi garanteaza ca-i pot asigura securitatea.

alice

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

E groaznic !! Eu m-am gandit deja ca il voi da la o scoala particulara.

http://www.copaculdehartie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Pana la urma m-am hotarat sa-ti raspund. Si totusi asa este de cand lumea si pamantul. Vor exista oameni agresivi si oameni care nu stiu sa se fereasca de astfel de situatii.
Eu am mereu in minte imaginea unui coleg din scoala care era bataia de joc a celorlalti. Mereu ma gandesc ca si baietelul meu ar putea fi la fel.
Eram ingrozita de cum se va descurca, ce va face in pauze... am constat ca se descurca. Pe deasupra mai salveaza si alti copii. Si totusi este un baietel de care se plange si care pare a fi agresiv si cu ceilalti.

Nu trebuie sa-ti pazesti copilul, pentru ca nu-l vei putea pazi toata viata. Din pacate trebuie sa se descurce si cu cei rai nu numai cu cei buni.
Scoala alege-o dupa rezultate si invatatoare caci peste tot vor exista batausi.
Trebuie sa incepi sa-i dai drumul sa zboare din cuib. Ca sa poata sa zboare trebuie sa invete, iar daca tu ii pui mereu piedica nu va invata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Asta-i realitatea din scolile romanesti. Din pacate.
Fetita mea (cl. a IIa) nu iese in pauza din clasa (nici macar la WC) pt ca este impinsa pe holuri. Ce pot sa fac eu? Sa o mut? Unde? Peste tot e la fel!
Ar trebui facut ceva la nivelul ministerului. Eventual o reclamatie, ceva, nu stiu ce anume.....

Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Asta e unul din raspunsurile la subiectul "V-ati dori sa emigrati din Romania?"

P.S. Stiu ca nu e o solutie, nu rezolva cu nimic situatia, sa fugim cu totii asa, dar la un moment in viata ajungi sa gandesti si egoist, nevazand nici o speranta dinafara (guvern, invatamint, dezinteresul total al profesorilor, directorilro, inspectorilor).

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Simali, nu te va amenda statul. Uite, intra si aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=109892

Voi relua subiectul despre homeschooling chiar astazi cu informatii importante despre cum se face realmente homeschooling in Romania, absolut legal (saptamana trecuta am cunoscut o asemenea familie).

(N-am mai avut timp sa intru, sa raspund la subiect si sa povestesc, dar recuperez.)

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by filofteia

Pana la urma m-am hotarat sa-ti raspund. Si totusi asa este de cand lumea si pamantul. Vor exista oameni agresivi si oameni care nu stiu sa se fereasca de astfel de situatii.
Eu am mereu in minte imaginea unui coleg din scoala care era bataia de joc a celorlalti. Mereu ma gandesc ca si baietelul meu ar putea fi la fel.
Eram ingrozita de cum se va descurca, ce va face in pauze... am constat ca se descurca. Pe deasupra mai salveaza si alti copii. Si totusi este un baietel de care se plange si care pare a fi agresiv si cu ceilalti.

Nu trebuie sa-ti pazesti copilul, pentru ca nu-l vei putea pazi toata viata. Din pacate trebuie sa se descurce si cu cei rai nu numai cu cei buni.
Scoala alege-o dupa rezultate si invatatoare caci peste tot vor exista batausi.
Trebuie sa incepi sa-i dai drumul sa zboare din cuib. Ca sa poata sa zboare trebuie sa invete, iar daca tu ii pui mereu piedica nu va invata.

Asa e, tb sa invete totusi nu ai dreptate complet. Totusi sunt niste copii, unii mai slabi si mai mici, altii mai puternici. Nu este normal ca scoala sa fie o jungla si copiii mai slabi sa nu fie in siguranta. Ar fi normal sa fie cat de cat supravegheati in pauze. Aici in pauza exista oameni care ii supravegheaza pe copii in pauze, nu profesorii, dar exista un sistem. Nu zic ca nu mai exista si aici incidente si ca aceia pot prinde tot ce se intampla, dar este clar ca se face ceva, nu e chiar jungla, pestele mai mare il inghite pe ala mic. O alta parte buna la noi aici in oras este ca scolile sunt separate. Pregatitoare-cls a 3a la o scoala, 4-6 la alta scoala samd. Nu sunt amestecati cei mari cu cei mici. Deasemenea pauzele sunt separate. Nu sunt amestecati cei din clase mai mari cu cei din clase mai mici. Au locuri de joaca separate si sunt scosi la joaca, supravegheati, la ore diferite, clasa I cu cl. I, a 2a cu a 2a samd. Deci se vede clar ca este un efort al scolii pentru a asigura protectia si siguranta copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Of, of, si eu ma gandesc cu groaza, desi Cristi este abia in grupa mijlocie si mai avem un an timp de gandire. Imi povestise o mamica de la gradi, care are fetita in clasa 1-a la scoala de la Timpuri Noi (imi scapa nr. scolii), si care era si pentru noi o optiune, ca s-a hotarat la sedinta cu parintii ca doamna invatatoare sa nu mai paraseasca clasa in pauza pentru ca s-au intamplat tot felul de incidente.
M-am uitat si eu pe site-ul unei scoli private, insa sant niste preturi pe care nu mi le pot permite

Ingrid si Cristi 4 ani si 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Nu i problema, ca si tu tare frumos ii numesti: gras, ochelarica, Sotea...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Asa e, aici nu sint amestecati toti copiii in pauze. In plus, profesorii "ii pazesc". Profesorii din Romania ce fac in pauze?
Nu sint de acord ca e legea junglei, fiecare parinte care trimite copilul la scoala ar trebui sa aiba siguranta ca il trimite pe miini bune, nu "in jungla".

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Esti sigura ca profesorii ii pazesc Ramona? Ptr ca Ralu in pauza (scoala de 1200 copii) nu i picior de profesor in pauza dar au acei playground supervisors cu ochii in 16 pe ei si dotati cu fluiere si palnii din alea pe care vorbesti tare.
Plus din partea copiilor mari (cl. a 5a) se aleg playground leaders care ajuta si ei si le place rolul ptr ca s responsabilizati.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput