Mamici de Martie-Aprilie 2008 (38)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mary-lou123 spune:

Buna dimineata stol,

Raportez pe ziua de astazi:

WOW Adriuta, ai scris o adevarata epopee...
Am vb si eu cu medicul meu despre recoltarea de celule stem, si are cam aceeasi parere ca al tau. Daca Doamne Fer este nevoie de un trasnplant, exista posibilitatea sa iei de la o banca publica, pt spre deosebire de transplantul de organe, unde este nevoie de vreo 24 sau 26 de compatibilitati, la celteulele stem sunt numai 6...adik ai sanse mult mai mare sa gasesti celule compatibile, plus ca nu facem parte din persoanele cu riscuri in familie, dar ramane la latitudinea fiecaruia, eu personal cred ca o se le donez la banca publica.

Fetelor, uite eu care ma laudam ca sunt cea mai optimista, m-a apucat si pe mine o grija acuma... si abia luni, pe 12 mai am programare la doctorash...ma uitam pe ecografiile bebelinei. si am fost pe 15/10 la eco normala, la control, si scrie acolo ca are 378g... si 9 zile mai tarziu, la morfofetala mi-a iesit de 383g.. adik diferenta de 5g in 9 zile!! La morfo mi-a zis doctorita ca e totul ok, da nu pot sa nu imi fac griji. E mai putin grasuta ca bebeii vostri, da zice ca e in grafic, adik varsta ecografica (21sapt si 5 zile) este exact aceeasi cu varsta gestationala, da tot parca mi-a incoltit un pic de ingrijorare.. Poate a gresit doctorasul la prima ecografie si a parut bebelina mai mare decat era atunci... nush ce sa zic. Voi ce parere aveti?
Ma gandesc ca daca il sun pe doctorash si ii fac capul mare o sa imi zica oricum ca vorbim luni, pt ca daca nu poate sa se uite pe hartille alea de la morfo, degeaba ii zic eu prin telefon.

Uff, fiecare cu grijile ei, acum abia astept si eu sa ma duc luni sa vad bebelina ca a crecut cum trebuie.
Acuma incep sa ma simt vinovata, ca mie doctorasul mi-a dat sa iau utrogestan 4/zi, si ma ameteau ingrozitor, si nu prea am mai luat, mai luam cate 2 seara inainte de culcare.. si nu inteleg de ce mi-a dat asa de multe, mai ales ca am trecut si pe la fosta mea dr ginecolog si mi-a zis ca nici ea nu intelege de ce mi-a dat sa iau utrogestan...

Pup la stol si revin
In fine, azi o sa am o zi f plina la munca, asa ca nu o sa ma mai gandesc la asta, k daca imi fac griji nu rezolv nimic, da imi vine sa intru un primul cabinet cu ecograf sa imi mai fac o ecografie ca sa stau linistita, da mi-e sa nu dau peste cine stie ce incompetent/a si sa ma dau si mai tare peste cap.

Mary-Lou

Munca te fereste de 3 rele: plictisela, lene si saracie!
23+ Creste Printesa lu' mama!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Elena intreba parca de ecograf 3D in Ploiesti...Nu stiu daca nu cumva i-a raspuns Ioana deja, cum ii sugera cineva...Dar uite cateva variante pe care le stiu eu:

1. Ghita Minodora: 0244 543 310
2. AlMedica Berlin : 0244 510 051
3. GrafMedica: 0244 522 458 ( cere la Dna Dr. Popescu, la ea am facut eu prima mea eco, la aproape 5s )

Nu stiu prea multe detalii despre competenta lor, ce stiu este ca Ghita este fff cautata si ca la Popescu a fost o graviduta din Ploiesti la prima ei sarcina, o sarcina cu risc ce a necesitat monitorizare constanta. A facut din pricina asta nenumarate eco, inclusiv la nume grele din Bucuresti, insa a fost de departe cea mai multumita de Madalina Popescu, care si mie mi-a facut, ce e drept, impresie foarte buna.

Stiu ca toti fac 3D, dar intreaba, pentru orice eventualitate, atunci cand iti faci programarea.

Olga 22+ cu Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Buna dragi viitoare mamaici!
Apelez si eu la voi cu o intrebare. Eu sunt deja mama unui baietel de 2 ani si jumatate si mai vreau inca un bebe. Pana acum am luat pilule anticonceptionale. Inca nu am avut ovulatie dupa intreruperea lor. As vrea sa va rog pe voi sa-mi spuneti, cele care ati luat pilule inainte cam cat a durat de la intreruperea pilulelor si pana ce ati ramas insarcinate? Acum ca ne-am hotarat sa mai avem un copil parca nu mai avem rabdare ca evenimentul sa se produca.
Inca o data imi cer scuze daca am deranjat pe cinceva cuu postul meu off-topic!

Astept raspunsurile voastre si va urez sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rox_dox spune:

neata fetele...

eu tot va aud pe voi ca vorbiti de carucioare si patuturi...
eu inca mai sunt de moda veche, in sensul ca prefer sa astept dupa nastere...plus ca avem o groaza de copii in familie nascuti inainte si ale caror mamici de-abia asteapta sa ne dea diverse...
nu zic ca nu ma documentez, ma uit pe net...sa stiu cam ce as vrea, dar prefer sa nu cumpar nimik inainte. sunt mai baba asa in gandire din pctul asta de vedere, stiu..dar nu ma pot abtine.

va urez cafengeala placuta..o zi linistita si frumoasa si bebelusi activi!

pupici!

_
19+

Pozele mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Vio am uitat sa-ti spun de pooozeee!!Mi-au placut la nebunieeee!!Frumosa mireasa,frumos tort,decoratiuni superbe..ce sa mai!!Nota 10 cu +!!
Mami recunosc!Pai nu-i asa?!Daca scriem fiecare cate 3-4 mesaje asa..unul dupa altul-doar de dragul de a aduna postari..unde ajungem?!fata jucausa!
Irina nu este obligatoriu sa faci TT-ul!!Poti sa-i spui-foarte bine si frumos-ca ai decis sa nu-l faci..Eu una..asta am facut!Cat despre sex..din cate am auzit-Iosup nu se insala..asa ca.. ramane!!
Hai Kizy ca trec repede 4 saptamani!
Edit,ca de zapacita ce sunt n-am vazut pagina 9!
Mary se pot dona celulele si la noi?!Care este procedura?!Ai vreun avantaj-daca Doamne fereste ai nevoie vreodata de celulele astea?
Cat despre greutatea bebelinei cred ca ai luat-o pe aratura!Stai linistita ca-i foarte bine bebelusa!Cred ca depinde si de aparatele folosite pt.efectuarea eco.E ca la cantar-nu degeaba se spune sa mergi pe mana unuia singur-a celui de acasa-sa observi fluctuatiile..Atat ne intereseaza..Nu neaparat precizia..fata!
Claudia nu stiu ce sa-ti raspund..Din cate stiam-ar fi bine sa astepti 3 luni dupa intreruperea anticonceptionlelor-si abia apoi sa incerci sa ramai .Astfel lasi organismul sa-si revina si sa-si "aminteasca" ce/cum/cand-trebuie sa faca..Sanatate si sa-ti dea DD cat mai repede BBle dorit!
Roxule!

Ela.. in 20 sapt. cu !!
Varsta mogaldetei
Photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Ariel - f importante toate datele care le-ai dat despre celulele stem Eu inca sunt in balanta daca sa recoltez sau nu. Intr-adevar este o investitie, mai ales ca banii pentru pastrare se dau cu 18 ani in avans (aberant, dupa parerea mea) peste tot in Romania. Deci trebuie bine cantarit daca merita, avand in vedere ceea ce ai punctat tu: ca este f putin probabil sa fie nevoie de ele si ca oricum sufera mutatii in timp.
Eu una te pentru toate informatiile.

Roxana 24 sapt cu si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Irina, eu am facut la Medlife TT, si am platit 95 RON cu tot cu interpretare. In fix 10 zile am avut raspunsul, insa Teo2rina a asteptat muuult mai mult...Naty parca a facut tot la ei, poate iti spune si ea parerea ei dupa-amiaza.

Mary Lou, eu zic ca iti faci sange rau inutil..Mai exact ce te ingrijoreaza? Fiecare copil are ritmul lui de crestere, propriu si personal, nu e cazul sa te compari cu nimeni...Intr-o anumita plaja statistica, ok, din care tu oricum nu iesi. Daca era mai mic decat ar fi trebuit sa fie, atunci ai fi avut niscaiva motive ( ma rog, si aici e discutabil ) de ingrijorare, dar asa!?!? Greutatea stiu ca este data ecografic de cumulul anumitor masuratori, Iosup de fiecare data mi-a dat o greutate de XXXg +/- XXg ( la 20s, avea 330g+/-40g, greutate corespunzatoare unei varste de 20s+1zi ). Asa cum dupa circumferinta capatzanii avea 20s, dupa lungimea femurului avea 20s+1zi...Ce inseamna?!?!? Ca are capul mic si minte putina?!?! Hai, nu iti face griji unde nu e cazul, serios .

La cat de diferiti suntem fizic intre noi, as insemna sa mor deja de ciuda ca Ioana nu a pus un kg de cand e insarcinata si ca Naty are parul ondulat ( asta nu inseamna ca nu imi rod unghiile de oftica, da? )

Ela, pupam fata al carui oras imi gazduieste sotzul de ieri pana maine . Si ca tot mi-am adus aminte cum vii tu la Bucuresti la BabyExpo, nu incepem sa venim cu idei despre intalneala?

Olga 22+ cu Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Fetelor, multumesc tare de cuvintele de incurajare, dar nu pot sa ma linistesc...Prea mult timp a fost plecat in ultima vreme de langa mine si chiar nu era momentul, aveam nevoie de el aici. De ce este firma lui mai importanta decat familia???? Trebuie sa ma sacrifice pe mine pentru firma???? El zice ca mai dureaza putin, trebuie sa-si termine lucrarile incepute si apoi o sa ramana doar in Bucuresti, dar eu deja nu mai cred asta. Mai am 3 luni si nasc ....si sunt mai mult singura!!!!
Sunt la servici si abia imi inghit lacrimile, nu vreau sa ma vada nimeni aici ca plang...insa chiar sunt dezamagita!

CLAU 23 + cu Rebecca

mamica de Razvanel si acum de Rebecca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_papatot spune:

claudia, eu am intrerupt pilulele din ianuarie, adica ultima am luat-o pe 2-3 ianuarie ... apoi am facut pauza intentionata 3 luni si ne-am si protejat,pt ca exista pareri cum ca trebuie sa existe o pauza de 6 luni intre pilule si bebe ...iar bebe a venit in iulie, asa ca stai linistita, ca DD o sa-l trimita pe chirias cand va fii mai bine si mai sigur pt el ...

olguztule, ori am pierdut eu trenul ori vrei sa te urechez pana pui si tu neste pozici de la nuntica ... ce Dumnezeu, ne tii aici in suspensiune? hai, te lugacim mumoshit, pleaaaaaaaaaaase, pretty please!

camicule, am baut si eu din cafa ta si a fost taaaaaaaaare buna! salu'mana!

zoelinule, am o presimtire ca vom fi spaima Craciunelului ,bagam fetele in boala cu mancaricile astea si cu gandurile la Craciunel ... eu bradutul il fac in ajun, asta e regula, dar mai pun si eu o coronita pe usa, una prin casa, mai un decor pemasuta (am cateva pozici si in album de la Craciunel, si de la mine, si de la sorutza)...a, ca tin eu bradutul pana la martisor, sau il da iepurasul afara, asta e partea a doua, dar e sfant...bradutul nu-l fac mai devreme de ajun ... cadourile le pun noaptea sub bradut si de desfacut, dimineata , in ziua de Craciun ... cand eram la mama, deschideam cadourile dupa ce veneam de la biserica ... si tot timpul puneam masa i sufragerie si stateam cu toii si papaceam, veneau si bunicii din partea mamei, ca ceilalti stau f departe de noi, la tzaranoaia (ladesti de Valcea, mai exact ) ... si in fiecare an, indiferent cati bani au avut sau n-au avut ai ei ( ca u fost si ani mai grei), bradutul a fost cel mai frumos din lume si cadourile, indiferent de valoarea lor, n-au lipsit niciodata si au fos mereu ambalate frumos ... iar noi, si acum mari, dupa ce desfacem cadorule, multumim Mosului! eu am un var care a treminat teologia si cand era student, venea cu cativa colegi cu colindul ( mama sta in bloc din ala cu babe gardian la parter care blindeaza usile, sa nu cumva sa vina colindatorii , asa ca atunci and incepeau sa cante, mutau pe toate posturile la tv-eu, ca nu stiau de unde se aude)...Doamne, ce frumos era...si stateam la masa, cu mancaruri de post si nu mai conteneam cu colindele ...

randunicilor, nu va maifaceti griji pentru tt-ul asta ... eu astept sa ma duc sa-l iau ca sa mai bifez o analiza de pe listutza ... ce atatea framantari? sau vreti sa suparati bebeii? initial si eu m-am bosumflat ca mi l-au dat sa-l fac, dar daca-i musai, cu placere! THINK PINK! eu l-am facut la Victor Babes, ma costa 200 ron si rezultatul in 5 zile lucratoare! si pe 22 mergem la interpretare si la morfo pt sem 2...

editez:

kya, tu cat ne mai fierbi mama cu vesti despre Victoras mic? ia vezi , te luam si pe tine de urechiuze... pupici, trimis pm la fata mumosita!

mami_papatot 18+

http://community.webshots.com/user/mami_papatot

Sunt cucoana-n casa mea!

http://images.amazon.com/images/P/B0000C2INM.01-A384KJXVVDRTP5._SCLZZZZZZZ_.jpg

http://bd.lilypie.com/24Mjp3.png

Mergi la inceput

Claudia, eu am ramas la 6 luni dupa ce am intrerupt anticonceptionalele ( am luat Mercilon 5 ani neintrerupti ). Nu am cercetat la cat timp a revenit ovulatia, insa. Ginecoloaga la care am fost in momentul in care incepusem sa ma ingrijorez ca nu raman insarcinata mi-a spus ca abia dupa 12 luni apare suspiciunea de infertilitate ( o fi asa/ n-o fi... ). S-a intamplat sa fie dupa 6 luni, fara teste de ovulatie si "prestari" dupa ceas/calendar.

Oricum, succes!!!! Si nu ezita sa ne intrebi de fiecare data cand ai vreo nelamurire, ok?

Olga 22+ cu Ioana

Mergi la inceput