otita-antibiotic-diaree

otita-antibiotic-diaree | Autor: bubi

Link direct la acest mesaj

saptamana trecuta Mara a fost diagnosticata cu otita medie acuta catarala. Vineri, vazand ca febra in loc sa scada creste (dupa 3 zile de observatie si antitermice) incep sa-i administrez antibiotic (Amoksiklav). Dupa 2 zile de antibiotic (ieri), face diaree cu 5-6 scaune pe zi. Mi se parea imposibil sa continui un tratament de 7 zile in aceste conditii desi asa mi s-a sugerat de catre pediatra. Imi spune sa inlocuiesc amoksiklav-ul cu augmentin. eu vad ca e acelasi lucru, difera doar denumirea comerciala!!!
Impartasiti-mi, va rog, din experienta voastra legata de efectele adverse ale antibioticelor. Chiar se continua cu antibioticul dupa diaree? Pai copilu, pe langa ca nu manaca, mai are si 5-6 scaune pe zi, il bate vantu de slabit ce e si eu trebuie sa continui?
Ce alte antibiotice ati mai folosit la otita?
Multumesc
PS: mentionez ca nu mai are febra si nici dureri de ureche

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Antibiotic fara pansament gastric? Fugi la farmacie si vezi ce gasesti (enterol, biotic baby...sau alte denumiri comerciale) si vezi ca unele se pot dizolva chiar in lapte sau suc.

sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

In general se deranjeaza la burtica cnd iau antibiotic.

Eu ii dadeam Lacteol (e un praf care il strange la burtica), ca avea gust de banane.

Si pe perioada de deranjamente ii scoteam laptele de vaca si ii bagam un laptic din farmacie special ptr perioadele cu probleme la burtika.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Mi-am mai adus aminte de ceva: pediatrul nostru ne-a atras atentia ca atunci cand Dav avea otita - in acelasi timp se irita la fundulet.

La un moment dat (ca a avut de ceva ori otita), inainte sa inceapa febra, observam ca se irita fara motiv la fundulet, si in ziua urmatoare facea 40 temperatura.

Medicul zicea ca e o legatura intre otita si eritem.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Bubi, cati ani are copilul tau?
Noi am luat Augmentin si Cefixoral.
Iar pentru flora bacteriana i-am dat Enterogermina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirrella spune:

De doua ori am scris dar mi-a disparut mesajul,uf.

Ati fost la orl?
Te intreb pentru ca am avut aceeasi problema luna trecuta.Am fost internata cu Denisa (1 an jumate) pentru otita o saptamana si ceva.De 2 ori i-a facut incizie in timpane pentru drenarea puroiului si tratament cu antibiotic.Am plecat acasa cu o raceala colectata de la alti copii si numai cu o ureche vindecata.Pentru acasa am avun antibiotic Unasyn si spalaturi in urechi cu apa oxigenata si Sinerdol.La vreo 3 zile iar mi-a facut febra(sub Unasyn),am dat fuga la orl,iar incizie,facuse puroi la ambele urechi din nou.Ne-a schimbat antibioticul cu Zinnat si pentru spalaturi ne-a recomandat o solutie pentru ochi,nu mai stiu acum cum ii zice.
Apoi a inceput diareea.Medicul pediatru ne-a spus ca majoritatea antibioticelor dau diaree,dar e si un efect al otitei.
Deci mare atentie la hidratare,continua cu antibioticul daca e recomandat de dr(daca nu,fuguta la orl-ist),eu i-am dat HIdrasec-e bun la diaree si totodata la hidratare.Regimul alimenta sa fie strict:mucilagiu si pilaf de orez,mar copt,supa de morcovi,ceai de menta,paine uscata,bage rolls,covrigi.Pe noi ne-au salvat stixurile,ca altceva nu voia sa manance...
Pofta de mancare o sa isi revina,nu te speria,mai importanta e hidratarea!
Cam atat,daca mai ai intrebari nu ezita!
Insanatosire grabnica!

La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

La cele 3 otite de pana acum copilul meu a luat de 2 ori o cefalosporina (Cefaclor) si o data penicilina.
Niciodata n-am primit de la doctor vreun "pansament gastric", dar i-am dat in fiecare zi iaurt si n-a facut diaree.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

multumesc pentru raspunsuri!

da, am fost la orl, chiar daca nu era pediatru.
Mara are 5 ani. problema e ca pediatra insista ca e mai importanta otita decat diareea si trebuie sa insistam in continuare cu antibioticul. Acum eu cunosc pericolele otitei netratate, dar pe de alta parte nu vad cum sa continui 7 zile cu un antibiotic care provoaca asa dezastre digestive. Am fost azi la farmacie si am luat Ecoflorina, de capul meu, nu mi-a recomandat nimeni. Am reluat antibioticul (acelasi) chiar daca in continuare avem 6 scaune diareice pe zi. Mi-e groaza, slabeste pe zi ce trece, cu greu am castigat 1 kg, pe care l-am dat jos in cateva zile...
Off, nu stiu ce sa mai fac, pe de o parte nu mai avem nici febra, nici dureri, dar ne distram cu diareea si insistam cu antibioticul. Si mai avem 4.5 zileeee
astept in continuare experientele si sfaturile voastre

PS: si nu mai avem nici bona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirrella spune:

Nu stiu de ce am avut impresia ca fetita ta e mai mica.
Cum povesteam mai sus,Denisa mi-a luat din spital o raceala urata, ce s-a lipit si de baiatul meu mai mare(6 ani),si a debutat cu voma,febra si scaune apoase,6-7 pe zi.Si pentru el am primit Zinnat,nurofen si Eurespal pentru tuse.Nu-ti pot povesti cat ne-am chinuit cu diareea,lipsa poftei de mancare...A fost groaznic mai ales ca ii aveam bolnavi pe amandoi in acelasi timp,imi lipisem pe frigider tratamentul pentru ei si notam de fiecare data ce le dadeam ca sa nu le incurc...
Vazand ca nu o pot scoate la capat cu diareea lui fiu-meu,mai ales ca nu il tenta nimic din ce ii avea voie sa manance,m-am dus la un magazin naturist si am luat BIOENT.E o cutiuta de 20 de pastile, contin lactobacilus bulgaricus si ghinda pulbere.I-am dat o pastiluta pe zi si dupa 2 zile deja nu mai avea diaree.Scrie pe cutie ca e produs avizat de ministerul sanatatii,e recomandat ca supliment nutritiv,probiotic si antidiareic.A costat cam 8 lei.
Eu zic ca merita sa le incerci.

La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Tratamentul cu antibiotic nu trebuie intrerupt in nici un caz. Asta iti va spune orice medic, se continua chiar si dupa disparitia simptomelor. Altfel copilul dezvolta rezistenta la antibiotic si acesta nu va mai avea nici un efect.

Fetita mea a avut de doua ori otita pana intr-un an si in ambele cazuri a luat Augmentin, 10 zile, fara efecte adverse. Augmentinul se pare ca este dintre cele mai bune amoxiciline (substanta activa) doar ca are in componenta inca ceva (clavulanat de potasiu) care il face mai bine tolerat de catre organism.

Noua ni s-a recomandat Biotics Baby pentru refacerea florei intestinale, dar nu am luat pentru ca nu a fost nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

Ercefuryl, Enterol... orice care protejeaza flora stomacala, se dau in timpul tratamentului cu antibiotic si dupa.
neaparat.

Mergi la inceput