Bucurii de sept-oct 2006 (89)
Raspunsuri - Pagina 8
anangel_lexi spune:
Gety, bravo voua, sunteti niste norocosi!
Eu m-am interesat pe la o multime de banci si nu prea am sanse...
Cat despre ham ti-l recomand cu toata caldura, eu i-am luat Mariei ca tot asa, ii era teama sa mearga singurica, cum a simtit hamul cum a prins curaj si vreo 3-4 zile a mers cu hamul prin casa dupa care si-a dat drumul singurica. Daca as fi 100% sigura ca nu-l mai foloseste ti l-as da pe al meu. Eu am luat de la Mondocarp, a fost 19 ron si am fost ultra incantata de el.
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
MamiLili spune:
Sandra, bine ai revenit! Esti ok? Ca sa-ti raspund la intrebare, nu i-am facut lui M Infanrix ipv hib la 1 an ci infanrix simplu, deci fara hib.
CristinaGoji, ca bine le mai zici! Zau, ai un talent deosebit de a explica foarte frumos, la obiect si pe intelesul tuturor.
Subscriu si eu la ce-au zis CristinaGoji si Sephora in discutiile anterioare.
Si Tanima, nu, nu-i normal sa-i dai doua la fund oricat de nervoasa ai fi. Copilul nu realizeaza de ce-l agresezi fizic la varsta asta, inca n-are puterea de a discerne daca face ceva rau sa nu. Asa ca mai bine urmeaza sfaturile Cristinei si in loc sa-l altoiesti iesi afara, sau mergi in alta camera, spala-te pe fata cu apa rece, fa orice altceva timp de 5 minute ca sa-ti revii si sa nu stai langa copil.
Despre olita s-a vorbit si mai demult, eu am retinut asa: initierea in folosirea olitei se incepe odata ce copilul constientizeaza nevoia de a face kk sau pipi, deci dupa varsta de 1 an. E adevarat ca putem surprinde momentul in care fac kk inca de la cateva luni 6-7 si ni se pare o mare realizare ca odata pus pe olita copilul face...e firesc sa faca fiindca atunci s-a declansat reflexul defecatiei, asa ca va face oricum, fie in pampers, pe olita, pe iarba sau mai stiu eu unde. S-a demonstrat de altfel ca (,) copiii pusi devreme pe olita ajung sa o refuze la un moment dat.
Usorlili, readaptare usoara in Ro! Imi imaginez ca-ti va fi greu o luna fara Tudor dar uite ca e si o parte pozitiva, va sta cu mama ta cu care e deja familiarizat.
Sephora, super toate pozele!
O pentru toate fetele ce trebuie s-o suporte pe soacra atotstiutoare! A mea e far far away si o vad o ora/an, dar ma pun in locul vostru si-mi dau seama ce nasol trebuie sa fie.
Ati vazut aseara la B1 emisiunea cu fam Columbeanu? Ce mare s-a facut Irina! Si e tare frumusica. Era intr-un jeep de jucarie din acela cu senzori ca sa nu se ciocneasca de obstacole, super fain.
Lili, mamica lui Mathias (17.10.2006)
LA MULTI ANI, BUCURII DE SEPT-OCT!
MamiLili spune:
Beatrix, iata ca mami_so s-a mobilizat si le-a scris Dulceturilor si papanasilor aici.
Lili, mamica lui Mathias (17.10.2006)
LA MULTI ANI, BUCURII DE SEPT-OCT!
gonghy spune:
Buna fetelor!
Beatrix sa-ti de-a Dumnezeu multa sanatate,noroc si fericire!
quote:
ramomar
membru junior
mey sunt multe mamici care nu au prea dat pe aici de cateva zile, saptamani, luni asa ca ia veniti la apel:
Mira, Andra, itzy, lilina, lakioana, mexxa, Adinaf,Ignatica, floricel79,gonghy
PREZENTA!
Vii dor de mine?
Va citesc aproape zilnic dar nu ma lasa gaza asta mica sa stau pe comp,vrea si ea sa tasteze,sa ia tastatura in brate si sa loveasca,ce mai impielitzata ca tasu'.
Numa ce a facut acum 10 min o boacana ca imi venea sa-i trag vreo doua de sa se sature de prostii.
A rasturnat castronul cu sana si pitutza pe ea,pe mine,pe jos de mi sa facut paru'n cap valvoi
Tanima sa stii ca si Maya mea e cateodata la fel.
Noaptea nu are somn plange,se foieste de zici ca are mancarici in c-r,vrea sa darame tot si abia,abia adoarme,la olitza nu vrea deloc. I-a olitza si si-o pune in cap pe post ce coroana
Ziua se trezeste de la un timp la 7.30-7.45 ma parca ii suna ceasul si e drepti si eu asa as mai dormii...isi bea lapticul dupa care se mai joaca putin si pe la 10.30-11 adorme c-am 1 ora,1 ora juma',papa pranzul iar se joaca si mai adorme pe la 16-16.30 si doarme intre 2 sau 3 ore.
Rar nu doarme a doua oara la amiaz.
Sa stiti fetelor ca uneori sunt cu nervii la pamant,imi vine sa sparg tot,sa-i trag vreo doua la kopkilul asta mic cand face numa prostii da nu am cum pt ca nu stie ceea ce face asa ca......si eu ma razbun pe hasbant,noroc ca ma intelege ca altfel eram
Imi vine uneori sa las totul balta si sa plec naibii cat vad cu ochii,sa fiu singura,singurica macar 2 zile sa-mi revin psihic,fizic.....
Cred ca ma bag si eu pe o cura de Magne B6 ca sunt sigura,ca am nevoie si poate ca imi mai revin olecutza.
Fetilii la semnatura am poze cu noul look facut ieri.
Trebuia sa fac ceva cu parul,era alb,lung,prins in coada de cal,nearanjat de haaaatt....asa ca acum sunt gigea gratie unor manutze de aur.
Acum plec cu Maya pana la o vecina sa se mai joace gandacii astia putin,sa-i obosim ca sa poata dormi mai bine la noapte
Intru mai taziu,va pupez pe toate
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006
eunice78 spune:
Buna seara! Nu am mai intrat de o vesnicie..Nu mai am timp nici sa respir de cand am inceput serviciul.
Azi am intrat si am citit ceva asa pe diagonala, asa ca:
Urez sarcina usoara mamicilor gravidutze! Felicitari! E ff frumos cu 2 copii.
La multi ani! tuturor copiilor si mamicilor care s-au serbat in ultima perioada.
, Xandrutza, in special dar si pe celelalte fete si copii.
Pentru fetele care stau cu soacre, . Am stat si eu cu a mea trei saptamani vara trecuta si...mai bine nu imi aduc aminte.
Gety, parca fetitza ta are rubeola. sper ca nu incurc borcanele ca am citit rapid. Toma a facut rubeola cand avea 5 luni iar Petru avea 3 ani jumate. Au facut deodata imediat dupa ce le-a trecut varicela la amandoi. Va dati seama ce distractie a fost la noi. Au stat in casa vreo 3 saptamani. ca la varicela a fost mai greu. La rubeola dupa ce au aparut toate bubele si deja paleau eu i-am scos un pic afara, pe langa vloc, dar nu la copii. Nu mai putea saracii sde atata stat in casa.
In legatura cu olitza..eu i-am pus pe amnadoi de pe la 7 luni. Petru a avut um moment de revoltare cand nu a vrut sa mai stea pe la 1 an, ca nu avea rabdare. L-am lasat mai usurel, nu l-am fortzat. A durat cam o saptamna. Am scapat de pampersi definitiv la 1 an si 5 luni. Toma inca nu s-a revoltat, sta ff bine, ma anuntza cand vrea la olitza.
In legatura cu noi: Toma a inceput we asta sa faca 3, 4 pasi singur, in sfarsit. A inceput sa vorbeasca insa mai repede ca Petru. De ex. imi aduce ghetele zice "Pa" si mi le da zicand "ghete" sau "dete".
Eu am inceput vineri operatiunea intarcarea, pentru ca efectiv nu se mai satura de la mine. Seara a acceptat relativ usor cana cu lapte, ca bea cot la cot cu frate-sau. Zilele astea nu a mai supt decat dimineatza la 6, inaintea sugea la 4, deci clar nu se satura. In seara asta nu ii voi mai da deloc tzitzi. Nu cred ca vor fi prob#351;eme pentru ca el nu e invatat sa adoatrma la san ci la el in pat.Insa voi avea probleme cu masa de la 17. Pentru ca primul lucru pe care il face cand ma vede ca intru pe usa e sa fuga la mine si sa inceapa sa planga pana suge. Oricat de satul ar fi. Si numai putin, da trebuie sa ma simta. Suge asa de dorul meu.
Eu sunt ff ocupata cu serviciul, ca l-am schimbat si am de dat un examen pe 23, nu va zic cat timp am de invatat..cand ajung acasa copii vor sa ma joc cu ei, trebuie sa gatesc, facut curat, etc. Sunt capiata. Ma gandesc ff serios sa imi iau o femeie sa ma ajute macar o data pe saptamana cu curatenia ca nu imi mai ajunge timpul de nimic.
In rest, sunt f multzumita de Petru, care e la o gradi cu predare exclusiv in germana si care a inceput sa vorbeasca in germana de ma da pe spate. si a devenit si foarte intelegator. Se vede ca a mai crescut.
Gata, Toma se urca pe mine.
Fetelor, va doresc o saptamana linistita, chiar daca e marti, si copii sanatosi si ascultatori!
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
tanima_i2002 spune:
Cristina acccept bataia de la tine ptr ca nu sunt deloc manda ce fac, dar efectiv am trecut la masuri extreme ptr ca altfel nu mai stiu cum sa mai procedez. Cand ma port frumos cu el parca mi se urca in cap, daca il inchid in camera urla pana il gasesc vanat si abia mai rasufla ceea ce ma si sperie desi sunt convinsa ca asta este santaj pe fata, de lasat la el in patut nu pot sa spun ca este un loc prea sigur ca trage de el si urla de ar fi in stare sa se rastoarne cu totul
Gety eu as da orice ca rares sa faca cat mai putine dar sa fie si el putin mai calm, insa are o energie si o ambitie de speriat.
Sephora eu iau magne B6 din timpul sarcinii, atunci am luat cate 4, dupa aceea am scazut doza la 1-2 (uneori uit sa iau dar destul de rar), insa de azi deja am trecut iar la 4 pastile. Nu mai spun cate vitamine bag in mine, cred ca astea si dulciurile ma mai tin in putere ca altfel as lesina de oboseala si nervi. In ce priveste prietena ta aceeasi situatie am avut-o noi, am facut masaj un an de zile, luna de luna cate 10-12 zile pe luna, acum de la 11 luni jumatate nu am mai fost dar nici la control nu ne-am mai prezentat, oricum s-a refacut destul de repede la inceput iar acum pot sa spun ca nu imi mai pare ca ar mai avea ceva. Eu l-am dus din timp, de la 5 saptamani, desi multa lume imi zicea ca il chinui degeaba ca nu are copilul nimic, eu am facut ceea ce am considerat ca era bine desi a fost tare greu. Prima sedinta am inceput-o la 5 sapt, cu cat mai devreme cu atat mai bine ca oasele sunt mai moi si mai usor de modelat, in plus si copilul este mai usor de manevrat, cu timpul constientizeaza ce face si nu mai sta.
Nu se pune problema ca nu imi iubesc copilu, doamne fereste, il iubesc mai mult decat orice pe lume, mai mult decat ochii din cap, dar deja nu mai il pot controla asta este problema si deja am ajuns in asemenea hal de irascibila si obosita ca simt ca nu ma ami pot controla nici eu. Ajutor si sustinere din pacate nu prea am din partea sotului ca este mai mult plecat iar cat sta acasa nu prea binevoieste sa ma incurajeze, din contra...Mai mult, pe langa copil il mai am si pe el in grija ca cere de mancare, sa pun masa, sa strang, sa spal vase si dupa el...etc. Asa ca uneori parca mai linistita sunt fara el acasa, desi sunt zile in care este si el mai activ si mai sta si cu Rares, desi uneori imi vine sa il dau afara la iusa sa doarma pe pres de cat este de lichea.
Bineinteles ca Rares azi a dormit f f mul, 45 de minute, nici nu am inchis eu bine calc ca el era in usa biroului, a inceput cu scandal, cu mutre su tavalit pe jos, asa ca am inceput si eu sa fiu ferma, l-am pus in patut cu jucariile (nu va spun ce lupta a fost, cum a aruncat cu ele in sifonier, pe jos, cum a urlat), am stat langa el si i le-am adunat si le-am pus iar in patut, l-am provocat la joaca de acolo de langa patut, l-am mai lasat cate 1-2 min singur dar nu prea mult ca urla ca din gura de sarpe, cert este ca 1 ora a stat in patut, dupa accea l-am dat jos ca sa ii pun masa timp in care a venit cu oala dupa mine de vreo 4 ori (nu l-am bagat in seama dar ulterior am descoperit ca facuse cah pe el), la masa i-am luat toate jucariile si i-am lasat numai niste capace si a fost un scandal monstru, nu cred ca a luat mai mult de 5 lingurite de mancare, mi-a dat peste castron, a urlat cat l-a tinut gura asa ca in final l-am dat jos din scaunel, am incercat pe cat posibil sa imi termin si eu masa, totul in liniste fara nici un cuvant, doar strictul necesar (Rares, mai papi? sau alte cateva cuvinte). El a devastat toata bucataria si holul, a umblat la aragaz, l-am luat de acolo de vreo 5 ori si il asezam in hol unde se tavalea pe jos si urla, cred ca a fost mai ceva ca in supernany. La un mom dat s-a calmat si a inceput sa alerge prin casa cu niste jucarii pana a cazut si a inceput iar sa urle si s-a invinetit instantaneu si nu stiu daca a cazut ca a alunecat sau a lesinat, cer este ca nu stiu cum am ajuns intr-o fractiune de secunda la el si l-am ridicat si respira plangand sacadat, mom in care m-a bufnist si plansul iar el dupa cateva secunde mi-a luat fata in manute si ma tinea asa, dar am incercat sa nu ii arat cat sunt de impresionata si am pastrat figura de indiferenta.
Afara a fost mai cuminte, parca stia ca este pedepsit si avea o fatzuca supusa si miloasa.
Cand ne-am intors in casa acelasi circ la schimbat, urlete de mama focului, i-am dat sa suga si apoi el tot dadea sa coboare din pat, eu l-am luat pana la urma si l-am pus in patut. Nu va explic ce tzipete a putut sa scoata, pana la urma m-am rastit un pic mai dur la el a suparare, nu tipat, l-am pus pe burta cu ursul in brate, i-am spus ca e timpul sa faca nani si am inceput sa il frec pe spate. A mai incercat el de cateva ori sa se ridice eu il puneam la loc, apoi iar si iar, pana al urma dupa 1 ora a adormit.
Momentan eu simt ca imi plesneste creierul, dar faptul ca va povestesc voua aici ma descarca si sper sa imi revin un pic ca in curand se va trezi si vreau sa imi reiau activitatea cu el cu calm si f dura, sa nu il las sa ma manipuleze, incerc sa nu ii arat mom in care ma impresioneaza fatzuca lui si sa il ignor in tot ceea ce face (aparent sa il ignor).
Momentan asta este solutia pe care am ales-o, sunt dispusa sa va citesc sfaturile si criticile, nu ma supar ca ma certati, doar de aia va povestesc voua ca din ce imi scrieti voi sa gasesc o solutie la problema mea si sa incerc sa revin la un comportament adecvat fata de copil si el fata de mine. Va multumesc ca sunteti alaturi de mine, orice sfaturi imi dati.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007
eunice78 spune:
Mi-am mai adus aminte ca a zis cineva de bb cu picioruse strambe de la stat in uter. Toma a avut talpile la ambele picioare orientate spre interior din cuza pozitiei din uter. I-am facut eu masaj in fiecare seara ( in special frectionare pe partea exterioara) iar, el instintiv isi indrepta piciorusul cand il masam. A trecut destul de repede. Imi spusese deja dr neonatolog ca nu e cazul sa ma ingrijorez, ca toti copii care se nasc cu talpitele indreptate in afra sau spre interior isi revin.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
pufymic spune:
Beatrix
Bine ati revenit fetelor!(de cele care n-au mai postat mult e vorba)
Tanima nu vreau sa te supar mai mult decat esti deja dar iti spun si eu: nu e bine ce faci!Calmeaza-te!
Daca acum cand are copilul 1 an si abia incepe sa-si dezvaluie si descopere personalitatea tu reactionezi asa(pedeapsa fizica) intreaba-te ce vei face mai tarziu cand va face crize de isterie, cand il va lua pe NU in brate, cand te va ignora total, cand nici macar nu va asculta ce spui(dar fii sigura ca va auzi) daramite sa si faca ce-i zici, cand va incepe sa injure(deh, sa-si exerseze noile achizitii in materie de limbaj)....si altele asemenea.....ce vei face atunci?
Cand simti ca nu mai poti, ca mori de nervi si ca-ti vine sa-l plesnesti pe pitic pleaca de langa el....sau dc nu poti numara in gand pana la 10 si gandeste-te ca e doar un copil!
Crede-ma ca stiu f bine ce spun fiindca Alesio a fost si e un copil atomic inca de cand era in burtica.....nu doarme destul, se agita mult, face numai traznai....cand il descrii pe Rares parca vb de Alesio la 1 an....
Si totusi mai trebuie sa-ti zic ceva: pentru un copilas de un an sa imprastie mancarea peste tot, sa arunce in wc tot ce prinde, sa frece peretii cu peria de la wc, sa linga papucii de afara pe talpi, sa manance pamant de la flori, sa se puna pe jos(chiar dc e afara, chiar daca e noroi), sa umble la aragaz(sau sa incerce), sa scoata toate vasele din bucatarie si sa le ciocneasca unele de altele.....si alte chestii asemenea, repet, pentru un copil de un an toate astea sunt lucruri normale si fac parte din etapa de dezvoltare si cunoastere prin care trece la aceasta varsta!
La 1 an cand deja e independent prin faptul ca se poate deplasa singur, nu mai poti (si nici nu-si are rostul) sa-l tii ziua in tarc sau in patut!
Eu pe ambii copii din momentul in care au stat in sezut fara sustinere i-am lasat pe jos toata ziua!Nu i-am tinut nici o clipa in patut, indiferent cate prostioare fac(si crede-ma ca fac, chiar daca nu va povestesc de fiecare data....)!
Cat despre olita eu mi-am mai spus parerea(din experienta): momentul inceperii folosirii ei e atunci cand copilul e pregatit pentru asta(adica are control sfincterian)!
Na m-am lungit cat o zi de post....
Eu
www.pufymic.info/index-6.html" target="_blank">Gandacii
Tot ei
...Si iarasi ei
www.helpsonia.com/" target="_blank">AJUTATI-O PE SONIA!
GETY spune:
Eu zic ca Tanimei i-ar fi mai usor si cu un pic de ajutor din partea sotzului sau mamei, macar pe o perioada scurta de timp.
Tanima, iti tin pumnii sa treaca perioada asta mai grea cat mai repede.
Mi-aduc aminte de primele 2 luni din viata Mariei (perioada colicilor), cand mi-era asa de greu si eram asa de irascibila, ca daca imi zicea cineva sa ma calmez, cred ca mai tare ma enervam si o aveam si ajutor din partea mamei si a sotului, cat de cat.
Mamilili, felicitari pentru initiativa!
GETY, MAMICA DE MARIA DIANA- 9 octombrie 2006
beatrix spune:
Fetele, inca o data va multumesc pt urari si va doresc si eu voua si bucuriilor voastre tot binele din lume!
Asa cum am promis de dimineatza, va invit la un pahar de sampanie, vin, cogniac, suc de fructe... ce mai doriti voi si la o felie de pizza, saratzele, prajiturele si bineinteles o felie tort!
Beatrix si Eric (11 septembrie 2006)
Ei au nevoie de noi: Ionut & Teo & www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia & www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius & Diana