a inceput sa clipeasca des

a inceput sa clipeasca des | Autor: Eleni

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata.

Am nevoie de un sfat specializat.
Va expun situatia cat de obiectiv pot: Maria, 4 ani si 8 luni, merge la gradinita cu drag de la inceput (adica din 17 septembrie). Nu comenteaza, nu plange, e ok comportamentul ei.
Insa de vreo 4 saptamani a inceput sa clipeasca des in anumite situatii. Am incercat sa izolez aceste situatii, sa vad daca are aceasta reactie cand e stresata. Nu clipeste decat cand se joaca si e relaxata.
Nu a avut niciodata acest gen de problema la ochi ca sa zic ca e o recidiva. Opinia mea este ca e un soi de tic nervos.
Imi puteti spune ce sa fac ca sa elimin acest si mai ales ce sa nu fac pentru a nu acutiza aceasta reactie… pentru ca uneori manata de bune intentii pot face o prostie cat casa… si aceea va solicit un sfat de profesionist.

Multumesc tare mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Eu as incepe cu o investigatie la un medic oftalmolog pediatru.
Inainte de a considera ca este un tic nervos m-as gandi ca este o problema medicala.
Odata intrata in colectivitate fetita isi foloseste ochisorii mai intens decat in mediul familial ( desenat, scris, uitat cu mai multa atentie la planse aflate la distanta, modelat etc ) iar aceste activitati pot activa o afectiune oftalmologica.
Clipitul des poate fi semn de astigmatism de exemplu dar acest diagnostic nu il poate pune decat un medic.

O zi excelenta !
Lala.

_

Fratele mai mare!

Bubu mic! AMR maxim 9 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Lala, multumesc. Da, ai dreptate, nu m-am gandit asa departe. O sa actionez in consecinta. Ai cumva si o recomandare de medic oftalmolog?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Noi am mers la Oftapro .

http://www.oftapro.ro/

Cred ca este si un subiect despre ei pe forum.Am fost foarte multumita de dr Daniela Cioplean. Mergem la dansa de 3 ani .

O zi excelenta !
Lala.

_

Fratele mai mare!

Bubu mic! AMR maxim 9 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Si baietelul meu a inceput sa clipesca anul trecut, cind a inceput gradinita.Avea 3 ani si 2 luni.L-am dus la oftalmo si nu i-a gasit nici o deficienta de vedere. In vacanta de la grdinita, de iarna, l-am iubicit mai mult, m-am controlat mai mult sa nu mai tip la el cind facea prostioare, am stat mult cu el si ...i-a trecut.

A mai avut faza asta prin vara, tot asa...i-a trecut in vreo 2 saptamini.

daca la oftalmolog iti da o.k., atunci rabdare, dragoste si mai mult timp petrecut impreuna.Trece.

Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

mergi la oftalmolog!

baiatul meu cel mic clipea foarte des, de la vreo 2 anisori, asa. mai intai am zis si noi ca are doar un tic, nu am dat importanta... (ba il gaseam chiar simpatic )

dupa un timp, mi s-a parut ca avea ochisorii rosii. am fost la medic si a zis ca avea conjunctivita; dupa tratament, tot nu si-a revenit, clipea des, mai ales seara, cand foloseam lumina artificiala.
apoi au aparut si alte pb, conjunctivite si alte asemenea, pana cand la 3,5 ani am ajuns la o doamna dr foarte rabdatoare, care l-a pus la tot felul de aparate, i-a pus atropina (tot controlul a durat vreo 2 ore) si in final i-a recomandat ochelari.

ne-a explicat ca el vedea destul de bine, insa pt ca avea totusi o mica problema cu ochisorii (astigmatism) obosea si cand obosea incepea sa clipeasca si sa isi ferece ochisorii; manutele nu erau tot mereu curate, asa ca se alegea si cu alte probleme.
ne-a spus ca in mod normal ea nu ar scrie reteta pt ochelari la doar 0,5 dioptrii, insa din cauza ca la el chiar apareau aceste probleme, a considerat util sa ii punem ochelari.
a avut dreptate, dupa ce a inceput sa poarte ochelarii, toate problemele s-au rezolvat!
s-a terminat cu clipitul, dar si cu conjunctivitele!

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Pesimistul vede intr-un tunel intunericul;
Optimistul vede lumina de la capatul lui;
Realistul vede luminile trenului care vine;
Mecanicul de locomotiva vede trei idioti pe sine, gata sa-i calce trenul...

Mergi la inceput

Multumesc mult, mult.
Am sa merg la oftalmolog. Nu o sa mai aman.
Va urez o saptamana de exceptie.
Din punctul meu de vedere subiectul poate fi inchis, eu sunt lamurita.

Toate faine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

poate fi si din cauza ca alti copii de la gradinita se dau spre ea, poae cu intentia de lovire si ea din instinctul de aparare inchide ochii.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abbi spune:

dak oftalmologul exclude o afectiune oculara, vezi ce s-a schimbat in viata fetitei si ar fi putut-o afecta.parerea mea este ca nu trb sa lasi sa se rez de la sine.ai putea sa vb cu ed si cu psihologul de la gradi, dak aveti asa ceva acolo.oricum, iubeste-o mult, ca asta o va ajuta mai mult decat toate leacurile si sfaturile din lume.pupici!

Mergi la inceput

Multumesc inca o data pentru interes.
Avem programare la Oftapro pe 29 noiembrie. Abia atunci am reusit sa gasim liber, desi am sunat chiar la inceputul lunii.
Nu las lucrurile sa treaca de la sine, astept rezultatul consultatiei.
Si da, m-am temut si eu de un deficit emotional, dar noi suntem printre acei putini care nu ne putem plange de lipsa de comunicare si afectiune intre noi si copil... si chiar, multumesc lui Dumnezeu, am un copil binecuvantat, care vorbeste foarte mult cu mine, care discuta oriceproblema ar putea avea si ma straduiesc sa mentin aceasta incredere a ei toata viata.
Revin cu detalii dupa control.
O saptamana faina,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Si copilashii mei au avut amandoi aceasta "problema"
in ambele cazuri am fost la oftapro
la baietel chiar s-a constatat ca are o problema de vedere si poarta ochelari de aproape 2 ani de zile(speram sa scapam intr-un an-doi de ei) asa a spus doctorita
iar fetitza cand avea 2 ani si cateva luni...a inceput si ea sa clipeasca ...imediat am facut programare...dar asa cum spui si tu am stat 3 sapt pana am ajuns la oftapro...in momentul controlului nu mai clipea des...i-au facut o gramada de teste...si concluziile au fost ca vede f bine, si ca poate chiar l-a imitat pe fratele ei sau a avut ceva in ochisori, a fost curent, praf, conjunctivita intr-o faza incipienta si nu se vedea dar totusi o deranja, etc...
si ne-a dat niste "lacrimi artificiale" in mono doza...in caz ca mai face sa i punem...Slava Domnului ca nu a mai fost nevoie...
in schimb baietelul cu tot cu ochelari la un moment dat a clipit din nou f des si parca deschidea si ochii laaarg asa(nu stiu cum sa explic) i-am pus lui picaturelele pe care ni le dadusera pentru ruxi si i-au facut f bine in 2 zile nu a mai avut absolut nimik
se numesc Lacrisept.
numai bine si sanatate tuturor

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput