Ce animal sa ne luam?

Ce animal sa ne luam? | Autor: mi_ro

Link direct la acest mesaj

Suntem iubitori de animale si chiar i-as cumpara sotului meu de Craciun un animalut. Problema este ca avem copilul de 1 an si doua luni si este asa de entuziast cu animalele ca in manutele lui acum mai mult le chinuie. Tudor e un copil extraordinar dar de fiecare data cand intalneste cainele vecinului este imposibil sa nu ramana in manuta cu cate un smoc de par. Il flocaieste de-i merg fulgii. Cu pisicile se comporta la fel.
Inainte de a se naste Tudor am avut o pisica pe care sotul meu o avea de 10 ani si care a murit. A fost o adevarata tragedie. Era de o curatenie si de un bun simt acesta pisica cu rar am intalnit. Pana in ultima clipa se tara la litiera sa-si faca nevoile. Parca a murit tocmai pentru ca dorea sa se retraga discret deoarece se nastea copilul. Stiu ca animalele traiesc mai putin decat noi dar acum ma gandesc daca copilul ar fi fost mai mare si ar fi fost al lui animalul ce i-as fi explicat in momentul in care a murit!!!
Mai e o problema. Faptul ca noi mai plecam in tara si nu avem cu cine lasa animalul. Noi mai tinem la noi animalele prietenilor care pleaca pentru 3-4 saptamani si-mi dau seama ca oricat le-as iubi eu tot le lipseste atingerea stapanului. Sufera o vreme, nu mananca, nu dorm, nu-si gasesc somnul.
Povatuiti-ma ce sa fac si ce animal credeti ca ar fi bine sa ne luam. Va multumesc!

mihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Draga Mihaela, ca toti copiii mici, Tudor nu stie sa se joace cu animalele fara sa le "chinuie"... Nu o face intentionat, sunt sigura, dar va mai trece ceva timp pana sa invete cum sa se poarte cu un prieten necuvantator. Noi aveam cateaua inainte de a se naste Daria si tot o tragea de urechi, noroc ca Sara, boxerita, indura rabdatoare manifestarile de afectiune ale piticei...
Deci, daca vreti un patruped, ori il luati acum dar stati cu ochii pe el si pe pitic, pentru a-i educa pe amandoi, ori mai asteptati putin sa creasca flacaul si sa inteleaga care-i treaba cu joaca...
Mai ziceai de problema cu plecatul; noi cand plecam de acasa o rugam pe cumnata sa stea si sa ingrijeasca florile, acvariile si cateaua... Daca nu aveti in grija cui sa lasati un animal, mai sunt variante: de exemplu, daca va luati acvariu - sunt dozatoare de hrana pentru pesti... Un caine sau o pisica i-ati putea caza temporar la o pensiune pentru animale...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Multumesc mult pentru raspuns. Si eu ma gandisem sa mai astept pana la anul poate invata si Tudor ce inseamna vietatile si ca trebuie sa avem grija de ele nu sa le chinuim. Oricum cred ca o sa iau ori o pasare ori un acvariu cu pesti sau broscute testoase.

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisis81 spune:

Sa sti ca e foarte bine sa ai si un amimalut in preajma copilului. Se dezvolta mult mai bine si mai rapid intelectual. Eu am aflat luni ca sunt insarcinata si am acasa 2 catei si o pisica. Nu am sa renunt la ei pentru ca sunt ca si copii mei si sunt convinsa ca ma vor ajuta foarte mult in cresterea si educatia copilului. Copilul trebuie sa se invete cu responsabilitatile si cel mai bine este sa i se paseze cat mai devreme posibil cele legate de animalut. Macar responsabilitatea jocului la inceput

www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157602928535480" target="_blank">[Ziua rezultatului, www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157602474079860" target="_blank">Gratar Szeged, www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157601536463995" target="_blank">Viena 2007, www.flickr.com/photos/11706357@N04" target="_blank">Spania 2007 , www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157601536268989" target="_blank">Nunta noastra, www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157602666367220" target="_blank">Botez finutzu,
www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157602666343022" target="_blank">Animalutzele mele!, Multe poze

In asteptarea ingerasului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Initial creeata de mi_ro
Povatuiti-ma ce sa fac si ce animal credeti ca ar fi bine sa ne luam.
mihaela

Nici un animalut, pasare, pestisor, broscuta, etc... acum. Poate fi dur raspunsul dar vin si cu explicatiile.
Motive: de la pesti, pasari sau broscute exista posibilitatea dezvoltarii unor alergii. Catelusul sau pisica mai pot astepta un pic. Nu cred ca acum ai timp de educarea si ingrijirea puilor. Stii bine ca un pui needucat aduce nemultumiri. Nu e greu dar nici usor sa inveti un pui de catel sa-si faca nevoile afara. Pana atunci ai de curatat prin casa. Pisica se invata mai usor dar exista si exceptii.

Am cockerita(7 ani si 4 luni) si fetita(1 an si aproape jumatate). Daca ar fi sa-mi pierd catelusa nu as putea sa ma ocup acum de un puisor de catel. As astepta cativa ani sa mai creasca un pic strumfita.

Mergi la inceput