Tiramisu

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Tiramisu este la baza un desert moale. El se servea in cupe curtezanelor venetiene pentru a se remonta dupa o noapte de amor obositor. Se folosea un piscot in loc de lingurita.

Eu fac varianta veche a retetei cunoscuta sub numele de "Maria de Medici".
- Folosesc un bol mare de sticla;
- cumpar expresso gata facut, "la pachet" de la barul benzinariei OMV (aroma este extraordinara);
- galbenusurile le frec cu zahar tos la baie-marie si dupa ce s-au ingrosat adaug cam o cescuta de rom sau coniac bun si esenta de rom. Apoi ori le adaug peste Mascarpone, ori le pun intr-un strat separat care se vede foarte frumos prin bolul de sticla.
- pun un strat de piscoturi muiate in cafea-filtru, un strat mascarpone frecat cu zahar pudra si expresso, un strat de crema galbena, alt strat de mascarpone, inca unul de piscoturi, apoi frisa proaspat batuta si la sfarsit rad ciocolata cu amaruie 70%cacao.
- racesc la frigider peste noapte;
- servesc in cupe;

Este cel mai bun mic dejun dupa noptile luuungi.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Simali, cum o servesti in cupe? Felie e felie la tiramisu, nu exista!!! Cum sa curga? De moale e mai moale dar nu curge, sta de obicei pe farfurie frumos si se papa cu lingurita.Asa zic toate culinaresele de pe culinar, nu eu.

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Reteta care nu curge este o inventie recenta.

O fac intr-un bol mare de sticla si pun in fiecare bol cu o lingura foarte mare (de cam 10cm cupa). Nu curge la propriu. Se tine cat sa poti pune in cupe sau castronase individuale si sa arate si bine in portii individuale. Doar ca nu sta asa, cam ca o placinta... Noua ne place mult mai mult decat variantele "uscate" de pe la cofetarii sau restaurante.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Inventie recenta ziciAsta nu e asa!

Reteta originala de tiramisu este asa cum este pe pachetele savoiardi.
Asamblarea tiramisului se poate face in tava de yena sau tava teflonata.
Eu nu ma refeream la tiramisu facut la cofetarii ci doar cel facut acasa dupa o reteta originala, adica oua, mascarpone, fara budinca si frisca, astea deja sunt adaptate...
eu unde am mancat in italia tiramisu original l-am mancat felie frumos si nu in alt mod.

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:


Reteta originala de tiramisu este asa cum este pe pachetele savoiardi...si reteta este acolo!
Eu sincer n-am auzit de tiramisu in bol
quote:



Savoiardi este o marca de comert (nici macar cea mai buna, sa zicem medie). In spatele ei este o fabrica de piscoturi si biscuiti. Nu sunt in nici un caz Mecca gastronomiei. Exista sute de firme care fac piscoturile folosite pentru Tiramisu. Ca sa nu mai punem la socoteala bacaniile private italiene care au diferite retete "ale casei" de piscoturi.

Exista doua variante ale istoriei acestui desert:

- prima spune ca in secolul al 17-lea, cand, cu ocazia vizitei Ducelui de Medici in Siena (Toscana), prajitura a fost prezentata se pare pentru prima data intr-un cadru oficial. A fost numita in cinstea lui "zuppa del duca". Desertul era servit intr-o cupa si era foarte zemos. Apoi, in anii '70 cand prajitura a fost redescoperita si reinventata in diferite combinatii. Exista chiar si un Tiramisu cu zmeura!!!

- a doua este prezentata de Anna Maria Volpi, gastronom si specialist in bucatarie italiana. Ea afirma ca reteta este de data recenta si ca probabil este adevarat ceea ce afirma Restaurantul “Le Beccherie” din Trevito (Italia) cum ca ei au inventat prajitura, si au servit-o pentru prima data in 1998.

Uite un link cu istoria si o poza cu un desert care arata exact cu cel pe care-l fac eu.

http://www.heavenlytiramisu.com/whatisit.htm

Dupa cum vezi povestea cu Tiramisu este incurcata. Pana la urma fiecare alege varianta care-i place cel mai mult. Papilele noastre gustative au cuvantul aici, nu?


alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Eu stiu ca reteta originala de tiramisu, si de la mai multi stiu asta, este compusa din: oua,mascarpone,lapte,piscoturi,cacao...poate am omis ceva!!!! dar asta e baza.De al reteta asta pornesc celelalte:cu fructe, cu budinca, cu praf special de tiramisu, etc, etc, o gramda

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Vero nu am mai apucat sa fac poza,am uitat si oricum s-a mancat si asa cu crema molcutza.
Dar acum sambata fac iar si am sa fac poze si intreg si felie.
Promit,numa ca dureaza pana le pun aici,ca hasbantul nu prea are timp,da o sa ma agatz de el....

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Laura, daca te lasa sotul faci, daca nu,nu! Pup-o pe Maia!
Poate te ajuta si asta:

tiramisu

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Simali, am facut si eu de citeva ori Tiramisu in bol, mai exact in cupe, mmm, ce bun mi-a iesit. Mi-a placut mai tare asa, mi se pare prezentarea mai rafinata. Dar cum am numai 6 cupe, atunci cind astept mai multi musafiri, fac varianta in vas de yena.

------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.
Poze

Mergi la inceput