Cred ca numai in oraselul nostru se maipoate intampla ce mi s-a intamplat mie.Am o fetita de Aproape 7 ani . Cand am fost gravida cu ea mi s-au facut normal analize.Mi-a iesit Grupa B (normal) si RH pozitiv.Am nascut normal>Acum sunt insarcinata in 18 saptamani dar mi a iesit la analize cum ca am RH neg .Deci sunt cu risc dar doctorii iar nu fac nimic in afara de ama trimite lunar sa-mi fac titlul de anticorpi care miau iesit neg pana acum.Mentionez ca nu mi s-a facut vaccinul acela dupa max 72 ore de la nastere.Eu imi dau seama ca e serios dar nu ma ia nimeni in seama. va rog un sfat.
Si esti sigura ca acum e corect? adica poate ai rh+ cum ti-au zis prima data.
Daca nu ai anticorpi(si rezultatul e corect) nu ai de ce sa-ti faci probleme chiar daca ai rh negativ. De ex. daca fetita are rh negativ nu aveau cum sa-ti apara anticorpi.
In plus, in Romania nu au ce sa-ti faca altceva decat sa-ti supravegheze sarcina, nu exista tratament daca apar anticorpi.
Claudia, exista deja un topic pe tema asta: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=109161&whichpage=12
Posteaza acolo, cred ca oricum o sa gasesti in paginile care s-au scris deja informatiile de care ai nevoie. Ideea e ca oricum nu ai ce altceva sa faci deocamdata, decat sa repeti analiza aceea de identificare a Rh-ului, sa te asiguri ca e negativ. Apoi monitorizarile si... Doamne ajuta! E important de stiut ce Rh are fetita ta. Nu e Rh-ul asta negativ o tragedie si un capat de tara. Te asteptam pe topicul de mai sus, suntem acolo multe mamici cu Rh negativ si cu bebei foarte sanatosi si nazdravani!
Lia si
Miruna Demetra
(8 august 2007)