Poate ca si Giovannei ii placea rockul
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
raluk.m spune:
Sunt multi tigani care muncesc cinstit si au valori morale, dar, din pacate, sunt si mai multi cei care fura, inseala, violeaza, omoara,,,etc. Este o vorba: tiganul nu e om decat de la departare!
Ei NU au vrut niciodata sa se integreze. Mama mea a fost invatatoare la o scoala unde 80-90% din elevi erau tigani. Tin minte ca se ducea din casa in casa, pe vremea lui Ceausescu, sa se roage de ei sa vina la scoala, fiindca invatatorii erau raspunzatori pentru absentele lor,,, copiii saraci de romani veneau cum puteau la scoala, tiganii nu! Si atunci de ce se bat cu pumnul in piept ca sunt marginalizati si discriminati? Ei vor asta! Eu am femeie care ma mai ajuta la curatenie si este tiganca, dar niciodata nu a furat si nu a mintit, de aceea niciodata nu am considerat-o tiganca. Am avut diverse discutii cu tiganii care fac linguri, oale, burlane, etc, m-am inteles cu toti, sunt foarte politicosi, respectuosi,,,,de apreciat. Am fost la cabinet la ginecolog, insarcinata in luna a 6-7-a, romanul nu s-a ridicat de pe scaun sa ma lase sa stau jos, in schimb alta data, tiganul (cu palarie de-aia mare pe cap) s-a ridicat instantaneu cand m-a vazut!Asta doar asa, ca exemplu ca si ei pot...
Tarile civilizate ne-au condamnat ca ii discriminam. Sa ii civilizeze ei, daca vor ii pot pastra dupa, ca mai avem aici si le trimitem! Le trimitem si romani, care sunt mai rau ca tiganii,,, ca, slava Domnului, si de-aia avem o gramada!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
Nu-mi vine sa cred ce citesc pe aici.
Fraze gen ´´sa-i integreze ei´´ adica europenii...
mai fratilor,de ce sa aruncam responsabilitatea pe spatele altora?
Pentru ca romanii nu-s in stare?Statul roman nu e in stare?Si mai spune asta si in gura mare:´´integrati-i voi´´si as adauga eu ´´ca noi habar nu avem´´
Cum spunea si Ramona,exista un subiect unde se dezbat posibilitatile integrarii acestei minoritati.Si sa nu generalizam....ca nu sunt toti scriminali si hoti.
Si daca tot cerea cineva mai sus solutii,uite,pot aminti eu cateva,sper sa satisfac curiozitatea persoanei in cauza:
-respectarea legii.
-bagat sula in coste celui care face bani din furt,dat in cap,etc, prin pedepse severe,prin munca in folosul societatii si asa mai departe.Nu vrei sa muncesti,stai si mori de foame.Vrei sa dai in cap?Ok,dar te paste inchisoarea,ani grei,fara drept de replica.
-daramarea bordeielor
-amenzi sau inchisoare pentru cei care nu respecta curatenia,pentru cei care se plimba cu caruta pe Magheru,(de exemplu) pentru cei care isi trimit copii la cersit,pentru cei care dau in cap sau fura din autobus,tramvai,strada...etc.
-pedepsirea casatoriei intre nimori,decaderea din drepturile parintesti;
-trasul la raspundere a celor care nu figureaza cu carte de munca,dar totusi au bani de masini,case,ceasuri scumpe,bijuterii,etc.
Aici sa intervina finantele,Garda,dar sa o faca exact asa cum spune legea.Apropo de asta,stiti ca le este frica sa intervina in cazurile tiganilor?Stiti ca au fosta atacati cei din garda financiara si batuti pentru ´´tupeul´´ pe care l-au avut`?
Unde naiba era politia?
Pedesind ilegalitatile,dar asa cum trebuie ,vom ´´obliga´´ plevele societatii(fie ei tigani sau nu) sa se gandeasca de doua ori inainte de a comite fapta,sa se ´´muleze´´ dupa regulile societatii in care traiesc,sa-si schimbe prioritatile si modul de gandire.
Ca o concluzie...ca ma cam grabesc,litera legii trebuie inasprita si aplicata,referitor la criminali,hoti,cersetori,etc.Si sa vedeti ca se mai linistesc lucrurile.
Si noi,romanii sa mai lasam nasul in jos referitor la tigani,ca si printre noi sunt hoti si criminali,nu suntem noi mai cu mot ca altii,si daca chiar vrem sa traim intr-o lume mai buna ar trebui sa ne mai uitam si-n stanga-dreapta,si nu tot inainte ca (si) calul.
Poate asta e secretul altor state,care si-au mai ´´linistit´´ minoritatea tiganeasca.
ladyJ
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)